Tuesday, August 15, 2006

Noen ganger er det greit å ikke tenke sjøl.

Vyrde Lesar.

I er man bekymret for fiskeoppdrettinspeksjoner, jeg er like bekymret for inspeksjoner av stadionanlegg, og man kan man si mye rart om hager : "Oppe i skråningen ligger Tune prestegård med en gammel, forfallen hage" (se Fredag 11 august for bilde), utskriften er sakset fra : Fortetting i Sarpsborg, Vurdering av 30 planområder. Men her står også følgende :
Deler av bebyggelsen har også et enhetlig preg av 50-tall som bør beskyttes fra typisk "eplehagefortetting". Men slike ting overser man jo bare i kommunekantina.

****************************************

Om kommuner i Aftenposten,
Styrt av naboer og kompiser.
Tette bånd og kameraderi preger styringen i mange av landets småkommuner. Men få våger å kritisere. Av frykt for å bli utstøtt i lokalmiljøet, holder de kjeft.

******************************************

Enzensberger i Aftenposten.
Om norsk naivitet.

- Kanskje er det den norske naiviteten og det nasjonale selvbildet som tillater slikt: Fredsprisen, innsatsen som "humanitær stormakt", Gro Harlem Brundtlands erklæring om at det er typisk norsk å være god. Samtidig er Norge en betydelig våpeneksportør. Og store deler av oljeformuen må eksporteres og investeres i utlandet - ikke alltid i etisk høyverdige selskaper - for å unngå "overoppheting" av økonomien.

Likevel er norsk rikdom så ufattelig at man kan bygge tunneler og broer til småsamfunn med 30 mennesker. Ingen andre land har råd til slikt. Samtidig som bilene som skal kjøre over milliardbroene og gjennom de rådyre tunnelene i Norge fortsatt avgiftsbelegges som "luksusforbruk". En underlig logikk.

*******************
Og nå er E6 blitt en bra vei, ihvertfall når den er ferdig. Mellom grensa og Oslo minner den meg etterhvert om Tyske motorveier. Jeg var i Tyskland i 1969 (om jeg ikke tar feil).

Roger Larsen

Ps. Ellers så mener (i følge Dagsavisen) en eller annen formann i Norsk Billedhuggerforening (Ståle Sørensen) at Giske skal GI kunstnerne jobb. GI !

Pss.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates