Wednesday, June 07, 2006

Biler, betong og asfalt, snart i en eplehage nær deg !

Vyrde Lesar.

Det er trist men sant, her kommer snart en ny betongbulldozerblokk.


I (greier ikke søkemotoren til SA å finne salget av Oskarsgate fra kommunen til SOBBL og Betongbygg) og i Fredrikstad :

Føler seg forbigått


Øystein Arntzen i P.A. Gloslisvei på Selbak mener Teknisk Utvalg fattet beslutning om å selge firemannsboligen han bor i på feil grunnlag.
Tekst: Victoria Kvalvik
victoria.kvalvik@f-b.no

Bygningen som Fredrikstad kommune eier halvparten av, har lidd under manglende vedlikehold fra kommunens side i flere år.
I forbindelse med at kommunen nå vil selge sin halvdel, mener han at Teknisk Utvalg har fattet en beslutning basert på et saksfremlegg som inneholder faktiske feil.

Forundret

Der fremgår det nemlig at de av beboerne som er selveiere har vært i dialog med administrasjonen om enten muligheten for å kjøpe ut kommunens halvdel eller å få gjennomført en rehabilitering av den delen Fredrikstad kommune eier.
– Det er ikke riktig at vi har fått tilbud om å kjøpe ut kommunen, sier Øystein Arntzen. Han er en av selveierne i leilighetsbygget.
– Hvis vi har fått et slikt tilbud, skulle jeg like å se dokumentasjon på det. Tenk om vi faktisk var interessert i å kjøpe, sier han.
Han er forundret over at vedtaket om å selge var enstemmig, og at informasjonen i saksfremlegget ble tatt for god fisk. Selv satt han på tilhørerbenken i møtet, men kunne ikke gripe inn mot feilinformasjonen på grunn av strenge møteregler.

– Kunne spart

– Hadde vi fått et tilbud om å kjøpe, kunne kommunen kanskje ha spart noen kroner ved at de for eksempel slapp å bruke megler, sier Arntzen.
15. juni skal Kommunestyret som endelig instans ta stilling til om firemannsboligen skal selges eller ikke.
Men eiendomsavdelingen i kommunen kan ikke bare selge til private:
– Når vi selger, er vi underlagt bestemte regler. Vi kan dermed ikke gjennomføre et forhåndssalg til noen av beboerne før vi har testet eiendommen på det åpne markedet, sier Kjell Jacobsen.
– Vi forvalter offentlige midler, og da er det viktig å opptre slik at det ikke kan stilles spørsmål ved prosessen i ettertid, sier han.

Roger Larsen

2 comments:

  1. Ved bussterminalen har de også revet noe av det som kunne blitt en av de flotteste husene i Sarpsborg med litt opppussing. Den tomta + parkeringsplassen = betongbygg.

    ReplyDelete
  2. ja de følger vanlig prosedyre : la det stå å råtne, riv, bygg betongblokk. Bli rik si Gleng -> hallelujarop fra rådhuset

    ReplyDelete

Amazon Associates