Saturday, April 22, 2006

Østre bydel. Nå eller aldri.

Vyrde Lesar.

I tror man at bibliotekstrukturen kan skilles fra Campus Borg (som vistnok er ØNSKER fra kommunens side). Ja, ja.

Campus Borg på Grålum er et spennende alternativ, men ikke løsningen på realfagutdannelsen i Østfold. Den havner nok i Fredrikstad, men hører hjemme i Østre, slik som avtroppende rektor(?) påpekte i SA heromdagen. Sirkus Science er brød til massene, en spore til barna (ja LEGO er morsomt), men Campus Borg bør være noe annet enn en mulighet for Borg Tomteselskap (eller hva de nå heter) og en eller annen bonde på Grålum til å kvitte seg med noen tomter.

Legges Campus Borg til Østre, reddes byen, reddes Østre og vi får revitalisert en del av sentrum som er i ferd med å dø. Men så var det det jordet da.

At det går an.

Roger Larsen

1 comment:

  1. Jeg stoler ikke på avstroppende rektor på HIØ, han har nemlig fått direktørstilling hos Østfoldforskning som har inngått avtale med Værste AS, som slåss mot Sarpsborg for å få HIØ Realfag...

    Hvorfor skulle han gi tips som motarbeider hans nye bedrift? Slik jeg ser det så vil aldri Sarpsborg sentrum kunne slåss mot Fredrikstad sentrum som allerde har et studiemiljø. Derfor var det rett av Sarpsborg å satse på noe stort utenfor byen, som HIØ ikke kan (vi får se) si nei til. Rektoren ville lure Sarpsborg på en del av banen hvor Fredrikstad kunne utspille oss lett!

    ReplyDelete

Amazon Associates