Friday, May 12, 2006

Olavs Vold, og SÅKALLTE experter.

Vyrde Lesar.

Det var langdag i sarpsborg i går, bortsett fra noen som satt å drekte oppe ved Silhuetten, noen dritings dopehuer i Østre og et par, tre støkker på karusellen ved glasslottet på Tørje, så var det ikke direkte folksomt. Tørjselleræne pakkæ sammen når jeg gikk forbi sånn ved 1815 tida, og det var en trist forestilling. men døm sellte vel kanskje noen hammburgærær.

I skriver de bitre menn ledere. Setninger som : "Formelt sett er det ikke ledelsen, men en prosjektgruppe basert på bistand fra såkalte eksterne eksperter, som anbefaler flytting til Halden." tyder muligens på at de har forstått noe og er bitre. For vi har

såkallte eksterne eksperter på :

Rygge - negativ støy.
Langemyr - fjellknoller.
Fortetningsplanene til kommunen.
ja ju neim it.

Eirik ... endelig ...... har dere forstått det, men det er ingen grunn til å være bitter og lei seg: SOMMEREN ER HER!! (Om dere nå bare forstår forskjellen på celloloseaviser og e-aviser snart!)

Sjøl håpte jeg på Østre Bydel(følg med i morgen), men sett på med studentøyne ville jeg valgt Fredrikstad (VÆRSTE) deretter Halden. Sykehus på kalnes(?) : om, dersom, såfremt, i fall, hvis (midt under brølende Spukalover på Rygge og rett ved en brølende 6felts motorvei - 4felt er neppe nok om flyplassen realiseres, om sukkerspinnindustrien drar hundretusner (beregnet av såkallte experter), om krona forblir sterk (billig kjøtt) og SFK bygger stadion til 300 millioner og kjøper seg halve Afrika som spillere og kommer til første divisjon og julenissen kommer til St. hans) Hoppalong Cassidy : hvor er din hest!

Jeg tok meg en tur for å se på 1702 raset i går og oppdaget til min store glede at på Borregaardsyssel repareres livsfarlige tak, men selvom de ansatte sa at her var hverken farlig eller at noen takstein hadde falt ned, så har vi beviset på det motsatte her. Olavs Vold er i en slik stand at området på baksiden bør stenges av. Knuste vinduer, åpne vinduer ... og her var en liten grasvoll før, etter gravinga langs grunnmuren så er det bare ugress. Kanskje like greit, det er livsfarlig her !!
Roger Larsen

4 comments:

 1. Halden er på alle måter det dårligste alternativet. Utenfor sentrum, utenfor sentrale Østfold, utenfor der bedriftene ligger..utenfor... Kan ikke peke på samarbeid med eksterne bedrifter.

  Og de såkalte ekspertene har alle kontoradresser i Halden. Hørte jeg noen sa særinteresser?

  Eneste grunn til at Halden får HIØ er at HAlden har flere lærere enn Sarp og Fstad tilsammen, og høyskoler er demokratiske institusjoner. Flertallets diaktatur.

  Du kan lese at de har samme reaksjon i Fredrikstad (FB).

  ReplyDelete
 2. Vel - har man flest skoler og et nybygget campus ( må finne et godt norsk ord for dette!) så er det et poeng med samlokalisering. Jeg tenker studenter (og litt Borregaard - om DE flytter pga manko på ingeniører - grøss) og de vil utvilsomt ha det best i Fredrikstad (bibliotek, kino, kulturscener, historiske gamlebyen, fredriksten, hvaler, båten til strømstad, industri på øra) det holder ikke med en nedslitt Sarpsborg med fettkokte kjøttkaker på Tørje (desverre eller heldigvis?).

  Og at det finnes lærerkrefter er vel også et godt poeng FOR Halden. Ingeniører skal vel også lære litt norsk, engelsk, spansk, russisk, litteratur, psykologi, historie, geografi, foto, 3Dtegning ...

  Da er det også godt at det er FLERTALLETS diktatur, den RødGrønne regjering har som kjent flertall av stortingstaburetter men MINDRETALLET av velgere bak seg. Det er verre!

  ReplyDelete
 3. Hvis ingeniørstudenter skal lære seg litt av alt det, så vil de ikke ha tid til å lære seg realfag.

  Det er en moderne kjepphest, en mote i tiden, det at man skal få slike magiske synergieffekter ved å sette førskolelærere og ingeniører sammen.

  Det er som 6 timersdagen. Alle sosialistene snakker om den, alle sosialistene vil forsøke å innføre den, selv om den implementert har ikke visst noen gunstighet.

  Skal vi konkurere med Kina, India osv, så må vi jobbe mer og smartere, ikke mindre.

  Det samme gjelder realfag, vi må bli gode på teknologien og forretningsutviklingen (som HIØ Tune har bra dekning på nå). Ingen teknologibedrifter vil bruke norsk arbeidskraft fordi ingeniørene har så god innsikt i barnevernspedagogikk, eller kan alle kasiusene på tysk, eller kan skille modernistiske hus fra tidlig 70tall fra de som kom sent 70tall.

  De eneste synergieffektene som oppstår ved en samlokalisering er av en driftøkonomisk art. Når jeg leser hva denne prosjektgruppen skriver, så blir jeg sur, fordi noen prøver å servere meg bullshit. Det er vel en følelse du har ofte, og kan identifisere deg med.

  Jeg syns Fredrikstad burde vinne konkuransen, selv om Værste ser ut til å lide en stille død.

  Men Østre bydel hadde kanskje vært like bra. Et annet forslag er ved jordene ved Rolvsøy Kirke, rett ved gangbrua til Greåker. Her kunne man bygd en høyskolemiljø, og Greåker sentrum kunne blitt et studentsamfunn. Etterhvert hadde det kommet næringsvirksomhet også, og Greåker hadde utviklet seg til en pulserende liten by.

  ReplyDelete
 4. Halden har Kaken og Atomen ihvertfall, og resta av skolemiljøet da (skal ta meg en tur en dag). Og festningen.

  Fredrikstad er en kulturell by, VÆRSTE vet jeg lite om, men jegliker ideen. Fredriksad har jo Øræ, Stabburet og skjærgården. Og en bra kino.

  Sarpsborg har Østre, jordet og industrien. Vi har også de "gamle" studentene på Valaskjold, dvs vi har skolen og skolemiljøet allerede.

  Språk og historie og geografi er kanskje ikke så viktige for ingeniører (?) i dag, men skal de ut i verden å konnkurrere, så BLIR det ihvertfall et must. "Grønne" ingeniører blir vel viktigere og viktigere også.

  Greåker er dødt, desverre. jeg vokste opp der i en myldrende småby, idag er Greåker ødelagt av varehus og av at historien endrer seg, Mekken, Høla, Cellollosen er snart en saga blott. Som industriarbeideren. Jeg drømte en stund at greåker sentrum kunne bli en antikvitetsby, bøker, gamle biler, møbler, malerier, men nå er butikkene blitt borte. De har blitt /litt rare) leiligheter. Kjell barbis, Hild og en antikkbil handler holder fortsatt stand, men også de blir eldre.

  ReplyDelete

Amazon Associates