Sunday, October 15, 2006

Stasjonsbyen Greåker.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg stiles det spørsmål om VårHerre.

Stasjonsbyen Greåker. Trenger vel ingen kommentar ?


Roger Larsen.

Ps :

En arbeidsgruppe bestående av vellykkede, hvite, kristne, middelaldrende Sarpinger er utpekt av en hvit, kristen, middelaldrende ordfører. Denne hvite, vellykkede, kristne, middelaldrende arbeidsgruppa, skal etablere en felles møteplass for HELE kulturlivet i Sarpsborg. Hva nå det kan bety, er det kommunen eller tettstedet Sarpsborg det snakkes om ? Men dette er viktig, selvom det ikke begynner så altfor bra.

De har funnet ut at kulturaksen går fra Kulås til Gleng, og har derfor definert store deler av kommunens befolkning utenfor et snevert kulturbegrep. Kultur er mer enn konserter i Kulås og på Gleng. En kulturakse må for det første ha med de store tungvekterne i kommunens kulturliv, identitareskaperne Bede-marten og Olavsdagene på Greåker, dernest må den favne ALLE innbyggerne, dvs også ikkeetniske nordmenn, utkantstrøkene i kommunen og barn og ungdom. Aksen bør starte på Hafslund Hovedgård, derfra bør den ta turen til Borregaard fabrikker, svinge innom Borregaardsyssel museum, sveive bortom Folkets Hus og ta seg god tid i det fargerike fellesskapet i Østre. Deretter skal aksen ta straka vegen til barn og ungdom i Allaktivitets og Kulturskolehuset på EPA (og her det et kulturelt fellesskap og mangfold det swinger av), før aksen dundrer innom Restaurantkvartalet, innom kinoen (hva med en filmfestival? BIFF - Bergen internasjonale filmfestival kan kanskje hjelpe SLFF Sarpsborg lokale filmfestival ?), aksen er innom Sarpsborg kirke, Festiviteten, det trange, gammeldagse og utdaterte Biblioteket og deretter Gleng40++. Et lite hvileskjær (for å få igjen pusten, for på Gleng holdt den kulturelle virvelvind og kulturgeniet Bjarne Åserød til, hans aktivitetsnivå kunne ta pusten fra de fleste), og så skyter aksen gjennom kommunens skolemiljøer (det er LOKALE kunstnere som skal formidle den kulturelle skolesekken, men hvor er de i aksemakten ?), aksen svinger ut mot Valaskjoldfeltene fra vår rike fortid (vi vil ha Tunestenen tilbake og myyyyyyyyye mer fra de Osloske museumsstøvkjellere), snurrer rundt ved Tunevannet, og braser innom våre sykehjem og aldershjem. Deretter returnerer aksen til Tørje (som ikke skal pyntes med mækkdånnalsparasoller !!!!! og er det virkelig kun kiosken som drives av ikkeetniske nordmenn som skal fjernes ?), på Tørje blir aksens spydspiss mottatt av byens Musikkorps da de aller upperste er ute og ser etter luftslott, mens de egentlig burde være på tur til Stasjonsbyen i Skjeberg eller det avlivede Greåker sentrum. Ikke en kamp på stadion uten et musikkorps! Stadion er for øvrig bra nok som den er - 400 millioner ? Har det klikka for noen ?

"Oi, oi, oi det går likar no", i Kulås, er også kultur, men har ingenting med identitare å gjøre. Ingenting med en følelse av at det er her vi hører hjemme (som Bedemarten og Olavsdagene på Greåker får så fantastiskt til). Den følelsen er egentlig vanskelig å få i sentrum, da det ser ut som om at den politiske elite i Sarpsborg, konsentrerer seg om å forfordele de rikeste, og å flå småkårsfolket her i kommunen. Gi de rike billige eller gratis indrefilettomter og smell til med skatt og avgifter (i to etasjer) på småkårsfolkets hjem og hytter, ser ut til å være mantraet. For klarer småkårsfolket den skatten, så klarer de denne og klarer de den, så klarer de denne ...

Et egnet lokale til møteplassen finner arbeidsgruppa helt sikkert i Østre. På Borregaardsyssel eller kanskje de skulle spørre noen utenfor sitt rigide, hvite, kristne nettverk ?

Ps. Neste år får ALLE barn i Sarpsborg tilbud om skoleskyss. For det er jo ganske urettferdig at de på den ene siden av stien får gratis skoleskyss, mens de på andre siden av stien, kanskje noen meter nærmere enn naboen, de må gå til skolen. Vi takker Arbeiderpartiet for å ha innført nye retningslinjer for hva som er rettferdig her i kommunen. Nå blir det vel måking overalt også, for det er jo urettferdig at de som bor på den ene siden av stien får raskt måket vei, mens de på den andre siden av stien ... Eller hva med drosjetakstene, busstakstene, festetomtpriser ... Mulighetene er UENDLIGE for et mer rettferdig samfunn !!!

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates