Wednesday, October 25, 2006

Utbyggingsgreier.

Vyrde Lesar.

I skal det nå kun tenkes penger. Stakkars oss beboere.

Utdeling av gratis tomter i bytte mot deltagelse, og salg av billige tomter til "noen" som ringer, skaper forvirring og undring.

Hvem skal EGENTLIG tjene på utbyggingen av Stadion og 150 til 300 luxusleiligheter. Utbyggeren ? Idemakeren ? Eiendomsutvikleren ? De som tok med seg ordfører og rådmann på tur til Ålesund ? Hva ER det slike turer kalles igjen.? Noe med meierismør ?



Og om overskuddet ikke skal brukes på idrett OG kultur. All idrett OG kultur er det noe som ikke stemmer. En god kommune å vokse opp i for fotballglae barn og fotballglad ungdom ? Eller er det et par ord for mye her ?

Jeg tror (DERE ER I VEIEN !!!) at etikk og åpenhet (100VIS AV MILLIONER !!) er særs viktig i den situasjonen kommunen er (VIKTIG !! FOTBALLBY!!!) i nå. Fagforbundet skriver om vennskaps og nettverkskorrupsjon i siste utgave av Fag>bladet og den artikkelen bør opposisjonen, både i Arbeiderpartiet og andre steder lese. Samtalen med ASVO står i parantesene. (PENGER !! PENGER !! PENGER !!)

De siste årene har styreansvarsloven skremt og forvirret mange lokalpolitikere. Problemstillingen er at folkevalgte sitter i bedriftsstyrer og lever i den villfarelsen at de representerer et parti og ikke en bedrift eller et selskapet.

Opptrer man grovt uaktsomt med de verdiene som kommunens egne aksjeselskaper eier, interkommunale selskaper (IKS) eier eller kommunale selskaper eier, kan man stå til rette, ikke bare for by-hy-histyret, men også førfølges på privatformuen. Dvs at om man forvalter kommunens eiendommer på en slik måte at de ved salg, ikke gjenspeiler den reelle verdien, feks etter at man har fått en telefon, så kan man stå økonomisk ansvarlig for kommunens tap og måtte gå fra gård og grunn. Det er alså ikke nok å like en ide som man blir presentert for, synse at en boligspekulant er grei, eller på andre måter se bort fra bedriftens beste og tro at man er partiets representant i bedriftsstyret.

Som styremedlem på den ene siden av bordet og som eier på den andre siden av bordet, kan ingen sitte. To hatter ser dumt ut, men er ikke ulovlig.

Folk som har styreopplæring som jobb, bedriftsrådgiver Lillian Andreassen, fra Bedriftskompetanse AS, har noen råd til de alle upperste

Vær ydmyk : du har noe å lære.

Skill roller : eierrolle, styrerolle og politikerrolle.

Vit hva du vil : Hva vil vi med selskapet.

Spør eierne : Hva vil de

Unngå partibok : styrene trenger KOMPETANSE

Bruk kompetansen : synliggjør styremnedlemmenes kompetanse

Forsiktig med ordfører : Sentrale politikere bør styre unna sentrale styreverv.

Og da blir spørsmålet ? Når Sarpsborgs ordfører og rådmann var i Ålesund og så på Kålårlein stadion : hvilken rolle hadde de med seg. Hadde de flere hatter på hodet, hvem hadde invitert, hvorfor var ikke flere politikere invitert og kan vi få se invitasjonen, hvem betalte og foregår det mange slike tomtereiser?

Roger Larsen

Ps: Mhooligens disse som skal ha millionene ?

RBK-trener Knut Tørum mottok drapstrusler på e-post etter søndagens seriefinale i Bergen.

Eggkasting mot Steffen Iversen under søndagens seriefinale

Kargbo mistet hodet og hoppet inn i en stygg tofotstakling på Jimmy Hempte. En takling som kunne kostet Hempte karrieren. Kargbo ble sendt i dusjen med direkte rødt kort. Hempte kom seg på beina, men måtte senere byttes ut.

– Jeg er glad for å se at Hempte overlevde det grusomme angrepet, sier Brussel-formann Johan Veremeersch til Het Laatste Nieuws.

Molde-direktør Tarje N. Jacobsen mener norsk fotball har fått et kjempeproblem med tribuneoppførsel.

– Vi ser tiåringer står og synger negativt. Ordbruken går langt over streken. Media bidrar også til å fyre opp stemningen, sier Jacobsen.

Eliteserieklubbene har allerede snakket om at de må ta tak i den negative utviklingen.

– Vi har markert oss i mange år med «nei til mobbing» og «nei til rasisme». Da må vi vise at vi kan dette i praksis, sier Molde-sjefen.

Magne Hoseth er et yndet mobbeobjekt blant mange bortefans. Han mener likevel det er stor forskjell på de enkelte lagene. HamKam er på mange måter verst, sier Hoseth ærlig.

Søndagens ordbruk egner seg dårlig på trykk, men det går i banneord og hets på et nivå som ligger så lavt som det er mulig å komme. (ANB)

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls