Tuesday, February 28, 2006

patETIKK og tjenester.

Vyrde Lesar.

I har patetiske avisledere nådd bunn-nivå.

"Forsvarsbygg går så langt som til å innrømme at støyproblemene er en utfordring. Prosjektet har imidlertid kommet så langt at tyngdekraften i det fører til at det realiseres."

Avisen har først nå oppdaget at RYGGE vil bli en enorm forurensingsbelastning på Østfold OG PÅ SARPSBORG. Men siden de har holdt kjeft om dette så lenge, (for de har vel visst om det ?) er det bare å fortsette. De har vel fått munnkurv fra Jongstørje og fra Rådhuset i Sarpsborg.

Makan til etikk og moral.

Det dukker opp "tjenester" på nettet nå :

Musikktjenesten PANDORA . Ta et lytt.

Tvkanalen DEMOCRACY . Ta et titt.

Og denne musa !



Vi skulle ta mange gOLl i OL. Vi skulle TAPesere pallene. Det ble med tapet.

Roger Larsen

Monday, February 27, 2006

Det går seg til OG REDAKTØR MOE

Vyrde Lesar.

I har vi Lundgårdsvei. Har ikke beboerne der fått med seg at det skal gå seg til ? Og synes de trafikken er ekkel, så kan de jo bare ta seg en tur til 20millioners anlegget på Ravneberget. Her skal det bli stier å greier å greier.


Hei.
Jeg ble irritert da SA slapp igjennom et anonymt "angrep" på meg, og her ser du diskusjoenen med redaktør Moe (som ikke liker meg, da jeg har skrevet mye om heltene hans her i Sarp. Gutta (AP) i rådhuset).

Hadde leserbrevskriveren skrevet med fullt navn, da hadde jeg ikke brydd meg !

Jeg vurderer å klage SA inn for PFU.

Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg

-----Opprinnelig melding-----
Fra: Roger Larsen [mailto:rhlarsen@online.no]
Sendt: 26. februar 2006 20:51
Til: 'redaksjonen@sa.no'
Emne: Leserbrev

Hei Moe.
Denne slapp dere gjennom:
**************************************
Den alltid positive Larsen?
Publisert : 25.02.2006 - 21:56 Oppdatert: 25.02.2006 - 21:56
Dette er vel nok et surt oppgulp fra den alltid positive Larsen...? Er det ikke noe som er bra i Sarpsborg eller landet forøvrig?
Undrende og oppgitt
*******************'
Et anonymt angrep på en navngitt person. Ved IKKE å stoppe dette innlegget verififiserer dere at dette innlegget er skrevet av meg :
*********************************
Kjøper ravneberget, legger Langemyr under BETTONG
Publisert : 25.02.2006 - 13:57 Oppdatert: 25.02.2006 - 13:57

Det er rart dette her gett. Nå skal kommunen kjøpe Ravneberget og lage friluftsområde. Man håper det blir brukt flittig (?) for da blir det nedslitt og utbrukt og ødelagt. Akkurat som Langemyrbiotopen. Her har folk spasert i flere tiår, men siden de som spaserer her er vanlige ærbesfølk så er det vel ikke så nøye. De kan jo bare kjøre bil opp til Ravneberget og der kan de jo gå i ring. For der skal det bli så fint atte man tilogmed skal få et fengsel der, blir mye trafikk gjennom boligområdene på Kurland da. men som kjent : Det går seg til !!

Da var det helt annerledes da skæitræne skæita foran Rådhuset gett ! Da gikk det seg IKKE til.

Rådyr sulter nå ihjel etter nedbyggingen av deres naturlige beiteområder, for det er jo som kjent bare i Afrika, Asia, India å sånne steder man skal ta det naturlige mangfold alvorlig. For VI er OSS VI, og VI må da få gjøre som VI vil. Det er selvsagt noe helt annet med afrikanere, asiater og indre. Kanskje vi kan sende ulven dit ?

Nei til (snille ?) forbrytere på Ravneberget.
**************************
Det ER skrevet av meg. Men det ER anonymt og det var det ment å være.

Hvis jeg feks. ville påpeka at NN er en rasist, så ville jeg selvsagt gjort det i FULL OFFENTLIGHET.

Jeg vil vite navnet på innskriveren uten å gå rettens vei.

Her følger forøvrig et utdrag av de reglene DERE har satt for forumet (og de skal vel gjelde for alle, også de som mener at dobbeltmoralen til dagens politikere er demokratiets verste fiende ?) :

Anonyme innlegg med personkritikk godtas ikke
Innlegg som har form av personhets godtas heller ikke, selv om de undertegnes med fullt navn. Det samme gjelder trakassering av meddebattanter.

Vyrdsam Helsing
Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg

Her er svaret fra Moe :

Hei!

Jeg har på grunn av dine reaksjoner og feilaktige påstander om at du har blitt sensurert i SA, trodd at du var mot at innlegg skulle sensureres, men skjønner nå at det bare gjelder når du har noe på hjertet. Andre skal sensureres. Du må nok også finne deg i at din spesielle måte å skrive på, betyr at noen kjenner innleggene dine igjen, selv om du får lov å skrive anonymt. Når noen kjenner deg igjen, ville det jo være sensur dersom vi ikke publiserte innleggene. Derfor publiserte vi, riktignok under tvil, dette innlegget. At det skulle være i strid med regelverket vårt, kan jeg ikke se.
Ellers må jeg få lov til å påpeke at det ikke akkurat er prinsippfast av deg når du først utbasunerer for en hel verden at du boikotter SA, for så å sende en rekke innlegg til diskusjonsforumet anonymt.
Mvh
Eirik Moe

Og mitt endelige svar :

Hei.

Man klør i fingræne vet du, men jeg er egentlig helt enig. Jeg boikottet leserbrevspalten og nå også diskusjonsforumet, takk for at du fikk meg til å innse at min fingerkløe var ... hmm... skal vi si, ehh ... forvirrende for dere. Jeg er ikke for at noen skal sensureres, heller ikke om de etterspør Jon Henriksen. Men om jeg hadde skrevet feks at NN ... hva han nå heter var en rassist, så ville jeg ha satt navnet mitt under.

Får lov til å skrive anonymt sier du, er det noen som ikke får lov til det da ? Jeg skrev forøvrig kun et innlegg (om jeg ikke husker feil) anonymt i leserbrevspalten, det var et om å gi bort noen kroner til lokale foreninger i julestria. I år (eller siste jul), ble jeg nektet av deg å skrive dette anonymt, da kapitalistsvinlakeier visstnok var et egennavn ? Har de spandert en gramatikk på deg ?

Jeg er forøvrig prinsippfast som en klippe på at dagens politiske spill og løgn og fanteri er en trussel mot demokratiet.

Og det burde dere i SA se også, men ... men det er vel ikke så greit.
Hobnobbing the political glitterati.

Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg
Ps : Det er NN som har skrevet dette sannt ? Eller er det du ?

Pss. Jeg ville selvsagt ELSKET/ikke brydd meg/svart på dette innlegget om det var skrevet under med fullt navn ! Dere må gjerne videreformidle dette til nn (hans spesielle måte å skrive på gjør at jeg kjenner ham igjen). ANGREP PÅ NAVNGITTE PERSONER .. osv osv skal vel bety det det står ? Eller har dere blitt politikere dere også, sier noe, gjør noe annet.

Jeg solgte en liten leilighet i Bergen for et par år siden. Jeg hadde ikke så mye peil på priser, så når det var en som bød 400 000 (det var 20 000 mer enn jeg hadde regnet med å få), så tok jeg ham i handa og sa OK. Noen timer senere begnynte budene å hagle(de hadde ikke engang vært inni leiligheten), 500 000 tusen, 530 .... 700(da slo jeg av mobilen). DU KAN JO BARE SI DU HAR OMBESTEMT DEG sa de potensielle kjøperne. Og juridisk hadde jeg kunnet det. Men jeg hadde tatt ham i hånda på salget. Jeg lot de 300 000 fare og lot ham få leiligheten. Man skal oppføre seg som følk ! Køllekællær også !!

Han pussa opp leiligheten, bodde der et år og solgte den for 1.2 mill.

Jeg regner meg som en prinsippfast eldre kæll .

Jeg utbasunerer ikke for hele verden at jeg boikotter SA (før nå egentlig), men når folk spør hvorfor jeg ikke skriver leserbrev lenger så svarer jeg som sant er, de ble for mange for lange og forteller om Jon Henriksen. Som forøvrig ser ut til å få det til å svinge i SFK, man bør jo ikke like ham for å forstå at når anlegget ligger der, så ligger det der og det spærkær mange unger der og det er bra ... men SFK leste vi jo så mye om i Forumet. Det var forøvrig derfor jeg skrev der, for å fortrenge foppalliddiotiet, tullediskusjonene. Men nå har dere jo greid det sjøl, å få forumet til å visne bort mener jeg. Gratulerer.

:-)roger
--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.1.375 / Virus Database: 268.1.0/269 - Release Date: 24.02.2006
--
No virus found in this outgoing message.
Checked by AVG Free Edition.
Version: 7.1.375 / Virus Database: 268.1.0/269 - Release Date: 24.02.2006

Roger Larsen

Sunday, February 26, 2006

Purring til Fylkesmannen.

Vyrde Lesar.

PURRINGA :

Hei.

Fourscore and seven years ago (the Gettysburg Address), sendte jeg dere en henvendelse, fikk et svar, sendte et klargjøring, fikk et nytt svar og snakket så med noen på telefonen (Håkon Mikarlsen ?).

Det gjaldt Sarpsborg Kommunes påstand om at hvem som helst kan stå som eier av en tomt (dvs det betyr ingenting om eierne ikke står som eier) når man sender ut nabovarsel. Dette er vistnok helt vanlig i Sarpsborg kommune.

Jeg har verken hørt noe fra dere (eller fra Sarpsborg kommune (noe som er vanlig i Sarpsborg Kommune)).

Jeg lurer derfor på : Skjer det noe snart. ER det ikke juridisk galt at en som ikke eier en tomt, søker om å få bygge den ut ?
Er det vanlig at kommunene godkjenner TO forskjellige plantegninger av en utbygging ?

Vyrdasm helsing
Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg

Saturday, February 25, 2006

Det er synd på Norske bønder.

Frykter 100 millioner flere sultrammede
11 millioner mennesker trues av sult på grunn av tørke i Øst-Afrika. Mens FNs mål er å halvere antall sultrammede innen 2015, tror eksperter i stedet at sult vil ramme 100 millioner flere mennesker om få år.

11 millioner mennesker trues av sult i Øst-Afrika. Bare i Kenya trenger 3,5 millioner mennesker akutt mathjelp på grunn av tørken. Dette bildet ble tatt mandag i landsbyen Bissel ti mil sør for Nairobi.

Av: Heidi Katrine Bang

Masaien holder seg for nesa i det han går forbi restene av en slaktet ku i landsbyen Bissel i Kenya. Når kyrne i landsbyen ikke lenger kan stå på egne bein, blir de slaktet. De skinnmagre dyrene blir så solgt, men både fortjenesten og matutbyttet er elendig. Hele 11 millioner mennesker trues nå av sult i det østlige Afrika. Årsaken er flere måneder, år, uten tilstrekkelig regn. Avlingene er tørket ut.

Øker dramatisk
Verdens matvareprogram (WFP) har for lengst slått alarm om Etiopia, Djibouti, Somalia og Kenya, og krisen kommer ikke som en overraskelse. Allerede i januar for ett år siden uttrykte meteorologer i Kenya bekymring og sist høst ba Unicef og Verdens Matvareprogram (WFP) verden om å hjelpe kenyanerne. I deler av Kenya har det vært tørt vær de siste tre årene.
På kort tid er anslaget over hvor mange som vil rammes av krisen, steget dramatisk. For få uker siden varslet WFP at det var behov for øyeblikkelig hjelp for at 6,2 millioner mennesker skulle få den maten de trenger. Nå varsler FN at hele 11 millioner mennesker i Øst-Afrika trues av sult på grunn av konflikter og tørke.

Tre glass vann
Hjelpeorganisasjonen Oxfam publiserte nylig en rapport om situasjonen i Somalia. Der har flere hundre tusen mennesker nå kun tilgang til tre glass vann i døgnet, – og det skal gå til drikke, matlaging og vask. Mange, særlig barn, dør av dehydrering når de i den stekende heten forsøker å ta seg til drikkekilder.
– Folk kan ikke overleve på bare tre glass vann om dagen i 40 varmegrader, understreker Oxfams regionale programkoordinator Mohamed Elmi i et nyhetsbrev.

– Når ikke målet
Den dramatiske utviklingen for de østafrikanske landene kommer samtidig med at stadig flere tviler på at FN vil oppnå sitt tusenårsmål innen 2015 om å halvere sult i verden. Hver dag går om lag 850 millioner mennesker uten tilstrekkelig mat. Målet er at antallet skal reduseres til om lag 400 millioner i løpet av de neste ni årene.
Men på en forskerkonferanse i regi av Association for the Advancement of Science (AAAS) sist uke, anslo den danske professoren Per Pinstrup-Anderson ved Cornell universitet i New York at verden innen 2015 i stedet vil ha fått 100 millioner flere sultne mennesker enn i dag. Pinstrup-Anderson er tidligere direktør ved The International Food Policy Research Institute (IFPRI).
– Det er forferdelig trist og det vil gjøre verden til et farligere sted. Flere vil bli motivert til å begå terrorhandlinger for å uttrykke sitt sinne mot den økende ulikheten mellom fattig og rik, sa Pinstrup-Anderson.

Sats på landbruk
Pinstrup-Anderson mener det eneste som vil hjelpe for å hindre en økning i antall sultne mennesker, er økt satsing på landbruksbistand.
– I vår forskning har vi funnet at for hver dollar du investerer i jordbruksforskning, øker inntekten til bøndene med om lag seks dollar og inntekten til hele samfunnet med 15 dollar, sa Pinstrup-Anderson ifølge BBC.
Også direktør Jacques Diouf ved FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO) er pessimistisk på vegne av FNs tusenårsmål. I sin rapport om verdens matvaresikkerhet, som ble publisert i november, fastslår Diouf at det bare vil være Sør-Amerika og de karibiske statene som vil ha håp om å redusere antall sultne mennesker med 50 prosent innen 2015, om utviklingen fortsetter som den har gjort til nå.

Friday, February 24, 2006

Lønn i himmelen og Museet

Vyrde Lesar.

I er noen bekymret for Hamas sin utvikling. Hamas er et våpen som palestinere i konsentrasjonsleire bruker til å forsvare seg, og Israel forsvarer seg mot Hamas. Det er visst ingen som angriper i denne krigen. Treblinka, Sabra, Chatila navnene vekker grusomme minner.

La oss se på Israels statsministre :

Menachem Begin was the commander of the terrorist group that blew up the King David Hotel in Jerusalem in 1946, killing 96 people. He was Israeli Prime Minister in the '70s and '80s. He once described a massacre as "a splendid act of conquest".

Yitzak Shamir was Prime Minister until 1992. He had been a leader of a Jewish group called the Stern Gang which carried out a string of assassinations.

Ariel Sharon, has long been involved in terror. In 1983, he was found indirectly, but personally, responsible for a civilian massacre by Lebanese militia in two Palestinian refugee camps. At least 800 innocent men, women and children were murdered in cold blood, most of them Palestinians, after Sharon ordered his men to allow the militiamen access to the camps.

De har visst blod på henda alle sammen. Hmmm ... terrorrister. Vi som er første generasjon etterkrigsbarn bør forstå at okkupasjon og leire er uttrykk for, for, for .. jeg er egentlig uten ord.

I Sarpsborg er det noen som vil flytte Olavs-statuen. Til Bør-ærmen. Olav står i dag i Gleng og skuer mot Kurland, han lengter opp i de store skoger, og trekker man en rett linje mellom Jutulveien 46 og nesa til Olav, ser vi hvor han egentlig vil hen ! ( Trekker man en rett linje i forlengelsen av rullebanen på Rygge da kommer man ogå TIL SARPSBORG OG HER VIL DET BLI MYE BRÅK NÅR FLYENE SKAL LETTE OG LANDE (KURLANDE)).

Det er selvsagt ikke nødvendig å ta en furten "direktør" så altfor alvorlig, men det er jo egentlig Borregaardsyssel Museum som bør flyttes.

Vi i sarpsborg har vist at vi ikke kan ta vare på disse vakre bygningene så vi bør demontere de og sende de tilbake. Deretter kan vi bygge brunostblokker på området (det ville Olførern likt - eller fengshjel eller noe sånnt).

Men siden det var i Sarpsborg den egentlige treforedlingsindustriens vugge stod, så (vel Greåker er vel så viktig, men vi har ingen i bystyret som bryr seg om greåker, unntatt hvis Greåker iddrettsforenings ungdomsgruppe vil bygge noen rekkehus på bortersida Sportsveien), så da så.

Å når vi snakker om dirrektøren : Han tilhører jo en gjeng av "utøvere" som tjener ille gode penger skattefritt. Akkurat som enkelte musikere som hoier inn et par tusen spenn pr begravelse (og som har delt markedet mellom seg !), kanskje vi skulle skrive litt om det, for det var vel ikke disse folka (mange er jo kommuneansatte åsså) man tenkte på når man innførte disse tiltaka :

Lønn
Du kan faktisk få utbetalt ordentlig skattefri lønn fra foreningen for arbeid du gjør. Du kan få inntil 2.000 kr i året skattefritt fra ideelle foreninger. Foreningen trenger ikke sende inn lønnsoppgave for denne utbetalingen.

og

Betalar du ut lønn på 1000 (2000 ? red anm ) kroner eller mindre på eitt år til ein person, er dette skattefritt for den som utfører arbeidet. Du skal da heller ikkje melde frå om lønnsutbetalinga til styresmaktene og skal altså ikkje sende inn den forenkla oppgjersblanketten. Skattefritaket gjeld for alle typer arbeid når det ikkje er utført som ledd i næringsverksemd.

og

Plikten til å sende lønnsoppgave gjelder ikke når samlede lønnsutbetalinger til en person i løpet av inntektsåret ikke overstiger kr 2 000. Overskrides beløpsgrensen, skal hele beløpet lønnsinnberettes. Det følger av skatteloven § 5-15 (1) bokstav i, at lønn under grensen for innberetningsplikt er skattefri arbeidsinntekt. (Grensen på kr 2 000 gjelder tilsvarende for skattefrie organisasjoner som ikke er veldedige eller allmennyttige).

Roger Larsen

Wednesday, February 22, 2006

Østeuropeere er dome alså, ente mækkedånnals engang

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg jubles det muligens over mer forurensing. Sarpsborg Norges 6. mest forurensede kommune bejubler forurensingen som snart skal komme fra Rygge. Støy, gift. dritt og lys. DØGNET RUNDT. Det går seg til.

Vi har jo Tørje ! Mens iddiotene i Øst har gamle Tørj.

Her har vi det TO ganger for å se å støgt det er i Øst fra Riga !! (Ikke MÆKKÆR'n ikke Peppespissa ikke gæmblingbuer ikke reklameskilt engang - For noen IDDIOTÆR !!)




Da er det noe helt aent med Tørje våresess !!





Å nå skal vi få flyvemaskiner som dundrer inn over Sarpsborg døgnet rundt også !!

Roger Larsen

Ps. Så det er nok til Sarpsborg alle turistene kommer til å komme, etter å ha betalt bompenger et tre fire ganger på veien fra Svinesund, stopper de nok for å shjåppe på Tragedien på sandtørje.

Hurra, hurra, hurra ! Hurra, hurra, hurra ! Hurra, hurra, hurra ! For de aller upperste !

Pss. Her er det satssubsidierte KÅNGSØRNET som skal utkonkurrere lokale norske små dørprodusenter !!

Welcome to Dooria.

We are one of northern Europe’s leading manufacturers of interior and exterior doors, providing the highest quality modern and traditional doors to suit any need. We are headquartered in western Norway and have further sites in Sweden and the United Kingdom

Overskudd eller tilskudd fru Blom ?

Vyrde Lesar.

I har man følgende utvikling som hovedmål :

Hvordan kan Sarpsborg som samfunn framstå som attraktiv for næringsetablering, bosetting og turisme? Hvordan kan kommunen tilrettelegge bolig- og næringsarealer som virkemiddel for å stimulere en ønsket utvikling?

Vi er allerede en av de kommunene som forurenser MEST i Norge, vi skal få brølende og gasspyende Spukalovver over våre hoder, E6 bygges som om den skulle vært bygd i 1951 (helt uten støyvern), alle eplehager og skogteiger skal alfaltifiseres og raseres og betongbebygges (eller kaninbur med "selvstendige" borettslag, folk vet ikke hva de gjør !!) og så snakker kommunen om å rasere enda mer skog, natur og eplehager. De vil alså gjøre kommunen til et gedigent industriområde.

FOR AT DET SKAL KOMME ENDA FLER FOLK HIT Å BOSETTE SEG !!!!!

Da får man jo sellt flere Mækkdånnalskjøttkaker og Peppespissalefser fra Tørje, og det, det er UTVIKLING det !!

Roger Larsen

Ps. Borregaard vil ha veier det går an å kjøre på de, men som de sier, når veibudsjettene er distriktspolitikk så blir det jo helt umulig. Og Olførerns løsning : BOMPENGER, BOMPENGER, BOMPENGER.

Det var forøvrig et geni aven kommunepolitiker på fjærnsynet i går, hun hadde skjønt noe grunnleggende : Bruker man mindre penger enn det man har, da går man overskudd.

Men en politisk idiot er hun jo : Bruker man MER penger enn det man har, får man TILSKUDD (hilsen SenterPartiet).

Tuesday, February 21, 2006

Noen flår sine kunder, mens andre elsker dem.

Vyrde Lesar.

I har noen stjælt. De som stjæler er de fleste politikeres venner og SV sine sengekamerater. De holder jo med drittsekkene. Da er det godt å registrere at ihvertfall det juridiske system har fanget opp folkets vrede, og idømmer drittsekkene stadig strengere straffer. Og noen lurer på hvor Frp henter sine stemmer ?!!

Microsoft skal ta opp kampen mot teknologibremsen Telenor. Telenor er en av de rødgrønnes hellige kuer og skal skjermes mot konkurranse. De har beholdt eierskapet til kablene, og flår andre som vil levere over de samme kablene og kundene og så investerer de penga i utlandet.
Med de rødgrønnes velsignelse.

Nå har Microsoft tatt lufta i bruk !!

MICROSOFT has developed a Skype-style free internet voice service for mobile phones that City analysts believe could wipe billions off the market value of operators such as Vodafone.

The service is included in a mobile version of Microsoft Office Communicator due to be released this year.

It will take the form of a voice-over internet protocol (VoIP) application that allows Office users to make free voice calls over wi-fi enabled phones running Windows Mobile software.

Microsoft chief executive Steve Ballmer dropped his bombshell at the mobile operators' annual 3GSM show in Barcelona last week.

The significance of his remarks was missed because of his effusive and eccentric delivery...

That is huge; I would hope to see the same thing coming out on the Symbian and other devices. The hard part will be getting these to market; since almost all mobile phones are sold thru the mobile telcom companies.

La Griske (han som leide ut stortingsleiligheten sin sånn på si) sitte der med kapitalistApple iPoden sin, men hindre ham i å ødelegge for alle oss andre. Vi vil bare ha billigere tjenester vi.

Og Microsofts grunder gir bort sine EGNE milliarder han, ikke andres skattepenger. Og Office blir OfficeLive og som McNealy sa : The Net is the Computer !!

Roger larsen

PS : det meldes forøvrig at TINE (de som prøvde å kjøpe konkurrenter ut av mathyllene og derfor få monopol, og som er eid av bøndene) har JUGD - LØYET - FØRT myndighetene bak lyset for å slippe å betale pant på melkekartongene de leverer til SKOLEN. Sånn skal det gjøres TINE, lær barna å juge og svindle og fortsett med å servere de sukra melk.

Monday, February 20, 2006

Vi holder en klam hånd over våre venner (det er jo jobben vår ?)

Vyrde Lesar.

I skal det bosettes mange fler flyktninger ? Ja, det har blitt sånn : "Skal det bosettes".

Da mine venner kom fra Chile, Tunis, Palestina, Tyrkia .. på 70tallet, fikk de en lapp av kommunen (i Bergen), og så måtte de finne seg leilighet og jobb sjøl. Det greide de, og mange av de fikk også jobb hos oss, på Cafe Opera i Bergen, der flere fortsatt jobber. Men mange er kafeeiere, bibliotekkarer, bokholdere, blikkenslagere, lærere, professårer, leger ... musikere ... men ingen er dopehuer, fyllikker eller forbrytere.

Så der er kanskje forskjellen på å skaffe seg leilighet sjøl og å få en av kommunen ?

Det er jo merkelig at de arbeidssomme innvandrerne i USA er bedre tilpasset enn de arbeidssomme innvandrerne vi ser i Europa og Norge. Men det har nok noe med holdninger å gjøre.

Vi, de hvite Europeere er rasister, helt inn i lommeboka. Helt ned på mikroplan, for selvsagt ville flyktninger klare å finne seg leilighet sjøl, da ville de lære språket raskere, få seg jobb raskere, assimileres raskere .... hvis de fikk lov ............................... hvis de slapp å bli KLIENTER i vårt såssialdemokrati.

Roger Larsen

PS. Noen tolker SV-finansministerern slik at det skal bli billigere å kjøre biler som forurenser lite !!

HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!

Det skal bli mindre dyrt å kjøre biler som forurenser lite, men myyyyyye dyrere å kjøre sikre stooore biler som forurenser mer. Det blir alså DYRERE FOR ALLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, February 19, 2006

Det er de rike som skal taes eller matte ?

Vyrde Lesar.

I skal det satses på tre utviklingsområder : Jeg siterer :
Det er tre utviklingsområder det satses særskilt på i kommuneplanen:
Levekår.
Identitet.
Næringsliv,
arbeid,
kompetanse.

Hva med matte ?

Over hele landet er det forliksråd :

Ett møte – 56 000 kroner

Forliksrådet i Alta har tre medlemmer. Det er leder Alf Bjørn fra

Arbeiderpartiet,

Randi Holum fra

SV

og Bjørn Odden fra

Fremskrittspartiet.

I det siste møtet delte disse tre representantene 56 000 kroner i møtegodtgjørelse. Holum og Odden fikk over 13 000 hver i godtgjørelse, mens lederen Alf Bjørn kunne motta 28 000 kroner.

--Denne møtegodtgjørelsen er høy. Vi behandlet kun 6-7 saker, sier Odden i en kommentar til den høye utbetalingen.

Er det noe rart at man blir kvalm av politikere ?

Roger Larsen

Ps :

Gikk amok på sosialkontor
28-åring ble mildt sagt frustrert da han ikke fikk hjelp til å dekke husleien.


Av: Olav Sundvor (BA)

Nå er han vareteksfengslet for to uker, siktet for trusler mot ansatte ved Bergen sentrum sosialkontor.

28-åringen ville ha hjelp av sosialkontoret til å dekke 5-6 måneders ubetalt husleie.
Da de ikke kunne hjelpe, truet han med å knuse en rute.

Like før jul ble mannen dømt for trusler og skadeverk både hos Aetat og sosialkontoret. Den gang forklarte han at han ønsket oppmerksomhet rundt saken.

Da politiet pågrep mannen etter truslene sist torsdag, var han i besittelse av flere tusen kroner i utenlandsk valuta. Politiet har siktet ham for heleri av pengene.

Selv hevder mannen, som er av afrikansk opprinnelse, at pengene var oppsparte midler. Disse skulle han sende til familien i hjemlandet.

Saturday, February 18, 2006

Pandemier og the doomsday machine (eller Mein Fuhrer, Ich gehe !!)

Vyrde Lesar.

I sier noen : Ingen grunn til panikk. De kan ha rett, men om viruset muterer, så må man huske på at den siste pandemien i 68 (?) var annerledes enn denne vil bli. Folk bodde ikke som i dag, hvor 100vis av pensjonister er presset sammen på små områder i sentrum, vi hadde ikke den samme konsentrasjonen av supermarkeder og togene, de var ikke like tette som fly. Vi fløy mindre, men tok bussen mer, Vi er i en helt annen situasjon.

Det glade 50tall (og 60tall) hadde også sine mørke sider :





Jeg kan huske jeg var redd, spesiellt under Kuba-krisen.

Roger Larsen

Ps : et lite jubileum. Dette er kommentar nummer 500.

Thursday, February 16, 2006

Øl og snus.

Vyrde Lesar.

I er noen forundret (?) over at bryggeriet kanskje selges. Det er lenge siden undertegnede forsto at bryggeriet skal legges ned. Hansa har mye ledig kapasitet i Bergen, og eierne av bryggeriet er ikke lenger bryggere, de er investorer. Det har de vært lenge.

Farvel Borg.

Snus, tyggis og pandemi hører sammen. Bør man forby denne ekle spyttinga overalt ?

Roger Larsen

trygdesvindel og politikersvindel !!

Vyrde Lesar.

I taes mange for trygdesvindel, mens andre, feks i Troms, lever av rovdyrsvindel :



Samer i Troms tjener langt mer på rovdyrskade enn på salg av reinkjøtt.

Utbetalingen av erstatninger etter rovdyrskade utgjør langt mer enn inntekten av kjøttsalg for reindriftssamene i Troms.

I Nordland og Nord-Trøndelag utgjør rovdyr-pengene nesten like mye som kjøttsalget.

Bare i Finnmark er reindriften lønnsom.

- Dette er helt meningsløst. Alle som eier rein vil produsere kjøtt for mennesker, ikke for rovdyr, sier både reindriftssjef Ellen Inga O. Hætta og leder Aslak A. Eira i Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL).

I det helt ferske ressursregnskapet for reindriften framgår det at reindriftssamene i Troms nærmest lever av erstatninger etter rovdyrskade. Inntekten fra salg av kjøtt betyr langt mindre.

Ørn og jerv gjør store inngrep i reinflokkene. Men bare under fem prosent av tapene er dokumentert. Reineierne i Troms har krevd erstatning for nær det dobbelte av det som blir utbetalt.

For oss andre som har ærbet hele livet er det kun en ting å si : POLITIKERNE VET OM DETTE, MEN DE VIL IKKE GJØRE NOE MED DET !!

HELEREN ER LIKE GOD SOM STJELEREN !!

Og har du spist Joikakaker i det siste ? Ikke det ? Ikke gjør det heller, konsistensen har blitt som billig leverpostei og det stinker når man åpner boxen.

Roger Larsen

Wednesday, February 15, 2006

Forurensing, CO2 og flaggvifting.

Vyrde Lesar.

I vil noen forurense ille. Men det vil nok Olførern sette en stopp for. Han er som kjent så ille i mot forurensing at han ville ha bompenger på Særpebruæ, bilene som stod der mellom klokka 15 og 16 forurensa visstnok ille ille. At flyplassen på Rygge (om den kommer) vil forurense myyyyyyyyyyye mer og at et CO2 kraftverk vil legge byen midt i CO2-skyen, nei det, det er en helt annen sak det (og så kan man jo ikke ha bompenger hverken for fly eller oljeledninger).

Ellers så viftes det med flagg i Ialia for tiden. Endel nordmenn (de som ikke har driti seg helt ut) tællær rundt på plastikkski og vinner noe som ser ut som CD-plater. Om man er så ille intrisert i flaggvifting og Norge som nasjon, kanskje man skulle ta seg en tur til pakistan og vifte med flagget vårt der ? Eller ??

Det er forøvrig trist at oljefondet har fått nytt navn : Statens pengsjonsfond - Utland. Det skulle selvsagt ha hett : Statens Utdannings og Infrastukturfond - Innlands, og ikke vært brukt til å betale pengsjoner folk ikke vil betale sjæl. Det er forkastelig og umoralsk at barn skal låne til egen utdanning, at man skal betale bompenger (selvsagt kun i sentrale strøk) og at man skal bruke penger på de som skal bosette seg i det store landet Syden.

Roger Larsen

Tuesday, February 14, 2006

Køllekællen og det store landet syden, eller hva det nå heter.

Vyrde Lesar.

I er noen bekymret for mangelen på folk i det offentlige. Det mangler visstnok 25000 sykepleiere og lærere. Kan ikke bare politikerne VEDTA at de finnes da, akkurat som de har vedtatt at fly til Rygge ikke bråker ?

Eller så kan mannen med kølla (han som blir sint og dæljær løs i bystyresalen)(er han syk montro - monopolsyken kan ramme de fleste, den har jo også rammet SA), rope ut de forløsende ord : DET GÅR SEG TIL (eller som det heter på nårsk : døm glømmer ded etterhvert).

Det er forøvrig mange Nordmenn som har kjøpt seg leiligheter i Tyrkia. Lykke til med ferien !! For ikke å snakke om prisene ved et eventuellt salg.

Jeg er glad jeg er glad i Storesand.

Roger Larsen

Monday, February 13, 2006

Oppdateringer, sjurelveren og skolekorpa.

Vyrde Lesar.

I er det en avis som ikke har oppdatert nettutgaven sin klokka 0755 på en mandag. Det er ikke værst, men det er vel møte på rådhuset. Hva vet jeg ? Der skal de sikkert få beskjed om hvorfor de IKKE skal lure på hvorfor olføreren (han som kan så mye om trafikkavvikling, ihvertfall i Sportsveien) ble så sint på Gåsvatn når hun lurte på åffer Arvebeiderpartiet i Sarpsborg holdt med sjuerelveren og ikke et par lokale helgegrundere som selger pottitter.

Norske pottitter.

Sjuerelveren selger nok enda norskere varer sånn som spagetti, pissæ, hambørgers og kokkakola. Akkerat som døm gjør på Møkkadånnals og peppespissa.

Det er forøvrig litt dårlig trøkk i 17.maimusikken vår. Korps i omtrent hele landet har rekrutteringsproblemer. Det er ikke barna det står på, men foreldra, barn har nå foreldre fra tytegenerasjonen, og de ÅRKÆR ikke å ta et tak for ongæne. Tenk å måtte bære ut noen kataloger NÅR DET ER BIG BRÅTHER PÅ IDDIOTBOXEN !!!!!

Da er det godt vi har staten som satser på det virkelig NÅRSKE. De bygger Operahus i Bjørvika, og der skal de sette opp den ene norske operaen etter den andre. Jeg kan nevne i fleng .... ehhh... ehhh .... ehhhh ... hmmmm ... nei, nei, nei. Det er skolemusikken som er EKTE norsk og sjelden som en diamant på Finnmarksvidda. Opera, nei det er visst feite 68ere det ja, med ekte PAVVARÅTTI og sånnt høykulturellt !

Forstå det den som kan. Kanskje olførern kan, han kjenner vel mange på tinget ??

Roger Larsen

Sunday, February 12, 2006

Mor, jeg vil se solen og omelettar.

Vyrde Lesar.

I kan man gå turer, men jeg innrømmer det, jeg liker ikke lenger vinteren. Jeg liker ikke lenger kulde, snø og korte dager (som nå heldigvis) blir lengere.

Jeg liker heller ikke dårlige oppskrifter. Siden jeg leser mange aviser (aftenposten, dagsavisen, fredrikstadblad, SA, fiskaren, computerworld) som abbonnement og flere på nett og bibliotek, leser jeg mange oppskrifter. I Fiskaren og SA er det ofte feil i oppskriftene.

I dag skal jeg lage omelett etter SA oppskrift. Midt inni oppskriften står det plutselig : "Sett gruillen på sterk varme" og så står det ikke noe mer om grillen. Leser de ikke korrektur ? nei, det vet jeg at de ikke gjør fra den tiden jeg skrev leserinnlegg : de kunne trykke det utroligste feilskrivninger. Men overskudd, det skal de ha.

De burde hatt en konkurrent.

Roger Larsen

Saturday, February 11, 2006

Pottitter og det sakrale.

Vyrde Lesar.

I blir Olføreren sint.

Åffer det da ? Har han ikke rent mel i posen ?

For rart er det jo, etter at en kjedelig matkjede til har presset seg inn på Tørje, så vil politikerne presse to potetselgende grundere ut !!

Ja vi husker vel alle den kinesiske fastfudden som lå på Tørje før tragedien kom, den var jo heller ikke bra nok. Så nå har vi fått ille brae (kjeder) inni Tragedien.

Så nå har vi Mækkedånnals, Peppespissa og Sjuerelveren på Tørje. Oi, det er vel rett før det kommer med i turistbrosjyrene våresess. Inne i Tragedien på Sandtørje, der er det mange klesbutikker der, akkurat de samme som er i Labyrinten i Fredrikstad, Storbyen eller Tørje eller Smart eller hva nå dette varehuset heter. Oi, oi...

Det er forøvrig litt rart for en protestantisk nordmann å se våre muslimske brødre i opprør over en tegning, eller er det det ?

Nei !!

Vi har noe å lære fra muslimske Nordmenn. Vi har, i små skritt tatt det hellige ut av Statskirken. I Guds hus, hvor det forøvrig omtrent kun oppholder seg pengsjonister til Søndagsmessen, er det fritt fram for alt dilldall. Her skal de søte små fotograferes når de synger (av foreldre som presser seg fram og blitzer og blitzer), det skal filmes, det skal holdes konserter med Eidsvåger, med Syngedamer , med Julebudskap og det skal spilles teater, kort og jatzy. Og om barna løper rundt og forstyrrer, (de er jo så søte), da skal de ikke snakkes til (tilogmed Kongens barnebarn, skal kunne forstyrre bønnen i det sakrale Guds rom) for tenk om noen lærte dem respekt for det hellige. Ja for hellig ER vel Guds rom ?

Vi har avlyst påsken. Påsken som for få år siden var til meditasjon og ettertanke, da de aller, aller fleste butikker, ølsjapper og kafeer med c var stengt, har nå blitt en eneste lang fyllefest. Jula, den store kjøpefesten, begynner i oktober, KJØP, KJØP, KJØP er budskapet.

Kanskje vi er på feil vei ?

Roger Larsen

Friday, February 10, 2006

Is-sørpe kan ikke måkes.

Vyrde Lesar.

I snør det, og alle har problemer. Om man ikke bor langs en "storvei" eller i en Sportsvei, så er det dårlig måket. Aller værst er det på fortauene hvor alle pengsjonistene går. Pengsjonister som er avhengig av rullator kommer ikke fram i det hele tatt.

Egentlig så er det en skam at det er slik, og egentlig er det en skam at kommunen ikke måker fortauene. De bør ikke måke overalt, men steder som er definert som "bymessige" strøk, og derfor er pålagt ekstraskatt (bo-skatt) bør måkes, og der kommunen bruker fortauene til lagerplass av salt snø, som fort blir til frossen is-sørpe, der SKAL de måke. Skal man tvinge huseiere til å måke vekk is-sørpe som kommunen har lagt fra seg ? Og som de fyller opp flere ganger om dagen ?

Roger Larsen

Thursday, February 09, 2006

Mobben ? Mobben ?? The Times are achanging ...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg snakker man om mobben. Men de ser ikke at vestens/Norges handelspolitikk i århundrer har vært skrikende urettferdig. Norsk landbrukspolitikk har holdt den tredje verdens fattige .. ja .. fattige. Og fattigdom fører ofte til revolusjon og opprør. Vi, Norge, har nesten hånende holdt fattige landbruksprodusenter utenfor våre markeder, mens vi har dumpet suppsidierte landbruksprodukter på verdensmarkedet. Vi har tollmurer, suppsiddier og overføringer som har lagt den tredje verden i grus, uten mulighet til å reise seg på egne ben. TRADE NOT AID, har de skreket, men vi har sendt de almisser, ofte via kristne kanaler. Hva kan vi egentlig vente oss av de fattige vi har undertrykket ? Takknemlighet ?

Og her er et amerikansk syn på "mobben".

The Cartoon Backlash: Redefining Alignments

ByGeorge Friedman

There is something rotten in the state of Denmark. We just couldn't help butopen with that -- with apologies to Shakespeare. Nonetheless, there issomething exceedingly odd in the notion that Denmark -- which has made anational religion of not being offensive to anyone -- could become the focalpoint of Muslim rage. The sight of the Danish and Norwegian embassies beingburned in Damascus -- and Scandinavians in general being warned to leaveIslamic countries -- has an aura of the surreal: Nobody gets mad at Denmark orNorway. Yet, death threats are now being hurled against the Danes andNorwegians as though they were mad-dog friends of Dick Cheney. History has itsinteresting moments.

At the same time, the matter is not to be dismissed lightly. The explosion inthe Muslim world over the publication of 12 cartoons by a minor Danishnewspaper -- cartoons that first appeared back in September -- has, remarkably,redefined the geopolitical matrix of the U.S.-jihadist war. Or, to be moreprecise, it has set in motion something that appears to be redefining thatmatrix. We do not mean here simply a clash of civilizations, although that isundoubtedly part of it. Rather, we mean that alignments within the Islamicworld and within the West appear to be in flux in some very important ways.

Let's begin with the obvious: the debate over the cartoons. There is aprohibition in Islam against making images of the Prophet Mohammed. There alsois a prohibition against ridiculing the Prophet. Thus, a cartoon that ridiculesthe Prophet violates two fundamental rules simultaneously. Muslims around theworld were deeply offended by these cartoons.

It must be emphatically pointed out that the Muslim rejection of the cartoonsdoes not derive from a universalistic view that one should respect religions. Thecriticism does not derive from a secularist view that holds all religions inequal indifference and requires "sensitivity" not on account oftheologies, but in order to avoid hurting anyone's feelings. The Muslim view istheological: The Prophet Mohammed is not to be ridiculed or portrayed. Butviolating the sensibilities of other religions is not taboo. Therefore, Muslimsfrequently, in action, print and speech, do and say things about otherreligions -- Christianity, Judaism, Buddhism -- that followers of thesereligions would find defamatory. The Taliban, for example, were not concernedabout the views among other religions when they destroyed the famous Buddhas inBamiyan. The Muslim demand is honest and authentic: It is for respect forIslam, not a general secular respect for all beliefs as if they were all equal.

The response from the West, and from Europe in particular, has been to framethe question as a matter of free speech. European newspapers, wishing to showsolidarity with the Danes, have reprinted the cartoons, further infuriating theMuslims. European liberalism has a more complex profile than Islamic rage overinsults. In many countries, it is illegal to incite racial hatred. It isdifficult to imagine that the defenders of these cartoons would sit by quietlyif a racially defamatory cartoon were published. Or, imagine the receptionamong liberal Europeans -- or on any American campus -- if a professorpublished a book purporting to prove that women were intellectually inferior tomen. (The mere suggestion of such a thing, by the president of Harvard in arecent speech, led to calls for his resignation.)

In terms of the dialogue over the cartoons, there is enough to amuse even themost jaded observers. The sight of Muslims arguing the need for greatersensitivity among others, and of advocates of laws against racial hatreddemanding absolute free speech, is truly marvelous to behold. There is, ofcourse, one minor difference between the two sides: The Muslims are threateningto kill people who offend them and are burning embassies -- in essence, holdingentire nations responsible for the actions of a few of their citizens. TheEuropean liberals are merely making speeches. They are not threatening to killcritics of the modern secular state. That also distinguishes the Muslims from,say, Christians in the United States who have been affronted by NationalEndowment for the Arts grants.

These are not trivial distinctions. But what is important is this: Thecontroversy over the cartoons involves issues so fundamental to the two sidesthat neither can give in. The Muslims cannot accept visual satire involving theProphet. Nor can the Europeans accept that Muslims can, using the threat offorce, dictate what can be published. Core values are at stake, and thattranslates into geopolitics.

In one sense, there is nothing new or interesting in intellectual inconsistencyor dishonesty. Nor is there very much new about Muslims -- or at least radicalones -- threatening to kill people who offend them. What is new is the breadthof the Muslim response and the fact that it is directed obsessively not againstthe United States, but against European states.

One of the primary features of the U.S.-jihadist war has been that each sidehas tried to divide the other along a pre-existing fault line. For the UnitedStates, in both Afghanistan and Iraq, the manipulation of Sunni-Shiite tensionshas been evident. For the jihadists, and even more for non-jihadist Muslimscaught up in the war, the tension between the United States and Europe has beena critical fault line to manipulate. It is significant, then, that the cartoonaffair threatens to overwhelm both the Euro-American split and the Sunni-Shiitesplit. It is, paradoxically, an affair that unifies as well as divides.

The Fissures in the West

It is dangerous and difficult to speak of the "European position" --there really isn't one. But there is a Franco-German position that generallyhas been taken to be the European position. More precisely, there is the eliteFranco-German position that The New York Times refers to whenever it mentions"Europe." That is the Europe that we mean now.

In the European view, then, the United States massively overreacted to 9/11. Apartfrom the criticism of Iraq, the Europeans believe that the United States failedto appreciate al Qaeda's relative isolation within the Islamic world and, byreshaping its relations with the Islamic world over 9/11, caused more damage. Indeed,this view goes, the United States increased the power of al Qaeda and addedunnecessarily to the threat it presents. Implicit in the European criticisms --particularly from the French -- was the view that American cowboy insensitivityto the Muslim world not only increased the danger after 9/11, but effectivelyprecipitated 9/11. From excessive support for Israel to support for Egypt andJordan, the United States alienated the Muslims. In other words, 9/11 was theresult of a lack of sophistication and poor policy decisions by the UnitedStates -- and the response to the 9/11 attacks was simply over the top.

Now an affair has blown up that not only did not involve the United States, butalso did not involve a state decision. The decision to publish the offendingcartoons was that of a Danish private citizen. The Islamic response has been tohold the entire state responsible. As the cartoons were republished, it was notthe publications printing them that were viewed as responsible, but the statesin which they were published. There were attacks on embassies, gunmen in EUoffices at Gaza, threats of another 9/11 in Europe.

From a psychological standpoint, this drives home to the Europeans an argumentthat the Bush administration has been making from the beginning -- that thethreat from Muslim extremists is not really a response to anything, but aconstantly present danger that can be triggered by anything or nothing. Europeanstates cannot control what private publications publish. That means that, likeit or not, they are hostage to Islamic perceptions. The threat, therefore, isnot under their control. And thus, even if the actions or policies of theUnited States did precipitate 9/11, the Europeans are no more immune to thethreat than the Americans are.

This combines with the murder of a Dutch filmmaker and the "blame
Denmark" campaign, European patienceis wearing thin. The other beneficiary is Iran. As Iran moves toward aconfrontation with the United States over nuclear weapons, this helps to rallythe Muslim world to its side: Iran wants to be viewed as the defender of Islam,and Sunnis who have raised questions about its flirtations with the UnitedStates in Iraq are now seeing Iran as the leader in outrage against Europe.

The cartoons have changed the dynamics both within Europe and the Islamicworld, and between them. That is not to say the furor will not die down in duecourse, but it will take a long time for the bad feelings to dissipate. Thishas created a serious barrier between moderate Muslims and Europeans who wereopposed to the United States. They were the ones most likely to be willing tocollaborate, and the current uproar makes that collaboration much moredifficult.

It's hard to believe that a few cartoons could be that significant, but theseare.




Og i bakgrunnen synger Bob Dylan : but the times are achanging ....

Wednesday, February 08, 2006

Gratis eiendommer, og bevisst forurensing !!

Vyrde Lesar.

I har kommunen "overført" en eiendom til noen private. Det samme har skjedd i Halden. Jeg har tipset SA om saken, men de får kanskje ikke lov av guttaboysen i Rådhuset å skrive om saken. Hvem vet ?

Og når vi er inne på gutta i Rådhuset, de aller upperste, de som la ned aktivitetsavdelingen på Kurland Sykehjem, så kan vi i forbifarten nevne at de ville ha ny Sarpsbru. Dette fordi den gamle genererte så mye forurensing (at vi vanlige dødelige påstod at bilkøen strakte seg på begge sider av brua, nei det brydde de seg da IKKE om, i Rådhuset VISSTE de) at det var ikke måte på. Om man nå vil ha enda mindre køkjøring kan man nekte avkjøring (når man kommer fra sentrum) til Rikks, Rimi, Esso (det er jo bare å snu i runkjøringene) og vipps, nesten ingen KØ i det heletatt !!

Tilbake til forurensingen : Det er andre ting som forurenser mer.

Forurensing fra fly har større effekt på klimaet enn tidligere anstatt. Kondensstripene danner cirrusskyer i de høyerer luftlag = mer global oppvarming akkurat som ved klimagasser. Og de på Vestlandet ble kjent med det nye klimaet i januar !!

En familie på fire forurenser like mye som ved bilkjøring et helt år, ved EN tur til det store landet SYDEN( det er ikke rart at utlendinger er sure på oss, vi gidder jo ikke å lære navnene på landa vi skal til engang. Hva heter forøvrig hovedstaden i Portugal, Spania, Tunis ?).

Til tross for denne enorme flyforurensingen vil våre upperste, de upperste av de upperste, de som la ned aktivitetsavdelingen på Kurland Sykehjem, ha flyplass på RYGGE. Det værste er at de gjør det med vitende og vilje, klimagasser og forurensing fra industri og forbrenningsmotorer kalles i dag med rette : masseødeleggelsesvåpen.

Og nu, nu kommer flyskatten. Ja, ja : tredve sølvpenger har vi hørt om før.

Forurensingen på Særpebruæ, det var selvsagt bare for å få lov til å lage bompengeboder det. Tredve sølvpenger her også.

I Fredrikstad har statlige midler hjulpet til med å bygge en ridesti, noe skal jo SUPPSIDIEADLEN (les primærnæringen) leve av, montro om Borregaard hadde fått ststlige midler til å føre all sin tømmertransport innenfor sine egne områder ? Åneida, her i Norge er det kun underskuddsforetak som støttes. I både hue og ræva !!

Roger Larsen

Tuesday, February 07, 2006

Krusninger på overflaten og et sikkert (?) bygg...

Vyrde Lesar.

I er noen bekymret for det fargerike fellesskap. Med rette, da er det trist at det er maaaaaaaange år for sent, men ikke FOR sent, å gjøre noe med det. Debatten har fram til nå vært styrte av partiene på ytterste venstre og høyre fløy (SV og Frp), men kanskje problemstillingen kommer inn i varmen ?

Vi skjønner det muslimske og de fattigstes raseri bedre når vi leser om MOSAMBIK (sakset fra Aftenposten).

Republikken Mosambik ble selvstendig fra Portugal i 1975.

Borgerkrig med antatt 1 million drepte frem til fredsavtalen i 1992.

Antall innbyggere er 20 millioner.

Like stort i utstrekning som Frankrike og Storbritannia til sammen.

NOK AV JORD : Dyrkbar jord i Mosambik utgjør 360 000 kvadratkilometer. Det er mer enn Norges samlede areal. Bare 10 prosent av dyrkbar jord er i bruk. Det er mulig å bruke vanningsanlegg på knapt 10 prosent av den dyrkbare jorden. 3 millioner småbønder driver rundt 90 prosent av jorden som brukes. Antall store kommersielle gårder er anslått til drøyt 400.

Kilde: Landbruksdepartementet i Mosambik

**********************

Det er disse tre millionene fattige bønder at SP og den RødGrønne allianse vil holde utenfor våre markeder, slik at norske hobbybønder kan ha innenlandsmarkedet for seg selv.

Når begynner opprøret i Mosambik montro, opprøret mot en urettferdig og utbyttende verdenshandel ? Vi går urolige tider i møte, vi har kun sett krusninger på overflaten !

OLJEARBEIDERE BEDRE SIKRET ENN BARN sies det også. Da min sønn for første gang skulle spille fotball i Sarpsborghallen, tok jeg meg en runde. Da, for 5-6-7 år siden var rømningsveiene ut låst med elektrikkerstrips, og inne ? Det var elektrikkerstrips der også, rømningsveier hadde ødelagte låser (man kunne ikke åpne nødhjelpsveiene), det var plassert bortennisbord, ballskap og annet skrap i redningsveiene. Vaktmesteren/bilettselgeren ble rasende på meg når jeg påpekte problemene, og kjeftet meg huden full. SA var IKKE intressert, ikke politikerne (skrev brev til Engsmyr. Kan han bruke en PC montro ?), skrev brev til rådmannen ... ingen brydde seg. Bygget var en dødsfelle (jeg har erfaring i store arrangementer fra Bergen, hvor Brannvesenet ofte kom uanmeldt på besøk - vi kunne ha tusen besøkende inne samtidig under konserter), hvordan det er i dag, vet jeg ikke.

Det er håp for macula degenererte.

Og Munch ? Og Arkitektur ?

Roger Larsen

PS : Hundrevis av barn vanker i stoffbelastede områder i Oslo. Politiet har ikke ressursser til å ta seg av alle, og etter at de som de ser er kjørt hjem, er det ingen som bryr seg. VI HAR IKKE PENGER, sier politikerne.

Da er det betryggende å vite at vi har penger til en ny OPERA for feite 68ere.

Monday, February 06, 2006

Forsiden som test


Tester, tester. Derfor litt lav aktivitet.
Sendt direkte fra IE med Hello.

Det ser ut som om hele bildet fungerer som en LINK.

Saturday, February 04, 2006

En Ishall og en rettferdig boikott.

Vyrde Lesar.

I skal man bygge mer ishall. Det er sikkert bra, men utbyggere, arkitektet, byggeavdeling og politikere. DET STÅR ET BYGG DER FRA FØR !!!!!! Sånn at når dere skal tegne et nytt, TA HENSYN TIL ARKITEKTUREN TIL DET GAMLE. Det burde være unødvendig å si det, men da kommunen bygde Kurland Bofellesskap så var det ingen av de foran nevnte som la merke til at det lå et bygg der fra før. DE SÅ IKKE SYKEHJEMMET !!!!

Ellers så har en kristenfundamentalistisk avis, Magazinet (som også har offentliggjort alle landets losjemedlemmer), opprørt en hel verden ved å vise Mohammeds ansikt. Vi, og andre Skandinaviske land skal nå boikottes.

Det synes jeg er bra. Det er ingen grunn til at muslimske forbrukere skal spise fetaost fra Danmark, den bør de importere fra produsenter i den tredje verden. En av grunnene til det Muslimske raseri, er nettopp forholdene på verdensmarkedet. Store deler av den fattige verden har blitt holdt utenfor dette markedet i årtier. Det er her roten til det hele ligger.

I en urettferdig verdenshandel. SUPPSIDIER er det vonde ordet, EKSPORTSTØTTE er et annet, TOLLBARRIERER et tredje .... og sånn kan jeg fortsette.

Roger Larsen

Friday, February 03, 2006

RødGrønn skatt OVERALT og badeland

Vyrde Lesar.

I har vi politikere som ønsker eiendomsskatt PÅ ALT :

Eiendomsskatten beholdes som en frivillig skatt som ikke lenger avgrenses til bymessige strøk.

Og vi har vært i Langesund, på badeland. SKYGG UNNA !!!!

Hei.

Vi var hos dere forrige helg, 28.29 jan, og var meget misfornøiet. For å si det pent og på bergensk.

Hotellet var nedslitt. Vi skar oss opp på glass i "biblioteket" da vi skulle ordne på en pute for å sitte ned. "Pizzabaren" var stengt, rommet var kaldt, og de ansatte låste seg inn på rommet uten å vente på "kom inn". For å levere chilinøtter !

Da vi ankom hotelle fikk vi rom nummer 349 (339 ?). Barna og mammaen stakk omtrent øyeblikkelig ned i badeland, mens jeg, pappaen, skulle ta en liten blund etter en litt starbasiøs kjøretur (vi bommet på veien). Jeg la meg nedpå og sovnet, men våknet av at det var koldt på rommet, 18 grader. Da jeg skulle skru på varmeovnen viste det seg at den ikke virket. Jeg gikk ned i resepsjonen for å klage, ble lovt ny varmeovn, men hørte aldri noe mer fra hotellet. Det var ikke varme i gulvet på badet, men det var varme i håndkleopphengerne. Sikkerhetslåsen på blandebatteriet var også i stykker/totalt fraværende.

Jeg la mobilen i vinduet, etter en stund viste den 16 grader.

Fra en ventil på veggen strømmet det iskald luft, den var så kald at det var ubehagelig å ta på ventilen/holde hånda i luftstrømmen. Vi hang et håndkle over denne, men det hjalp lite.

Vi så på TV iløpet av kvelden, iført dyner.

Barna måtte ligge med hodene fra vinduene om natten, da de frøs. "Sengen", den til høyre, sett fra inngangsdøren, var så slitt at den bikket/slo seg sammen da min eldste sønn skulle stå opp.

Det ble et morgenbad, frokost og så dro vi. Det var varmere i bilen.

Og vi kommer neppe tilbake.

Jeg regner med at vi får refundert våre utgifter.

Roger Larsen
Jutulveien 46
1709 Sarpsborg

Roger Larsen

Thursday, February 02, 2006

Brenne opp folk eller vise sport på fjærnsynet ?

Vyrde Lesar.

I får man kjøpt sand. Så hva klager egentlig pengsjonistene over, De kan jo bar ta et par sekker på rullatoren når de er ute og går. Takk olfører Engsmyr, for at du tenker på de gående.

Ellers så tar disse reællityshjåvva helt av. Nrk sa på TV i går at om fjorten dager skulle de tenne på Ole Elden. Har det rabla tottal for de, er de blitt gale, har de fått krupp ? Tenne på folk på fjærnsynet. Det skulle vært forbudt, spør du meg !!!

Det finnes kun en Ole Elden ! kan noen ringe og advare ham ?

nå skaj jeg fortsette å teste IE7 - den kom i går.

Roger Larsen

Ps. Jeg orker ikke å diskutere Mohammed, Gud eller Jesus, så jeg stopper her i dag.

Pss.

Helping People Realize Their Potential, One Partnership at a Time.

Microsoft awards a sixth round of Unlimited Potential grants, taking total support for the global technology-access and training initiative to US$152 million.

Thanks to a partnership between the regional government, Microsoft and local non-profit organizations, public computer workstations have been installed at the local library in Zambrow and at 117 additional locations in the surrounding region. Soon the Zambrow library will house a 15-PC classroom, also funded by Microsoft, where members of the community will be able to take classes to develop IT skills.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls