Wednesday, June 14, 2006

Signalbygg og annet tull.

Vyrde Lesar.

I skal det samarbeides, og det skal bygges signalbygg. Operaen i Oslo er et signalbygg og om Oslo sier Gudmund Hernes i Morgenbladet :

"Oslo minner stadig mer om østeuropeiske byer før murens fall." Hvis man legger til horene, tiggerne og de gullselgende sigøynerne, så kommer man vel ikke nærmere "et sted man ikke vil besøke".

Jeg vet at det er morroere å klippe over snorer og åpne nye bygg, enn å vedlikeholde gamle (det ser vi på omtrent alt kommuner, fylkeskommuner og stat har ansvar for) men vi trenger ikke et signalbygg (signalbygg er vel i klassen dissæindasser og "spennende" vin, sur, vond, stram og ekkel, noe for "forståsegpåere" og ikke vanlige følk, vi foretrekker god vin vi og vi driter på dass, den bør ikke engang være av dissæin, det holder med en planke med høl i å et par gamle avviser).

Den eneste orginale stedsbundne (kanskje Kantskjærerboligen også hører med her) bygningen på Borregaardsyssel, St. Olavs Vold, er allerede et signalbygg. Her holdt vi, arbeidsklassen i Sarpsborg til, i trange, usunne småleiligheter. Her bodde de som slet seg ut på Borregaard, de som tjente pengene for storkarene og som hørte på Marcus Thrane i 1847. Her ligger historien i tjukke strøk.

St. Olavs Vold ER allerede et signalbygg som signaliserer forakt for arbeidernes historie, et signalbygg som signaliserer forfall og avsky for de som levde sine liv i slit og armod. Vi trenger intet Signalbygg (ahh .. For en spennende vin Andersen, lukket bagett, åpen gane, en hint av vannillin, syretårnrik og med en emmen ettersmak viskose), spar oss for glitter og stas, rehabiliter Borregaardsyssel Museum! Puss opp alt, eller gjør noe som gir fjør i hatten og stjerner i boka på Rådhuset, RIV og bygg en betongbrunostkvartalsmastadont !

Kamerater! Venninner! La oss slåss mot glitterogstas og FOR vår arne : St. Olavs Vold !!!

Borregardsyssle sine hjemmesider har selvsagt St. Olavs Vold den eneste brutte linken, og skolen er ikke engang merka av. Tiltredes.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls