Monday, September 11, 2006

Sjukelønnsgreier.

Vyrde Lesar.

I , Sak 78/06 Anmodning om bosetting av flyktninger i 2007, går kommunen i mot å ta imot nye flyktninger. I en kommune hvor det er total mangel på arbeidskraft ? Så vil man ikke ha friske, unge hender ? Eller vet man noe man ikke vil si ?

Ordførere landet rundt slakter regjeringens sykelønnsvedtak. 121 av 162 ordførere VG har vært i kontakt med har ingen tro på at vedtaket vil ha noen effekt på sykefraværet.

Det er nok riktig, men det er hva kommunene må gjøre som skal ha effekt på sykefraværet : Bedre arbeidsmiljø (feks gi de jentene som vil ha mer enn 11,8% stilling), bruke de hjelpemidlene som finnes til å gjøre jentearbeidsplassene lettere, få folk til å LIKE kommunen ved å oppføre seg mindre arrogant og sleivete. Prøve å hjelpe folk og å støtte de IKKE BARE FLÅ DE ! Leke med barna, IKKE med utbyggererne !

Er dette noe man bør hige etter ?



I et samarbeid mellom tre : fagforeningen, staten og bedriftene, bør alle betale når man blir syk. Den syke og fagforeningen betaler en del av sykepengene (mange har jo betalt inn 10tusner av kroner til sin fagforening), staten (dvs fellesskapet) og arbeidsgiveren. Om man ikke er organisert, så skal man selvsagt stå for sin egen del av sykepengene og da velger man om man tar det på sin egen kappe, eller er privat forsikret. Karensdager er en selvfølge. At bedrifter sørger for lett tilgang til lege, er en selvfølge (felles bedriftsleger ?). Volvat ? Bedriftene vil ha ALT å vinne på å gjøre arbeidsmiljøet bedre, velge rett ansatt til rett jobb, la ansatte få utvikle seg i jobben, ha belønninger for de som a)ikke bruker ttredagersen b)er minst syke c)skaper et godt miljø rundt seg d)sørger for at folk har fri når de har fri etc. Kommunen bruker feks SMS sånn at jenter på 8,3% må konkurrere om å få mer jobb. Uetisk !!

Roger Larsen

Roger Larsen.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls