Saturday, June 10, 2006

Kultur og invasjonen i 1940

Vyrde lesar.

Gårsdagen gikk med til kjøring framogtilbake til Ullerøy Leirskole, mandelløse Tor-Jo har begynt på skolen igjen, og jeg glemte SAlternativ. HUFF. Men det var nok ikke så mange som merket de allikevel.

I kritiseres den rødgrønne regjering. Velfortjent, men uansett så går verden videre. Og denne skulle ha stått i går :

Kulturråd i støpeskjeen (mail til SA, en kommentar til en artikkel av .. husærnte).

Da er det trist at de glemmer kinoen og ALLE de som driver komersiell kulturformidling i Sarpsborg. Sånn som Dickens og Da Vinci (?) og ..

Sjøl drev jeg mye med kulturformidling i Bergen, først i kulturstyret ved UiB, konserter, teater, show, dansetilstelninger (til sammen noen i uka i flere år), jeg satt i styret i Bergen filmklubb og vi viste film omtrent hver dag i perioder, jeg var med på frynsene rundt festspillene i bergen (nattjazzen) og siste men ikke minst, på vår egen Cafe med C, Cafe Opera, hadde vi et par ganger i uka musikk (alle sjangre), klassiskee aftner under Festspillene, teateroppsetninger, filmverksted, to månedlige kusntutstillinger ... Ju neim it.

Men det var ikke vi, vi som måtte tjene kronene sjøl for å ha kultur, som satt i disse kommunale "kaklerådene" som Bergen kommune hadde, der var fiffen. Akkurat som i Sarp. Kaklerådene kom det ALDRI noe annet ut av enn tyt, og den daglige, praktiske kulturformidlingen stod vi, de kommersielle, for. Når kongen kom TØT de fram, subsidiebaronene.

Hvor er Bedemarten, Landekroa og Olavsdagene på Greåker i dette bildet, vel ... Neppe fin nok kultur ?

*****************************

Gratis software, hvem hadde regnet emd dette for noen år siden (McNeal!), og det finnes skriveprogram og og og ALTDette bildet fant jeg i en amerikansk bok om artilleri, kjøpt på tibud på et museum i Kjøben.
På veggen står det : M. Ødegaard Kjøttforretning. Anybody ?

PANDO endelig noe virkelig fornuftig.

Roger Larsen


No comments:

Post a Comment

Amazon Associates