Sunday, July 31, 2005

Den fulle og hele sannhet om Borgarsyssels forfall !!

Denne gangen "forsvant" kirken, men siden jeg må bruke både Adobe, WinMovie, Blogger og CastPost for å få det til, så er jeg fornøiet med dagens "arbeid".



Powered by Castpost

Borgarsyssel Museum - det bør STENGES !

Stiftelsen Borgarsyssel - Østfold kommunes museum - preges av forfall.
Hverken kommune, fylke eller stat ser ut til å bry seg det minste.
Av en eller annen grunn, muligens at jeg ikke kjenner Adobe Premiere Pro godt nok, mistet jeg Kirkeby huset. Her er taket iferd med å rase ned, det er forbudt å bevege seg i annen etasje (sier ryktene), og bygget er , som de fleste av Museets bygg, preget av sterkt forfall, og misskjøtsel. Museet bør stenges før det skjer ulykker her.



Powered by Castpost

Roger Larsen

Saturday, July 30, 2005

Littomnoeellermye

Vyrde Lesar.

I morgen er forhåpentlig den gamle oppe og går igjen, nytt firewirekort er installert, flere USBer og en ekstra disk er på beddingen.

Ørnen blandt partier, Arbeiderpartiet, skal nå, isammen med SV, straffe de konserner som legger ned bedrifter som går med overskudd. Her skal man legge opp til en ny lov som vil gjøre det ulønnsomt å legge ned bedrifter som Union i Skien. Legges de allikevel ned. skal kapitalistsvinlakeiene få svi skikkelig på pungen !

Kanskje man skulle ta seg en tur til Halden for å spørre jentene på Kaken hva de synes. Det er nemmelig de som vil måtte betale boten, en bot gitt av de RødGrønne, fordi industrien ser framover, planlegger og styrer sin produksjon. Da svekkes også de gjenværende fabrikker, og de står svakere i den globale konkurransen.

Men det lukter utedo og margarin (kartellvirksomhet) når Norske Skog ikke vil selge fabrikken, de er da ikke like domme som TINE.

Hvordan dette kan gå, ser vi i dag i bilindustrien, General Motors sliter med ekstravagante pensjoner innvilget i en helt annen tid og atmosfære, og i Frankrike, hvor industrien er veldig forsiktig med å ansette folk : de kan nesten ikke sies opp igjen. Frankrike er som kjent like nær stupet som GM. Katastrofen venter rundt hjørnet. De har glemt å tenke langsiktig.

Det er også viktig å merke seg Ørnepartiets motvilje mot den vanlige borger. De går ikke så langt som SV som vil slutte å måle kunnskapsnivået i skolen (men heller snakke om krigogfredogmediaogsånnt), men Ørnepartiet vil ikke at folket skal kjenne til RESULTATENE av de nasjonale prøvene. Det får da holde at de UPPERSTE av de UPPERSTE får se hvilken skole som er best ! Folket, nei de får holde seg til Idol og sånnt. De er også imot friskoler, for nå er jo Jens Stoltenberg ferdig med Montessorriskolen han gikk på som barn, og da så ...

Ellers så er Borg Bryggerier også i vinden. Gambrinius, borgøllets venner, oppfordrer oss til å borge. Kjøp lokalt øl !! og foreningens leder, fru Stray, får klappsalver fra de ansatte og fagforeningene på bruket. Jeg, som ikke er noen ølhund, synes egentlig ikke at Borgøllet er så veldig godt, men har fulgt fruens oppfordringer når vi har besøk fra andre deler av landet. Men folket er ikke SÅ interessert, de vil heller på Systembolaget å kjøpe Leffe og Rauchbier og Newcastle Brown og ... Når de vil ha tørstedrikke tar de gjerne en Grans : Bare ØL. 15 spenn for en halliter. Det er forøvrig den prisen småflaskene nærmet seg før "øl-krigen", men da hørte vi lite til Borg sine tillitsvalgte. 15 spenn pr flaske var visst helt ok det, det kunne KUNDEN bare betale. Iddioten !!

For oss som leser noe annet enn dagbladene Dagbladet og VG, ser litt undrende på AUF-leder Gry Larsens gjestebrev i Nationen. Hun tyter litt politikertyt, og forteller oss, til min store forundring, at hun fortsatt betaler skatt til sin gamle hjemstedskommune, Jevnaker.

Jenta bor i Oslo, bruker Oslo, jobber i Oslo og betaler skatt til Jevnaker. Er hun hevet over loven, eller har hun kun glemt å melde adresseendring ?

Roger Larsen

Thursday, July 28, 2005

Politikkens galskap


Vyrde Lesar.

De RødGrønne har avlyst gårsdagens politiske genistrek, oppkjøpet av Telenor !

Og någen er forøvrig meget likere enn andre meldes det i dagens aviser:
LO-lederen fikk 25.000 per styremøte.
LO-leder Gerd-Liv Valla møtte kun på tre av elleve styremøter i Norges Handelshøyskole (NHH). For jobben fikk hun 75.000 kroner.

Vi fortsetter vår politiske rundreise og slår fast at :

Marit Arnstad, parlamentarisk leder i Senterpartiet sier :"U-landene ønsker ikke generell frihandel." Dette er noe hun vet, bare sånn guddommelig, og som hun mener vi skal stå sammen med Sveits, Japan og Sør-Korea å forfekte. Sør-Korea er forresten for frihandel med ALT ... ehhh ... unntatt ris da.

Almost all WTO Members recognise that the WTO agriculture negotiations are the most critical issue, or the lynchpin, of the Doha Development Agenda. The demandeurs are led by the Cairns Group (a group of three developed and fourteen developing countries that are relatively competitive agricultural exporters) and supported by the United States. The agricultural protectionist countries are led by the EU and supported by the CEE countries, Japan, South Korea, Switzerland and Norway. Most other developing countries support the Cairns Group's generally aggressive approach to agriculture liberalisation of developed country markets because the EU's high level of protection impacts negatively on their development prospects. India and the ACP (African, Caribbean and Pacific) group of countries are, however, concerned about some short-term negative effects of an ambitious multilateral liberalisation agenda. The ACP countries fear that faster multilateral liberalisation by the EU may erode ACP preferences, with negative consequences for their access to EU markets. India, for its part, is cautious about the liberalisation of its market, arguing that its small-scale farmers and rural population of 650 million people will need to be protected from subsidised EU imports

"South Korean farmers receive one of the highest levels of financial support from the government among Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) members, according to an OECD report."

"The OECD said that the level of the state support for its (Sør Korea) farmers has fallen from above 70 percent in the 1986-88 period, but remained high, ranking among such countries as Iceland, Switzerland, Norway and Japan. "

Egentlig taler disse utsagnene for seg selv, men jeg er flau når jeg tenker på at vi i rike Norge skal nekte fattige bønder fra den tredje verden innpass på våre markeder, mens vi skal ha fri adgang til alle markeder med fisken vår : NOK 29.62 per kilo .

De reaksjonære ludditter i Senterpartiet får holde meg unnskyldt, men med dagens teknologi kan vi fø oss selv og gre (ja det er det bøndene vil, de vil ha betalt for å gre gresset) våre daler helt uten subsidier. Vi vil få kjøttkjøtt til under halv pris av det norske melkekjøttet (ofte restrukturert, dvs flekket i småbiter og presset sammen igjen) som jo er fra seige gamle NRF kuer.

Roger Larsen

Wednesday, July 27, 2005

BACK TO THE FIFTIES !!

Vyrde Lesar.

SV og det RødGrønneAlternativ vil kjøpe opp Telenor hvis de vinner valget.

Suksessen med et statseid og politikerstyrt Televerk skal gjeninnføres. Flott !

Inge Ryan, SVs fremste næringspolitiker :
"Det er min klare oppfatning at Telenor bør være 100 prosent statlig eid."
Det vil koste rundt 50 milliarder kroner og vi vil få :

3 års ventetid på telefon.
3 kroner"tellerskrittet.
WWW - hva er det.
Mobiltelefon !!??!! Det trenger jo ikke folk !!
IP- hva er det.
ADSL : nei først skal ISDN kundene melkes.

Og deretter skal Hydro, Statoil, Narvesen, REMA1000 (altfor billig i forhold til KOOPERASJONEN) ... restatifiseres. Mulighetene er uendlige.

SV vil også bruke oljefondet til U-hjelp, en billion vil de bruke.
Også noen milliarder på skole, også noen milliarder på eldre, også noen milliarder på buss,trikk og tog, også noen milliarder på sosialhjelp, også noen milliarder på uføretrygd, også noen milliarder på barnetrygd, også noen milliarder på attføring, også noen milliarder på arbeidsledighetstrygd..., også noen milliarder på hahaha, trallala, skal du stemme på meg ida ?

Eller som det står i programmet : Vårt mål er et sosialistisk samfunn.

De er ofte på Kuba på ferie disse SVerne, kanskje det er der de har lært noe om sosialisme ?

Men så vil de også ha (også i programmet) : et langt mer omfattende folkestyre. Vi vil utvide demokratiet (nevnt 80 ganger i programmet) til de delene av samfunnet som i dag styres av noen få og mektige. En mer rettferdig fordeling av eiendom og ressurser er viktig for å utvikle demokratiet. Sterke folkelige bevegelser som kan stå opp mot eiermakt og konsernmakt må også til for å bygge opp en trygg folkevalgt styring av samfunnsøkonomien.

SenterPartiet vil forøvrig presse Regjeringen til å innføre et EU-direktiv i Norge. Et direktiv som vil medføre at vi skal bruke mat som brennstoff. Biodrivstoffdirektivet. Enda et eksempel på at bare det tjener den luddittiske bondestand, så er alt OK.

Roger Larsen

Konfabulator viser oss en flik av "screen-future".

Tuesday, July 26, 2005

Terror ?

Vyrde Lesar.

I disse terrortider bør man tenke seg litt om før man tråkker til med ferie eller handel.

Parkerer du i parkeringshus er du sårbar.

Besøker du kommunens servicetorg er du sårbar, det er garasje under rådhuset !

Bruker du den nye Svinesundsbrua er du sårbar, bærebjelkene er over kjørebanen.(!!!).

Bor du tett i sentralt strøk, er du sårbar. Brunostblokkene bak McDonaldsbygget er tett !

Handler du i store betongvarehus, er du sårbar. Betong er tung.

Populære innerestauranter, no ... no ....

Stappfulle kionosaler .. no ... no ....

Rushtidsbuss eller bil eller sykkel eller per pedes, valget er lett.

Stappfulle pendlertog .. no ..... no

Avgangshaller på flyplasser ... sårbar, sårbar, sårbar. Det er fler her enn på ankomst.

Tuneller .....

Man skal ikke overdrive, men man bør tenke seg om, både i utlandet og når man er hjemme !

Roger Larsen

The Intelligence Report

https://www.stratfor.com/subscribe_free_intel.php?ref=050721

Jeg er ingen agurk.

Vyrde Lesar.

Ingen kommentar, uten at jeg føler meg naken uten "Den Gamle". Den Gamle venter fortsatt på Firewirekortet, sendt fra Sandefjord på Torsdag, transportert via Posten. Som kjent ligger Sørpolen mellom Sandefjord og Sarpsborg, så det kan ta sin tid ...

Ellers så er det min mening at kullgruvene på Svalbard bør nedlegges, eller så bør man kjøpe opp brunkulleverandører for å legge de ned, og erstatte brunkull med Svalbardkøl, men allerhelst med gass. Vi, Nordmenn, forurenser nemlig meget vha. agurker, tomater og desslike. De produseres nemlig i et klima som gjør at de må produseres innendørs i oljefyrte drivhus, og de smaker metallvann. Men det er vel det bøndene mener med "kortreist mat".

Kortreist kjøtt betyr norsk kjøtt, men man glemmer at dyreforet er ekstremt langreist, ofte fra den andre delen av kloden. Da er spørsmålet : Bør man spise kjøtt fra dyr som går på de Argentinske stepper for å gjøre seg fete, eller bør man spise kjøtt fra dyr som trenger det mangedobbelte av sin egen vekt i importert kraftfor for å gro ?

Roger Larsen

Monday, July 25, 2005

Man skal lese mye dommt

Vyrde Lesar.

Sakset fra Aftenposten :

"- Regjeringens utgangspunkt er at også høykostland med vanskelige produksjonsforhold, som Norge, skal kunne videreføre sin matproduksjon. Et importvern er helt avgjørende for å sikre dette. Det er derfor klare tålegrenser for hva Regjeringen kan akseptere av forhandlingsresultat på dette området, sier landbruksminister Sponheim."

Bytt ut vansklige produksjonsforhold med, gammelmodige driftsforhold, ekstremdyr småskalaproduksjon, luddittisk forhold til moderne drift og statskassetapping, så er man nærmere sannheten. Vi husker alle "lettmelkforsøkene" i Marnardal.

Sakset fra Sarpsborg Arbeiderblad :

"For mange virker det unektelig noe merkelig å høre politikerne fortelle hvor mye penger som brukes på helse og samtidig se at antallet korridorpasienter øker, at sykehus må skjære ned på tilbudene på grunn av dårlig økonomi og at kronisk syke pasienter ikke prioriteres."

For vanlige folk er det helt innlysende : En god lege er ikke en Gudsbegavet administrator.

En lege skal lege, en administrator : administrere. På legeskolen lærer man medisin, men de lærer ikke begrensningens ydmykhet. Leger TROR de er verdensmestre, men det er det jo GOOGLE som er !?

De fleste har jo hørt om hesten og havresekken, eller medisinprodusenten og legen, som det jo også heter !!

Roger Larsen

Fritt Ord.

Vyrde Lesar.

Jeg har søkt stiftelsen "Fritt Ord" om støtte, her er søknaden:

Hei.

Jeg tillater meg herved å søke et lite tilskudd til videreutviklingen av bloggen:

SAlternativ.blogspot.com.

Bloggen ble startet som ttlido.blogspot.com da Sarpsborgs eneste avis, Sarpsborg Arbeiderblad, under redaktør Eirik Moe, viste seg å være tilhenger av sensur. Innlegg av politisk natur ble ”for lange”, ”for mange”, for … Han gikk så langt at han forlangte å få strøket enkelte deler av innleggene, for eksempel om hvorfor Jon Henriksen (tidligere redaktør i SA) ikke ble nevnt i jubileumsblekka i fjor.

Her er mitt avskjedsbrev til SA:

Farvel SA
Et merkelig svar. Så vidt meg bekjent står det "På debattsiden kan leserne komme med sine ytringer ...", så jeg regner debattsiden som vår, lesernes, ikke redaksjonens. At enkelte lesere har et hyppigere leveringstempo enn andre og derfor skal nektes adgang, står det intet om. Det virker som om at redaksjonen, etter redaktørskiftet, har blitt mer mistenksom, mindre frilynt, mer analfixert (i freudiansk betydning), nesten middelaldrende i sin forknytthet og redd for .. ja hva da montro. Jeg fikk ikke skrive http://www.skjeggelarsen.com/ i spaltene, da redaktøren, Moe, mente det var reklame for min hjemmeside. Herregud, det var jo kun for å avhjelpe redaksjonenes plassmangel. Mine innlegg var for lange sa Moe, og jeg trodde på det. En merkelig omgang med sannheten.

Jeg ble senere presset av redaktøren til å redigere ett av mine innlegg (med spørsmål om hvorfor Jon Henriksen ikke var nevnt i 75års blekka). At jeg lot meg presse, har jeg angret på siden. Når jeg påpekte at redaksjonen kunne henge en hale på innlegget og at det var fler enn meg som lurte på hvorfor Jon Henriksen ikke ble nevnt, ble forslaget avfeid med sinne og fnysing. Merkelig !

Lefling med sannheten er ikke min sterke side, heldigvis. Den som leftler med sannheten en gang, kan jo gjøre det igjen. Troverdigheten svekkes. Og en avis uten troverdighet ...

Jeg føler det nesten som jeg er en byrde for SA, en kødd som skriver leserinnlegg. Jeg lover derfor å slutte å skrive.

Det skal forøvrig åpnes en leserbrevspalte i en konkurrerende avis snart, kanskje dette innlegget også havner der. Hvem vet ?

Debattsiden skjemmes forøvrig av altfor mye reklame.
Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 sarpsborg

Jeg trenger ikke mye penger. Det jeg trenger er en ny datamaskin (den gamle døde i går), jeg trenger et bedre kamera/videokamera (JVC, kommer med en ny modell i løpet av høsten, et kombikamera), jeg trenger litt penger til ”reklame”, dvs. jeg trenger å knytte til meg noen ”frilansere” (de må jobbe gratis), og jeg trenger muligens større plass på noen vlog servere i USA etter hvert.

Kamera ser ut til å koste ca 1000 dollar i USA.
Datamaskin/PDA fra 3 til 10 tusen (men jeg kan sjekke QXL etter brukt)
Reklame – 500 til 2500 (?)
Serverplass ca 200 dollar på år.

Dette skulle bli ca 15- 20000.

Jeg er arbeidsledig it-ingeniør, og har derfor begrensede midler.

Jeg har tatt min utdannelse ved Universitetet i Bergen og har følgende fagkombinasjon:

Sosiologi mellomfag.
Psykologi grunnfag.
Informasjonsvitenskap mellomfag.
Offentlig Administrasjon og organisasjonskunnskap mellomfag og storfag.
Litt statistikk og statistikkanalyse.
Et halvt engelsk grunnfag ved Bø i Telemark (sluttet da vi fikk vite at studiet ikke ville bli godkjent som universitetsgrunnfag – 1974?)

15 år som programmerer og systemerer i EDB4tel (televerkets it-avdeling), med stormaskiner.

Jeg regner ikke med noen inntekter i det hele tatt fra bloggen.

Det er ikke sendt søknader om midler andre steder.

Bloggen skal utvikles til å være noe annet enn Sarpsborg Arbeiderblad. Den skal være uavhengig av politiske partier, uavhengig av annonsører, uavhengig av kommunens administrasjon og den skal ikke bruke politiske floskler.

Foto, noveller, radioblog, essays, videoblogger, kommentarer, gadgets og nyheter.
Det er mulig at den må flyttes over på en annen plattform etter hvert. Men det får jeg ta når det kommer.

Den gamle maskinen døde da jeg skulle legge inn bloggens første videosending – en reportasje fra Borgarsyssel Museum som er i totalt forfall. Videosendingen som ligger der er kun en ferdigredigert ”film” jeg allerede hadde.

Jeg skal søke opptak ved Høgskolen i Vestfold på kurset: Faglitterært forfatterstudium i år igjen. Det er et nettbasert studium, basert på kveldsstudier og et par samlinger i året. Det er beregnet på folk i fullt arbeid, allikevel nektet AETAT Sarpsborg meg å begynne på dette studiet i fjor (men det er jo en helt annen sak).

Vennlig hilsen
Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg

rhlarsen@online.no
69152928

Saturday, July 23, 2005

Das Eiserne Mädchen.

Vyrde Lesar.

Arbeiderpartiet i Tyskland har de senere år kjørt Tyskland på dynga. De har ikke lagt merke til at verden er i forandring.

Et gammelmodig og delvis fagforeningsstyrt parti, et parti med beina godt plantet i fortiden, ikke framtiden (akkurat som sine Norske kamerater - vi sosialdemokrater har desverre ikke lært oss fornyelsens trylletriks), skal om få måneder slåss mot Angela Merkel (legg merke til navnet Angela (Engels) og Merkel (Marx)). Merkel : den lille damen fra Øst.

De av oss som fortsatt har litt husk, og som ikke er blendet/eid av store mor i LO-huset i Oslo, kan rulle våre tanker noen år tilbake.

På en av våre rundturer i England, fra London til Edinburough i 1974/5/6 (?), så jeg et land i totalt forfall. Det var møkkete, det luktet, det var nedslitt, det var omtrent som dagens kommunale Norge. Vi var i Arbeiderpartiengland. I Etterkrigsengland. I England med real ale og det var godt.

I 1979 kom Tatcher, hun satte fagforeningene på sin rettmessige plass, og begynte å gjøre om en gammelmodig velferdsstat til Europas mest moderne, dynamiske og flexible økonomier. Hurra !!

De gamle stormaktene på Kontinentet, Frankrike og Tyskland, så på med forundret blikk. De SÅ på, og vi vet nå hvordan det gikk.

CDU, med Merkel ved roret, har tatt mål av seg til å få Tyskland på fote. "Innen ti år skal vi være tilbake i den økonomiske ledelse" sier Merkel, og verktøyene hun skal ta i bruk er lettelser i bedriftsbeskatningen, gi fagforeninger deres rettmessige plass, øke momsen til 18% (de to økte prosentene skal brukes til abeidsledighetstrygd), lettelser i personbeskatningen og fjerne "red tape" og "du er alltid i arbeid hos meg garantien" for mindre bedrifter.

Men hun har nok mer oppe i ermet, som den norske korporative modellen har vist, så er denne konsensuspolitiske arbeidsmåte en hemsko på moderne politikk, kvernen kverner kvelende sakte. Denne politiske arbeidsmåte vil nok bli endret.

Fagforeningene, som som vanlig ikke ser stupet for bare bonuspoeng i SAS, kaller hennes moderate endringer "et bredt angrep på alle arbeidsfolks rettigheter". De ser ut til å operere onder slagordet : Vi, Oss, Nå. Har ikke staten penger ??? KJØP NOEN DA !!!!! Men der er sprekker i "solidariteten". Det er noen som viser forståelse for at verden har endret seg, også her ! Mens tyske VWarbeidere tjener nærmere 350 kroner pr time og jobber 28timers uke, flytter VW, Peugeut, Renault, Kia, Yoyota, Audi, Suzuki, Fiat, Opel, Ford og Toyota til fabrikker i Slovakia, Romania, Tsjekko, Ungarn, Polen og Tyrkia. Her er det 35 kroner pr. time og 40 timers uke. Og fagforeningene ? Jo de kommer og spør : Hvordan kan vi øke salget, hvordan kan vi hjelpe til med å skaffe fler jobber. En symbiose, en kraftfull ny politikk som vil rasere Yusklands bilindustri. 28 TIMERS UKE ! Man må jo stemme SV for å tro at en industri kan overleve med slikt, selv med fabrikker totalt robotisert og arbeidere som kun trykker på en knapp når de kommmer og på en knapp når de går.

Det er ikke sikkert Merkel vinner, men om hun gjør, vil hennes samarbeid (?) med FriDemokratene føre til flere og mer dyptgripende rystelser i ett gammelmannsstyrt, gammelmodig Tyskland.

Men så var det terroren da !

Roger Larsen

Friday, July 22, 2005

Bil som verktøy.








Vyrde Lesar.

En Kanadisk truck fra krigens dager, et skogsvrak som ingen vil ha ?

Renault har begynt å produsere "no-frills" biler i Romania. Dissænilyspærer, skinnseter, apekattvinduer, termometre, kart og annet tullingstoff = borte vekk.
De har nemlig lagd en bil for oss som ikke trenger bilen som en penisforlenger, eller som en "vi må vise naboen at vi er rike" dings, for oss som ikke må vise verden at vi har god smak, at vi er moderne, at vi tar oss selv på alvor og vil ha karriære og et rikt liv.

De har lagd en bil, som vi som ser på bilen som et nødvendig onde, som vi som bruker bilen som et vektøy, som vi som mener at alt over 75000 for en bil er det bare idioter som betaler, vil elske.

Renaults Logan, back to basic, koster i Europa ca $7000, det er plass til "four adults, a pig, 220 pounds of potatoes and a kitchen sink," ifølge produsenten. Kan man ønske seg mer ?

Den flirende Iddioten i Autofil får ha oss unnskyldt, men dette er mer enn nok for oss.

Roger Larsen

ps: Det koster 1500 kroner i året å få fjernet søpla i Sarpsborg. Dette er i det nedre sjiktet i statistikken fra Huseiernes Landsforbund.

Oi, oi ,,,, også privat drift da. Disse renovatørene gjør sikkert gjørs på, sånn at kommunalt ansatte skal bli flaue. Med LO : Tilbake til Kommunale Renovatører !!!!

Sjarmtroll

Vyrde Lesar.

Sarpsborg Arbeiderpartiavis er bekymret.

Det er nemlig ikke slik at det kun er partiprogrammene som betyr noe når folk gjør sine politiske valg. Egentlig så mener vel Sarpsborg Arbeiderapartéavis at det er slagordene som folk gjør sine politiske valg etter, for hvem gidder vel å lese de politiske floskler og løgner som renner ut av et partiprogram ? Hvorfor det ikke er et parti som satser på sannheten montro ?

Arbeiderpartiet hater de rike (250 000 +), Sosialistisk Venstreparti elsker lærere og tapere og Senterpartiet, ja de kjører gjerne landet i senk, bare Toten overlever.

Men Sarpsborg Arbeiderpartouavis trenger ikke være bekymret.

Sjarmtrollene som skal i ilden for Arbeiderpartiet er jo:
Trond Giske - trøinder med bånd til fienden (de rike og kongehuset)
Hill Martha Solberg (med retorikk rett fra femtiåra)
Martin Kolberg(Fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen - og med klær fra Gerhardsen)
Bjarne Håkon Hansen(pølseminister og damekomplementør)
Jan Davidsen(nei, neI, nEI, NEItil ALT nytt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
Anniken Huitfeldt(Berntsen sin dansepartner)
Gerd Liv Valla (Ho, ho, ho .... ehhhh ... Lo ? Lo ? Lo ?)

Med slike sjarmtroll, og våre lokale desslike, kan man da tape et TV-valg ?

Roger Larsen

Ps. Jeg vurderer å bytte navn. Det er visst meeeeget påppulæret for tiden.
Skal jeg kalle meg Olsen eller Hansen montro, eller Dinglebaksolskinnnsåsen med tre n'er ?

Thursday, July 21, 2005

Politikerne ødelegger boområdene.

Vyrde Lesar.

I Glengsgata som på Tindlund er det ekstremfortetting som er in. På Tindlund bryr ikke kommunen seg engang om hvem som påstår de eier områdene som skal bygges ut. Kommunen skal dekkes med asfalt, biler og blokker. "En god kommune å vokse opp i for barn". At de ikke skammer seg ! Det er kun boligspekulantene de støtter.

Det viser seg forøvrig at kvalitet var noe kommunen heller ikke brydde seg om på sekstitallet, de la kloakken i plastrør og så har de ikke brydd seg om røra siden. Uten vedlikehold (se på Borgarsyssel) går alt i stykker, og nå skal Sarpsborgs innbyggere straffes for Arbriderpartiets slurv på sekstetallet. Femhundre millioner skal innbyggerne snart ut med. En halv milliard !

Statestikken viser forøvrig at bor du i en kommune styrt av Arbeiderpartiet eller Sosialistisk Venstreparti, så bor du i en meget dyr kommune, og får svi på pungen. (Det er ikke våre penger, så da bruker vi de på våre kamerater og lar innbyggerne svi !!). Forskjellene er enorme, de skyldes vanstyre og størrelse (jo mindre kommunen, jo dyrere drift og flere tiggerdelegasjoner til Stortinget som jo belønner de som driver dårlig).

Men det værste er, det finnes ikke fnugg av bevis for at det gir en større velferdsgevinst å bruke mer penger. Om det er to som holder i den samme raka, så går det jo egentlig ikke noe særlig fortere.

Wednesday, July 20, 2005

Firewire

Vyrde Lesar.

Mangler firewire-kabel. Ingen video i dag.

DET VAR KORTET SOM VAR KORTPUTT, DERFOR ET PAR DAGERS PSUSE.

Tuesday, July 19, 2005

src="http://www.blogger.com/filename=] Film.WMV&width=320&height=240" width="324" height="286" frameborder="0" scrolling=No>

Kun en vlog test


Powered by Castpost.

CASTPOST din egen videoblogg

http://salternativ.castpost.com/390.html

unnskyld innholdet, dette er kun ment som et eksempel.

De vis(sv)te alt ...

Vyrde Lesar.

Lederen (den store) i SA er bekymret for demokratiet. Og av en eller annen grunn er der FRP som er de politiske idioter ! (Som de jo ofte er).

"I Storbritannia har regjeringen fått et nytt argument for å innføre obligatorisk identitetskort med fingeravtrykk eller andre opplysninger som gjør det umulig å forfalske eller bruke av andre enn den det er utstedt til.

Fremskrittspartiet har selvsagt kastet seg på ideen, men har heldigvis møtt liten forståelse fra regjeringskontorene."

Da var det andre tider før. Arbeiderpartiet overvåket selv omtrent alle landets innboere. Vi VET det (ikke SA), vi vet det fordi vi har lest boken : "DE VISSTE ALT ..." av Alf R. Jacobsen, Finn Sjue og Ronald Bye.

Det var forøvrig kameratene til SV de overvåket. Bandittregimene som ved hjelp av massemord og evig terror holdt hundrevis av millioner i evig redsel for dagen og morgendagen. Kuba, det sosilaistiske fereparadis, består jo enda !

Roger Larsen

SUKK ! Med Bondelaget !! MOT AFRIKA !!


NILF - Norsk Institutt For Landbruksforsking - melder at alt er såre vel i Norsk Landbruk og at Landbruket IKKE mottar 20 milliarder i året i subsidier. Det dreier seg nemlig bare om betaling fra det offentlige for å ivareta storsamfunnets ønske om distriktlandbruk og bosetting !!

At vi kan bruke disse pengene på skoler, helse, eldre og forsking, nei det går de hus forbi.

Samtidig melder Anders J. Huus, fagsjef Norges Bondelag, at Afrikas ledere ikke vet sitt eget beste, er dumme (de er vist bare Negre, som kjent er norske fagsjefer det motsatte, HVITE og intelligente) og muligens late. Afrikas Ledere vil ha "Trade NOT Aid", men handel, nei det er en vederstyggelighet i Bondelaget, unntatt med sukker og tobakk og andre varer Bondelaget ikke produserer selv da.

Med Bondelaget !! MOT AFRIKA !!

SUKK ! SUKK !

Roger Larsen

Get Google Earth - It´s FREE !!

Monday, July 18, 2005


t

Spalten har familiebesøk, men i morgen er vi att, att.

Vyrde Lesar.

Imorgen er vi att, att.

Friday, July 15, 2005

En Rød vind feier over landet. Takk Haukeland !


SA mener at det RødGrønne alternativ vil føre til forutsigbarhet. Det er sant : Høyere skatter, dyrere mat, flere gebyrer, mer bondeoverføringer, flere innvandrere (et sted må man jo ta alle de som skal ansettes i staten fra), dyrere biler .. for dette er de ihvertfall enige om : FOLKET SKAL FLÅES !!

Fortetting

Vyrde Lesar.

Her er familieselskap med svigerser. Ille dårlig selskap, DET ER PRENNEVIN IGJEN !!!

Sarpsborg kommune bryr seg forøvrig ikke med hvem som påstår de eier tomter når de lar folk drive ekstremfortetting. Så nå er det fritt farm folkens, om noen får byggetillatelse på tomta di uten at du vet det, så kan det hende at kommunen har godkjent det og da er det, som kommunene saksbehandler, Håvard Vestby, sier :
"Dette er forøvrig ganske vanlig når foretak blir kontaktet for å foreta planlegging og utbygging av et område / tomt og et rent privatrettslig anliggende."

Jeg har derfor klagd til Fylkesmannen.

Roger Larsen.

Thursday, July 14, 2005

Fri som statestikken, er fuglens frie flukt !


Denne statue tyder på at mannen bak, dvs kunstneren, har skjønt noe.

Rød Vind (som Bergenserne prøvde å skjule midt inne i et buskas foran Stenersen samlingene) og Regnharpe som står foran busstasjonen i Bergen er to andre av kunstnerens verk.

Fugleflukt, per se, er muligens litt malplassert. Selv har jeg aldri sett en flokk fugler lette fra en stolpe, men så har jo ikke jeg sett betongbrunostkvartalsblokker med sarpsborghjørne før heller. Men så skjønner jo ikke jeg alt heller.

Sukk, at min hjerne skal være så liten ! Kunne jeg ikke i det minste fått en politikerhjerne, den er jo myyyyye større, men den er kanskje helt tom. I hvertfall for hukommelse. I dag et løfte, i morgen det motsatte !!!

Roger Larsen

Statestikkvås !

Vyrde Lesar.

Det kryr av meningsmålinger om dagen, og den siste er referert i dagens Leder i Sarpsborg Arbeiderblad.

Vi vil nemlig at det skal bli flere offentlig ansatte i Landet !!

Jeg har derfor funnet det betimelig å lage min egen undersøkelse, men jeg skylder leserne å påpeke at i motsetning til den store Leder, stopper min intuitive forståelse av statestikk ved produktmomentkorrelasjonskoeffissienten.

1. Vil du ha høyere lønn og arbeide mindre ? 100 % ja !!!!!!!!!
2. Vil du ha flere lærere i skolen ? 100 % ja !!!!!!!
3. Vil du ha mye mer og mer av alt ? 200 % ja ??????
4. Vil du ha mye mer av alt, alt som før og alt det nye og enda mer ? 300 % ja !!!!!!
5. Vi du ha sukkertøi og vil du ha lade ? Alle 10 000 % svarte ja !!!!
6. Er det morro med spørreundersøkelser ? 100 % nei ?
7. Er det morro med øl ? 100% ja !!
9. (jeg har IKKE glemt 8) Er det noe mer du vil ha ? 1000000 % ja !!!!!
10. Kan man bestille det svaret man vil ha ved en spørreundersøkelse ? 100% ja.

Men det burde vi i fagbevegelsen holde oss for gode til, spesiellt lærere !!

At løgnaktige redaktører (nei jeg tenker ikke på noen spesielle akkurat nå, men redaktører som lyver bør jo sparkes !), trykker slikt statestikkvås er egentlig ganske ille, man kunne jo ha de mistenkt for å ha en skjult agenda, eller kanskje de har fått beskjed av pappan sin.

Roger Larsen

Wednesday, July 13, 2005

Storesand igjen !


Her, her er ingen sydenfyll, ingen dopehuer, ingen brølende plastikkbåter. Bare bølgesvulp og ro. Det koster en femtilapp å komme inn i Hvaler Arbeiderpartikommune (patetisk), og snart en femtilapp eller to å komme gjennom Fredrikstad Arbeiderpartikommune (patetisk), men da slipper vi jo å menge oss med de fattige, enslige mødre, minstepensjonister og sånnt. De kan sitte hjemme i de trange blokkleilighetene sine de. Takk Arbeiderpartiet !! 50lapp takk !

Har du brettet melkekartongen din ?

Vyrde Lesar.

Snart skal brølende Spukalover dale ned fra himmelen. De skal spre dritt over det ganske Østland, og siden innflygingen/utflyging ligger rett over Sarpsborg, skal vi bebrøles av enorme flymotorer nesten døgnet rundt (har du brettet melkekartongen din ?). Rygge skal nå bli flyplass for de som skal på fylla i det store landet Syden ! Oi, schhe der, her kåshter kånjakken bare 30kroren flascka, jeg tar tre. Og litt dop takk !

Det finnes intet så forurensende som flyplasser med stor aktivitet, og våre aller Upperste, de som la Norges Hovedflyplass i Distriktene (da kan jo ALLE flyene spre dritt over HELE det sentrale Østland når de lander og letter) kan koste på seg en god og lettet latter (har du brettet melkekartongen din ?), for nå får man jo tilogmed kjøpt sprit ETTER man har landet. TAX FREE !!! Fremskrittet vil ingen ende ta. Under Kristelig Folkepartis løftede rødvinsglass, er alt mulig!

De aller Upperste, kan latterhikstende slå fast ,at selvom det ikke forelå noen flyteknisk begrunnelse for å legge flyplassen til Gardemoen, så er den blitt en suksess (det er langt til Flesland) !! Og for en suksess : Man tar inn 80 kroner fra hver bil som skal fra det sentrale Østland og til Gardemoen. Genialt ! Og tenk på hvilke summer man får inn via BENSINAVGIFTEN (har du brettet melkekartongen din ?). At det slippes ut noen tonn CO2 underveis, nei det betyr da ingenting, sålenge man har skaffet arbeidsplasser til Gardemoområdet. TAX FREE SALG !

Men nå er det som sagt vår tur, turistnæringen vil ha minst en million flere turister pr år, de kommer i Spukalover som lander på Rygge, dritten og støyen får vi i Sarpsborg, og så drar turistene til "the fiords", "Nørvei i a nøttshell" og skal se "Monch", "Viggeland" og ...

Og melkekartongen ? Den går til utlandet den, VI bruker da ikke resirkulert papir !!

Roger Larsen

Tuesday, July 12, 2005

Ælvæ å Nere.


Ælvæ er ikke så ille svær nå og Nere går e bra igjen etter katastrofen som rammet både oss og Borregaard.

Det meldes forøvrig fra spanske forskere at glupe (de mest intelligente) fuglene ikke drar til Syden (det store landet med billig vin og grisefester). De holder seg hjemme hele året.

Gjeeesp, ja det er noen år siden jeg var sydover nå, men med naturlig medfødt, høy, intelligens (det må jeg jo ha siden jeg ikke er politiker og jeg skjønner jo at alt som ikke vedlikeholdes går istykker), er det kanskje ikke så rart ?

Roger Larsen

Ps. Når mine venner sier :"Roger, du er et geni", ser jeg beskjedent ned, sparker litt i sanden med den ene foten, og sier som sant er :"Nei, nei, nei ... jeg bare later som, jeg bare later som".

Monday, July 11, 2005

byen i Byen vinner med politikernes hjelp.


Beduinteltene vender Gågata ryggen. Akkurat som kommunes politikere. De teller restauranter i gågata, ikke skobutikker i Glassmastadonten. Men noe skal jo reserveolførern ha å gjøra.

Patetisk TULL.

Vyrde Lesar.

Østfold Marken er en dundrende suksess. Eller kanskje det er det motsatte. En total fiasko.

Jeg og mine to barn - guttaboys - tok oss en tur til byen på Lørdag. Vi hadde tenkt oss på jazzkafe både i Glenghagen og på Mockabocarocka i Gågata. Vi spaserte fra Kurland og ankom Tørje, svette og tørste. Det er ingen drikkefontene i Sarpsborg.

På Tørje stinka det varmt av fettkokte pottitter og fettkokt kukjøtt, og et jazzband bestående av byens eldre jazzister, prøvde å varme opp ett allerede varmt Tørj. Ingen gadd å følge med, ingen gadd å høre etter og ingen gadd å telle tilskuere, for det var ingen. Ingen tilhørere, ingen stoler, ingen bord, men noen merkelige beduintelt stod rundtomkring. Det sto Sarpsborg på det ene.

Teltene speilte seg i den nye Glassmastadonten. Ved Glassmastadonten hadde man pyntet vakkert med røde parasoller. Det stod McDonalds på de.

Vi gikk på Dass. Nei IKKE den som er pyntet med REKVALMEPLAKATER i estetikkens ånd !

Så gikk vi på Gleng. I den grønne hage hersket vårherres stillhet. Her var kun Vårherre.

Da gikk vi til Gågata.

Her var det jazz ved Narvesen. Fire eldre karer satt under solskyggen til Narvesen, de spilte på instrumenter. Her var det mange flere tilhørere enn på Tørje. EN !

Guttaboys spiste kjempegrill med Cola. På SARPSBORGMARKEN, KJEMPEGRILL MED KOLA !!

Her var ingen Sarpsborgmat, her var ingen Sarpsborgdrikke og om det var noe Sarpsborgmarken i Kulås eller på Borgarsyssel Museum, så fikk vi det ikke med oss.

Vi gikk hjem !! Vi så ikke Tøffetoget heller !

Er det ingen yngre jazzmusikere i Sarpsborg, eller ingen ungdom i det hele tatt ?
Har man ikke lest boka : Mat fra gamle Østfold ? AOF 1997 : ISBN-82-9942229-0-6.

Men det er som kjent ikke byen som er byen lenger. De som selger topper og topper og topper og sko og sko og sko og (... hvorfor kan ikke Mingen telle skobutikker i Glassmastadonten ?) har med politisk velsignelse flyttet byen inn under tak, inn i et shjåppingsenter, for det er dette som er målet : Sarpsborg skal innen 2016 ha : flest innbyggere pr kvadratmeter og det største shjåppingsenteret. Kanskje de kan holde oppe 17.mai også, tenk om 17.mai toget kunne gå gjennom schjåppingkatedralen !!!!!!!!!!!!

Roger Larsen

Sunday, July 10, 2005

Bondesølv.


Her ved Glommas bredd, ved enda uoppdagede vikinggraver, har bonden sådd sitt sølv. her er ingen ekstermfortetting, intet veikryss. Ingen spekulant har kastet sitt blikk på denne himmelske herlighet ...enda.

Bondefett

Vyrde Lesar.

Når det er salg på ost, så er det alltid salg på den feteste osten. Den usunne, feteste osten. Dette skyldes overproduksjon av melk, og kan ikke kalles annet enn dumping av usunn, giftig mat. Det er vel rett før den sukres også ! Akkurat som melka barna får på skolen, sukret og tilsatt sjokolade eller jordebærsmak !!!

Så på bondefettets alter, ofres den sunne livsstil. Barn føres inn i et usunt kosthold av de som mottar milliarder i statsstøtte hvert år. Hva er mest usunnt montro, Bokkøl eller animalsk fett ?

Roger Larsen.

Saturday, July 09, 2005


test

A Letter To The Terrorists, From London


July 07, 2005

What the fuck do you think you're doing?

This is London. We've dealt with your sort before. You don't try and pull this on us.

Do you have any idea how many times our city has been attacked? Whatever you're trying to do, it's not going to work.

All you've done is end some of our lives, and ruin some more. How is that going to help you? You don't get rewarded for this kind of crap.

And if, as your MO indicates, you're an al-Qaeda group, then you're out of your tiny minds.

Because if this is a message to Tony Blair, we've got news for you. We don't much like our government ourselves, or what they do in our name. But, listen very clearly. We'll deal with that ourselves. We're London, and we've got our own way of doing things, and it doesn't involve tossing bombs around where innocent people are going about their lives.

And that's because we're better than you. Everyone is better than you. Our city works. We rather like it. And we're going to go about our lives. We're going to take care of the lives you ruined. And then we're going to work. And we're going down the pub.

So you can pack up your bombs, put them in your arseholes, and get the fuck out of our city.

BondeGull


Her er Østfoldbondens nye gull. La oss håpe at hun ikke priser seg ut av markedet. Dissæinflasker med rapsolje, vel, vel....

Yngve Helvete Dæven Hågensen og hans venner.

Vyrde Lesar.

LO-Yngvesen har uttalt seg i blá. Til VG sier han at han synes korrupsjon er OK. Tror jeg.

Yngve Helvete Dæven Hågensen om det. Han sitter som kjøpt og betalt medlem i styret i Kværner/Aker Maritim. Da bør han være et profesjonellt styremedlem. Kan han ikke lese juridiske dokumenter, bør han få hjelp til det. Røkke, eieren av det firma Yngve Helvete Dæven Hågensen er styremedlem i, er dømt for korrupsjon og bestikkelser av svenske myndigheter.

Da er det rart at vår LOkale nyhetsblekke SA mener om Helvete Hågensen : "Det er også prisverdig med klar tale. Men akkurat i dette tilfelle burde han nok ha brukt andre ord i sitt forsvar av vennen Kjell Inge Røkke." Burde han ikke sagt noe helt annet, burde han ikke tatt avstand fra korrupsjon og bestikkelser ?

Men man kan kanskje ikke regne med annet fra en avis som sensurerer leserinnlegg og annonser ? En avis med GerdLiv Valla som sjef, bør vel også være forsiktig med kritikk av gamle bautaer ? Men det er mulig, at både Faen Hågensen og Lederen i Sarpsborg Arbeiderblad begge ville hatt utbytte av Lo-jurist Gro Granden (eller Hansen som hun het når jeg delte studiested med henne) sine bøker om styrearbeid.

Konsern. Tillitsvalgt og styremedlem.
Styrearbeid. Håndbok for ansatte.

De er begge utgitt på Gyldendal.

For de historisk interesserte kan jeg i dag anbefale to bøker om ukjente sider ved annen verdenskrig :

Roger Cohens : Soldiers and Slaves, som handler om mange amerikanske krigsfanger, tatt til fange under Ardenneroffensiven, og som Nazistene oppfattet som jødiske.

David P. Colley : Blood for Dignity: The Story of the First Integrated Combat Unit in the U.S. Army.

Man lærer så lenge man lever.

Roger Larsen

Friday, July 08, 2005

Tørje ! At de tør, je tør itte !


Matstova blir liten der den speiler seg i McDonalds vidunderet. Stanken fra McDonalds slår helt ut på Tørje, helt opp til Jordebærbilen om man er heldig med vindretningen ! Og så er Matstova pyntet med et vakkert "Bingo" skilt.

Mot Senterpartiet - FOR AFRIKA !

Vyrde Lesar.

Som trollet, sprekker Senterpartiets argumenter om kortreist mat.

"Framtida i henda våre" kritiserer Senterpartiet og Norsk bonde- og småbrukarlag for å bruke miljøargumentet for å sikre norske bønders interesser, uten å ha et godt nok tallgrunnlag. For eksempel kjøtt fra u-landet Namibia blir hindret av dette. Hvor langt fôret til norsk storfe har reist, er for eksempel ikke med i norske bønders regnestykke.

- Å unngå forurensende transport er åpenbart ikke motivet til disse folkene, skriver Framtida i henda våre. Men det kommer da ikke som noen overraskelse ?


Sps Inger Enger har lenge tøte øra våre fulle av tyt om kortreist mat, men det hun egentlig vil ha er stengte grenser og et fattig Afrika. Afrika er både på kort og lang sikt en konkurrent til det gammeldagse norske landbruket og en trussel mot de ENORME ressurssene samfunnet bruker på bortskjemte, beskyttede og naive norske bønder. De fleste har lyttet til sine ledere og gått baklengs inn i framtiden. Det gammeldagse norske landbruket er ferdig, tytet om kulturlandskap og småskala hører hjemme i en annen tid og spør meg om hva som er viktigst av sunne skoler, sykehjemsplasser, veier der folk bor eller et pyntelandbruk, ja da vet jeg svaret.

Vi kaster et tyvetalls milliarder i dass årlig, det bør vi slutte med ! Pengene bør brukes på barn, eldre og infrastruktur.

Roger Larsen

Thursday, July 07, 2005

REKVALMESKILT FOR DYRE MARGARINKASSER !


Etter Plan- og bygningslovens § 107 skal skilt og reklameinnretninger godkjennes av kommunen før det settes opp.

Slike skilt dukker opp overalt nå for tiden. Er de godkjent ? I såfall hvorfor ? Om de ikke er godkjent og kommunen driter i Plan og Bygningsloven, hvilke andre §er er det som ikke er så viktige, hvilke andre lover ?

Sitter de og flirer av oss ?

Roger Larsen

Vi - oss.

Vyrde Lesar.

Det er nå slått fast at Østfold får minst veipenger i Norge. Trekker vi ifra de pengene som går til uunnværlige FELLESVEIER (E6 - E18), sitter vi med skjegget laaangt nede i postkassa. De Østfoldske østfoldveiene er nå så dårlige, at det begynner å bli farlig å ferdes og ved. Når som helst kan kan (som jo er en dans) en bil (som jo er et verktøy) treffe et hull, få et dekke flerret og sveie av veien. Selv fikk jeg et dekk ødelagt i forrige uke, og en felg slått skjev i mai. Det er ikke alltid man KAN kjøre slalom mellom hullene i veien. Det er noe som heter motgående trafikk. Dette skjønner ikke Lederen. Se forøvrig nedenunder. ( ... nei, nei, nei Leder, se nedenunder betyr ikke at De skal titte Dem på tissetassen !!)

Dagens Leder i SA, mener at Fremskrittspartiet tar hårdt i ved valgkampens start, ved å personifisere ansvaret på Galskapens vei, E18. Frp legger ansvaret for Dødsveien E18 på samfeldselsminister Torild Skogheim. Galt eller rett !? At E18 er Galskapens vei, vet de som har kjørt den !! Så det er ihvertfall riktig!

En ting er sikkert, dødsveien gjennom Østfold hadde aldri blitt fornyet uten leserinnlegg i Sarpsborg Arbeiderblad (avisen selv er jo blitt en sportsblekke med husannonnser) som kallte veien med rett navn : Dødsvei, drapsvei, veimord var ord som ble brukt. Og det var først når veidrapene ble for mange, at man prioriterte opp E6.

I motsetning til de berømte veier i de berømte distriktene, skal vi selvsagt (Østfoldingene - drittsekkene med foredlet eksportindustri) betale gildet sjøl. Da er det noe annet med de som befolket "kulturlandskapet" ! De får veiene gratis de, og gratis seterveier og gratis skogsveier og gratis ... er man arbeiderpartirepresentant, i Sarpsborg, så får man jommen privatveien måket også !

Det som videre forundrer i Dagens Leder i SA, er det gammeldagse synet på politikk. Det ser ut til at Lederen (hvem nå det er) tror at Geld Liv Vallas politiske verden (Vi Marxixtene = de snille. De Kapitalistene = de slemme) er virklighet utenfor Folkets Hus, utenfor hennes redaksjoner og utenfor hennes klakkørpartier. Slik er det selvsagt ikke.

I et politikkheterogent Norge, er det selvsagt enkeltsakene som dominerer, Garbage Can teorien, som politikerne prøver å styre, er det som teller.

SETT DAGSORDEN !
SETT DAGSORDEN !
SETT DAGSORDEN !

Og det er dette Fremskrittspartiet prøver på.

Lederens spørsmål om fordeling av ressursser,( vet hun ikke at oljeprisen vaker mellom 60 og 65 dollar fatet for tiden, og at man spår 80 til 100 dollar) er nesten infantile. Og det er jo ikke akkurat fredelig i de oljeproduserende land for tiden.

Mangel på arbeidskraft ? Har hun ikke hørt om Polen ?

Er man interessert i hallelujalandene til Gerd Liv og Lederen bør man denne uke lese :

Gregor Dallas : POISONED PEACE. 1945 - the war that never ended.
Robert Harvey : COMRADES. The rise and fall of world communism.

Men i SA er det vel kun kjell Erikkson som leser bøker, de andre er vel opptatt av produktplassering (leilighetene på Eidet) og FOPPALL !

Roger Larsen

Wednesday, July 06, 2005

Teknologi

Vyrde Lesar.

Dagen har gått med til teknologioppdatering. Min PDA er nå MP3-spiller, den kan surfes med, den kan vise film, den kan vise bilder. Den har Word, Excel .... Oi, oi.

Roger Larsen

Tuesday, July 05, 2005

Pent på Tørje ?


På Tørje er det pent om dan. Her har McDonalds pyntet med røde velplasserte parasoller, plastikkbenker og STOOOORT flott skilt. Så det er sånn det skal bli når Matstovabygget endelig blir råttent nok. Vi har noe å se fram til. Boligområdene våre oversvømmes av spekulantmargarinkasseblokker, som kommunen selvsagt velsigner. Stikk i strid med målet om stedstilpasset bebyggelse, stikk i strid med boligområdenes estetikk, stikk i strid med planogbygningsloven. Hvorfor skal alltid de upperste utpekte være folk uten sans for etikk. estetikk og moral ? Husk : vi velger dem ikke, de blir utpekt for valg av sine egne, og det er ikke lenger lov å stryke de du synes er dummest. Det var visst så leit for enkelte å bli strøket, at det ble forbudt. Du kan derimot gi en EKSTRA stemme til de du liker trynet på.

DEMOKRATIET LENGE LEVE !

Roger Larsen

TAP ! TAP ! TAP !

Vyrde Lesar.

Moss har fått pris for den vakreste byen i Østfold, Halden ble nummer to. vi sarpinger ble nummer fem. FEM !!

Vi kom på femteplass og da var det gågata det ble lagt vekt på.

La de ikke merke til at vi Sarpinger også har fått en ny funklende diamant. Tragedien på Sandtorget har oppstått som en glassmastadont. McDonald skriker skilt og parasoller mot oss. En kvalmende, sur fettstank av døde, oppmalte, fettkokte dyr og pottitter slår mot oss. Stolt slår vi oss på brystet snur oss og vender blikket mot en tom gågate og et torg fyllt av fyllikker. Stanken er like kvalmende som byggets tomme glassblikk, og som dens sotfargede, intetsigende flate. Men det er visst et SARPSBORGHJØRNE her. Så da så.

Halleluja !!

Alle stimler sammen , roper hurra og tenker i sitt stllle sinn: Herregud, er det som dette Matstova også skal bli ?

Kjære politikere : fortsett raseringa !!! Dere er i ferd med å lykkes. Neste år kommer vi helt sist.

Det er forøvrig en glede å konstatere at folk velger å kjøre over den gamle Svinesundsbrua. Der treffer de ingen "i motsatt kjørefelt", der slipper de ekstraskatten vi må ut med for å handle billig, og den gamle Svinesundsbrua er trygg(en stund til, snart setter nok forfallet inn). Bropillarene står under brua, og kan ikke demoleres av en eller annen gal mann med disel og ugressalt på lastebilen.

Roger Larsen

Monday, July 04, 2005

Helt til horisonten kan man se.


Utsikt over åpent landskap. Vetatoppen, Borge Varde.

En stemme på de RødGrønne, er en stemme MOT Afrika.

Vyrde Lesar.

Helt siden Myrdahl skrev : "Economic theory and under-developed regions" har de fleste fått med seg at TRADE NOT AID er løsningen på verdens hungerskatastrofer. Denne boka skrev han på tidlig sekstitall.

Afrikanere har de siste tiåret blitt tydeligere og tydeligere på at det ikke er enorme veiprosjekter, enorme damprosjekter eller andre ENORMITETER Afrika trenger. De vil ha tilgang til verdensmarkedene, de vil ha vekk de industrialiserte lands tollmurer og subsidier, de vil klare seg selv.

Åslaug Haga i Bondepartiet, eller Senterpartiet som dette grønne rasistpartiet kaller seg, mener at negre ikke vet sitt eget beste, og jobber kynisk, iskaldt og målrettet imot at de fattigste blandt de fattige skal slippe til på det norske markedet. Her settes KUER foran mennesker, "Kulturlandskap" (hva er galt med skog ?) foran Afrika og NORSKE småbruk foran døende Afrikanere.

Vet hun ikke bedre ? Er hun ond ? Har hun en splint i sitt øye ?

Roger Larsen

Sunday, July 03, 2005

Stemmer du RødGrønt så stemmer du MOT Afrika.


Norske svaner får mer mat enn enkelte Afrikanere. Norske kuer får MYYYYYE mer enn de fleste Afrikanere.

Saturday, July 02, 2005

SELG AKSJENE !!!!!


Om "prentesvarten" er snill vil vi ikke se skiltene langs Iseveien. Tilogmed trafikkskiltene gror nå ned. Men det gjør vel ikke så mye, veiene er nå så dårlige at det er livsfarlig å kjøre okke som...

Stakkarane

Vyrde Lesar.

Arbeiderpartiet synes synd på drittsekkene og vil at ranere, innbruddstyver og slåsskjemper som (stakkars) har ventet i soningskø, skal slippe å sone.

Da kan du, ja akkurat du, den vanlige arbeider, ha noe å glede deg til hvis de vinner valget, for da blir det : Slipp fångarna loss, det er vår (for å si det med Hasseogtage), og du som er blitt slått ned, eller har fått bilen stjålet eller har hatt innbrudd eller har (hatt ?) et barn som disse (stakkas) drittsekkene har solgt narkotika eller smuglersprit til, ja da kan du se alle drittsekkene, unnskyld stakkarne (som sosionomene kaller de), ta ei ny runde i nabolaget.

SV synes så synd på disse stakkarne at de vil sende de på rehabiliteringsturer til Middelhavet, gi de gratis utdannelse og ansette de i Staten.

Senterpartiet er glad til, de er for at alle drittsekker trekker inn til Oslo og andre storbyer sålenge de berømte Distriktene får beholde subsidiene.

Da er det på tide å skifte regjering, Jens er visst folkets førstevalg. Folk er lei suksess : Norsk fastlandsøkonomi er inne i sin lengste sammenhengende oppgangsperiode i nyere tid, det er på tide med en brems. Som i Gro Harlem Brundtland sin tid, hun tok over en sprudlende økonomi på 80tallet, og vipps så var renta i Hypotekbanken på 23%. Ja du leser riktig : 23%. Omtrent det 10dobbelte.

Roger Larsen

Friday, July 01, 2005

SELG AKSJENE !!!


Annen etasje er stengt, det bør muset bli også. Her er farlig å ferdes.

ET NYTT MEKKA ÅPNER OPP

Vyrde Lesar.

En blinkende glassost har reist seg på Torget, velsignet av Mingen, den nye varaordføreren, APs kommende ordfører, sjef og ungdommens førstevalg, Kan ikke disse politikerne gjøre noe mer fornuftig, feks kjøre rundt å rapportere om hull i veiene, enn å klippe snorer foran varehus ? Kanske han bør ta seg en tur opp på Borgarsyssel (med hjelm) for å se på de rasfarlige takene ?

La oss derfor dra noen linjer om politikernes ønskeungdom :

De ser ikke noen feil i
å gå rundt å være deili
og på lørdagen de shjåpper
og det de shjåpper,
det er topper

for topper, det gir cred
og deres viten er jeg redd
er ellers ganske spredd
på andre typer klær
eller hatter lagd av fjær

så det er dette Mingen vil
rope HURRA, HURRA til
men det er jo bare dill
det blikke pollitikk av slikt
den har vel nådd sitt endelikt

De ser ikke noen feil i
å gå rundt å være deili
og på lørdagen de shjåpper
og det de shjåpper,
det er topper

Roger Larsen

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls