Monday, December 11, 2006

Skoler og annet

Vyrde Lesar.

I trenger vi ny barneskole. Da bør byens nyeste barneskole ligge i Østre. Kirkegata eller den gamle yrkesskolen, eller på jordet ved Kulås eller enda bedre I Kulås. Ikke ved Stjernebygget, eller på Jordet.

Men så er spørsmålet, hvor bor barna som trenger skoleplass ? Og så kommer et problem : siden alle eplehager og småløkker er bygd ned, så SKAL jo barna ha god lekeplass nær naturen, hva med selve Kulås ? Store deler av Kulås er jo bare enorme rikmannstomter allikevel. Ekpropier og bygg en "indianerleir" skole, dvs med mange småhus --- en god kommune å vokse opp i for barn og unge. Alternativet som de upperste operere med "ved siden av stjernebygget" er vel en vits, man legger jo ikke en barneskole midt inni industrirøyken, gassen og støyen fra Borregaard. Men man kunne kanskje bytte med Rådhuset ? Bygge om rådhuset til barneskole og legge rådhuset ved Borregaard. Hmmm .... eller droppe extremutbyggingen av Langemyr, bygg heller en skole i denne naturbiotopen. Her kan elevene da tilogmed plukke multer (men sånnt er nok ikke bra nok for asfaltbrødrene), multer ? Sånne ekle gule bær ? Er det ikke på Finnmarksvidda de er da ?



Når man ser på prognosene så er det jo nesten latterlige bom, hvem lager egentlig disse "prognosene" ?? (Det er svært vanskelig å lage slike prognoser, og da særlig i sentrumsområder, forklarer seksjonsleder Uno B. Larsen.)

Sandesundsveien skulle hatt 245 elever, men har 315. Differansen er 70.
Kurland skole skulle hatt 429 elever, men har 513. Differansen er 84.
Lande skole skulle hatt 416, elever men har 524. Differansen er 108.

Differanse på 262 . (Som desverre minner oss om krigen : ME262



Blogger tok desverre en kræsj sånn at texten til gårsdagens bilder forsvant. Beklager.

Roger Larsen.

1 comments:

Anonymous said...

Vi får håpe at dette ikke blir en "ghettoskole" da.

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls