Tuesday, May 31, 2005

HURRA ! HURRA ! HURRA !


Dette huset i Sannesund liker nok ikke kommunen, det er jo hverken en Brunostblokk eller ei Margarinkasseklædæsj, det er jo rettogslett Flott. Men se på all den bortkasta plenen da ! Her kunne nok grådige utbyggere (med kommunal velsignelse) fått plass til både ei blokk, asfaltparkeringsplasser og ei rundkjøring. Barna kan jo bare leke i veien !

Billige bøker

Vyrde Lesar.

Boksalget eksploderer etter at regjeringen slapp fri boksalget i norge. Det er slutt på sentraldirigeringen av bokprisene, og vi, leserne, handler som ville svin. Nå gjenstår bare frislippet av skolebøkene.

Men det er skår i gleden. Dersom AP(AvgiftsPartiet), SV (SutreogVirrepartiet) og SP (SentraldirigeringavPrisenepartiet) vinner valget, så vil de gjeninnføre høye bokpriser, de vil flå skolebarna og kommunene med høye priser på skolebøkene, de vil gjøre som FAGBEVEGELSEN ! FAGBEVEGELSEN ! FAGBEVEGELSEN ! sier, de vil rettogslett overse oss : velgerne, for vi ønsker KONKURRANSE ! KONKURRANSE ! KONKURRANSE ! da dette fører til lavere priser, bedre service, gladere ansatte og et bedre samfunn.

Det er ikke bare bøker som de rødgrønne synes det er fælt at det er konkurranse på, de synes det er dumt at medisin blir billigere, at mat blir billigere at klær blir billigere, men de vil ha høyere skatter, flere avgifter, mer gebyrer (se på Fredriksstad), mer lisenspenger, dyrere skolebøker, dyrere melk, mere bompenger .....


Roger Larsen

Ps, Les hva Valla sier :

1. Interpellasjon fra representanten Ågot Valle til kultur- og kirkeministeren:
«Fastpris på bøker og standardkontrakter for forfatterne har bidratt til et mangfold av bøker over hele landet. I kulturmeldinga heter det: «Hovudføremålet med den statlege litteraturpolitikken er å leggja til rette for kvalitet, breidde og mangfald med omsyn til innhald og sjanger, i fag- og skjønnlitteraturen.» De gjentatte angrepa på eksisterende ordninger fra Konkurransetilsynet truer dette hovedmålet, og er i utakt med politikken. Tyskland, Frankrike, Nederland og fem andre EU-land har alle vedtatt fastpris som lov ut fra kultur- og språkpolitiske mål.
Vil statsråden vurdere å ta initiativet til en fastprislov for alle bokgrupper også her i landet, eller gå gjennom premissene for bokbransjeavtalen på nytt, for å sikre bokmangfoldet, anstendige vilkår for forfatterne og tilgjengelighet gjennom bred distribusjon i bokhandlere i hele landet?»

Thursday, May 26, 2005

Tårn her og tårn der !


Barnehagen på Kurland har også tårn ! Og det durer og det går, innimellom.

RART

Vyrde Lesar.

Det er rart dette her, det er rart. Legionellautbruddet, mener jeg. Ja, det er ikke bare rart, det er dypt tragisk, og det er merkelig.

Ordføreren i Fredriksstad forteller oss at der har de fulgt de statlige påbud om å registrere og telle tårnene, og det samme har de gjort i Sarpsborg går jeg ut i fra. At noen ikke har registrert tårnet sitt, får vi ta på påbudets kappe. Det er visst uenighet om hva et kjøletårn er.

De er mulig jeg er dum, men om det kom påbud om å registrere alle kjøleskap, skulle jeg nok greid å finne ut om jeg hadde et, men sånn er nå det. Om jeg ville tatt med en varmeveksler er derimot ikke så sikkert, en varmepumpe er jo nesten et lite kjøletårn i miniatyr.

Ordførerne mener de har sitt på det tørre, men det rare er at i Fredriksstad har de råd til å telle tårna (dvs de breva de får fra de som monterer slike tårn), men de har ikke hatt ressursser til å kontrollere dem. Og sånn er det jo i kommunen, de må prioritere. Så istedet for å kontrollere mulige giftbomber, så har kommunen brukt tid på å diskuterer bompenger (sånne viktige ting), men det er ikke det værste (og nå snakker ikke jeg om Værste), det værste er at de har nok folk til å kontrollere om du har betalt parkeringsskatten (eller gebyret som det heter på kommunsk), men ikke folk til å kontrollere kjøletårn. Parkeringsvakter er det visst nok av. Har ikke den kommunale ledelse fått med seg at det var et legionellautbrudd i Stavanger for få år siden, er de blinde, dumme og har de røykt noe sånn at de har problemer både med kort og langtidshukommelsen ?

At det går an !! Så både kontrollørene og eierne av disse tårna bør man nå gå etter i sømmene og derfor bør POLITIET HANKES INN !! NÅ !!!!!!!!!!!

Roger Larsen

Wednesday, May 25, 2005

PARADIS


Våren har unektelig kommet, men ingen hiver på stikka lenger. Eller gjør de ?

Frimarked

Vyrde Lesar.

Frimarkedenes tid har kommet, de har trukket ut i solskinnet, de har blitt fler og de har blitt større. Nu skal det tjenes penger .... på dritt.

De fleste av oss har allerede kjeller, loft, skap og kjellere fulle av ting, oftest ting vi ikke trenger.

Allikevel trekkes vi som fluer til dritten, til frimarkedene. Her tusler vi rundt blandt håpefulle selgere som har dollartegn i øya (det var en som bøy meg 300kroner for dette postkortet forrige uke - SÅ SELG DA MANN !!!) og dritt på bordene. Hva skal man med gamle fillete bøker, gamle fillete blader, krystall fra Polen og "smidde" kniver (de er bare montert) ? Hva skal vi med all dritten ? Det er på tide å la ting havne i søpla. Ikke følge kremmernes oppfordring om "Ikke kast noen ting".

Ta vare på familieklenodiene, ting med historie, men kast dritten !

Og industrivaflene smaker .... ja akkurat ... industrivafler, masseprodusert for massen som tror det er slik vafler skal smake. Skygg unna både vafler og frimarkeder, ta heller en tur på Fretex. Det er jo her de plukker mye av sitt juggel, frimarkedselgerne.

Roger Larsen

Tuesday, May 24, 2005

Gnistrende solskinn, glade musikante og kold brus. Søttendes.


En verdig representant for Sarpsborg Jente og Guttekorps, 17. mai 2005.

Legionella

Vyrde Lesar.

Vi vil ha de straffet, vi vil ha de fengslet, vi vil ha store erstatninger og vi vil ikke høre på dumme unnskyldninger.

SLURV kan det kalles om man ikke har fulgt vedlikeholdet, SLURV kan det kalles om man ikke følger bruksanvisningen, SLURV kan det kalles om man "ikke har fått brevet". STRAFF skal de ha !

Legionellaepedemien vekket gamle minner. I mine foreldrers generasjon, var det tæring og tuberkulose, på femtitallet Polyemyelitt. To av mine kamerater ble rammet og lammet, og våre foreldre kunne intet gjøre, bare vente og se. Mine kamerater som ble rammet fikk et handikapp, men de var ikke handikappet. På krykker sjekket de damer, spilte fotball, tok bussen, drakk øl ... i dag hadde de vel blitt plassert i hver sin elektriske rullestol, og da hadde de gått glipp av all trimmen som ble dem tilgode, både da, og nå. De la grunnlaget for et bedre liv ved å være aktive, opp i taua i gymsalen, lange spaserturer daglig (det var plass til barn ute da, og vi gikk og syklet til skoler, til fotballøkkene og i indianerskogene), de spilte tilogmed fotball.

De var to utrolige ungdommer, var med på det meste og klagde aldri.

"There is a House in New Orleans, they call the Rising Sun", eller var det "Nights in White Satin" Tommy, vi var jo tilogmed på telttur på Hvaler sammen, der traff vi Solveig og Tommy traff meg i skølten med en hermetikkboks (jeg greide ikke å fakke), vi krangla og øllet (litegrann). Jeg merka så lite til handicappet at jeg engang sa at : "Du får bruke blyfoten på gassen" uten å tenke på at det kanskje var litt upassende.

Roger Larsen

Monday, May 23, 2005

Den lokale hukommelse.


Svarer ikke på spørsmål fra abbonnentene. Spesiellt hvis spørsmålene kan forstyrre ekstremfortettingen som foregår i Sarpsborg. TENK PÅ BOLIGANNONNSENE.

Kanskje Stalin forbyr dem å svare ? Hmm .. nei, han har vel nok med å lese leserbrev, fra SV og AP og LO og SP og Fellesforbundet og Grafikerne (de er det visstnok mange av i SA .. dyrt å ha de gående ... vel abbonnentene og annonnsørene betaler jo det kalaset !) og ja... innimellom fra en helt vanlig Leser også.

Men SA leses jo kun av gamlinger, ungdommen har andre nyhetskilder .....

Roger Larsen

Jorden blir flatere.

Vyrde Lesar.

Jorden blir flatere sier Thomas Friedman i sin nye bok : The Earth Is Flat og det betyr : "The playing field is being leveled" eller på norsk : Grensene faller.

Hans grensekrenkende bulldozere er som følger.

1. Berlinmurens fall i november 89.
Det er allerede over 15 år siden vi med stoooore øyne via Iddiotboksen var vitne til demokratiets og det frie markeds seier over kommunismen. Takk Regan. Du var nok ikke så dum som folk trodde, det vet de som har lest Reganomics.

2. Netscape.
La grunnen for dagens bredbånd, fiberoptikkens mor, pappan til IE, Firefox, WWW. TCP/IP som snart vil fjerne de gamle teknologibremsene fra det industrielle verdenskart. Farvel Telenor.

3.Gruppesamarbeids software.
Virtuelle Private Nett (VPN), Notes, e-mail, MSN (øyeblikksmeldinger) etc. la grunnen for raskere, nærmere og bedre samarbeid mellom kolleger, som fysisk ikke satt nære hverandre. Men i Telenor, hvor jeg jobbet, der reiste de mellom de norske storbyene for å ha møter. Kun av en grunn : BONUSKORTA sine. De tålte ikke å høre at dette var bortkastet, og mange av de som BONUSKORTET seg mellom storbyene, jobber nå i Accenture.

4. Open Source.
Linux, selvorganiserte virtuelle samfunn som revolusjonerte samarbeidsånden. Linus Torvalds, OpenOffice, WikiPedia ...

5. Outsourcing.
Å outscource kontorstøttefunksjoner til India, sparte penger, og støttet den tredje verden. Nå gjenstår det bare å åpne for landbruksprodukter. Økonomien blomstrer nå i deler av den "tredje" verden. men nå er det ikke bare plast og tekstil, men også design, teknologi (og snart kunst ?).

6. Offshoring.
Plast og tekstil og Nike, Adidas, Wrangler ... bestiller varene i Kina. Noen Europeiske ? Vutton ? ....

7.Supply-Chaining.
Du har lageret på veien, et stadig nærmere samarbeid mellom leverandører, fabrikanter og kunder. REMA1000. Bilverksteder.

8.Inscourcing.
Posten (UPC, FedEx), gjør det lettere å selge varer, syltetøy, smykker .. brød og oljer .. Over hele verden.

9.In-Formasjon.
Google, Yahoo, A9, AllTheWeb, Fastsearch .. med sunt vett og noen tastetrykk er all informasjon innenfor din personlige rekkevidde.

10. Trådløs.
Mobiltelefonen, WiFi (trådløse nettverk), SMS ....


Trist at ingen norske politikere har lagt merke til dette opp i all pensjonsdebatten ...

Roger Larsen

Sunday, May 22, 2005

Kulås i forfallets tegn.


Kulås 17.mai. Ustellte bed og ødelagte steingjerder. Kommunalt alt sammen. Men tulipanene foran Rådhuset står i flor. I tusenvis.

Ravneberget

Vyrde Lesar.

Kommunen vurderer å kjøpe Ravneberget når Geriljaen, ledet av Obl (Gen ?) Kure forlater stedet. Ja, da er vi garantert forfall, råte, søppel og ansvarsfraskrivelse. Akkurat som på kommunens skoler.

Roger Larsen

Saturday, May 21, 2005

Fy flate(hogst).


Her stod før staute trær, et særpreg for Østre. Nå er det jernstativene som forskjønner. Skjønner ? Ikke du heller ?

Dette har de gjort

Vyrde Lesar.

Spriten har blitt billigere.
Motorsykkelavgiften har blitt satt ned.
Campingvognavgiften har blitt satt ned.
Skatte og avgiftskutt på 23 milliarder (til deg og meg).
Pensjonene for gifte er skrudd opp.
Pensjonene for samboende er skrudd opp.
Mer innsatsstyrt finansiering av sykehusene (køene minsker).
Kommunene har fått mer (det er helt sant).
Politiet har fått mer.
Riksveiene har fått mer (SE PÅ E6, det var her SV ville ha en hyssing som skille).
Folketrygdfondet får investere utenfor Norge (sprer risikoen).
Nettolønnsordningen for sjøfolk er bevart (vel ... sjøfolk og sjøfolk).
Det er åpnet for friere skolevalg, dvs. flere friskoler.
Bandittene får mindre strafferabatt, de må sone lenger (nå mangler vi bare nok fengsler).
Kommunenen får lov til å spare penger via anbud.
Mesta er snart konkurransedyktig (utskilt fra statens veivesen).

Og så kommer det RødGrønneLO.
Mer, men bare til distriktene.
Mer, men bare til bedrifter som går dårlig.
Mer, men bare til feite 68ere.
Mer, men la kommende generasjoner betale.
Mer, men oljepengene tilhører feite 68ere (som er trygdede og bor i det store landet SYDEN)
Mer, til småbøndene.
Mer, til de organiserte.
Vekk med kontantstøtten til småbarna.

Oppsummert : MER SKATT, HØYERE OG FLERE AVGIFTER, SPESIELLT PÅ ØSTLANDET !

Roger Larsen

Friday, May 20, 2005


Her, klokken 065949, er kanonen klar til det første saluttskuddet. Her var ingen (gjeeeeeeeesp) journalister fra Sarpsborg Arbeiderpartiblad, bare byens borgere. De fleste SAansatte er muligens mer glad i 1.mai tog (Kamerater !!! Vi sulter !!!!), ihvertfall den delen av SAansatte som belaster oss kundene (annonnsører og abbonnenter mest) typografene. Det var heller ingen SAansatte å se ved Flaggreveljen (som jo startet 17. mai), til Flaggheisingen, til Imreghs tale til ... gjeeeeesp, gjeeeesp....

Kø, kø,kø.

Vyrde Lesar.

Etter å ha hentet noen familiebesøkende på Gardemoen (flyplassen som ble bygd, ikke som en hovedflyplass for Norge, men et distriktsprosjekt for å redde indre Østland ?) kjørte vi, som vi måtte, gjennom Oslo. Begge veier, begge bompengebodskattebelagte. På veien tilbake opplevde vi noe forferdelig, vi
MÅTTE KJØRE FLERE MINUTTER I KØ !!!!!
NY VEI NÅ !!!!
NY BRU NÅ !!!!
NY TUNELL NÅ !!!!
NY STIGE INN I HIMMELEN !!!!
JEG MÅTTE SITTE I KØ !!!!

Familien skulle videre til Arendal, og som seg hør og bør, jeg tilbød meg å kjøre. Det er et stykke til Arendal, og rett sør for Sandefjord kalles deler av E18 for : GALSKAPENS VEI, det er det vanskelig å være uenig i.

Etter å ha sluppet slekta av, i nærheten av Arendal, (de ble hentet av Arendøler) snudde jeg og satte kursen mot fylleferjen som går mellom Sandefjord og Strømstad. På veien tilbake opplevde jeg noe forferdelig, jeg
MÅTTE KJØRE FLERE MINUTTER I KØ !!!!!
NY VEI NÅ !!!!
NY BRU NÅ !!!!
NY TUNELL NÅ !!!!
NY STIGE INN I HIMMELEN !!!!
JEG MÅTTE SITTE I KØ !!!

Så det er ikke bare over Særpebruæ det er kø folkens, det er kø i rushtiden overallt. Nææh, så rart æ !!

Ny Særpebru ?

Roger Larsen

Thursday, May 19, 2005

Dobling av eiendomsskatten ?


Hmmmm ......

Hva tenker man egentlig i SA ?

Vyrde Lesar.

17.mai er over, og en kvalmende mengde av is, sølv og bunader er konsumert. Vi er tilbake i vitsenes verden. Når vi baner oss vei over Torget gjennom hoiende fylliker og importerte arbeidsledige, kan vi glede oss over at kommunen skal straffbeskatte alle som har spart penger i et eget hjem og ikke drukket opp kronene.

Arbeiderpartiet i Sarpsborg skal doble eiendomsskatten, ja de må jo finne på noe nytt nå som de foreløpig har lagt bompengeskatten på hylla.

Sitat fra : SA : En dobling av taksten trenger ikke å bety en dobling av skatten. For hvor mye den enkelte må betale i eiendomsskatt avgjøres også av selve skattesatsen. Den er i dag på 7 promille, lovens maksimum, både for boliger og næringseiendommer.
- En omtaksering vil gi politikerne stor frihet til å fastsette skattenivået. Skatten på boliger kan bli doblet, men den kan også holdes på dagens nivå, sier Paulsen.
En bolig med takst på 500.000 kroner, har i år en eiendomsskatt på 3.500 kroner. Neste år oppjusteres taksten med 10 prosent, slik at skatten for samme bolig blir på 3.850 kroner.
Hvis en slik bolig er verdt rundt 1,2 millioner kroner og får en ny takst på 1 million kroner, blir skatten i utgangspunktet 7.000 kroner. Men hvis politikerne da reduserer satsen til eksempelvis 4 promille, blir skatten 4.000 kroner.

Sitat slutt.

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha.

Roger Larsen

Friday, May 13, 2005

Dække lang vei, til Kruseløkka. Dække lang vei å gå ......


En Stadion-Gressmatte. Tom, avstengt og forbudt for barn ?

Veiene rundt Særpebruæ

er snart klare til innsats, men jeg lurer på åssen døm tenker døm som har ordna dette her.

Tru meg eller ikke, men døm har lagd gangvei langs denne trafikkhalsen, det kan ikke være noen annen grunn enn på ren faen. Her skulle det jo ihvertfall ha vært et kollektivfelt, eller et ekstra veiløp !

Gangveien skulle selvsagt liggi på innesida av gjerde til Hafslund Hovedgård, både gang og sykkelvei. Og så skulle gangveien selvsagt ikke vært blanda inn i rundkjøringa ved brua. Makan til møl. Enkelte ganger lurer jeg på om de som lager veier egentlig skjønner hva døm driver med ? Er det bevisst sabotasje av oss Østlendinger det her ? Eller er døm domme ?

Elles så er det nå 46 bompengeskattanlegg i drift i Norge (og 30 under planlegging) og dette er hva politikerne sa når de (midletidig) tillot bompenger:

- Utbygging av landets riksveinett er en statlig oppgave
- Anlegget skal være ferdig og tatt i bruk før bompenger innkreves.
- Når anlegget er nedbetalt, skal det nedlegges.
- Bompenger skal kun kreves av de som bruker anlegget.
- Den gamle veien/traseen/broa skal holdes åpen, slik at de som vil det, skal kunne bruke den.

Osv, osv, osv ... Løgn, løgn, løgn ....

Av de 45 milliardene som taes inn går fattige 28 % tilbake til veiformål, eller 12,5 milliarder. Og i TILLEGG betaler man 3,5 milliarder i bompengeskatt.

Roger Larsen

Thursday, May 12, 2005

Kællær pøntær sæ åsså.


Denne Sarpingen kan beskues i vårt nedslitte museum, i den nedslitte bydelen ved Olavs Vold.

Våre faner har talt

Vyrde Lesar.

Vi i LO, arbeiderpartieierne, har bestemt hva Jens skal bruke tida si på :

1. Trygg pengsjonen : ( vår, la de kommende generasjoner betale, hi,hi) .
2. Forsvar sykelønnsordningen (ingen skal tape på sykdom, la de kommende generasjoner betale, hi, hi).
3. Nei til ALLU for en styrket arbeidsmiljølov (ALLU, nei dette vet bare de 43999 andre innsenderne hva betyr.).
4. Ikke rør AFP ( og la de kommende generasjoner betale, hi,hi) .
5. Kamp mot privatisering (Staten skal eie alt, delprivatiseringer av Statoil, og Hydro. Televerket og Posten og NSB - har vært totalt mislykket, alle disse bedriftene går til helvete, og godt er det, hi,hi).
6. Nei til sosial dumping (ihvertfall når det gjelder, støpejobber og malejobber og spikrejobber, drittjobber som jordebærplukking og sånn kan de selvsagt fortsette med, vi har jo ingen i Jordebærforbundet, hi,hi .. og så er sessongen bare om sommern, og da må de jo plukke jordebær ute på jordene og da ser vi de jo ikke engang, hi, hi).
7. Arbeid til alle (ihvertfall såpass mange at vi får beholde pengsjon, og sykelønnsordningen og AFP og ... døm får jobbe litt lenger om de synes det blir dyrt !) .
8. Ei lønn å leve av (minst statslønn til alle : gjennomsnittlig statsansatt 360 000, men det er før tillegg, og de regner vi ikke med, hi,hi).
9. Nei til midlertidige ansettelser (Nei, ihvertfall ikke om de gjør noe annet enn å plukke jordbær, hi, hi).
10.Nei til brutalisering (Jobb skal være kos, nei nå tar vi oss en kaffe til dere, jobbe kan man gjøre i Kina, hi, hi).

Roger Larsen

Wednesday, May 11, 2005

Forlatte og ødelagte historiske monumenter.


Trøskenbrua, eller den ukjente ingeniørs bro. Her ser vi hvordan Rolvsøybrua snart vil se ut. Byens politikere vil selvsagt ikke bruke penger på noe på Greåker, og brua, jooo, neeeei, den har bare blitt sånn den. NEI, det skyldes ikke manglende KOMMUNALT vedlikehold.

De glemte heltene - hvorfor så stille, lille Pernille ?

Vyrde Lesar.

60års markeringen for slutten på annen verdenskrig er over. Flaggene har flagget fra seg, og heltene er presentert i aviser, radio og på TV. Den lille innsatsen Norge gjorde er vist fram, vrengt både opp og ned, og våre tap er presentert. Milorg (men ikke kommunistenes sabotasje) er viet oppmerksomhet, Guttapåskauen er vist fram, tukthusfangene har vist oss Majdanek, Bergen Belsen og Neuengamme, NSidiotene (ja det MÅ de jo være, det ser ikke ut til at de skjønner hva de var med på under krigen) og Frontkjemperne (samme kategori ?) har fått uttale seg i beste sendetid. Så da er vel alt såre vel ?

Bi, litt, sa jeg liten innsats ?

Hmmmm .... har vi glemt krigsseilerne da, de som skjelvende kom hjem etter "Frigjøringa" og ble bedt om å dra ut igjen. Her hjemme skulle de som hadde GJORT noe under krigen, bestemme, og Arbeiderpartiet tidde og de tidde og de tidde. Jeg har truffet mange krigsseilere. I Bergen, i Sarpsborg, i Hamburg og i London. De fleste ristet, og de fleste tidde, de sa ingenting.

De fortalte ikke om angsten, de fortalte ikke om torpederingene, de fortalte ikke om den uretten som de ble utsatt for etter krigen, de fortalte ikke om dagene i redningsbåtene, de fortalte ikke om døde og lemlestede kamerater, de fortalte ikke om konvoiene som bare fortsatte, forbi likene og forbi de levende, de fortalte ikke om fylla mellom turene, de fortalte ikke om de søvnløse nettene, de fortalte ikke om marerittene, men de ristet, de skalv. Og de tidde, de snakket ALDRI om konvoiene.

De tidde helt stille. Nå tier de snart for godt. De som har overlevd "etterkrigstiden".... for det var mange som ikke gjorde det.

Roger Larsen

Tuesday, May 10, 2005


Ikke slit, men arbeid !

Her ser man klart hvordan kommunen PRIORITERER.


Av en eller annen grunn har noen stengt av denne innkjørselen opp til Stadion og Valaskjold Gård. Skal man dit på dagtid må man værsågod kjøre gjennom Kruseløkka skole sitt nærområde. Det er rart at slik kan man sperre en stikkvei, men at man ikke klarer å sperre skolegårdene for rallykjøring og parkering på kveldstid. Kanskje det bor noen som kjenner noen som kjenner noen her ???

Mangel på småbåthavner.

Vyrde Lesar.

Våren har kommet, og med den båtvårpussen. Sedvanlig kommer diskusjonen om båtplasser opp. Distriktet mangler visst båtplasser.

For meg er det helt uforståelig at med nesten fire mil elvebredd så mangler man båtplasser. Med båt tar det en liten time fra Sannesund til Fredriksstad og at ingen har satset på komersiell båthavn langs elvebreddene er meg et mysterium, iallefall om det er som man sier : En skrikende mangel på båtplasser. Her må det jo være mye kroner å hente ?

Roger Larsen

Monday, May 09, 2005

Margarinkassene.


Margarinkassebygg på Greåker. nede ved Glomlia, ved en liten vei. Det skal komme flere her, maaaaange flere. Det er nok slik utsøkt arkitektur, utsøkte boliger, våre folkevakgte også vil fylle Langemyr med. De mangler jo bare et Sarpsborghjørne !!!!!!!!!

Roger Larsen

Ja, ja .. var det visjon man kallte det ?

Vyrde Lesar.

Sarpsborg raseres, brunostifiseres og ekstremfortettes i et forrykende, og for bolighaiene og boligspekulantene, gledelig tempo.

Uten å bli forstyrret av byplanleggere, arkitekter eller politikere, velges billige, triste, mastadonte og serieproduserte boligmaskiner og varehus.

Dynamikk, sammenheng (brunostmastsdonter med SARPSBORGHJØRNER - er jo en vits, en meeeeget dårlig vits !), modernista (hadde vi noe, så er det vekk nå) og identitare, er dessverre begrep som er totalt fraværende i byraseringen, som jo EGENTLIG skulle ha vært en byutvikling.

Man leter med lykt og lupe etter grønne lunger som kan ekstremfortettes med en margarinkasse eller to, eller kanskje en brunostbygg i kvartalsklassen. Og snart er alt som kunne minne om grønne lunger nedbygget, asfaltifisert og betongdekket. Det er snart bare Kulås igjen, den lille parken uten kafe, uten en ordentlig scene, uten skikkelig bruk, uten ... egentlig et lite misfoster av en tidligere perle, sjusket, forfyllet, som den ligger der, i skyggen av det STOOORE FIIIIINE rådhuset. Som forøvrig HAR kafe ... for de kommuneansatte.

Det er trist at byens politikere er så visjonsløse at dette tiåret vil få navnet : raseringens tiår.

Sarpsborg begynner å bli en samling boligblokker samlet rundt et kjedelig varehus.


Roger Larsen

Sunday, May 08, 2005

Dette blir HELVETESVEIEN.


Her nede i Greåkerdalen skal det bygges mange margarinkasseblokker og høyhus. På løkka ved barnehagen kommer det endel, og i Høla, hundrevis. Dette er alså den veien våre politikere mener er god nok for en tidobling av dagens trafikk. Det er selvsagt noe de synser, noen beregninger har de ikke gjort. Da kunne det jo komme fram at veien er for dårlig, at den ikke vil tåle trafikkøkingen og at den vil bli livsfarlig for barn, eldre og andre myke trafikanter. Tiltredes.

Boligboblen sprekker.

Vyrde Lesar.

Det er økonomisk nedgang i deler av den amerikanske industrien, de produserer for lager da det er en bråstopp i husholdningenes konsum. Børslokmotivene sakner farten, og det er på Oslo Børs man forventer det verste blodbadet. Lottobørsen som den kalles av utenlandske investorer (dvs. de som er igjen her da). Faller oljeprisen så forsvinner resta også. Men det er vel ingen vanlige folk som lar seg lure til å kjøpe aksjefond lenger ? Med den prisen bankene tar for å pusje sine egne aksjer, så er jo det et direkte tapsprosjekt.

Europa sliter med store strukturproblemer og høyt kostnadsnivå, og det er kun franskmenn og SVere som tror at 35timers uka er veien til lykke. Sosialistisk Venstreparti vil sikkert innføre 36timers uka i offentlige etater som et prøveprosjekt, og regninga skal de sende til de RIKE. Dvs de som sitter i kassa på Rimi, ærber skift på Borregaard eller kjører buss mellom Sarpsborg og Fredriksstad. Ifølge politikerne der det de rike, de betaler ihvertfalll TOPPSKATT nesten alle sammen.

Det som er mest bekymringsfullt er at BOLIGBOBLEN snart sprekker. Sålenge folk har jobb, vil de nok kunne betjene lånene sine, men når renta 3dobles og jobbene forsvinner, vil de sitte der med uomsettelige småleiligheter i margarinkasseblokker. Og så kommer sjokket, man skal ikke kun betale RENTER, men også avdrag på lånet, husleia dobles plutselig. Og så sitter man der da, prisene raser og folk må selge, med tap. Som på midten av 80tallet... man sitter igjen med bare gjeld.

Kjøp IKKE bolig nå !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Roger Larsen

Saturday, May 07, 2005

Hurra ! Hurra ! Hurra !


Enda et fra Enenda. Sjarmfyllt hus som viser oss litt av sin historie, platet på 60tallet (?), skiftet takstein på samme tid (?), men huset er behandlet med pietet. Det er ikke rasert, det er ikke "Modernisert", det er kort sagt ikke ødelagt av ny beplankning, nye plastikkstålvinduer, nye ... et flott eksempel på en bolig for vanlige folk, og et eksempel å ta vare på, kanskje frede !?!

Roger Larsen

Hva skjer egentlig ?

Vyrde Lesar.

Jeg er litt lei nå, av det fargerike fellesskap. Dagens opplysninger om at noen i det fargerike fellesskap jukser til seg trygd, er det som får det til å renne over. I min barndom var jeg stolt av å kjenne utlendinger, i dag er det nesten en belastning. Som student ble jeg kjent med hårdt arbeidende Tyrkere, Grekere, Amerikanere, Tunisere, Chilenere, Svensker og Sovjetere .. listen kan gjøres lenger. Men i dag ser det ut som om at det viktigste målet med opphold i Norge, ikke er å SKAPE seg et bedre liv, men å få det tildelt fra felleskassa eller svindle seg til det. Det er trist, og det er trist at mange av våre politikere synes at det å svindle er greit, stakkarene (det fargerike fellesskap) er jo stakkarer.

En av mine venner i Bergen, en kinesisk legestudent (han er lege nå), ville gjerne gjøre Nordmann av seg. Han ble regelrett kastet ut av landet, og er nå en velfungerende og vellykket lege i London. Samtidig blir analfabeter hjulpet til Norge og får opphold her, folk som selvsagt skulle vært hjulpet nært - eller i - sitt hjemland. Verden er snudd på hodet, vi importerer problemer. For oss og for de som havner her. De blir aldri assimilert, desverre.

En liten historie som jeg anonymiserer :

En mann kom til Norge på 70tallet og begynte å jobbe.
Så kom hans kone - snakker ikke norsk.

Så kom hans yngste datter - snakket norsk - giftet seg med en fra samme land, fikk to barn og er nå skilt fra mannen som har fått trygd og kjører drosje svart. Hun har vært i hjemlandet og hentet ny mann, som venter på innreisetillatelse. Hun er gravid.

Så kom en datter til, hun hentet seg mann i hjemlandet, de ble skilt. Ny mann fra hjemlandet, de fikk et barn og er skilt, henter nå tredje mann fra hjemlandet.

Så kom en sønn, problemer fra dag en, og er i dag småkriminell, og gift med en dame fra hjemlandet.

Så kom en datter til, med tre barn, og så kom mannen.

Ingen av disse jobber. Og de er nå såvidt jeg vet, over tjue stykker. Og etter mange år i landet har nå jentene ikledd seg sjal, det er kun mennene som snakker sånn noenlunde norsk (sønnen snakker norsk som en nordmann), de er alle (bortsett far far og mor) i sin beste arbeidsdyktige alder, men de er alle avhengige av norske offentlige kontor.

Alle de jeg nevnte fra min studietid, den første generasjonen av innvandre (vi så ikke på dem som det, vi merka egentlig ikke at de var fra et annet land, bortsett fra når de inviterte på middag : VAAAAAAANN, ofte litt hotte saker), er vellykkede og veltilpassede og i full jobb.. men de som kom senere ..... desverre, desverre, desverre.

Es tut mir Leid..
Roger Larsen

Friday, May 06, 2005

Arbeidere i alle land ! Foren eder !!!


I dette vakre bygget holder de til, SAredaksjonen. Nå skal de snart, som de polske fagarbeiderne som kommer til landet, offentliggjøre sine lønns og arbeidsbetingelser. Antagelig på SA sin forside.

Som kjent vil vi i LO at Polske Arbeidere (Robotnic) skal ha Norske betingelser i Norge, akkurat som norske arbeidere i Polen, de er som kjent lønnet etter polske forhold. Eller ????

Roger Larsen

SA vil vite alt om polske arbeideres lønn og arbeidskontrakter.

Vyrde Lesar.

Sa bekymrer seg, med rette, for det fargerike fellesskaps lønns og arbeidsforhold, i artikkelen, etterlyser de offentlighet rundt lønn og arbeidskontrakter, jeg har derfor skrevet to e-brev til SA.

Et til Olav Begby :

Hei.
Jeg vet ikke om dere har fått det med dere, men det er ikke lenge til vi oversvømmes av jordebærplukkere på samme type kontrakt. Det har vi for øvrig blitt i årevis, oversvømt av jordebærplukkere, men det er jo ikke så nøye, det er jo drittjobbene de (jordebærplukkerne) har tatt.

Nå gjelder det jo MALERJOBBER, og STØPEJOBBER og SPIKREJOBBER ... Ja, sånnt som norske firmaer tar 4-5-6-700 kroner timen for. UFF !!

Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg


og et til Olav Begby og Redaksjonen :


Hei igjen.
Hvor mye tjener for øvrig du Begby, jeg har alltid lurt på hva en journalist i SA tjener, jeg vil også gjerne vite alt om avtalebetingelsene til SA-journalistene også, sånn for morro. Ta gjerne med hvor mye Redaktøren tjener, og typografene (og hva de gjør), sånn for morro.

Kan du spørre Ulf Lervik, som er LOs distriktssekretær i Østfold, hvor mye han tjener ? Ja og Alfred Skaiaa, be dem ta med alle tillegg og bonuspoeng og sånnt, og selvsagt hele arbeidskontraktene deres, sånn for morro !

Sånn for morro så skal jeg selvsagt legge de ut på nettet. Ja for det er vel ok det ?
Ja du kan vel fortelle alt om arbeidsbetingelsene i SA og konsernet for øvrig ? Det er vel ikke taushetsbelagt ?

Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg


Så nå venter jeg spent på svarene.

Roger Larsen.

Thursday, May 05, 2005

? Hva skal vi kalle dette ?


Her i Korsgate ligger noen av sentrums mest malplasserte bygninger. Den funkisen som lå her hadde visstnok sprekker i grunnmuren som var umulig å reparere. Herregud for noe vås, og Politikertullingene snakker om stedstilpasset bygningsmasse, de mumler om PlanogBygningsloven og de driter i barn. På denne adressa er det ikke annet enn småleiligheter og asfaltparkeringsplasser. Skolegården på nedsiden (Krusløkka) brukes til parkeringsplass og til rallykjøring av de som bruker skolen på kvelden. Fotballbingen er lagt slik at den er til mest mulig sjenanse for naboene, og okkuperes av gjenger som meget høylydt holder på til laaaangt utover kveldene.

Valgets kvalme.

Vyrde Lesar.

Valget nærmer seg, og vi kan få en regjering som mener at den kulturelle ryggsekk er viktigere enn den teknologiske ryggsekk, som mener at industri bør gå med underskudd og at den bør ligge gudsforlatt til, at man skal bygge jernbaner der folk ikke bor (og muligens i tunnel gjennom Moss !!!) og at det sentrale Østland, akademikere, overskuddsindustri og flyplasser på landet (Gardemoen) er : æsj og øsj og huttetut, værste dritt i verden.

Det kan vi leve med, vi har levd med det tidligere. Hvem husker ikke de gode gamle dager med telefonkø, byer som forfallt (husleieregulering), polkø, gaaaaamle tog og offentlige kontorer som aldri var åpne ? Borregaards ingeniører har mot alle odds i alle år vært en ryggrad, ikke bare i Sarpsborg, men i nasjonens økonomi. (Derfor mener jeg at man bør flytte "Teknikken" til Borregaardsjordene, Borregaard har allerede laboratorier og forskingsavdelinger der, og tenk hva de (Borregaard) kunne tilføre en ingeniørskole av innsikt, av føringer, av forskingsoppdrag av ...)

Faren ligger i Senterpartiet. Vi får håpe det kommer under sperrelinjen og faller helt ut av politikkens offentlige hverdag. Etterpå må det ryddes i departementene. Om venstre også må ofres, la gå, vi klarer oss uten denne borgerlige samvittigheten.

Norge produserer i dag for mye mat, og bøndene tviholder på en gammeldags og umoderne organisering av produksjonen. de babler stadig sitt mantra om : Kulturlandskap, kulturlandskap, kulturlandskap, og vil ha betalt for å gre jordene.

De påstår at maten er billig : Aldri har vi betalt mindre for maten (men de overser de tusenlappene vi betaler over skatteseddelen, alle som en) er tytet. Vet de ikke at 700000 nordmenn i arbeidsfør alder lever på en eller annen form for trygd ? Vet de ikke at de kommende generasjonene må betale enorme summer for å opprettholde dagens levestandard (jordbruket har kostet oss BILLIONER etter krigen, har vi råd til slik sløseri)? Tror bøndene at oljefondet tilhører bondeadlen ? Vet de ikke at de opprettholder en urettferdig global politikk ved å pøse ut melkefett (subsidiert og kamuflert som Jarlsberg ost) på verdensmarkedet ?

Jeg skjemmes over Senterpartluddismen !!

Roger Larsen

Wednesday, May 04, 2005

Hurra ! Hurra ! Hurra !


På Enenda finnes denne perlen. Litt slitt, men oj, så vakker.

Eklingen, slemmingen, RIMIvemlingen.

Vyrde Lesar.

Kapitalistsvinlakeien Stein Erik Hagen har gitt de borgerlige partier penger for å oppveie at vi i LO har kjøpt tilbake Bevegelsen. ArbeiderPartiet er pånytt på våre hender, og vår kjære Marxist og Leninist Valla har inntatt det allerhelligste - SENTRALKOMITEEN - eller noe sånnt.

RIMIHagen prøver å ta rotta på oss, og nå er han ute etter kulturen også, svinet !! Han har nemlig gitt 50millioner til nytt kulturhus i Larvik, som skal bygges på tomta hans kone allerede har gitt som gave. Svina !!

Prøver seg her med 50millioner, det er jo ingenting det, vi i Bevegelsen har akkurat nå gitt tre Coop-sjefer 63millioner i pengsjon og etterlønn, og det er bare til TRE personer.

Slå den du RIMIHagen !!!!!!! Vi gir 63/3=21millioner til hver vi !!! 21 millioner eller 21 tusen tusenlapper. Enogtyvetusentusenlapper ! Og pengene tar vi fra samvirkelagsmedlemmene, det blir jo ikke så mane øra på hver !!

Roger Larsen

Tuesday, May 03, 2005

Hurra ! Hurra ! Hurra !


Kjenshaugen, og bortsett fra vinduene så er dette huset meget godt tatt vare på.
Det er en glede å se at folk setter pris på vakre hus. Byens politikere ser desverre ut til å sette mest pris på brunostkvartalblokker og margarinkassesmåblokker.

Pengsjon

Vyrde Lesar.

Husmødre som har vært hjemme med barn, skal nå få pensjon for sitt strev. Det er bra (tror jeg). Reformen skal gjelde helt tilbake til de som fikk barn før studentopprørene i USA, og i Paris og i ... Som han Ewald på Sellulla sa : Følk som ærber ska ha mat !!

Det rare er at pensjonsreformen ser helt bortifra en annen yrkesgruppe, nemlig de som studerte på samme tidspunkt. Selv var jeg Russ i 72, men da hadde mange av mine venner allerede vært i jobb i 4 - 5 år. Som platearbeidere, sveisere, elektrikere, lakkerere, sykepleiere, malere ... det var plass til ungdommen i de tider.

Jeg var raskt innom geriljaen, deretter var det studier i Bergen. Usystematisk og vinglete tok jeg, sammen med de første STORE universitetskullene, mine eksamner, og fikk etterhvert tilogmed jobb, i 1986, men så forsvant jobben til India i 2003. Outsourcet, sitter jeg nå her, arbeidsledig. Som det heter : Min ressurss er ikke lenger ønsket. (Ja de snakket sånn i bizznizzverdnen).

Det er derfor jeg blir forundret over at Nasjonen ikke setter pris på mitt ringe strev : sosiologi mellomfag, psykologi grunnfag, offentlig administrasjon storfag og informasjonsvitenskap mellomfag, statistikk, et halvt engelsk grunnfag (Bø i Telemark), båtførersertifikat (krremt), filmmaskinistsertifikat... da jeg fikk sparken drev jeg med Offentlig rett på kveldstid sånn for morro skyld, det måtte jeg slutte med hvis jeg ville ha arbeidsledighetstrygd, av samme grunn nektet AETAT meg å søke på "Faglitterært forfatterkurs" (kveldstid...) ... ja listen kan gjøre lenger.

Barnepass er alså pengsjonsgivende, men ikke førstegangstjenesten og Universitetsstudier. Liker ikke politikerne folk med utdanning ? Er de misunnelige ? Burde jeg latt være å studere ? Vanskelig å si, men det ser jommen slik ut.. ja, ja, det er jo snart valg og tiden for de tullete løfter, så man vet jo aldri.

Roger Larsen

Monday, May 02, 2005

Trist, trist, trist !!!


Byens innfartsåre. Det er godt våre politikere og byingeniører ser hva som trengs her i byen. Bør Minge telle restauranter i gågata, eller bør han rydde litt opp rundt i SA og FolketsHus (Kamerater : Vi sulter !!) kvartalet.

Dobbeltmoral og Parti mitt - LO.

Vyrde Lesar.

Venstresida og ledelsen i LO ønsker innvandringen velkommen. Det fargerike fellesskapet skal få lov til å sette farge på våre menyer, våre drikkevaner og vår kulturelle hverdag. Ja, og så på trygde og sosialkontorene da.

Kommer de for å ta et tak, som polakkene derimot, da er de ikke velkommen. De får pent stille seg opp på asylmotakene alle som en. Faens Køddær, komme her med håndtverkerutdannelse og få seg jobb med en gang ! Nei gjør som innvandrere skal, ta inn på asylmottak, orgeborge litt mens man "venter", og så rett på trygd !

Roger Larsen

Sunday, May 01, 2005

Hurra, hurra, hurra ! (Privat, privat, privat).


På Kjenshaugen finner man fortsatt Sarpsborgidyller.
Men lurer brunostblokker og margarinkassehus i nærheten ?

1.Mai

Vyrde Lesar.

1. mai skal man ikke kimse av.

I mine barndomsdager hadde 1.mai en politisk kraft det lyste av. Når 1.mai toget på Greåker kom, med 4 og 4 menn i bredden, vaggende i takt iført brune frakker og hatt, fulgte alle med. Her kom 8timers dagen, rett til ferie og sykepenger, arbeidsledighetstrygd og andre viktige reformer, bokstavlig talt vaggende, subbende, men stolt til uttrykk.

Først i toget de helrøde faner (røda er fanorna och rødt vårt blod), og på Losjen vaiet tilogmed hammeren og sigden. Fagforeningene i Industrisamfunnet viste veien, og det bør vi alle være takknemlige for. I dag er det litt annerledes.

På syttitallet begynte 1.mai å forandres. Politiske extremister (Valla var en av de, og vi finner desverre fler av de i LO) tok styringen, og togene fikk etterhvert latterlighetens preg. Gro Granden, jurist i LO, ble av en av Bergensavisene karakterisert som "Anarkistfrøknen", da hun gikk i Anarkistdelen av 1.mai toget i Bergen. I sammen med amerikanere utkledd som klovner, dopehuer og pønkere (Slutt å Ærb !!).

Her i Sarpsborg ble rekorden satt av en tullete SVer med tusj, han fløy rundt og endret på parolene han ikke likte. Skrullebakken eller noe sånnt het han. Det er trist at min oldefar, bestefar og fars dag er blitt overtatt av apekatter. 1.mai fortjener ikke det.

Det ser forøvrig ut til at det kun er Fremskrittspartiet, av den lokale partiflora, som omtaler 1.mai på sine lokale hjemmesider. Arbeiderpartiet ser ut til å ha lagt ned sin ( AP), ihvertfall om man følger linken på Sarpsborg Kommunes hjemmesider. Ja, ja, det får nå holde med at man tviholder på gammel industri, de som driver med IT og sånnt er jo noen moderne drittsekker..

Roger Larsen

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls