Saturday, April 30, 2005

Forurensing på Kurland.


At kommuen kan tillate slik reklamesøppel. Man skulle jo tro at de eide området. Opps ... de gjør visst det ! Her oppe har men også bygd en plastbane, men hvor skal brukerne parkere ? I BARNAS skolegård ?

Red anm i Lederen.

Vyrde Lesar.

Lederene i Sarpsborg Arbeiderpartiblad er mer bekymret for at en steinrik stutum gir penger til den borgerlige blokk, enn at vi i LO gjør det. Det bør de ikke være. Men han bør ha grunn til å være bekymret for vår, LO sin, inntreden i Arbeiderpartiet. Ørnen blandt partier.

Vi har nemlig kjøpt oss plass, og med de holdninger mange sentrale tillitsvalgte viser, så er det da fare på ferde.

Sentrale tillitsvalgte i El@It forbundet har Frankrike som idealstat, der kan man ikke si opp noen ! ("men, du NN, blir noen ansatt da da", spurte jeg. Men DET hadde man ikke tenkt på).
Men under en meget fuktig fagforeningsbetalt middag, viste det seg at han også hadde andre ideer, om "svartinger", om spritpriser, om skatt og om arbeidsfolk som tjente både 400 og 500 tusen.

Sentrale tillitsvalgte i El@It forbundet (gamle SVere og Marxister (som Valla)) vet ingenting om statestikk(pengsjon skal ikke røres), de synes skolen skal være koselig, men at alle skal stille med lærlingplasser uansett, de synes at heismontører med bart er barske, at polakker tar jobbene våre og at det er greit å trikse med oppsigelsene til importert arbeidskraft, slik at de blir lenge i landet (på trygd) og slipper å dra tilbake til India (hvor de jo trenges). Ventelønn er bra slik at "utslitte" NSBansatte kan gå i årevis uten engang å søke jobb (postfolk også), AFP er flott, men må gjelde alle slik at man kan gå av når man er seksti. At det kommer en generasjon etter vår, nei det er nå dømmeses problem.

Nå har vi kjøpt oss innflytelse, blitt tatt opp i partiets indre, og vi vil ha makt.

Det er et demokratisk problem. Og et økonomisk problem.

Jeg har forøvrig gått på LO kurs, eller det viste seg at det var kurs fra Folkets Brevskole (det ble hviskende sendt rundt et skjema hvor vi skulle underskrive den siste dagen, men jeg skrev ikke under) og her var det fortsatt femtitallet som rådet. I dag, eller ihvertfall i går, er industriherrene hovedfienden.

Hmmm... er vi gått ut på dato ??

Det er forøvrig merkelig at Akers Kjell Inge Røkke (Haagensens yndling) og Orkla sin Jens Pauludan Heyerdal (som forøvrig skal holde hovedtalen under Oslo arbeiderpartis arrangement 1.mai) visstnok er stuerene, men det er ikke RimiHagen. Det var RimiHagen og Rema1000gjengen som frigjorde oss fra mellomleddenes tyrrani, men handel er kanskje ikke godt nok ?

Roger Larsen

Friday, April 29, 2005

Borg på vei mot stupet, eller kommer en danske til unnsetning ?


Dette bildet av en tom isteboks er trist. Her skulle det ha vært annet tomgods. Tomme ølflasker merket Borg burde ligget her, her i Bryggeriets hage !!!!

shhh, er det et korps vi hører ? Gettoblaster ??

Vyrde Lesar.

Mai nærmer seg med stormskritt og det samme gjør søttendes. Søttendes er dagen for korpsmusikk, iskrem, pølser og ballonger (før var det flagg !!).

I dag sliter de fleste korpsene med rekruttering og økonomi. VI, FORELDRENES BARN, MENER AT DET BØR VÆRE GRATIS, AT VI IKKE SKAL BEHØVE Å VÆRE MED PÅ DUGNAD, AT VI IKKE SKAL TA ET TAK I ADMINISTRASJON, AT VI KNAPT SKAL KJØRE UNGENE TIL ØVING (BØR IKKE KORPSET HENTE DE DA). For vi har jo så mye å gjøra foran TV skjermen.

At det er mye sunnere for kroppogsjel å spille i korps enn å stikke nåler i armene sine, sunnere enn å henge på Varehuset, sunnere enn å schjåppe, det ser ofte ut til å gå oss hus forbi.

En søttendes uten korps .. man må forøvrig ikke ha barn i korps for å støtte korpsene, både penger og instrumenter vil være velkomne i slunkne korpskasser.

Roger Larsen

Thursday, April 28, 2005

Hurra, hurra, hurra !!


På Fritznerbakken finner vi fortsatt perler. Jeg er glad det ikke står Betongbygg på døra, det gjør det nemlig på den livsfarlige rønna i Roald Amundsens gate (nr 12), ja akkurat den som er er Sarpsborghus som skal erstattes av en vakker betongblokk, enten i Brunoststandard eller muligens margarinkassebygg !! At de får lov, hva tenker egentlig lokalpolitikere på ?

Stans alt, min terasse forringes !

Vyrde Lesar.

Oslo-Halden på én time Oslo : Jernbaneverket ser på mulighetene for høyhastighetstog i Norge.

Det kan dermed åpnes for tog med hastighet opp mot 250 kilometer i timen. Utredningen, som Samferdselsdepartementet har bedt om, skal blant annet ta for seg muligheten for slike tog på strekningen Oslo-Halden. I dette tilfellet kan reisetiden bli halvert, skriver Aftenposten.
Med høyhastighetstog bør en kjøretid under én time være innen rekkevidde, sier etatsdirektør for infrastruktur i Jernbaneverket Jon Frøisland.

Men det var i går det. Dagens nyheter har brakt oss nyheten at dobbelspor og pendlere legges på is, da traseen gjennom Moss forringer verdien på de nybygde boligene i sentrum. Så nå er Østfold kommunes politikere enig om at man skal bruke noenhundremillioner for å øke verdien på "Bryggen Terasse(eller hva blokkene heter)" ... !!!???!!! Og utbyggerne la jo ikke merke til denne togtraseen når de tegnet "Terassen". Opps... hva er det ? En sti ? En orm ? Nei ... det er vist hovedjernbanen i Norge det, den som bringer oss varer, turister og som pendlerne bruker.. Opps... hvor kom den fra da ? Var den der i går ?

Har de blitt helt gale ?

Og vi kan vente enda værre : Ny regjering med tog til Måløy eller Lofoten : Distrikstkameratenes "min tur nå" politikk er jo videnkjent.

Det er jo kjent at på "Bryggeterassen" bor Mossefiffen, ved Rygge Flyplass bor det jo bare barnefamilier og annet pakk. Så der stiller det seg jo HELT annerles, og som kjent hverken forurenser eller bråker Flyvemaskiner så ille som tog... eller ????

Roger Larsen

Wednesday, April 27, 2005

BETONGBYGG SITT HUS ?


Dette huset i Roald Amundsens gate er livsfarlig, takstein på vei ned i fortau og i bakgård er "drepende" om de treffer rett. Her passerer pensjonister, barnevogner, postansatte og alle vi andre daglig ! Det står Betongbygg på døra, og huset er preget av VILLET forfall, dvs total mangel på vedlikehold. Det samme ser ut til å gelde Roald Amundsensgt 14 og 16 også. Dette er nummer 12 !!!

Tuesday, April 26, 2005

Forfall, mens vi venter på Godot, eller en brunostblokk ?


Både hus og tomter står til forfall i Sarpsborg sentrum, de venter på en brunostblokk eller kanskje nargarinkasse blokker.

Ekstraskatter

Vyrde Lesar.

Bompenger er en uting, men når de griper om seg slik de har gjort i Fedrelandet, blir det både latterlig og en ekstraskattbelastning. Kommune etter kommune vil bompengeskattebelegge sine innbyggere og allehelst de som drar gjennom kommunen og gjerne også alle turistene.

Fredrikstad kommune passer på å legge bompengenebodene slik at de får flådd hytteeierne på Hvaler, som nå må betale bompenger både tre og fire ganger før de når hytta. Da er det gått for langt !!

På Svinesund bygger man bompengeboder ved den gamle brua, den som var nedbetalt i 1940 (?) og den Norske stat vil tvinge Svenskene til å gjøre det samme. Vi skal alså betale ekstraskatt for veier som allerede er bygd, nedbetalt og som har stått i snart 100 år.

Ikkenokmed det, det er privatbilisten som er den store, stygge drittsekken, og som skal betale mest. En trailer, som jo ikke er annet enn en kåntainer på hjul, sliter 30 eller 40 ganger mer på en vei enn en liten Golf. Kåntaineren kan sendes med tog eller båt, det står bare på vilje, men skal man i nærsupermarkedet, så må man nesten kjøre, da våre politikere, i sin store visdom, har drept nærbutikken, man må handle stort, da det ikke bare er å stikke bort til "Rådæn" lenger, eller "ner te ho Bærtæ", man må i bilen, omtrent okke som. Hva er da mer naturlig og logisk å skattelegge den biltrafikk man hater ... ehh ... elsker ... ehh... har lagt til rette for ...

bensinskatt, eiebilskatt(årsavgift), piggdekkskatt, hestekraftskatt, registreringsskatt, moms ....

Det begynner å virke urimelig, veldig urimelig, spesiellt når politikerne prioriterer bruer til nesten øde øyer, istedet for infrastruktur der FOLK BOR.

Roger Larsen

Monday, April 25, 2005

Søppel fra Sarpsborg Arbeiderpartiblad


Her hos SA står søpla og venter på distribusjon, slik søppel følger nesten daglig med ut til SA sine kunder, deretter havner de som en del av søppelberget. Kanskje SA burde betale litt søppelavgift for å levere ut søppel, det er jo et smutthull i loven dette her. Vedlegg vs. reklame!! Søppel er det uansett. Men sålenge pengene i kisten klinger ... så driter man vel i at søppelberget vokser
- og vokser
- og vokser

Money, money, money ---
og fellesskapets søppelproblem driter man i !!!

Fotball

Vyrde Lesar.

I går braket de sammen noen av landets mest profilerte ledere.

Far og sønn Eggen og vår egen Drillo styrte sine tropper på grønt gress (eller plastikk ?), som om de skulle være generaler. Kampen bølget ikke fram og tilbake, men konsentrerte seg mest til området rundt de rødkleddes mål.

I dette målet stod en trønder og forsvarte de rødkledde mot de sortkledde trønderne, han bokset, spratt og briljerte mellom stengene. Innimellom var de rødkledde oppe på den sorte banehalvdel, og der fikk de et par mål. Og det er måla som teller !!

Etter 95 nervepirrende minutter stod de sortkledde måpende igjen og skyldte på uflaks, men det ER feil, de rådkleddes målmann var rettogslett for dyktig. De var rettogslett for dårlige, den sortkledde horden fra Trønderlag.

Det var ikke Glioath som vant over David, det var Europris som vant over Rema1000. Sånn kan det gå i fotball.

Roger Larsen

Sunday, April 24, 2005

Skjønner du ? Nei, kanskje ikke ....


Herremingud hvor den månen lyser.

Byggpsykose og $$$$$$$tegn.

Vyrde Lesar.

Sarpsborg er rammet av en utbyggingspsykose. I eplehager, bakgårder, på løkker og i skogteiger dukker de opp.

Margarinkassebyggene.

Stygge 2 og 4mannsblokker dukker opp der det minst ventes. Ofte gies eldre hus dødshjelp ved at takstein "tilfeldigvis" faller av, slik at forfallet forseres. Sarpsborghus med små hager skal bli margarinkassebygg eller brunostblokker. Vi har trådd inn i det heslige bygge10år.

Den ene utbygging hesligere enn den andre velsignes fra slottet .. ehhh .. rådhuset. Totalt uten sans for estetikk, proposjoner, historie og identitare tillates det meste. $$$$$$$$$$$$$$tegnene lyser fra lokalpolitikerne øyne, og gjør dem blinde.

Hus store som låver ved Tunevannet, småblokker tettitett i villastrøk, masseansamlinger av margarinkassebygg ved veier av en slik standard at de allerede er for små, klæssekasser på gamle ærverdige småhus og fornying/oppussing med billigtrevirke, apekattvinduer og blinkendeblank takstein.

Kvalmende.

Roger Larsen

Saturday, April 23, 2005

Små gleder ? Eller store ?


Husker du ... husker du dengang bekker ikke lå i rør, dengang små dammer i sandveiene ble store demninger, dengang Forglemmeiei og Blåklokke betydde mer en asfalt og biler, da ormegress og .... det er ikke så lenge siden, 40 år. Tenk hva dagens barn går glipp av, de ser ikke engang stjernene, da veilyset er så sterkt (man må jo se når man blåser rundt i boligstrøkene i 60 i sin Excalibur) at det blender for alle unntatt de sterkeste. Der vi så melkeveien ser de 400wattere med høyaktivt lys .. men de har lært å schjåppe

Drapet på Greåker.

Vyrde Lesar.

Rolvsøybrua skal rives.

Denne brua brukes som kjent bare av barn og pensjonister på vei til Greåker, så den har ikke lenger livets rett. De kan gå i trafikkbrølet. At denne brua ble et lite frontavsnitt i 1940, betyr vel ingenting, heller ikke at det er over denne brua Glommastien går. Den sakte turistveien, det er jo moderne nå. Sakte mat, sakte ferie og sakte veier. Det bryr desverre ikke betongbyggsosialistene seg noe om, her tenkes biler, biler, biler.

Om folket lurer på hvordan St. Mariegate vil se ut om noen år, kan de spasere gjennom Greåker sentrum. Alle kan se at Greåkers bebyggelse IKKE er beregnet på bolig, men på handel, så her har det blitt stygt, ustrukturert og usymmetrisk. Vi er inne inn i det STYGGE tiår, det bygges hultertilbulter uten noen form for sammenheng eller struktur. Utenfor Grepker ligger to varehus, et lite steinkast utenfor, og da politikerne ga tillatelse til disse byggene, drepte de Greåker som tettsted. Men på torget starter Gunnar Stang opp igjen, denne sprudlende spilloppmaker som trosser byens betongsosialister. Det er trist vi ikke har fler som ham, meget trist.

Zæpp, zæpp, zæpp, zæpp.. hører vi i de mange hjem.. det nøttærnte allikevel..


Roger Larsen

Friday, April 22, 2005

Ekstremtrafikk i barns skolegårder.


Barnas skoleplasser og ballbingenærområde invaderes av biler på kveldstid. Både på Kruseløkka, på Kurlandskolen og andre steder. Her og på Kurland er det parkeringsplasse noen få meter unna, men man skal presse seg inn. Hva tenker egentlig folk på, tenker de ikke på hvor barn skal få leke ? Være fri for biltrafikk, fri for fare, fri for støy ... faens drittsekker !!!!

Bompenger

Vyrde Lesar.

Spalten har hatt ferie etter at undertegnede var på styremøte og Generalforsamling i HMKF - Historiske Militære Kjøretøyers Forening.

Jeg mista rytmen, men nå skal den være på plass igjen.

Møtet var i Oslo, og vi brukte et hotell i nærheten av Akershus Festning som base. I det strøket var det trist : TotaltpåBærtur dopehuer om dagen, og altfor unge horer om kvelden, et trist syn, en trist opplevelse og en trist helg. Dopehuene kunne vært avhjulpet med Metadon eller heroin, og da hadde vel mye av horetrafikken forsvunnet også. Hadde man lett i vårt fargede fellesskaps annaler, hadde man sikkert funnet horenes bakmenn, og de bør jo ikke ha noe opphold her, mener vi vel alle... ehh ... untatt SVere da, der blir hallikkenne vel kallt stakkarar eller de svakeste. Merkelig parti dette SV, tenk at de hater industri som går med overskudd og folk som bor i sentrale strøk. SUNDA kalle de INDUSTRIHONNING !!!!!!!!!

Så til saken :

Av en eller annen grunn som jeg ikke er istand til å forstå, går nå hele Arbeiderpartiet imot bompengeskatten de hadde planlagt på Sarpebruæ. Kan det være at det er en dårlig valgkampsak eller har de begynt å forstå at når staten har ansvaret, så betaler STATEN ?

Det er det selvsagt helt umulig å vitte noesomhelst om, politikere ser ut til å operere etter : en tanke i dag, en ny i morgen, det er jo vanskelig å forstå noesomhelt av slike ting. Ihvertfall for et vanlig menneske.

Det som er sikkert er at Sarpsborg kommune ikke har maximal "eie huset sitt selv og ikke få bolig av kommunen og gå på fylla"-skatt. Så denne vil nok snart bli økt.

Men i Sarpsborg spiser vi egg folkens, kokte, stekte, rørte og pocherte.

Thursday, April 14, 2005

Jag har gått vid en landsveg, i hela mitt liv och har ..


Så nuh ! er jobben gjort.

Vårrydding.

Vyrde Lesar.

Nu er vårrengjøringen unnagjort fra Lysløypa til Sykehjemmet. Sånn omtrent var det to poser med dritt og det tok sånn cirka en halv time. Min gjerning er gjort, og kommunens arbeidsmaur nummer en, han Jan, kan ta det med ro når han kommer hit med sin tralle og sine børster. Her ønsker vi ham velkommen, men vi venter ikke på ham, vi prøver å ordne opp sjøl. Vi er jo ikke griser heller.

Det er forøvrig noe ALLE burde gjøre, slutte å glo på iddiotboxen og ta seg en tur ut for å se hvordan Sarpsborg begynner å bli. Store deler av Sarpsborg er forsøplet og forfallent, både der vi vanlige folk eier/bor og der Betongbyggerne har sine kontorer. Overalt i byen, og dens omkrets flyter søppel, flyvestøv og andre ulumskheter. Bakgårder er fyllt opp med rask og rusk, det begynner å bli dyrt å kvitte seg med søpla, og det ser heller forsoffent ut i deler av byen. Men sånn er det jo, man kan ikke bruke millioner på blomster, plastikkbaner med undervarme og veier, når man knapt har råd til å hjelpe eldre med et måltid. Husk dyr fores, mennesker spiser...

Fram og tilbake..
Fram og tilbake...
Fram og tilbake.... dagene kan bli lange sånn !

Roger Larsen

Wednesday, April 13, 2005

Et av flere byggverk.


Det er ikke bare Betongbygg som bygger. Her nede i Torsbekkdalen står et av byens slott og viser oss at "Nærnatur" er meeeeeget viktig. Her utfolder barn seg i "livsfarlige" omgivelser, men i motsetning til byens skolegårder er ihvertfall denne løkka bilfri. Enn så lenge.

De Ekle Eldre.

Vyrde Lesar.

De eldre skal nå få mindre hjelp på sykehjemmene. 20 minutter mindre hjelp pr. pasient pr. dag.

De er ganske ekle disse Eldre nå, mange av de gidder ikke å stemme på POLITIKERNE engang, og så har de i årevis belastet samfunnet. Feks så har mange av de brukt skatteetaten helt til de ble både 70 år og eldre. Tenke seg til, først belaster de samfunnet med å ærbe (ja, de ville ikke engang være klienter før de omtrent krøp inn på sykehjemmene), og nå, når de sitter der i rullestolene sine, så forlanger de jommen HJELP også. Kommunen spanderer jo bleier, slik at de kan gjøre på seg, og for det betaler de jo knapt nok 75% av trygden sin, tremannsrom og gangplass, og nå har de endelig fått lagt ned aktivitetsavdelingen slik at de ELDRE kan få hvile HELE dagen. Tvinne tommeltottter og tisse på seg og rulle rullestolen

fram og tilbake,
fram og tilbake,
fram og tilbake ...

Roger Larsen

Monday, April 11, 2005

Fransebakken.


Stedet jeg søkte

Skjeggelarsen

Skattejakt og Skjeggelarsen

Vyrde Lesar.

Jeg har vært på skattejakt. Og funnet en skatt.

Jeg visste at min oldefar kom over grensa i 1888, nærmere bestemt 12-08-1888, som 27 åring. At stedet var i Idd, det visste jeg, men søk på det oppgitte sted : Fransebakken, ga intet resultat. Jeg har lett i Ida og i Idd sin gamle bygedbok, men forgjeves. I går, søndag 10-april, satt jeg og kludret med ymse søk på GOOGLE. Etterhvert så ble Fransebakken til Frantzebacken og voila, der var den, i svenske papirer om fiske i Iddefjord, og da fant jeg jommen Frantzebacken på et gammelt kart.

Jeg har vært der i dag (og innom Strømstad for å bunkre litt blomster (Four Roses), skogssprit (gin) og litt øl og vinI og det var rett ved Bakke Rehabiliteringssenter. Jeg kjørte den BlåGrønne Veien, og det kan anbefales.

Et Østfoldlandskap som er av de skjeldne, stigninger, høye fjell og dype daler, historiske minnesmerker, tømmer og en følelse av "Deliverance". Nå må jeg forske mer og komme meg tilbake.


Skjeggelarsen


Roger Larsen

Sunday, April 10, 2005

Bibliotek


I en av byens vinduer ser vi at det er noen som ikke stoler på politikernes løfter om et bedre bibliotekstilbud. Hun/han har skaffet seg sitt eget bibliotek ! Sånnt står det respekt av.

Og skal man på Hovedbiblioteket i Sarpsborg så bør man ta med seg spisse albuer, her er snart ikke plass til noe mer. Men husk å sjekke åpningstiden, det er jo ikke åpent så ofte lenger.

Arbeiderpartiet

vil ikke at folk skal stå i kø, og det er bra. Når de derfor innfører enda en Østfoldskatt, denne gangen på ny Særpebru, bør det selvsagt være lov å stå i kø, bompengefritt, over den nåværende Særpebruæ. Tenk å kalle politisk press/påvirkning for "syting" som ordfører Engsmyr gjorde. Han ville ikke legge press på stortingspolitikerene, da han anså dette som SYTING (det stod i SA). Gå av Engsmyr, problemet er bare at de som kommer etter deg er omtrent like APete.

Uten innlegga i SA sin "Leserspalte" hvor vi satte ord på den massakren som forgikk på E6, hadde intet blitt gjort. Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet mener jo at bruer til omtrent øde øyer i Distriktene, er viktigere enn Østfoldske liv.

Om APete politikere : Ta denne Desire Henriksen. E-mailadressa si har hun på kommunens sider, men hun ønsker ikke mail fra arbeidsklassen. Jeg sendte henne en mail om bilkjøringa i kommunens skolegårder, men det var hun ikke interessert i å høre om, hun opplyste at hun "tok saken til etterretning". Og at hun ikke ønsket slike e-mailer !

Fytterakkern for en politiker, men hun har vel gått i APs skole, og blandt elevene der er det jo få som har gjort en ærlig dags arbeid. Men de synes det politiske spill er nesten like morro som krig og fred og vindmøller og sånn !!

Selv kan jeg uten blygsel skryte av at jeg har gjort mer for landet enn de fleste nåværende politikere : jeg har gitt blod 135 ganger.

PS. Leserspalten i SA har desverre blitt en spalte for organiserte politikere : Redaksjonen synes det er galt at vanlige folk skriver innlegg, som vi så på Festiviteten ved 75 års jubileet : Redaksjonen were Hobknobbing the political Glitterati.

Kanskje det er på tide med redaktørskifte igjen, ikke bare kanskje forresten, ser man bort i fra reklamen, sporten og ANB meldingene, blir avisen tynnere og tynnere, og stadig oftere et redskap for AP. Innimellom er lederene ganske lik de som står i Dagsavisen forresten !! Det sier ihvertfall folk når de spør meg hvorfor jeg ikke lenger skriver innlegg i leserspalten, og de blir ikke overrasket når jeg sier at jeg ble lei sensuren. Tenke seg til : En redaktør som sensurerer leserinnlegg !!

Roger Larsen

Saturday, April 09, 2005

Som vanlig : Forfall ! Forfall ! Forfall !


På festningen er det forfallet som råder. Desverre. Men
forfall er ikke noe som kommer plutselig, det skjer iløpet
av år. Akkurat som forfall av veier, skoler, kirkegårder, bruer, skoger,
eiendommer, parker ... kort sagt omtrent alt kommunalt.
Trist, trist, trist .. trist, trist, trist.
Man må jo lure på hvorfor det er slik, i en kommune som
får nærmere femti millioner i aksjeutbytte.

Men det kan gjøres annerledes : kanonmuseet

9. April

Vyrde Lesar.

Fra Eddy sin 7.sans 1941 :

"I dag for 1 år siden begynte krigen i Norge. Samme dag reiste jeg til Askim og meldte meg til tjeneste."

Den tyske general Pellengahr gikk til angrep den 12. april om morgenen, og det ble de norske styrkene ved Fossum-avsnittet, hvor Eddy deltok, som kom til å føre den vesentligste striden i Østfold. Han stod under kommandoen av major Sverre Refsum.

Om morgenen den 12. april gikk tyskerne til angrep på overgangene over Glomma. Det lyktes tyskerne, støttet av artilleri og bombefly, å komme seg over elven ved Fossum og presset Nordmennene, under harde kamper, østover. Etter kamper med tap på 20-30 mann, trakk Fossumstyrken seg tilbake til områdene rundt Hærland kirke for å reorganisere seg. Situasjonen ble etterhvert slik at de trakk seg mot Ørje, og her begynte divisjonen å gå i oppløsning. Tyskerne nedkjempet Greåker Fort den 13.april om morgenen og den 14.april gikk restene av Eddy sin divisjonen over grensen til Sverige. Eddy var en av de som var med til siste slutt, og fikk seg et lengere opphold i Sverige.

Roger Larsen

Friday, April 08, 2005

Fra Ørretdammene i Kurlandskogen.


Ikke slit, men vanlig arbeid skapte dette gjerdet.

Millioner DØR hvert år.

Thursday, April 07, 2005

Hvor er nøkkelen til denne da montro ?


Nedgang til Dovregubbens hall.

Auschwitz og Afrika.

Vyrde Lesar.

I Auschwitz, en av nazistenes mange konsentrasjonleire, ble folkemord satt i produksjon. Denne leiren bestod av tre hovedleire og mellom 40 og 50 småleire. Tilsammen ble mellom 1 og 2 millioner mennesker drept her. Polske intellektuelle, homofile menn og Sovjetiske krigsfanger i leir 1, i leir 2 (Birkenau) som var en ren utryddingsleir, ble sigøynere, homser og jøder drept og leir 3 (Monowitz) var arbeidsleiren for IG Farben. Arbeit Macht Frei.

Selv har jeg kun besøkt Majdanek, men besøket sitter i minnet, 25 år etter. Selv vår polske drosjesjåfør, som kjørte oss fra Warsawa, en by så stappfull av "minner" etter tyskernes herjinger (her ble 25 polakker skutt, her ble 34 polakker hengt) at man skulle tro han var "mettet" på disse minnene, ble stille, og de 10 milene tilbake fra Majdanek til Warzawa, foregikk i stillhet, vi var alle overveldet over den industrialiserte grusomheten vi der så.

Tonnevis med hår, med sko, med briller, med ... restene etter de døde menneskene og stillheten var øredøvende, for øynene og ørene. Gasskammeret, krematoriet, slagghaugen med knuste knokler, restene av de drepte. Alle som ble gasset ble obdusert før de ble kremert, de var nemlig verdifulle. De kunne ha spiste diamanter eller gull og noen hadde gulltenner.

Tilsammen ble mellom 5 og 10 millioner mennesker utryddet av tyskerne, skutt, gasset, hengt ..

Serien vekker ettertanke .....

Det var da det slo meg. Vil Afrikanere om 60 år lage en lignende serie ?

Afrika er et kontinent som lider. Det mangler mat, og sykdommer som malaria og aids er ødeleggende. Utestengt fra verdensmarkedet er selv relativt velfungerende Afrikanske nasjoner ute av stand til å videreutvikle seg. Med per-capita inntekter på under 1 dollar om dagen, må de rygge inn i fremtiden.
Et stille Holocaust og vi, de hvite nasjonene, er Afrikas byrde. Vi ser de lider og vi ser de dør, men vi gjør ikke nok. Bare subsidiene til vårt gammeldagse landbruk kunne redde millioner, i mange år framover. Medisiner, gjødsel og skolegang er alt som skal til, men de får bibler og våpen ?

Roger Larsen

Wednesday, April 06, 2005

Hurra ! Hurra ! Hurra ! Hurra ! Hurra ! Hurra ! Hurra ! Hurra ! Hurra !


Denne perlen i Sannesund, ja den var ikke en perle for et par år siden. Slikt vedlikehold er desverre sjeldent å se !

Medhold i klage på Telenor !

Vyrde Lesar.

Jeg har klagd på Telenor :

Kjære Telenor.

Lenge har det gått som sirup på min ADSL linje, etterhvert begynte maskinen å koble seg av internett av seg selv, jeg har reinstallert XP, MSNChatten, installert og reinstallert IE, byttet til Netscape, firefox og Mozilla, byttet mailprogram, avinstallert barnas TCP/IP spill (som de spiller online mot amerikanske servere), avinstallert og reinstallert flere ethernettkort, skiftet firmvare i routeren, satt opp routeren pånytt flere ganger, prøvd å installere ADSLBredband direkte vha den tilsendte CD, stanset, renset og sjekket PC to ganger, avinstallert mikroskopet, avinstallert scanneren, avinstaller printeren, avinstallert Lego robotics, avinstallert fotoapparat med software, avinstallert videokamera med software, avinstaller bittorrent, avinstallert windows works og intallert windows offic, avinstallert DB2 (flere versjoner), avinstallert Oracle (flere versjoner), ryddet i registre, ryddet på harddisk, defragmentert flere ganger, kjørt chkdisk flere ganger, avinstallert Yahoo desktop search, avinstallert antivirusprogrammer, slått brannmurer av og på og brukt forskjellige, avinstallert Google desktop search (som ikke gikk samtidig som Yahoo), klødd meg i hue og ræva i ukesvis, og så er det en feil i sentralen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeg regner med at dere tilgodeskriver ADSL-"leie" for den tiden dere kan se at dette problemet har vedvart. Se feks i min logg. Min maskin har koblet seg opp og ned utallige ganger daglig over lengere tid, det har skapt usikkerhet, mye arbeid, frustrasjon og ikke minst triste barn, SPILLETIMEN, mellom 1830 og 1930 har vært umulig å bruke for de.

KOMPENSASJON takk. Dere har ikke levert produktet dere har lovt, muligens pga slurv, noen må jo følge med på loggene, innimellom ihvertfall !!

Roger Larsen

Ps : og la meg slippe å kontakte Forbrukerrådet og Post og teletilsynet denne gangen, ja la meg også slippe å skrive snail mail til Baksaas. Det var jeg nødt til ved forrige korsvei.

Her følger det Telenorske svar :


Fra: Telenor Kundeservice
Sendt: 5. april 2005 12:25
Til: Roger Larsen
Emne: Re: Melding fra Mitt telefonabonnement - Internett - Teknisk - Oppkobling til Internett

Hei.

Takk for din henvendelse til Kundeservice!

Jeg beklager de problemer du har hatt i forbindelse med ditt adsl abonnement. Jeg har derfor lagt inn en kompensasjon på kr 1098,- som tilsvarer 2 mnd gratis adsl abonnement. Dette vil komme som fratrekk på din neste faktura.
Håper det ovennevnte hjelper deg. I motsatt fall, ta gjerne kontakt ved å svare på denne e-posten, eller via www.online.no/kontakt . Husk at du også kan finne løsningsforslag og annen nyttig info på http://www.online.no/hjelp--
Med vennlig hilsen,
Inger Lise Abrahamsen
Telenor Kundeservice

Tuesday, April 05, 2005

Forfall, forfall, forfall !!


Her i Sannesund er forfallet tydelig, tydelig, TYDELIG:

Søppel overalt !

Vyrde Lesar.

Jeg har påny forsøkt meg på Folkeløypa i Sarpsborg sentrum. Denne gangen startet jeg ved Kruseløkka skole, men det var like mislykket, ikke fant jeg skiltene, ikke fant jeg noe kart og ikke traff jeg noen medspaserere. Det som derimot slo meg, på min tur fra Kruseløkka, via Sannesund, C-porten, Kulåsjordene, Kulåspavliongen og Sarpsborg sentrum tilbake til Kruseløkka, det som slo meg var en forsøplet by i forfall. Det fløt søppel overalt, og forfallet griner i mot en omtrent overalt. Overalt !

Jeg kaster muligens stein i glasshus, da det ikke ser så helt bra ut hos meg heller, men jeg prøver nå å rydde. Men makan til trist tur skal man lete lenge etter. Søppel, søppel, søppel. En ting er ihverfall sikkert, skal parkogiddrettsavdelingen (park og IDDRETT ???) spare, så bør de spare på tulipanbedene foran Rådhuset til Engsmyrn og ikke på søppelrydding.

Roger Larsen

Monday, April 04, 2005

KONTORKULÅS


To hus, ikke tett i tett, men kontorisert ? I Kulås, i Sarpsborg, byen som må bygge brunostblokker og rasere biotoper for å få plass til så mye folk (og trafikk) at de skal få STORBYMIDLER !!

Utflytende ordninger

Aktivitetsavdelingen på Kurland skal legges ned og brukerne skal henvises til å tvinne tommeltotter. Kommunen skal spare. Man skal også spare på hjemmehjelp, parkvesen .. ju, neim it.

Jeg har forhørt meg blandt de kloke, de som vet mye om slit, strev og brutte løfter : Pensjonistene. De sier at når det gjelder hjemmehjelp, ville alle som trengte det kunne få, hver uke, om det var de som trengte det som fikk. De påstår at mange av de som får hjemmehjelp ikke trenger det, da mange har gnålt seg til hjemmehjelp "fordi naboen får og da må jeg ha også".

Dette er helt vanlig i statlig, kommunal og privat virksomhet. Se på blå resept, AFP og ethvert fagforeningskontor. Det som var tiltenkt de få, omfatter etterhvert alle og da vil jo alle ha : Naboen får jo !!

Men det er lettere å tynne ut tilbudet enn å si : Nei, Larsen, du er for frisk til hjemmehjelp. Du kommer deg på Bingo, til spillehallen og du kan kjøre bil, og greier du å kjøre bil, ja da kan du også kjøre støvsuger.

Roger Larsen

Sunday, April 03, 2005

Turisme, himmel eller helvete ?

Kjære turist.

Har du tenkt deg nordover denne sommeren, bør du lese dette lille brev.
Norge, et av verdens rikeste land, har desverre en veistandard du neppe er
vant til fra ditt land. Skal du nordover, feks til NordNorge bør du legge
veien gjennom Sverige. Store deler av hovedveien (E6) gjennom det sørlige
Norge, er så belastet med dødsulykker, at den blir kalt Dødsveien. Så
belastet er den, at tilogmed politiet, når de ikke er i tjeneste, bruker
andre lokale veier for å komme seg fram. For din egen og din families skyld,
IKKE bruk E6 gjennom Norge. Kjører du gjennom Sverige vil dere også slippe å
betale i de utallige bompengebodene som er satt opp i hele Norge. Det koster
deg snart 20 euro å komme deg de første 15 milene nordover, og nye bompengeboder dukker opp som troll av eske hele tiden.

Hilsen ....



Tysk : Lieber Tourist. Wenn Sie nach Norwegen dieser Sommer gehen, sollten Sie dieses lesen. Norwegen, eins der reichsten Länder in der Welt, hat sehr gefährliche Straßen. Die Poststraße in Norwegen, wird das Deathroad genannt. Sie sollten diese Straße vermeiden, wenn es möglich ist. Es wird E6 numeriert. Fahren Sie durch Schweden, wenn möglich. Das ist auch preiswerter. Schweden hat keine Abgabe Aufladungen, Norwegen hat viel. Wenn Sie in Norwegen fahren müssen. Seien Sie extrem vorsichtig, und der defensive Antrieb extrem.



Nederlandsk : Beste Toerist. Als u naar Noorwegen deze zomer gaat, zou u dit moeten lezen. Noorwegen, één van de rijkste landen in de wereld, heeft zeer gevaarlijke wegen. De postweg in Noorwegen, wordt genoemd Deathroad. U zou deze weg moeten vermijden als het mogelijk is. Het is genummerd E6. Aandrijving door Zweden indien mogelijk. Dat is ook goedkoper. Zweden heeft geen tollaarzen, heeft Noorwegen overvloed. Als u in Noorwegen moet drijven. uiterst zorgvuldig ben, en aandrijving uiterst verdedigings



Fransk : Cher Touriste. Si vous allez en Norvège cet été, vous devriez lire ceci. La Norvège, un des pays les plus riches au monde, a les routes très dangereuses. La route de courrier en la Norvège, s'appelle le Deathroad. Vous devriez éviter cette route s'il est possible. C'est numéroté E6. Conduisez par la Suède si possible. C'est meilleur marché aussi. La Suède n'a aucune botte de péage, Norvège a l'abondance. Si vous devez conduire en Norvège. Soyez extrêmement soigneux, et commande extrêmement défensive.



Gresk : Αγαπητός τουρίστας. Εάν πηγαίνετε στη Νορβηγία αυτό το καλοκαίρι, πρέπει να διαβάσετε αυτό. Η Νορβηγία, μια από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, έχει τους πολύ επικίνδυνους δρόμους. Ο δρόμος ταχυδρομείου στη Νορβηγία, καλείται Deathroad. Πρέπει να αποφύγετε αυτόν τον δρόμο εάν είναι δυνατό. Είναι αριθμημενός E6. Κίνηση μέσω της Σουηδίας ει δυνατόν. Αυτός είναι φτηνότερος επίσης. Η Σουηδία δεν έχει καμία μπότα φόρου, η Νορβηγία έχει την αφθονία. Εάν πρέπει να οδηγήσετε στη Νορβηγία. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικός, και κίνηση εξαιρετικά αμυντική.



Italiensk : Caro Turista. Se state andando in Norvegia questa estate, dovreste leggere questo. La Norvegia, uno dei paesi più ricchi nel mondo, ha strade molto pericolose. La strada della posta in Norvegia, è denominata il Deathroad. Dovreste evitare questa strada se è possibile. È numerato E6. Guidi attraverso la Svezia se possibile. Quello è più poco costoso anche. La Svezia non ha caricamenti del sistema del tributo, Norvegia ha abbondanza. Se dovete guidare in Norvegia. Sia estremamente attento ed azionamento estremamente difensivo



Portogisisk : Caro Turista. Se você estiver indo a Noruega este verão, você deve ler este. Noruega, um dos países os mais ricos no mundo, tem estradas muito perigosas. A estrada do correio em Noruega, é chamada o Deathroad. Você deve evitar esta estrada se for possível. É numerado E6. Dirija através de Sweden se possível. Isso é mais barato demasiado. Sweden não tem nenhum carregador do pedágio, Noruega tem a abundância. Se você tiver que dirigir em Noruega. Seja extremamente cuidadoso, e movimentação extremamente defensiva.



Russisk : Дорогой Турист. Если вы идете к Норвегии это лето, то вы должны прочитать это. Норвегия, одна из стран богатыа люди в мире, имеет очень опасные дороги. Дорога почты в Норвегию, вызвана Deathroad. Вы должны избежать этой дороги если по возможности. Оно пронумерован E6. Управляйте через Швецию если по возможности. То более дешево слишком. Швеция не имеет никакие ботинки пошлины, Норвегию имеет множество. Если вы должны управлять в Норвегии. Будьте весьма тщательна, и приводы весьма защитительна



Spansk : Turista Querido. Si usted va a Noruega este verano, usted debe leer esto. Noruega, uno de los países más ricos del mundo, tiene caminos muy peligrosos. El camino del correo en Noruega, se llama el Deathroad. Usted debe evitar este camino si es posible. Se numera E6. Conduzca a través de Suecia si es posible. Eso es más barato también. Suecia no tiene ningún cargador del peaje, Noruega tiene abundancia. Si usted tiene que conducir en Noruega. Sea extremadamente cuidadoso, e impulsión extremadamente defensiva

Saturday, April 02, 2005

Ekte gress, stor innsats og seier : til alle.


SFK - Tune

SFK

Vyrde Lesar.

I denne helga har SFK kjørt igang sin Lilleputtt-turnering igjen. Tre dager til ende sparkes det fotball i Sarpsborghallen, og funklende barneøyne mottar diplomer og statuetter til dundrende applaus fra foreldre og tilskuere. Pølser, brus og vafler går ned på høykant, og grunnlaget er lagt for sommerens treninger, kamper og turneringer. Et mylder av barn og foreldre bør hylle entusiastene ved plastmatta.

Barneidrett er bra idrett !! Eliteidrett er ofte dop og penger. Astmaspray er like galt som annabole sterroider, mener nå jeg.

Skal man konkurrere om hvem som er best på femmila på ski, ja da bør man forøvrig ha like ski, lik smøring og like trikkåtter. Man konkurrerer jo ikke om hvem som er best til å smøre, eller ...
en sunn sjel i et sunnt legme.

Roger Larsen

Friday, April 01, 2005

Piggtrådkulås.


Hvem som eier disse gjerdene vet jeg ikke, men her er ny og gammel piggtråd i skjønn forsøplende forening.

BOM.

Vyrde Lesar.

Det er sommer, det er sol og det er søndag .. ikke helt, det var torsdag og jeg skulle prøve meg på den nye Folkeløypa gjennom Kulås.

Optimistisk startet jeg ved Rådhuset, hvor jeg tittet på kartet ved KulåsPortalen og tråkket avgårde. Jeg så ikke så nøye på kartet, jeg regnet med å følge merkingen, og jeg kom meg, via kjente stier, ned til Sannesundsområdet, men da var det stopp.

Her var intet kart, ingen merking og ingen medspaserere å spørre. Jeg la derfor trøstig avgårde opp gjennom Borregaardsparken hvor Orkla og Fylkeskommunen holder hus, og fortsatte gjennom Fiffekulås. Jeg regnet med at jeg var på rett vei, selvom turløypemerkene (10X10cm) glimret med sitt fravær. Jeg hilste på duer, katter, ekorn og et monster av en svart Mercedes som piggdekknatret seg inn i Fiffeland. Ellers var jeg alene, men det er det jo helt greit å være, de andre kan jo forbli på Harryland eller Storbyen som det kanskje heter.

Da jeg kom tilbake til utgangspunktet, sjekket jeg kartet nærmere. Det er kun deler av løypa som går gjennom Kulås, resten går i arbeiderklassens boligområder. Sannesund, Sannesundsveien og slike vanlige områder. FiffeKulås har muligens lagt ned forbud mot spasering i sine nærområder ?

Men Østfold er mer enn Kulås, og turstier finner du mange steder. Dropp Folkeløypa, bruk heller Kurlandskogen, der slipper du ihvertfall piggtråden..

Roger Larsen

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls