Tuesday, June 06, 2006

Gerhardsen og veien langs Ælvæ.

Vyrde Lesar.

I er det heldigvis noen som beskytter landet mot lettølsmuglere og kjøttdeigterrorriister. Stao pao kara...

Og bare sånn at jeg ikke glemmer det. Carl Ivar har slengt med leppe om en fransk UD-ansatt. Vi alle synes ilt om dette, men det er da ikke SÅ lenge siden gerhardsen holdt Kråkerøytalen sin ?

DUSTRIKTSPOLITIKK : "Norge ligger 30 til 60 år etter Sverige og Danmark i utbygging av motorveier. Penger er ikke årsaken.

dn.no

Årsaken er at Stortinget har latt distriktshensyn gå foran faglige vurderinger, mener forsker Knut Boge ved Handelshøyskolen BI.

I sin doktoravhandling der han sammenligner veipolitikken i Norge, Sverige og Danmark i det 20. århundret, dokumenterer Boge at beslutningssystemene for veiinvesteringer har vært totalt forskjellig i de tre landene, og at dette har slått ut i totalt ulik veipolitikk.

-Veiutbygging sikret gjenvalg
I Norge har Stortinget hatt måttet godkjenne alle veier som har vært delfinansiert av staten. Dermed har sammensetningen av Stortinget blitt avgjørende for prioriteringene.

- Veier ble lokkevare overfor velgerne. Stortingsrepresentanter har blitt gjenvalgt fordi de sikrer en lokal veistubb, sier Boge.

Mens veiutbygginger har vært sett på som en del av næringspolitikken i våre naboland, dokumenterer Boge at veiutbygging i Norge har vært betraktet som et velferdsgode, og at samfunnsøkonomiske vurderinger dermed har betydd svært lite for hvilke veier som har blitt bygd ut."


Fra turistveien langs Glomma..
og sånn er det helt fra Alvim til Greåker.

Roger Larsen

Ps: Dagens tips til SA.

Hællæ.

Nå er det på tide at noen tar råtta på Karl-Ivar (Jarl-Ivar?). Slenge med leppa om en fransk DU-ansatt. Skamme seg skulle han, Frp burde gjøre som norske aviser, ta til seg at vi har blitt et fargerikt fellesskap og slutte med diskrimineringa. Både SA og dagbladet og ... Ja hele den norske presse er jo full av journalister med bakgrunn fra Afrika, Pakistan, India, Øst-europa ...

Eller er det ikke sånn ?

Ja, ja, alt kan jo ikke skje med EN GANG, og EGENTLIG så vil vi jo ha fargede journalister og sånnt, og egentlig så er det ikke pressa si skyld og sånnt, og egentlig så .. Og egentlig og egentlig og egentlig og egentlig .....Hmmmm ??

Og med det samme jeg husær påt : Det er jo ikke så lenge siden Gerhardsen (bestefaren til "Blondiner mot EU (knis, knis, alså) som er politisk rådgiver til sønnen til ja til .. Uff det går nesten helt i surr med disse politiske arverekkefølgene !).

Det er alså ikke så lenge siden landsfaderen holdt tale på Kråkerøy. Men det var jo en helt annen tid. Men det ble mye overvåking av det, mange mapper. Han stolte visst ikke helt på utlendingene han heller. Hmmm ..... Utlendinger ? Han stolte ikke helt på de norske statsborgerne han, og DET er jo helt noe annet.

SÅ TIL SAKA : Jeg har kjørt langs Ælvæ. Og Ælvæ er vel det eneste vi har som kunne vært en skikkelig turistmagnet. (Ja, ja, ja .. jeg har hørt (fra Turistkontoret) at det egentlig er å handle på sandtørje turistene vil, MEN DET TRUR JEG IKKE NOE PÅ (nemlig). Og de kan jo ha endra mening, jeg har ikke snakka med de siden jeg gikk gjennom webben/e-sidene deres (og det var et sørgelig skue med brutte lenker, brutte løfter, ingen kart og omtrent ingen bilder, jeg kunne gjort det MYE bedre!)).


Som sagt så har jeg kjørt langs Ælvæ og holdt mitt lille kamera ut av bilvinduet, vedlagt ser dere resultatet. Vakkert ? Turistvennlig ? Innbyggervennlig ? Framtidsrettet ? Gjennomtenkt ?


Det Nøttærnte!?


Vel, i Istanbul så det likedan ut på tidlig 80tall, men så rødda de opp, ta en tur (om dere tør) for å se hvordan det ser ut der i dag. Men om turrisne er shopping (som de som styrer å steller her i byen ser ut til å tro) da nøttær det vel ente.


:-)roger


Det var en gang en mann, som mente
at ikke alle landsmenn tjente
SAKA
og de som tok kaka
var de som under krigen, tidlig slåss
for å jage tyskre ut av Fredrikstad og Moss
de skulle gjort som oss
drevet stille tyskerkjøssing
og etterpå : jeg var en jøssing
(og til oppbyggingen vi trenger,
også tjentpåtyskerpenger)

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates