Friday, September 15, 2006

En trist høst

Vyrde Lesar.

I går det seg til, men Fredrikstafølk vil ikke ha ting tredd nerover hue (sånn som pensjonistene i Sannesund har fått dopehuer hengende rundtomkring). Og Frekstabla er frekkære enn SA (Eirik - ikke hvile på laurbæra. Jag de ut for å skrive)

Det har vært en tung høst.

Kristin Berglund.
Lasse Myrvold.

Kjente jeg godt fra musikermiljøet i Bergen.

Rolf Erling Bosse Bøe
Frank Werner Hagen

Var venner fra Silhuetten og Halvorsens konditori (og Frank tok jeg med meg til Bergen i 80-81-82 hvor vi studerte Informasjonsvitenskap sammen).

De er alle døde.

Roger Larsen.

ps:

De seneste dagene har vi hatt flygende kolosser over Sarpsborg. Med ulende luftbremser har de øvd på Ryggeinnflyging. Jeg vet at politikerne har vedtatt at fly ikke bråker, men politikk og virkelighet er som kjent to forskjellige saker.

2mill passasjerer. Hva sier konsesjonen da? 750 000 var det vel ? Kanskje ikke noe å skrive om, feks i SA som ser ut til å være mest opptatt av størrelsen på TAX-free utsalget (som for øvrig er noe tull - se på hva "ferjetrafikken mellom Norge og Europa har utviklet seg til), men er det virkelig TAX-free utsalgets størrelse som er viktigst i denne saken. Hvorfor vil ikke SA problematisere politikernes forhold til Gardemoen og Hurum.

Ja vi husker vel alle denne saken ?

Pss: Fra Aftenposten (om løgnhalser)


Mange reagerer spesielt sterkt på at vedovner også denne gang er helt utelatt. Om du kjøper en ny, rentbrennende vedovn - rimelig eller dyr - får du ikke fem flate øre igjen fra staten.

Advokatfirmaet Hjort DA konkluderer i en juridisk betenkning, som er laget for vedovnprodusentene, med at statsstøtte som utelukker rentbrennende vedovner er i strid med EØS-avtalen.

Under forrige strømkrise, vinteren 2002/2003, da Bondevik-regjeringen la frem sin støttepakke, var Senterpartiet rasende for at vedovner ble utelatt, og skrev følgende i en merknad: "Senterpartiet ber derfor om at også nye, miljøvennlige vedovner innlemmes i støtteordningen." Partiet begrunnet det med at flere ville ha råd til en slik investering, at vedovner er mer driftssikre og at utbytting av gamle vedovner vil føre til stor energisparing og bedre miljø.

Arbeiderpartiet og SV støttet Sp-uttalelsen helhjertet. Altså full rødgrønn oppslutning. Men nå, med rødgrønn regjering og rødgrønt flertall i Stortinget, har pipen fått en annen lyd:

- Vedfyring er fortsatt viktig for Senterpartiet. Men tilskuddet er rettet mot moden teknologi som fungerer, men som ikke nødvendigvis har fått et gjennombrudd i markedet, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen

psss:

SVs medlem av Forsvarskomiteen uttaler at norske tap i Sør-Afghanistan vil føre til at soldatene trekkes ut. Ja, da er det bare å sette i gang for Taliban. Gjøre som SV etterlyser(?), en handling som får Norge til å trekke seg ut. De norske soldatene har nå TO fiender. Løsmunnede SV-politikere og Taliban.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls