Saturday, July 15, 2006

Flyvemaskiner, huser og repriser.

Vyrde Lesar.

I er det bilde i bla av en som er ute å flyr. Han flyr privatfly og det er det du ser når du løfter blikket mot himmeln når du hører brøla fra lufta. Som pollitikker er det selvsagt altfor langt til Gardemoen, som Jensern sitt parrrtti gikk inn for. Som distriktspolitisk virkemiddel for indre her. Noen dyr er likere enn andre.

Israel går voldsomt ut mot det de karakteriserer som terrorrister i sitt nærmiljø. Vi fordømmer begge sider, sånn at vi ikke skal få kjeft fra noen, men vi frodømmer Israel mest. De som har truet med å slakte en 18årig soldat foran kameraene har vi ikke fordømt fullt så mye, og vi vet jo egentlig at alle venter på (men ingen sier det) at Iran skal si noe uoverveid. Det er egentlig dette det dreier seg om : Iran og atomvåpen. Et minste lille feilord nå, fra Iran, og Israel slår ut atomanleggene. Politikkmerne vet jo selvsagt det, men de later som om de IKKE vet det. Ja, ja ...



Vegmuseet var i SA heromdagen, og jeg var der for noen uker siden. Siden vegmuseet ligger i distriktene kan man si at Borregaardsyssel ikke ligner i det heletatt. Vegmusset var velpleid, det var ikke spart på noe her. Men det var ikke noe folk å titta heller, det var flere ansatte enn besøkende, men noe skal jo folk holde på med i distriktene. Da er det noe annet med borregaardsyssel = forfall, forfall, forfall....


1. observatør skriver i spalten at det er kapitalkreftenes nådeløse brutalitet som gjør Sarpsborg til en anonym betongørken. Det er helt feil : Linda Karlsen, gruppeleder i Arbeiderpartiet (og snart på vei ut, det er vistnok andre som skal representere nysatsingen i AP) har uttalt til SA, at Sarpsborg kommune selger til de som følger Arbeiderpartiets sentrumsplan. Det er alså Sarpsborg Arbeiderparti som er drivkraften bak betongblokkene i Sarpsborg sentrum. I sammen med SV og SP. Punktum finale. Raseringen er politisk styrt.


Men det er heldigvs noen hus som vedlikeholdes her i kommunen. De som eier dette huset, se bildet, må ha god råd.Huset pusses opp både sent og tidlig. Og det er bra. Også når det gjelder renovasjon ligger vi bra an i Sarpsborg, en av de fem billigste kommunene I Norge. Her har kommunen satset på den borgerlige, høire/frp, modellen : Privatisering og anbud.


Innen veivedlikehold (klatting her og der), vannverk (vedlikehold, nei det er Shell det), sykehjem (to på rommet), parkvesen (klipp gresset hvis det er trafikkfarlig), salg av eiendommer (selg til de du liker), har man valgt AP, SV, SP modellen : Nei til nytenking og anbud. Her går det ikke fullt så bra, muligens unntatt eiendomsalgene. De går så det sprutær, som billigsalg pleier. Dumt man bare selger billig til noen, dvs de rike, og holder vanlige følk utenfor. Men selvom det nå nærmer seg valget, så kan ikke valgkveget være med på all morroa! De får nøye seg med å se på betongveggene som reiser seg overalt. På den annen side skal vistnok bli morro å drive politikk igjen. For hvem da montro ? Snilleste sykehjemspasient på sovesal b ? Billigsalg av kommunale eiendommer i sentrum og to sykehjemspasienter på hvert rom, det er rare valg, MEN DET ER POLITISKE VALG SARPSBORG ARBEIDERPARTIET HAR GJORT. Akkurat som de gjorde når de lempet på parkeringsbestemmelsene i sentrum slik at boligspekulanter kunne bygge enda tettere og tjene enda mer gryn. POLITISKE VALG. Nemmeli.

Roger Larsen

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls