Wednesday, May 31, 2006

Med mandelløs sønn og noko attåt.

Vyrde Lesar.

I er det noen som tuller, og noen fra Opstad(?) har vært i Grand Forks sammen med både ordfører og rådmann og folk fra Redningsselskapet. Det er få som reiser så lite som oss, sier ordføreren i en kommentar til SA (hva kan så DET ha med saken å gjøre ?). Opstad skulle beleilig nok også holde et foredrag på samme tid :

"OPENING LUNCHEON (included with your registration fee)
"They Said He Was Useless; He Was No Farmer"
Dr. Steinar Opstad, Founder, Board for the American College of Norway, Moss, Norway

Dr. Opstad discusses the importance Norwegian immigration has had on the Norwegian technology and modern farming, the importance of preserving our natural resources and the work of libraries in furthering the understanding of our common cultural heritage."

Så da fikk de med seg dette foredraget da sikkert. Langt å reise for å høre et foredrag, men de reiser jo ikke så mye ellers!??

At SP-dronningen (Anne Enger lahnstein) og Opstad også har vært der for å knytte kontakter er helt i orden, det ligger jp midt på tjukkeste bondelandet. Bi litt .....
Det var jo som redningsselskapets sjef at hun var der .. Hmmm ?

Her er kartet :


Og Grand Forks er omtrent i midten.

Høyskolen havner vel enten i Halden eller Fredrikstad, det er ikke sikkert det er til Grand Forks man bør dra for å skape blest om sin Campus, kanskje Oslo er lurere?

Arbeiderpartiets energiske iPod minister, har forøvrig kommet med et nytt politisk prinsipp : TV2 skal ikke få bli en betalingskanal i det nye digitale bakkenettet (det med 1000vis av kanaler), da folk ikke er vant til å betale for denne tjenesten!!?

HÆ ?????

Hørte jeg rett, skal man fjerne bompengestasjonen på den gamle svinesundsbrua da, la være å innføre boligskatt og hytteskatt ... mannen må jo være stokk dum stakkar !!

Roger Larsen
Hrotgeirr Skeggilarson. (he,he,he).

Det er jo så populært å skifte navn nå. Jeg har tenkt å gjøre det jeg også, men er ikke sikker på om jeg skal skifte til Nilsen eller Olsen. Er det noen som har en formening, så gjerne ....

Tuesday, May 30, 2006

 
  Posted by Picasa

Sykt barn som skal ta mandlene og en reprise.

Vyrde lesar.

I skjer det ikke så mye, men det ser ikke ut til at dette ringe leserinnlegg kommer på trykk.


Vyrde Lesar.

SA fyller våre hoder med spørsmålstegn. Det er krangling om hvem som sier hva til hvem, når i bystyresalen og det er krangling om fotballturer til Ålesund. At rådmannen ikke vil høre på Høire-Stray og Frp-Westlie når de lufter bekymringer om saksbehandlingsrutiner og salg av kommunale eiendommer, får vi leve med, men det er ikke tilrådelig å stå, som en struts, med hodet i sanden og pompen i været nå i disse våryre tider. Da kan både det ene og andre skje! Kanskje rådmannen burde ta hodet opp av sanden og lytte på mindretallets bekymringer, selv når bekymringene luftes offentlig i formannskapet. Han er kanskje vant til forhandlinger i dulgsmål på kommunale kontorer? Hva vet vel vi om det? Regjeres det etter demokratiske eller fryktbaserte prinsipper i Rådhuset montro? Kanskje Ordføreren kunne gripe inn? Som tidligere sagt : Look to Fredrikstad! Lokalavisen der sier : "Ordføreren er da heller ingen partipolitiker, men en samlende figur for hele kommunen og hever seg over politikken." Og sånn er det vel her også?

At AP stempler de fleste av byens utbyggere som lurendreiere og fixfaxere får også stå sin prøve. Oskarsgate 50 og 52 ble solgt til Betongbygg og SOBBL, uten anbud, fordi "de vil bygge i tråd med vår sentrumsplan", sier Linda Karlsen, AP. Det kan umulig bety noe annet enn at alle andre utbyggere IKKE ville fulgt sentrumsplanen (Som er kvartalsbrunostblokker i 4-5 etasjer? Og kan man egentlig kalle dette en "plan"?). Derfor er alle andre utbyggere potensielle snikutbyggere. Tenk om de tok vare på noe grønnt!! Jeg legger ved et bilde slik at almuen også kan beskue den ekle giftslimsnørrgrønne bakgården i Oskarsgate 56. Bildet er satt sammen av to bilder og er derfor litt uskarpt og den fine byveggen i bakgrunner er delvis forsvunnet. ÆÆÆÆÆÆHHHHH! Noe så fælt! Rull ut asfalten karer! Kom med BETONGEN !! ØYEBLIKKELIG !!! Vi ser jo alle hvor spygrønntfælt dette er!! Hent motorsagene!!

Et bilde fra Karl Johans gate, hvor kommunens estetikkutvalg sikkert roper høyt hurra for en vellykket fortetting, følger også med. Det er sånn det skal gjøres. Eller ?? For 25 år siden ble Sarpsborg kallt hagenes by, Molde kalles Rosenes by, og Sarpsborg kan nå kalles Betongbyen? Fotballturen til Ålesund diskuteres også. Om man heier eller ser på stadioner, er vel likegyldig, så derfor skal jeg nøye meg med å referere fra Statens personalhåndbok eller "Etiske retningslinjer for statstjenesten", så får folk bruke skællen sjøl :

"4.5 Mottak av gaver og andre fordeler.Statsansatte skal ikke, verken for seg selv eller andre, ta imot - eller legge til rette for å motta - gaver, reiser, hotellopphold, bevertning, rabatter, lån eller andre ytelser eller fordeler som er egnet til, eller som av giveren er ment, å påvirke deres tjenestehandlinger."

Jeg er sikker på at både rådmann og ordfører har fulgt disse enkle etiske prinsipper, og utbasunerer at nå MÅ opposisjonen holde opp med å tale høit i det offentlige rom om rykter og andre ubehagligheter, da det som egentlig skal til, er hvisking i korridorene. Det var 7. april at SA meldte at SOBBL og Betongbygg spurte kommunen om de ville selge i Oskarsgate, og da var ikke engang forprosjektet begynt. Her hviskes det fort.Skællen, som jeg har nevnt tidligere, er for øvrig den klumpen som sitter mellom skulderbladene og peker oppover mot himlen. Den kan være både med og uten hår og gies ofte bort før f.eks slagsmål. Derav uttrykket som ofte uttales sent fredags og lørdagskvelder : "Schkarru ha en skælle heller?" Vi er ofte gavmilde på de tider av døgnet.

Beboere på Hvaler (for noen TULLEKOPPER) mener forøvrig at de folkevalgte har et klart moralsk ansvar for å ivareta interessene til dem som allerede bor i kommunen og ikke bare utbyggrernes.PRÆHÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ!!! PRÆHÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ!!!! PRÆHÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ!!!!! Ja, de kan fortelle mange bra vitser på Hvaler!!

 
  Posted by Picasa

Roger Larsen
****************

NB !! LES DETTE !!Bildene SANY0024 og 25 er orginalene, og Oskarsgatebakgård er satt sammen av et program, de er ikke manipulert av meg. Bruk eventuellt det/de bildene dere synes passer, men om dere bruker et av de nummererte bildene, så må denne setningen fjernes : Jeg legger ved et bilde slik at almuen også kan beskue den ekle giftslimsnørrgrønne bakgården i Oskarsgate 56. Bildet er satt sammen av to bilder og er derfor litt uskarpt og den fine byveggen i bakgrunner er delvis forsvunnet

Monday, May 29, 2006

Sykt barn og en reprise.

Vyrde Lesar.



Bomringen rundt Oslo, dvs ekstraskatten for de sentrale strøk, som politikerne lovet skulle fjernes 2007/20008 blir utvidet med 20år, ja og så bygger de enda en bomstasjon, det var vistnok noen som betalte bare en gang når de skulle kjøre flere hundre meter!! De lover, men de bryter sine løfter og de lyver ... Say no more !!

Det samme har for øvrig de politiske løgnere på Hvaler gjort, brudt løftene om hvor lenge bomstasjonene skal stå ... Say no more !!

Veiene blir trange nå
(Hokkuspokkusbompenger)
Vi må mer penger få
(filiokkusbompenger)
I dag vi gir til de som trenger
(Superoptibompenger)
Kuer, de får feriepenger !!
(Sesamsesambompenger)
Vi betaler bensinskatt
(Simsalabimbompenger)
For å sitte bak et ratt
(Oioioibompenger)
Vi betaler veiavgift
(Hipphurrabompenger)
Om denne er det veldig rift
(þrijoRdohtriRdalidunbompenger)
Derfor skal vi nå pånytt
(Et magiske ord er : bompenger)
Betale mer! Blir vi snytt?
(Absurdulumbompenger)

Og så alle sammen dere!!
Ja fyll opp lungene!!

Og etter feriens hyttenatt?
Da blir det endlig hytteskatt!!

Det er trist å bo i et fattig land.

Roger Larsen.

Sunday, May 28, 2006

OLJEPENGENE - til bønder..

Vyrde Lesar.

I er det mye elg for tiden, ikke bare i Skjeberg, men også på Bjørnstad. Sjøl traff jeg muligens en i Kurlandskogen her om dagen. På vei oppover luktet det plutselgelig (hrmmm ...) sterkt ammoniakk eller noe slikt, og på veien nedover hørte jeg noen som "kremtet" inne i skogen. Jeg tenkte på bjørn, men etter å ha ringt politiet og sjekket om de hadde noen bjørnevarsler fra Tune, så regnet jeg med at det var Elg Elgesen, som stod inni skogen og elget seg. Jeg var så sikker på at det var et stort dyr her oppe, at om jeg hadde truffet en skoleklasse, så ville jeg ha bedt de om å snu. Jeg traff desverre ingen med bikkje, sånn at jeg kunne ha spurt om bikkja oppførte seg rart og jeg har sjekket rundtomkring, men jeg har ikke funnet noen spor. Så kanskje det var innbildning?!

Æljebilde fra SA, den lokkale nyhetsformiddleren.


Kristin Halvorsen kjører ikke Suzuki Baleno (også kalt "Folkebilen"), men hun trives vistnok i den svarte LuxusMersja med Privatsjåfør. Kollektivtrafikk, nei det er for Kong Olav og valgkveget. Man venner seg fort til luxuslivet!

Finansministera (vi må være PK, husk at AP-Jens synes ilt om formannstittela i Frp) hadde en kronikk i dagsavisen for noen uker siden. Den var som sedvanlig på barnestadiepjattnivå ("det har tatt naturen milliarder av år å lage oljen og gassen i Nordsjøen" - kakle, kakle osv .....), men inne i det politiske pjattet finner vi noen faktaopplysninger som vi, valgkveget som ikke ferierer på Kuba, bør analysere og tenke litt på.

I 2006 skal vi bruke ca 66 milliarder oljekroner. Dette er nesten det dobbelte av hva vi brukte i 2001 (hvorfor hun sammenligner med 2001 og ikke 2005, vet jeg ikke), men la oss ta utgangspunkt i at vi i gjennomsnitt har brukt 35-40 (2006)milliarder av oljepenga pr år. Hver 12te budsjttkrone er nå en oljekrone. Hvorfor er vi da ikke rikere enn våre naboer? Hvorfor må vi betale bompenger? Hvorfor råtner skoler på rot? Hvorfor ligger eldre på tomannsrom? Hvorfor forfaller alle veier og kommunale eiendommer? Hvorfor har vi ikke verdens beste sykehus, universitet og skole? Svaret er enkelt, og kanskje overraskende.

Det er subsidienæringen, produsentene av "kortreist, ren norsk mat"(fagsjef for næringsutvikling i Norges Bondelag, Astrid Solberg, under konferansen "Jeg fant, jeg fant" på Bolkesjø i Telemark), den håpløst foreldede og bakstreberske primærnæringen som suger livskraften ut av oljeformuen. Helt siden oljeeventyrets start, er det denne næringen som har fått alle pengene som er brukt, og regnestykket er som følger : årlige utgifter i 2006-penger : 10 - 15 milliarder i direkte subsidiestøtte, 10 -15 milliarder i skjermingsstøtte og 17 milliarder i avlat (uhjelp). Ddette blir ca mellom 35 og 45 milliarder pr år. Så ikke nok med at vi har verdens dyreste mat, vi betaler også enorme summer for å få den produsert over statsbudsjettet.

Foreløpig, under den Rødgrønne regjering har primærnæringen grabbet til seg slik :

De får lavere eiendomsskatt.
De kan ansette polakker (leilendinger) hele året.
De kan flå hyttefolket gjennom "festetomtordningen (en middelaldersk leieordning)". Festetominstituttet skal opprettholdes for primærnæringen.
De får mer feriepenger til kuene og sauene.ja, til og med hjort skal nå få feriepenger.
Om de leier ut skogen til jakt, elva til fiske og utmarka til hytter og tjener grovt på dette, så regnes det ikke med i gårdsregnskapet (da kan man jo tape suppsiddier).

For å få ned overkapasiteten som bygget seg opp etter de store investeringene på 70-tallet, ble det innført melkekvoter. Man reduserte kapasiteten istedenfor å ta ut bruk. Melkebøndene har de siste 20 årene hatt langt større kapasitet enn de har kunnet utnytte. Og derfor har vi av distriktshensyn produsert mye dyrere produkter enn nødvendig, dumpet overskuddet på verdensmarkedet til dumpingpriser og ikke brydd oss om den tredje verden i det hele tatt.

Fra 1976 til 1997 kostet det norske landbruket skattebetalerne ca 500 milliarder (+ uhjelp) = billioner av kroner i overføringer og skjermingsstøtte. I den samme perioden fikk vi halvert antall bønder i Norge, og vi hadde den største folkeforflytningen fra distriktene til sentrale strøk. Så dagens suppsidiepolitikk er mislykket. Men vi tør ikke å trekke kunnskap av dette og fjerne resten av suppsidiebaronene. Bergensforskere sier helt tydelig at vi kan produsere like mye mat i Norge med halvparten så mange bønder. Men å gjøre noe med det? Nei, det får skure og gå til olja er tappet opp!

Hva er best for unga våre å arve, aksjeandeler i Philip Morris, McDonald's og Gillette og en antikvert bondenæring, eller en skole med verdens beste lærere? (Lett omskrevet etter Petter Stordalen, som mener de stor spørsmålene framover er knyttet til miljø, kunnskap og infrastruktur. )

U-Hjelp er avlat for et stengt marked (TRADE NOT AID), men humanitær hjelp fra humanitære organisasjoner, så som Røde Kors, SOS-Barnebyer, Redd Barna, Flyktningehjelpen og Kirkens nødhjelp er noe annet. Da er det rart at humanitære organisasjoner investerer innsamlede midler og penger fra spillavhengige, i aksjer. Og jeg som trodde de gikk til mat, medisiner og nødhjelp! Jommen kan man ta feil, men da skjønner jeg jo hvorfor vi oversvømmes at disse organisasjonstiggerne hver gang det skjer en katastrofe. Man kan jo ikke gå ut av aksjemarkedet hver gang det skjer en sultkatastrofe i Afrika. Så da så.

Det er forøvrig rart at disse humanitære, private organisasjonene kan drive humanitær hjelp på vegne av den norske stat, (for det er jo det de gjør!), men de kan ikke drive sykehjem, skoler eller noe som Fellesforbundets medlemmer er innvolvert i?


Roger Larsen

Saturday, May 27, 2006

Søk og Bønda i fra Nord.



Vyrde Lesar.

I SA og de andre LO/AP avisene er det mulig å søke i e-utgavene, men søkene er omtrent alltid totalt ubrukelige. Søk i SA på "halvorsen oljepenger" og se hva du får. Jeg vet antagelig hvor feilen ligger, men etter å ha klaga så mange ganger uten å få noen respons, så får de f... meg finne ut av det sjøl. det værste er at de ikke skjønner hvor viktig denne delen av tilbudet er (og kommer til å bli). Hva skal man med 100vis av like henvisninger?

I arrangeres Smaalensmarken for Nte gang, men industrien glimter med sitt fravær. Hva er Olav Vold? Hvor er Borregaard, stenindustrien, KPS ... bønder bygde ikke landet!

Kvalmende bonderomantikk fyller opp museet, og er leilendingene tatt med ? Er de som slet rævva av seg som "ansatte" på storgårdene tatt med? Hvorfor hadde storgårdene "flyttedager" da montro (spiltt og hersk), det er lite romantikk i en sliters svette!!

Roger Larsen

Friday, May 26, 2006

KOPI

Vyrde Lesar.

Tinnitushodepine har gjort denne spalte litt kopisk (jeg kopierer) i dag. beklager, men sånn er det.

I finnes mange blogger. Ihvertfall noen.

Winning—and Losing—the First Wired War.
Noah Shachtman, with reporting in Iraq by David Axe.




The mission changes for Charlie Company seconds after the soldiers roll off the base. The dreary night patrol around Balad, a shambling Shi’ite town in north-central Iraq, has just been canceled. It’s time instead to hightail it west, to the Sunni neighborhood of Ad Duluiyah. “Alpha Company is taking direct fire,” a voice crackles over the radio in First Lt. Brian Feldmayer’s Humvee. “I need you to expedite."

Feldmayer, a 24-year-old Virginian with the smooth cheeks of a teenager, tries to straighten out a smile of excitement and nervous anticipation. He stares into the glowing touchscreen at his left elbow. The Army calls this system Blue Force Tracker, or BFT. It’s a militarized version of an automotive navigation aid, enhanced to track—and communicate with—other coalition vehicles. Firmly tapping the screen with his gloved fingers, Feldmayer calls up the grid coordinate just radioed to him and marks it with white crosshairs. Zooming out, he studies the roads leading there. He plots a course, then radios the rest of his patrol—two tanks, three more Humvees and an Iraqi Army Nissan truck—with orders to haul ass.

It doesn’t take long for Feldmayer to regret it. Nobody on the patrol knows the roads, and he’s wary of getting lost. Ordinarily, on his terminal, he should be able to track Charlie’s other BFT-equipped vehicles and follow the route they’re taking. But the satellite signal that feeds BFT is weak tonight. And the lieutenant doesn’t exactly trust the system’s maps: It can take the Army’s cartographers up to a year to update them; in Iraq, a lot can change by then.
Feldmayer curses loudly. He calls his command post for help, but he hears only static.
This wasn’t how the 75-man Charlie Company was supposed to operate. It’s part of the Army’s first “digital division,” the Ft. Carson, Colorado–based Fourth Infantry Division (4ID), outfitted with the military’s latest gear: new tanks, firearms and armored vehicles, but also flying reconnaissance drones, advanced sensors, electronic jammers and battlefield data networks. All of which should make the 4ID a model for the Pentagon’s vision for the future of combat—“network-centric warfare.” With the right technologies, soldiers should be able to communicate better and have a clearer picture of the battlefield. Their movements become lightning-quick and lethally effective. Think of it as combat on Internet time.

Dangerous GapsEvery war becomes a proving ground for new tactics and new technologies. Battleships rose to prominence in World War I; tanks and bombers determined the course of World War II; Vietnam brought air power definitively into the Jet Age. The current conflict is no different. The Pentagon began this war believing its new, networked technologies would help make U.S. ground forces practically unstoppable in Iraq. Slow-moving, unwired armies like Saddam Hussein’s were the kind of foe network-centric warriors were designed to carve up quickly. During the invasion in March 2003, that proved to be largely the case—despite most of the soldiers not being wired up at all. It was enough that their commanders had systems like BFT, which let them march to Baghdad faster than anyone imagined possible, with half the troops it took to fight the Gulf War in 1991. But now, more than three years into sectarian conflict and a violent insurgency that has cost nearly 2,400 American lives, an investigation of the current state of network-centric warfare reveals that frontline troops have a critical need for networked gear—gear that hasn’t come yet. “There is a connectivity gap,” states a recent Army War College report. “Information is not reaching the lowest levels.”

This is a dangerous problem, because the insurgents are stitching together their own communications network. Using cellphones and e-mail accounts, these guerrillas rely on a loose web of connections rather than a top-down command structure. And they don’t fight in large groups that can be easily tracked by high-tech command posts. They have to be hunted down in dark neighborhoods, amid thousands of civilians, and taken out one by one.

Even in the supposedly wired 4ID, it can take years for frontline soldiers to benefit from the technologies that high-ranking officers quickly take for granted. The finicky, incompatible equipment that’s given to the infantrymen and tank drivers in Charlie Company—the guys who are spending this cold, wet February night on the front—is primitive in comparison with the gear at the sprawling military base outside of Balad, where battalion-level commanders oversee the 300 troops in Charlie and three other companies. There, things are beginning to work like the network-centric theorists predicted, with drone video feeds and sensor data and situation reports flying in constantly. But to the guys in Charlie Company, this technological wizardry and the Pentagon’s futuristic hypotheses seem awfully far away.

There is a simple, but significant, reason why: Bringing frontline infantrymen into the network isn’t as easy as wiring up a headquarters. Battlefield gear has to be wireless, durable, secure, and completely effortless to use in the chaos of combat. The network is slowly expanding to meet the grunts. But the Department of Defense’s lumbering process for buying new equipment still virtually ensures that ground-level soldiers won’t be linked-in until early next decade. “The fog, friction and uncertainty of war are still there, same as always,” says retired Marine Col. T.X. Hammes, considered one of the leading authorities on counterinsurgency. “This net-centricity helps some, but it only goes as far as the battalion [the command echelon above the companies that do the actual fighting]. After that, these guys are on their own.”

Blind Spots and Incompatible SystemsFeldmayer radios the tank at the rear of his patrol and orders it to the front of the convoy. It’s the latest M1A2 Abrams, one of the most advanced tanks in the world, equipped with new night-vision sensors, thicker armor and BFT’s older (and, counterintuitively) more feature-packed cousin: Force XXI Battle Command Brigade-and-Below, or FBCB2. First built in the early 1990s for Cold War–style conflicts, where armies are tightly bunched together, FBCB2 relies on a classified radio band to communicate. BFT, designed later for more-dispersed, unconventional warfare, uses more-open satellite transmissions; troops can share information at greater distances, but they can’t get the kind of secrecy that FBCB2 provides. The Army is working on a bridge between the two systems so that they will be able to share some basic information, but for now they are mostly incompatible. Feldmayer won’t be able to see where the tank is leading them, and he won’t be able to use FBCB2’s Instant Messenger–like tool to quickly relay commands. He won’t have access to any of the communications links that increase what the Pentagon calls “situational awareness” and that ultimately power network-centric warfare. If the navigation systems were working, every vehicle could split up or speed ahead if an attack came, without getting lost. But today they will all have to follow the tank’s taillights in a neat line, just as it was done in 1944.

Charlie Company takes off, racing toward the fight at Ad Duluiyah. Careening around traffic circles, blowing past checkpoints, the company is primed for combat: weapons loaded, 120-millimeter cannon shells rammed into breaches. Radio-frequency jammers form a protective bubble around the convoy, keeping remote-controlled roadside bombs from detonating. “They better have that shit wrapped up by the time we get there,” Feldmayer shouts, “or we’re going to blow some shit up!”

Then, suddenly, the lead tank lurches to a halt. Through roiling clouds of dust, illuminated by the tank’s headlights, Feldmayer sees a pile of concrete and earth. The lead tank’s fancy navigation system has just led them into a roadblock, too tall for the vehicles to climb. A dozen soldiers curse in unison.

By the time Charlie gets to Ad Duluiyah, 45 minutes later, the shooting is over. A dozen Humvees and Bradley fighting vehicles line a muddy road leading to a rickety pontoon bridge that’s nearly swamped by a surging stream. And all those soldiers’ chatter is creating cacophony over the Single Channel Ground and Air Radio System, or Sincgars, the radio system connecting the Army’s fleet of helicopters and ground vehicles. It’s the buzzing, chirping sound of information overload.

An officer from Alpha Company walks over to explain what’s going on. Alpha was following up on leads about a stolen Iraqi police truck when the soldiers spotted a suspiciously large gathering of cars in front of a single house. When Alpha got close, Iraqis spilled out, sprinting for their cars and shooting off tracer rounds. Alpha didn’t have enough men to pursue.

Now the idea is to start searching houses, one at a time, for insurgents. Charlie Company is assigned the northwest side of the stream. Feldmayer tells his tank commanders to use their infrared sights to watch over the foot patrols. Taking a last glance at his BFT, eyeballing the digital representation of the dark, foreboding neighborhood he’s about to penetrate, Feldmayer mutters, “Don’t need this anymore,” and switches the system off.

Inspired by Wal-MartThe Pentagon’s pursuit of network-centric warfare began in the info-tech boom of the 1990s—largely influenced by, of all things, Wal-Mart. Ultra-wired retailers like that knew tons about their customers’ needs and habits, and their suppliers’ capabilities. And that helped the companies become more profitable, with less inventory and fewer employees, than their more-traditional rivals. This kind of “information superiority,” Admiral Arthur Cebrowski and Pentagon scientific adviser John Garstka argued in a 1998 issue of the Naval Institute’s Proceedings, would allow the military to streamline similarly. Fewer troops could cover wider areas when networked. Tanks and ships could carry less armor and fewer guns, because they would know exactly where their enemies were. Lower-level commanders could make key decisions. Conventional armies wouldn’t stand a chance.

The Army’s leadership quickly embraced the idea. In 1999 Gen. Eric Shinseki, then Army chief of staff, accelerated an overhaul of the organization, primarily along the network-centric model. Every soldier and every machine would be tapped into a giant, wireless intranet for combat. Presidential candidate George W. Bush embraced the concept too, during the 2000 election. And when Bush entered office, Cebrowski was installed as the director of a new Pentagon department: the Office of Force Transformation.

Then came the invasions of Afghanistan and Iraq. The network wasn’t done, but the slices that had been set up—like BFT, which enabled American commanders to see one another’s locations—helped to decapitate Saddam’s regime almost instantly. Individual troops still had trouble communicating with one another; some Marine squad leaders were forced to use five different radios to share information. In the early days of the Iraq war, it didn’t seem to matter.
The gear was clearly saving lives. The number of friendly-fire incidents that plagued U.S. troops during the first Gulf War dropped significantly, for example, thanks to the new, networked equipment. In November 2004, 10,000 marines participated in the assault on Fallujah. With drones watching overhead and commanders communicating better, not one marine was killed by friendly fire. Faith in the new technologies ran so high, the Pentagon decided to cut troop levels in key areas. This part of Iraq was patrolled by 1,200 soldiers in 2004; now, a single battalion —300 troops—covers the same area.

The Situation RoomAt the battalion command post outside Balad, cables spill along the floor like the guts of an electronic beast. Flat-screen monitors display both grainy black-and-white and color surveillance footage, as many as 20 feeds at a time. Tower-mounted cameras, unmanned spy planes, even Air Force and Marine Corps fighter jets toting infrared targeting pods supply the images. It’s an absolute torrent of information for the battalion’s rumpled intelligence officer, Captain Pete Simpson, and his team of five analysts. With it, they keep watch over more than 1,000 square miles of Iraq from their desks.

A few years back, a division headquarters supporting 10,000 or 20,000 troops might not have had access to this much real-time footage. “We’ve got more stuff than we have any right to,” Simpson jokes. But he can do more than get views from overhead. Thanks to the Sincgars radios, junior officers like him can quickly coordinate ad hoc missions with whatever jets and helicopters happen to be in the air—and order them to attack. “When I was a junior officer, this happened at the corps level,” says Simpson’s commanding officer, Lt. Col. Jeffrey Vuono, referring to an Army unit with 20,000 to 40,000 men. “Now we’re doing it at the patrol level.”
The air-ground collaboration is one of dozens of different ways that network-centric tools are slowly starting to rejigger the military’s hidebound hierarchies. In the Gulf War, the various armed services didn’t talk to one another much, except at the highest levels. That’s partly why there was a six-week air campaign and then a ground attack. During the 2003 invasion, the air and ground assaults struck at once.

But one of the most powerful tools in battalion command posts like these, notes Garstka, the network-centric theorist, may be one of the simplest: a Web browser, so junior officers can log into secure online forums. There captains and lieutenants can swap tactics, well before they appear in printed field manuals. This is critical in a place like Iraq, where insurgents’ strategies change almost daily. When First Cavalry Division captain Chris Manglicmot first started seeing car bombs in his northeastern Baghdad sector, he turned to the division’s collaborative site, Cavnet, for advice. Spread out your checkpoint, he learned, so the bombers don’t have a central target. Look for vehicles that ride heavy and low. Watch for cars that drive aggressively, with shades pulled over the windows. There could be a bomb inside.

Paper, Not PixelsPicking his way through the crumbling houses of Ad Duluiyah, Feldmayer is tied to the American grid by only the thinnest of threads. There’s no way for him to get on any collaborative Web site from here. Most of his men are out of reach, scattered throughout the town. Many don’t have radios; traditional Army fighting doesn’t call for individual soldiers to be separated from their squad very often.

Feldmayer follows the Iraqi soldiers he’s been teamed with across a dark, muddy, pothole-riddled yard. A locked gate bars the way to a group of houses. One of Feldmayer’s U.S. soldiers blasts it open with a shotgun, and the men spill into the yard in front of a large dwelling. Soldiers crowd the front door, pounding with closed fists and yelling in Arabic. Women and children dart around corners and disappear into rooms. Tired men scurry outside, obviously spooked.
Feldmayer doesn’t like the aggression. “Just take it easy,” he tells the Iraqi troops through the patrol’s interpreter, to the civilians’ palpable relief. One of the men gathered in the yard gestures to the lieutenant. Feldmayer grabs the interpreter and shakes the Iraqi man’s hand. “Salaam,” Feldmayer says. The three put their heads together, muttering in English and Arabic.
Suddenly Feldmayer cuts off the conversation and urges the man and the interpreter around a corner. “He says he knows who the bad guys are around here,” Feldmayer says. The interpreter takes notes as the informant rattles off names and addresses. If the Pentagon’s vision of networked forces were realized here, he would be typing into a handheld computer, wirelessly connected to a network. The names would immediately be cross-checked with databases of known guerrillas and disseminated to local commanders. But for now, the patrol’s interpreter writes down the Ad Duluiyah suspects on paper, using a pencil.

It’s at this point, just beyond the edge of the American network, where the guerrillas are best connected. Using disposable cellphones, anonymous e-mail addresses at public Internet cafés, and “lessons learned” Web sites that rival Cavnet, disparate guerrilla groups coordinate attacks, share tactics, hire bomb makers, and draw in fresh recruits. It’s an ad hoc, constantly changing web of connections, so it’s hard for U.S. spooks to know where to listen in next. It also lets the insurgents keep a loose command structure, without much hierarchy—just like the network-centric theorists call for. Even if their communications are compromised, only a small cell is exposed, not the entire insurgency. "They’re more effectively networked than we are," says Hammes, the guerrilla-war expert. “They have a worldwide, secure communications network. And all it cost them was two dinars.”

To compensate, some American soldiers are buying their own gear: $50 Motorola walkie-talkies, so they can talk to their squad mates; $160 Garmin GPS receivers to make up for FBCB2’s gaps. It’s quicker than waiting for the wheels of the Pentagon bureaucracy to turn. At the Defense Department, there’s widespread recognition that it needs to get its frontline soldiers wired up. Pencil and paper just won’t do.

The technologies being readied, however sluggishly, could be a huge help to soldiers on patrol, like Feld-mayer. The Warfighter Information Network–Tactical, or WIN-T, is a mobile wireless Internet for combat, scheduled to deploy early in the next decade.

Also in the next decade, the Joint Tactical Radio System (JTRS) should start replacing the military’s tangle of analog radios with compatible digital models. Another project, Land Warrior, is a new set of soldier uniforms, packed with electronics and communications gear. Once it’s completed—perhaps by 2008—FBCB2-style information will appear on more than just a Humvee screen. It will flow to the infantryman, through a monocle-like display mounted to his helmet. Every soldier will see where his fellow fighters are.

If only these programs were progressing as planned, but each has been bogged down by lengthening to-do lists and sets of system requirements. JTRS recently went through a massive reorganization after billions of dollars were wasted. Land Warrior, started in the mid-1990s, is years behind schedule; managers are hoping that a 440-soldier test this summer will put it back on track. For now, all Army acquisition chief Lt. Gen. Joseph Yakovac will say is that “we continue to have that vision” of a networked infantryman.

Mission’s EndAfter hours of barreling down highways, blasting open locked gates, and pressing terrified Iraqis for information, Charlie and Alpha companies trickle home from Ad Duluiyah. Feldmayer’s Humvee is the last to leave, towing the sniper section’s broken-down truck. Feldmayer stares into the cold dark of the early morning. His shoulders sag. In his pocket, he carries the insurgent list he coaxed out of the Iraqi informant. His sergeant gripes about missed firefights. But Feldmayer just nods, his arm draped on the blank screen of the BFT.

Noah Shachtman is the editor of DefenseTech.org.
David Axe has covered the Iraq war for the Village Voice and the Washington Times.

Wednesday, May 24, 2006

ØL

Vyrde Lesar.

I skjer det ikke noe om dan?


Nytt fra mikrobryggeriene
------------------------------
De lenge etterlyste ølene fra Atna bryggeri begynner nå å se dagens lys. Cardinal i Stavanger har hatt dem en stund og ryktene sier at de snart også dukker opp hos Champagneriet på Frogner. Hvete og Økologisk Export dukket av en eller annen årsak ikke opp på polets mai slipp som tidligere varslet, men den velsmurte bloggen til Knut Albert melder om nye muligheter i juni.
Trondheim Mikrobryggeri lanserte sitt sommerøl 17. mai. Dette ølet vil være av lys ale type med et innslag av hvete (en "halv-weiss"). Som vanlig fra den kanten er ingrediensene økologiske og ølet godkjent av Debio.
Nøgne Ø inviterer til offisiell åpning av det nye brygghuset fredag 2. juni. Omtrent 100 spesielt inviterte gjester, deriblant bryggeriets venner og støttespillere vil kunne hygge seg med god mat og drikke mens man tar den nye herligheten i nærmere ettersyn. Det blir levende musikk og egnen buss er satt opp fra Kristiansand og Arendal. Det ventes gjester helt fra Tromsø.
Baatbryggeriet i Vestnes sliter i litt ruskevær for tiden. Lokalene de leier for produksjon er solgt og fremtiden der er usikker. Dagens anlegg er også av en upraktisk størrelse så dette vurderes solgt. Dersom noen er interessert i et komplett bryggeri for 650l øl pr. batch til en rimelig penge anbefaler vi å kontakte Baatbryggeriet.
Under den store ølfestivalen i København denne helgen kunne vi smake på Weizenbock fra Haandbryggeriet på standen til Ale Consult. Dette er samme importør som fører øl fra Nøgne Ø og Nils Oscar. Snart kommer også de andre ølene fra Haandbryggeriet til å bli importert til Danmark gjennom Ale Consult.

Nytt fra Mack
--------------------
I Ludwig Premium serien har nå Mack lansert en Pale Ale (4,7%) på boks. Fra før finnes det en brown ale og en hvete øl i denne serien. Det snakkes også om en mulighet for bitter i visse kretser. Samtidig kan vi også benytte anledningen til å nevne at Ludwig Mack-konsernet oppnådde et samlet overskudd etter skatt på 18,9 millioner kroner i 2005, mot et underskudd på 97,6 millioner året før. Kaare Frydenberg overtar som styreleder etter Kjell Ramberg.

Nytt fra Lervik
--------------------
Rune Christiansen fra Sandes har nå overtatt som daglig leder for Lervik bryggeri. Han har bakgrunn fra ledelse og kvalitetsarbeid i næringsmiddelindustri bl.a. Jærkylling. Vi ønsker Rune lykke til med jobben og håper han leser Norske Ølbrev til glede og inspirasjon.

Ikke fullt så nytt fra E.C. Dahls
-------------------------------------
Vi har mottatt et par tips angående jubileumsølene fra E.C. Dahl. Tips er vi alltid takknemlig for, men siden vi allerede har nevnt disse ølene i ølbrev nr. 3 og 4 nøyer vi oss bare med å konstantere at de er svært vanskelig å oppdrive utenfor Trondheims distriktet. Mange har spurt oss om hvor dette er tilgjengelig, men vi kjenner ikke til butikker utenom Trondheim som selger dette ølet. Et par forsøk på bestilling av sterkølvarianten gjennom Vinmonopolet har heller ikke ført frem.

Nytt fra Vinmonopolet
--------------------------
I tillegg til maislippets hyggelige nyheter fra Haandbryggeriet og Nøgne Ø har vi i mellomtiden oppdaget at nok et øl fra Haandbryggeriet er tilgjengelig. Det dreier seg om den belgisk inspirerte Ardenne Blond med varenummer 44029 fra tilleggsutvalget. Ulempen er at det er en minstebestilling på hele 24 flasker. Undertegnede gikk derfor sammen men noen kollegaer og dannet et spleiselag, så nå venter vi i spenning på en telefon fra vårt lokale pol utsalg.

Vil den danske bryggeriboomen fortsette?
------------------------------------------------
Vi så med misunnelse på danskene som gjennom hele 2005 fikk minst ett nytt mikrobryggeri i måneden. Det ser heller ikke ut til å bremse opp med det første. Nye bryggerier har allerede kommet til i år og hele 25 til har konkrete planer om å starte opp i løpet av 2006. Tar vi med ryktene som går kan vi legge til enda 20 stk. Klaffer alt dette kan Danmark mot årets slutt ende opp med å ha hele 112 bryggerier derav 12 store og 14 vertshusbryggerier. Er dette mulig kan man spørre seg? Vi vil nok dessverre også se de første bryggeriene lukke døren dette året. Men et slikt mangfold vil det nok bli et skille mellom de mest seriøse og den man må anse som ivrige hobbybryggere uten tilstrekkelig foretningssans. Men det er ikke det samme som om at det ikke hele tiden vil være rom for nye dyktige bryggere. La oss se litt på USA som ligger 10-15 år foran danskene med sin mikrobryggeri kultur. Her ser det ut til å ha stabilisert seg. I løpet av 2005 stengte 47 bryggerivertshus og 3 mikrobryggerier, men 31 nye bryggerivertshus og 18 mikrobryggerier startet opp. Antallet bryggerier som stenger er med andre ord tilnærmet det samme som starter opp. USA hadde til sammen 1.368 bryggerier ved utgangen av 2005 hvor hele 1.334 regnes som mindre bryggerier.

Ølfestivalen i København
-----------------------------
Denne helget gikk den store ølfestivalen Københavnske Øldage av stabelen for sjette gang. Som alle tidligere år ble det satt ny publikumsrekord med hele 11.262 gjester fordelt på tre dager.

DraughtMaster lanseres i Norge
------------------------------------
I ølbrev nr. 5 fortalte vi om et nytt tappesystem for hjemmebruk. Nå har Coop OBS i Norge begynt å selge denne innretningen. Prisen er kr. 1.499 og antallet begrenset. Hvor man får tak i selve 5 liters fatet med øl sier annonsen ikke noe om.

Cardinal, Norges beste pub?
--------------------------------
Inntill noen klarer å overbevise oss om noe annet kårer vi Cardinal i Stavanger til Norges desidert beste pub. Puben fører stort sett alt som finnes av øl tilgjengelig i Norge. I tillegg til dette importerer de selv et par merker. Nytt av året er såkalte "cask nights" hvor man har anledning til å smake på noe så uvanlig her til lands som real ale fra cask helt fritt for kunstig tilsatt kullsyre. Nøgne Ø og Nørrebro Bryghus har allerede vært servert til store glede for lokalbefolkning og overraskede tilreisende. Men det beste av alt er at betjeningen faktisk har interesse og kunnskaper om ølet de serverer, det er bare å spør i vei. En sjeldenhet i dette landet som er vel en pilegrimsferd verdt. Trenger du flere grunner til å legge ferien om Stavanger i år?

Månedens link
----------------------
Denne gangen skal vi være ubeskjedne nok til å anbefale vårt andre prosjekt http://www.blogger.com/www.venneravno.com. Som venneforeningen til Nøgne Ø vil man naturligvis finne mye om dette bryggeriet her, men vi gjør et oppriktig forsøk på å også være venner av samtlige norske mikrobryggerier. Finnes det et norsk mikrobryggeri som vi ikke skriver så mye om skyldes dette noe så enkelt som at de ikke er så flinke til å informere oss om hva som skjer. Vi legger i alle fall mye arbeid i å presentere nyheter fra de små som ikke ellers kommer frem i rampelyset uten videre. Videre prøver vi så godt vi kan å være objektive uten å bli en ukritisk reklamekanal. Klikk innom og bedøm selv!

Med hilsen
Yngvar Ørebek og Erik Dahl
NORØL - Norske Ølvenners Landsforbund

Roger Larsen

Tuesday, May 23, 2006

veier og bompenger.

Vyrde lesar.

I meldes det at trafikken tar rotta på veinettet. Vel, vel ..

Kommunen har akkurat tillatt boligspekulantene å bygge enda tettere i sentrum UTEN Å TA HENSYN TIL PARKERINGSMULIGHETENE.

Kommunen har lagt sin administrasjon til sentrum, hvorfor ikke Skjeberg?

Kommunen nekter Skjeberg/Borgenfolket å bygge varehus.

Kommunen vil ha flere varehus, mere handel på Tunejordet. lokalbutikken tAPer.

Kommunen bygger IKKE nye sykkelveier, kommunen vedlikeholder de som er, dårlig om vintern.

Kommunen sørger ikke for at bussen går ofte, for at den er rimelig og for at den går der folk bor.

Kommunens tilskudd til barnehager medfører at små nærdagparker går konk og at storbarnehagene overtar. Hvert barn 4++ bilturer.

Kommunen elsker BOMPENGER for da ville alle problemene vært løst, og når problemene er løst, så får man finne på et nytt, akkurat som på Hvaler, til å bruke bompenger på!


Hokkuspokkusfilliokus(bompenger)
Abrakadabra(bompenger)
Superoptikjempefantafenomenalistisk(bompenger)
Sesam sesam(bompenger)
Simsalabim(bompenger)
Oi, oi, oi(bompenger)
Hurra(bompenger)
þrijoRdohtriRdalidun(bompenger)

Roger Larsen

Monday, May 22, 2006

kan vi EGENTLIG stole på de og en vellykket fortetting.

Vyrde Lesar.

I har noen fått tildelt en kontrakt igjen, eller hur+

Rådmannens innstilling:
1. Autodata AS velges som leverandør for tilrettelegging for bruk av betalingskort på kommunens parkeringsautomater.

Og så mener Østfold Fylkeskommune at veiene rundt de store byene i Østfold er i ferd med å bryte sammen av overbelastning. ja, og hva så, dette har vi da visst lenge, men det er jo i distriktene, der det ikke bor folk, og der hvor man grer kulturlandskapet vha. polske underbetalte leilendinger at man skal bygge veier. ERRØM helt på jorde heller, veier på det SENTRALE østland. Dælæn døtte!!!!!

Vet du at ststen betaler feriepenger til kuer og hjort? Ikke det, vel du vet det nå!

Og så et eksempel på vellykket fortetting i Sarpsborg sentrum, vi husker jo den ekle slimgrønne bakgården fra i går!!



Roger Larsen

Sunday, May 21, 2006

Riv rasket og ekle Franskmenn som er korrupte!

Vyrde Lesar.

I har vi hatt besøk av fintfolk. Eva Joly snakket om hvisking i korridorene, salg uten anbud og smørreturer til fotballkamper. Det er visstnok slik det skjer i Frankrike, men heldigvis ikke her ...

Jeg legger med et sammensatt bilde av Oskargate som skal rives. At dette er noe stygt grønnt herk, kan alle se!



Roger Larsen

PS: Farvel Telenor Teknologibrems. (Jeg er forøvrig spent på hva som kommer til å skje her i mitt hus - UPC kommer med ADSL, IP-telefon og noe mer snakks)

: Forget AT&T and the like. The only phone company you need is Skype, which routes your calls over the Internet and, as of May 15, 2006, costs nothing for outgoing calls made by users in the U.S. and Canada. And now you can almost forget your cellphone provider too—with this new Voice over Internet Protocol (VoIP) gear, you can make calls using Skype (or Vonage, another VoIP provider) from just about anywhere. No computer or dorky headset required.

Saturday, May 20, 2006

Som en struts gjemmer hodet!

Vyrde Lesar.

I har SA problemer med hvordan de skal utvikle e-SA. Kanskje de har ansatt feil e-redaktør. Hvem vet?

Debatten om Ålesundturer og boliftomtsalg fortsetter i SA. Dette er sakset fra Statens personalhåndbok:

4.5 Mottak av gaver og andre fordeler :
Statsansatte skal ikke, verken for seg selv eller andre, ta imot - eller legge til rette for å motta - gaver, reiser, hotellopphold, bevertning, rabatter, lån eller andre ytelser eller fordeler som er egnet til, eller som av giveren er ment, å påvirke deres tjenestehandlinger.

Og når rådmannen har liten sans for at han blir konfrontert med ryktene som går i byen om at noen dyr er likere enn andre, ja da man jo begynne å lure.

HVA FOREGÅR?

Det er forøvrig trist å høre at Borregaardsyssel Museum nå skal få et SIGNALBYGG(?) til 30 millioner, REPARER FØRST !!!! REPARER FØRST !!!

Roger Larsen

Friday, May 19, 2006

Sårbarhet og svartediket i Bergen

Vyrde lesar.

I var det veikaos i går. Det viser hvor sårbart vårt høyteknologiske samfunn er. Nå er det få bruer langs E6 og alle unntatt den nye Svinesundsbrua tåler muligens en trøkk. Svinesundsbrua har de bærende konstruksjoner OVER kjørebanen, så i disse terrortider har man ikke tenkt så veldig langt.

Og slik ser det ut ved Svartediket i Bergen, her ligger katastrofen klar.






Hadde jeg bodd på nedsiden av denne dammen, da hadde jeg ikke sovet så veldig godt.

Roger Larsen





Thursday, May 18, 2006

Søttendes, bunader og en farlig sari!

Vyrde lesar.

I har vi noe å glede oss til. Sjøl har jeg gått å tenkt på dette, og min løsning var litt annerledes. Jeg snudde scenebakveggen mer mot Jernbanegata og vred atriumet mer mot sør. skjønner ? Det er ikke lett å forklare, men løsningen vi ser her er bedre enn min, mest fordi de som har lagt den, har EKTE penger. Ikke politikerpenger.

Søttendes i går.

Etter å ha overvært 21 smell fra (ja hva heter saluttplassen i Kulås montro?), overvar jeg og den yngste av Brødrene Sonerud fra Fritznerbakken iddrettslag, speiderbevegelsens flaggheising i Atriet. Det er lite futt og fart over denne flaggheising, lite presisjon og den er kort sagt en tradisjon på vei ut, opp, vekk eller i emning av noe stort. Sarpsborg Jente og Guttekorps stiller som alltid forberedt opp, mens forberedelser og litt øving ikke ser ut til å være speiderenes sterke side. Dumt! Kanskje vi burde ha en morgenprosesjon her, start fra fengselet med 17.mai komiteen i spissen, som sammen med speidere og de av politikammerets stramme karar som er på vakt, ordfører, virksomhetsledere og annet dignitaria kan følge på. Marsjer inn til et Atrium SOM ER KLARGJORT lydmessig før de første tilskuere kommer (selvsagt via salutten!) og vipps, en NY tradisjon vokser fram.

Som sedvanlig fulgte jeg med til bekransingen av Olavsstatuen (som nå ser mot Kurland). Det var Hanne fra bryggeriet som talte i år (med en liten snert mot Harryhandling i Sverige). Jeg visste ikke at hun bodde i Halden, men det gjør hun visst! Vi er forøvrig klassekamerater fra den gule anstalt. Talen var bra hanne. Leve Constitusionen!!

Deretter var det venting på barnetoget. Dette var som vanlig Barnetoget, og jeg vil også her frekke meg innpå med forslag til fornyelse. Hvor er alle byens foreninger? SFK, turnere, veteranbilene, hundeforeninger, rideskoler, veteraner (det bør ikke være fra WW2) .. osv osv, og når man kommer til Kulås, så skal ikke korpsene gå i oppløsning ved scena, men marsjere spillende ned til sine "opplagsplasser" ved fontena ved barnehagen. Mindre kaos, mere kos.

Og Kulås Kakeløs bør ikke gjenta seg. Å spise baguetter og is og hambisser og grillpølser og .. søttendes er greit : MEN VI VIL HA TILBAKE KAKENE VÅRE.

Alene var jeg med min Studenterlue. Neste år er vi fler, men dette bunadshysteriet som har bredt om seg er nesten trist. ALLE går rundt i sørgefarger og de har knapt nok en maiblomst på brystet. Det er søttendes Bursjdag vi feirer, det er ikke en begravelse. Det var sånn at når det kom en dame forbi, feiende flott i en rød drakt, så måtte man trekke pusten av velvære og beundring.

Sjøl har jeg aldri skjønt dette med bunader helt. Jeg stammer desverre ikke fra Storgodsene i Rakkestad, men fra svenske stenhøggere og norske gårdsarbeidere. Det er jeg stolt av, akkurat som de tusner av etterkommere av storbønder og annet fint folk som flokker seg om barnetoget søttendes mai er stolte av godseierbakgrunnen sin. Studenterlua har jeg gjort meg fortjent(?) til og jeg pynter meg ikke med kakseklær. Vi fra ærbesklassen bør holde oss for gode til det!

Ballonger, ballonger, ballonger. Fra mitt ståsted på plenen foran Sarpsborg Kirke, var det meste jeg så, 11 ballongselgere samtidig. Ellve!! Flaggselgere var det derimot få av og ingen ballonger var formet som det norske flagg. Litt rart dette her, heller ...

Rassistbyen Sandefjord ville ikke at 17.mai-komiteens leder, Pournima Singh skulle holde 17. mai tale i sin beste stas. Nasjonaldrakten, sarien, måtte hun legge hjemme. Istedet holdt hun talen i bunad. Malte henne hvit også montro ?

I mars skrev jeg følgende setning : Norsk landbruk har de seneste årene vært (nesten hemmelig) drevet av Asiater og ØstEuropeere. Se her : DN

Roger Larsen

Tuesday, May 16, 2006

Spørreundersøkelse og trommestikker.

Vyrde Lesar.

I har man lagd en spørreundersøkelse om kommunen. Så få har svart at den desverre ikke er verdt så mye som styringsinstrument, men viser at Norge er et godt land å bo i.

Dunk! Bang! Klæsj! Smell!
Det er bystyremøte i Sarpsborg i kveld.
En klubbe går som en trommestikke.
Vi hører dens drønn, og vi liker det ikke.
Denne sal skal ei fylles av hat og forakt!
Husk ! Dere sitter på FOLKEVALGT makt!

Og vi, vi kan dere lede og veide.
For det er på tide med samarbeide.
Prøv å forstå, at det er ganske leit.
For den kranglinga deres, den er ganske teit.
Politikk skal være "den umuliges kunst".
Da nytter det ei, med busemann brunst.

Så når nye og unge, i salen seg setter.
La oss håpe de ei, sitter å svetter.
Og venter på kjeft, fra en med en kølle.
Som i smug, blir kallt, en politikerbølle.
Nei, redelig og ærlig, det skal man være.
Og andres syn, respektere og ære.

Så slutt nå, stopp opp, tenk dere om!
Hva om en borger til bystyret kom.
Ville hun her, føle seg hjemme?
Eller ville hun si : her er alle så slemme
Jeg bare snur, ut døren jeg går.
Da tilbake, bystyret, tafatte står.

Monday, May 15, 2006

Tullekopper på Hvaler.

Vyrde Lesar.

I går Gleng inn for St. Marie. Hurra!

Beboere på Hvaler (for noen TULLEKOPPER) mener at de folkevalgte har et klart moralsk ansvar for å ivareta interessene til dem som allerede bor i kommunen og ikke bare utbyggernes.
HÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ. HÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ. HÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ. HÆ-HÆ-HÆ-HÆ-HÆ.

Det får da holde med at kirkegården foreløpig kun er for de boende.

Og når vi først er inne på kirker : gravskipet under Tune Kirke, det må jo være like stort som Osebergskipet, men ingen har sett etter det enda. Jeg har alltid ment at her ligger det et skip.

Roger Larsen

Sunday, May 14, 2006

Tørsten driver meg til nærmeste vannverk!

Vyrde Lesar.

I er det spennende ting på gang. Det neste bør være nettilgang. Ihvertfall rundt bibliotekene. Og her er spennende bilder av Moder Jord

Sparta inviterte de som bestemmer over pengesekken i Sarpsborg Kommune på sightseeing til Ålesund. Der skulle de se på et fotballannlegg til over 250 millioner. Med seg på turen hadde de representanter for Sparta, blandt annet anleggsansvarlig i Sparta, Øivind Skjelle. Han var nok med for å heie, men det hjalp ikke. Sparta tapte. Skjelle har for øvrig flere hatter enn Spartahatten, han er utbygger og motstander av for mye av detaljstyring. Jeg siterer fra SA "på Tunejordet eier familien 38 mål mellom Plantasjen og Tune kirkegård. Denne tomten var en periode høyaktuell til bygging av et nytt fotballanlegg." Han er også aktuell som samarbeidspartner i det som kalles Kampus Grålum eller Campus Borg eller noe sånnt fint. Oppe ved den tomta Bukkarten fikk gratis av Sarpsborg Kommune. Da er det noe annet med fattige minstepensjonister som må innløse rådyre festetomter. Full pris takk!

Ordfører Engsmyr har kun EN kølle, men også han har flere hatter. Det er nemlig både Sarpsborg kommune og kommunens tomteselskap, Borg Næring og Eiendom, der Engsmyr er styreleder, som samarbeider med utbyggeren Skjelle på Campus Grålum eller Kampus Borg eller noe sånnt fint. Bare her er ordføreren iført TO hatter. Rådmannen, Evensen, var også med på turen til Ålesund og uttaler at 250 millioner EGENTLIG er mindre enn 50 millioner om man styrer sine avdrag rett( Bare 50 millioner - hokuspokus 200 millioner vekk med et tryllevink!!!!!) Eller som det stod i SA : "Einar Evensen skyter inn: Det er driftsregnskapet som er viktig. Dårlig drift av et anlegg til 50 millioner er dyrere enn god drift av et til 250." Hm ... Kanskje han vet mer om dårlig drift enn meg? Jeg har verken jobbet i kommunen eller NSB, men jeg skjønte egentlig ikke dette helt. Men det er det vel ikke mange andre enn Rådmannen som gjør heller? Det var for øvrig selvsamme Rådmann som la fram et kommunebudsjett med 100 millioner i nedskjærinnger, mens kommunen endte opp med et OVERSKUDD på 55,2 millioner. Her er menn med økonomisk innsikt, integritet og fotballinteresse.

Det er for øvrig idrettslaget (Sparta ?) sin skyld at det tilfeldigvis var Rådmannen og Ordførern som ble invitert til Ålesund for å heie på Sparta. Det sier i hvert fall ordførern. De andre, de som IKKE bestemmer over pengesekken i Sarpsborg kommune, de er pent nødt til møte opp på Sarpsborg stadion til industrivafler og tynn kaffe om de vil vite noe om fotballanlegg. Så da vet vi det. FY dere Sparta!!

Når vi så også vet at kommunen nå skal selge nærmere et helt kvartal av Sarpsborg sentrum for 1,2 millioner (mindre enn en leilighet koster på Kurland) til Betongbygg, uten engang å sjekke hva andre vil by, ja så må man helt tilbake til Romerikes tid for å finne politikere med en slik innsikt i demokratiske og økonomiske prosesser(jeg kan egentlig ikke skjønne at det er lovlig!). Jeg blir så tørst av slik innsikt at jeg tror jeg må finne meg et vannverk for å slukke tørsten. På Baterød har jeg vært før, og Romeriket var før min tid og der gikk vel vannet i akvadukter, egentlig. Så Romerriket Vannverk, nei fantes nok ikke. Kai su, teknon. Jeg får dra til Baterød.

Debatten mellom Frk. Jensen fra Frp og stasminister Stoltenberg på fjærnsynet, inneholdt de sedvanlige politiske blødmer. Det eneste som virkelig var nytt var at stasministeren slo fast at Frk. Jensens tittel som formann, viste at Frp var på vidda med sin nippi, håpløst gammeldagse, lite PK. Siden stasministeren neppe kan tvinge Frp til å endre tittel på sin formann, bør han som leder av en flertallsregjering øyeblikkelig endre de han kan : Rådmann, fylkesmann, lensmann - start NÅ da Jens!! Og ikke glem bassengene!!! Og om Fredriksen stikker fra landet, han bor der skatteflyktningen og storspionen Treholt har holdt til de siste årene (velkommen hjem Treholt, kjekt med moderne sykehus selvom man ikke har bidratt til felleskassa ?) på Kypros, så bryr ikke Jens seg om det : HAN HAR JO FORTSATT OSS Å BESKATTE!!

Roger Larsen

Saturday, May 13, 2006

Østre - død og forlatt (men vi får fettkokte kjøttkaker på Tørje)

Vyrde Lesar.

Eiendomsskatten : straffen for ikke å drikke opp penga kan fort bli høy : Snart legges salgsverdi til grunn (den FASTSETTER kommunen) og så får vi se : Gammelt hus i Sarpsborg/Fredrikstad/Moss sentrum ca 2mill + hytte på Hvaler (50talls, på svaberg) 3mill = 5mill. 7 promille skatt = 35000 pr år i skatt! Sånn går det når man ikke drekker opp penga!!

Og OM man drekker opp penga? DA BYGGER KOMMUNEN HUS TIL DEG OG BETALER HUSLEIA, STRØMMEN, BUSSBILETTEN ..... rettferdighet for sliterne!!

I har det endlig kommet nye retningslinjer for båndtvang, så nå kan også de med hundeskrekk gå i lysløypa.

Klokker

Trist, men sant :

En tur gjennom Østre bringer oss nærmere våre forfedre, men ikke så nært som på Tune kirkegård. Nedslitt asfalt og døde butikker griner imot oss når vi kommer fra fossesiden, siden som IKKE skal få sitt eget handelssenter, da det vil konkurrere med jordet og vil medføre mindre trafikk over særpebrua (og selvsagt mindre behov for bompengeskatt).

Bydelen er en skam for hele Østfold, og de som er ansvarlige bør ta sin hatt og dra på subsidiert tur til Ålesund. Feks sammen med en av byens utbyggere med carte blanche til utbygging. Hmm ... Romerike vannverk noen?













Roger Larsen

Friday, May 12, 2006

Olavs Vold, og SÅKALLTE experter.

Vyrde Lesar.

Det var langdag i sarpsborg i går, bortsett fra noen som satt å drekte oppe ved Silhuetten, noen dritings dopehuer i Østre og et par, tre støkker på karusellen ved glasslottet på Tørje, så var det ikke direkte folksomt. Tørjselleræne pakkæ sammen når jeg gikk forbi sånn ved 1815 tida, og det var en trist forestilling. men døm sellte vel kanskje noen hammburgærær.

I skriver de bitre menn ledere. Setninger som : "Formelt sett er det ikke ledelsen, men en prosjektgruppe basert på bistand fra såkalte eksterne eksperter, som anbefaler flytting til Halden." tyder muligens på at de har forstått noe og er bitre. For vi har

såkallte eksterne eksperter på :

Rygge - negativ støy.
Langemyr - fjellknoller.
Fortetningsplanene til kommunen.
ja ju neim it.

Eirik ... endelig ...... har dere forstått det, men det er ingen grunn til å være bitter og lei seg: SOMMEREN ER HER!! (Om dere nå bare forstår forskjellen på celloloseaviser og e-aviser snart!)

Sjøl håpte jeg på Østre Bydel(følg med i morgen), men sett på med studentøyne ville jeg valgt Fredrikstad (VÆRSTE) deretter Halden. Sykehus på kalnes(?) : om, dersom, såfremt, i fall, hvis (midt under brølende Spukalover på Rygge og rett ved en brølende 6felts motorvei - 4felt er neppe nok om flyplassen realiseres, om sukkerspinnindustrien drar hundretusner (beregnet av såkallte experter), om krona forblir sterk (billig kjøtt) og SFK bygger stadion til 300 millioner og kjøper seg halve Afrika som spillere og kommer til første divisjon og julenissen kommer til St. hans) Hoppalong Cassidy : hvor er din hest!

Jeg tok meg en tur for å se på 1702 raset i går og oppdaget til min store glede at på Borregaardsyssel repareres livsfarlige tak, men selvom de ansatte sa at her var hverken farlig eller at noen takstein hadde falt ned, så har vi beviset på det motsatte her. Olavs Vold er i en slik stand at området på baksiden bør stenges av. Knuste vinduer, åpne vinduer ... og her var en liten grasvoll før, etter gravinga langs grunnmuren så er det bare ugress. Kanskje like greit, det er livsfarlig her !!








Roger Larsen

Thursday, May 11, 2006

Øreproppen og nytt styre.

Vyrde Lesar.

I er det ihvertfall NOEN som holder bena på bakken. HURRA for oss i LO.


I februar fikk Sarpsborg Hørselhemmedes Forening nytt styre.

Foreningen har holdt det gående siden 1950 og har siden 2004 fått mange nye medlemmer. Det nye styret har brukt våren til å planlegge framtiden, og det er opprettet et par underutvalg: tinnituss(øresus) og menièr.

Styret vil forsøke å styrke opplysningsarbeidet med de hørselhemmedes problemer og vil legge litt mindre vekt på sosiale samlinger enn tidligere. Foreløpig er planene å ha et møte med siste nytt fra hjelpemiddelsentralen og de hjelpemidlene de råder over. Hjelpemiddelsentralen kan hjelpe mange med mye. Et møte med en leverandør av digitale høreapparater og andre hjelpemidler. Vi vurder også å tilby kommunens skoler en kort innføring i forbyggende arbeid mot støyskader. Enten ved å tilby hjelp til å informere elevene, for eksempel alle elevene på et visst klassetrinn får besøk, ved å informere lærerne eller ved å forsøke å få elevenes foreldre i tale. Dette arbeidet har startet ved at vi har gått til innkjøp av en "Øreklokke" som kan henges opp i klasserom, barnehager ol, og som ved hjelp av farger viser barn og voksne når støynivået blir farlig høyt. Forbyggende arbeid er viktig.

I løpet av kort tid vil vi gjennomføre en undersøkelse blant våre 500 medlemmer. Alle medlemmene vil få tilsendt folderen "Øreproppen" og kan krysse av for ulike studiesirkler/temaer de vil vi skal starte opp med. Her har vi valgt å satse på både hørselrelaterte kurs/studieringer og kurs av mer sosial karakter. Høstens sosiale utflukt vil bringe oss ut i de store skoger. På jakt. Soppjakt.

Service-teamet er som vanlig på plass i Storbyen(2.etg) fra kl 10 til 13 hver mandag. Her vi du kunne få gratis assistanse med høreapparater, batterier til hyggelige priser og gode råd av våre eksperter.

Den nye styrelederen heter Gunnar Jansen og med seg i styret har han Per Einar Jenseg, Tone E. Isaksen, Aase Berit Lande Jansen, Roger Larsen, Mette Strange Hagen, Morten Jelsnes, Kjell Hagen, Thor Andersen og Andreas Røsok.

Roger Larsen er Tinnitusskontakt og Andreas Røsok er Menière-kontakt. Vi har også opprettet en "Hørsel-telefon" 45 67 57 11, som vil være åpen hver fredag mellom 1800 og 2000,
e-mailadressa er gjansen@sensewave.com og
snail-mail er : SHF. Postboks 16, 1740 Borgenhaugen.

Roger Larsen

Wednesday, May 10, 2006

mai 1945 (2)

Vyrde Lesar.

I kunne det neppe gått værre, men den enes brød er den andres død. Vi kan jo legge den nye ungdomsskolen hit, og bruke pengene vi sparer på Sykehjem og veier. Om vi er lure da!

Fra Eddys dagbok torsdag 10 mai, 1945. Kristi Himmelfartsdag.

Patruljerte i gatene med mitt lag 6 mann fra kl 2-6 morgen, i 3 distrikter 2 mann i hver.
Laget bestod av H.Lundbekk, Sv. Lundbekk, R. Lande, Paul Johansen, W. Hendriksen og Lars Svendsen.

Roger Larsen.

P.S. Disse maiukene var nok mer nervepirrende enn vi skjønner. I VestEuropa (Danmark inklusive) hadde Døniz kapitulert, men kampene foregikk fortsatt i Øst (for å redde flest mulig fra "den røde fare"), Russerne stod i Nord-Norge og spørsmålet var : Was nun, Kleiner Mann.

Tuesday, May 09, 2006

mai 1945

Vyrde Lesar.

Fra Eddy sin 7de sans onsdag 9. mai 1945.

kl 730 kom til politistasjonen og fikk ordre om å arrestere N.S folk, tok Nelson, J.Jammissen og Jonas Johansen. Tok ca 40000 kr. hos Jammissen.

Karl Johans gate.

Torvet

Politistasjonen. Her kan man muligens se Eddy!

St. Marie gate.



Andre tider!

Roger Larsen

Monday, May 08, 2006

Tyristelle og gjerrigknarker!

Vyrde Lesar.

I er det noen som sier : formann men ikke stasminister. Sjøl er jeg usikker. Partiet har utradisjonelle løsninger, men vil de få de gjennomført? Kulturintriserte stemmer neppe Frp (men det er ikke så mange som går på teater, Opera og i museer), bønder stemmer ikke Frp, redaktører stemmer ikke Frp ... men vi er et utradisjonellt land, vi har oljepenger, men bruker alle på å opprettholde en gammeldags, reaksjonær og extrem dyr primærnæring. Vi får se. Og det vi ser nå er at andre "oljenasjoner" rasler med sablene, Iran, Russland, Nigeria og Venezuela strammer demokratiets belterem. Og oljeprisene stiger. Og de stiger og de stiger ... dette er selvsagt noe alle vet : en (tilsynelatende eller reell) usikker verdenssituasjon = høyere oljepriser.

Norge gjennomsyres av "gjerriknark-turisme".

Utenlandske turister legger lite kroner igjen. Men det er vel fordi vi har priset oss ut av markedet det! Det første turistene møter er bompenger, så er det bompenger og så er det bompenger og da har de kjørt 15 mil. Så må de betale 125 spenn for en svidd snitzel pyntet med appelsin og salat og 125 spenn for en svidd rødspette pyntet med appelsin og salat og 75 spenn for en øl og ... det er ikke sånn i Sverige nemlig .. ikke i Danmark heller og ikke i Tyskland heller og ikke i .....

Og skal man parkere så koster det rappt en hundrings om man skal se på den bemosede Borregarrdsyssel (for det de ville se - Greåker fort der bestefar var - er nedlagt, avstengt, nedbyggd og rasert) 30-40-50 kroner for en kaffe med en liten usmakelig masseprodusert mandelkake ... det er kanskje ikke så rart at de har med seg det meste?

Roger Larsen

Sunday, May 07, 2006

Museet mangler penger, ikke innsatsvilje!

Vyrde Lesar.



Kritikken av Borregaardsyssel Museum har falt som en takstein i hodet på noen.

"Driftssjef Einar Hals Gundersen er mildt oppgitt over Larsens karakteristikk av bygningene ved Borgarsyssel" og "Museumsdirektør Gunn Mona Ekornes avviser også hun at det er forbundet med fare å bevege seg inne på museumsområdet. Men hun er smertelig klar over at bevilgninger til vedlikehold ikke står i stil til behovet."

Kritikk er smertelig, spesiellt når den går ut over de som til daglig sliter med et budsjett som er håpløst for lite, og som har en umulig oppgave. Det er ikke de ansatte på Borregaardsyssel sin skyld at Museet er i forfall, det er mangel på bevillinger. Og når midlene ikke rekker til i tiår etter tiår, så når forfallet (dessverre) tilslutt en tilstand som ikke kan karakteriseres enn annet en farlig. Dette var EN av grunnene til at den gamle direktøren trakk seg tilbake. Han orka ikke mer. Det er tungt å drive museum i et fattig land. Museet mangler penger, ikke innsatsvilje!

Jeg vil derfor oppfordre byens almue, ja TIL OG MED byens politikere, til å ta seg en tur, eller som det heter på russisk : Idi i smotri!(lærer man fortsatt russisk på spionskolen montro?). Start på nedsiden mot Borregaard hvor skolen ligger gjenspikret med sponplater, hvor hagen er blitt et villniss og hvor råten griner i mot en, og spaser så inn hovedporten. Se dere nøye om! Er dette noe å vise til i glansblekkene turistene skal få? Vil du forresten ta med deg turistvennene dine hit, til Gamlebyen i Fredrikstad eller til Festningen i Halden? Og apropo festning : mens foreningen for Høytorp fort i Eidsberg (sammen med Forsvarsmuseet og Eidsberg kommune) er i ferd med å bygge opp Høytorp fort til et historisk monument, så forfaller Greåker fort, de deler som ikke har blitt nedbygd og rasert da! Høytorp er i disse dager i ferd med å remontere sine kanoner og henter i disse dager en gammel 12 cm fra Midtbrødøya ved Egersund. Vi er i sannhet en fattig kommune i et fattig land.

Det er bevilget så lite penger til Borregaardsyssel museum (et av problemene er at museet ikke ligger i "Distriktene") at om Frp kommer til makten, så vil ikke Museets ledelse merke noen forskjell. Nesten ingenting er omtrent det samme som ingenting.

Og bare så det er sagt, om ikke taksteinene på ymse tak er rettet på : så ER det forbudet med livsfare å bevege seg på området. Har ikke SA en fotograf med telelinse da? Bildene mine har de fått, filmen fra i fjor vet de hvor ligger og det er ikke SÅ langt fra SA-bygget til museet.

Så til Flystøy. Pådriverne til Rygge flyplass har nemlig beregnet støybelastningen for oss som bor i nærheten av inn og utflygningstraseene (Sarpsborg er midt under : midt i støyens sentrum så å si).

De har bergenet gjennomsnittet OG TATT MED DE TIMENE FLYPLASSEN ER STENGT! Utrolig! Hvilken gjennomsnittshastighet hadde bilen : ja 60 km i en time og så 23 timer i garasjen : ja 2,5 km i timen!! Og skattetrykket i Norge er nesten fraværende om vi regner gjennomsnittet i hele døgnet i stedet for pr time. Og så prøver de en spansk en til : støy beregnes etter en logaritmisk kurve, og hvordan beregner man gjennomsnittet av det da? (70 desibel er dobbelt så mye som 60 db og 60 db er dobbelt så mye som 50 osv i begge retninger). Rygge har snart negativ støy, flyplassen SUGER til seg støyen fra E6!

Heromdagen, tre sekunder og to minutter over ett (nattestid) den 4 mai, hadde vi følgende konstellasjon 01:02:03 04/05/06.

Roger Larsen

Saturday, May 06, 2006

Idi i smotri

Vyrde Lesar.

vet du at flystøyen fra Rygge beregnes i gjennomsnitt! Dvs de tar med de timene som natta det ikke går fly også! Så derfor kan jeg slå fast at skatten i Norge I GJENNOMSNITT er lav, egentlig ca 1/4 av det vi betaler i dag. i gjennomsnitt . For ikke å snakke om gjennomsnittsfarta på Norske veier. Min er under 10km i timen, og da regner jeg selvsagt med den tiden bilen står stille. Akkurat som man gjør på Rygge. Rettogslett LURERI fra våre upperste folkevalgte som går god for slikt TULL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Borregaardsyssel.

Sånn var det i fjor, det er ikke mye bedre i år!

YouTubeTest (kanskje raskere)

Dette går veldig sent å laste ned (desverre), men ta en tur sjøl. Til Borregaardsyssel!



Roger Larsen

Idi i smotri

Friday, May 05, 2006

Flyplassen og Sarpsborg innflyvningsby.

Vyrde Lesar.

I har edruligheten igjen intredd.

Og de skriver, helt rett, at Naturvernforbundet har drøya altfor lenge med å komme på banen. Jeg har lenge lurt på hvor de har vært og nå er de for sent. Desverre. For det er ikke bare støy denne banen kan skape, den vil skape problener med klimagasser, med sykehuset på Kalnes og med turister. uHvem vil turistelle under en innflyvningssone? Noen, men ikke mange. Du kan se de rundtomkring på verdens flyplasser. På feks Heathrove i London har de egen utkikksplass og her står de hver dag, med kikkerter, med store notatbøker, pc-er ... og noterer bilskilt ... ehhh ... flyskilt.

I Bergen bodde jeg i nærheten av innflyvningen til de fire flyplassene Bergen har, Helikopterflyplassen til Haukland sykehus/redningstjenesten, helikopterbasen på Flesland, sjøflyplassen i Sandviken og flyplassen på Flesland. Det var og er et støihelvete, men så er Bergen spesiell, Bergensdalen er trang !

Det er forøvrig til Bergen Rådmannen og Ordføreren burde dra for å suge inntrykk til Campusekatten sin, ikke til Seattle eller hvor de nå var!

Roger Larsen

Thursday, May 04, 2006

snart en brølende hexegryte av støi!!

Vyrde Lesar.

I forteller man vitser i SA. I går sånn ved 0800 tiden kom to små private jetfly til Rygge. De brølte inn over Lysløypa, og om de ikke lager lyd så vet ikke jeg.

Se forøvrig nyttige idioter.

Det var sikkert et par politikere som kom hjem, eller kanskje en skatteflyktning som var blitt syk, og kom tilbake fra Kypros, hva vet vel jeg. Fiffen har lenge brukt Rygge, da de synes at distriksflyplassen på Gardemoen ligger alt for langt unna. Den ble jo bygget for at det skulle havne noen kroner i distriktene, IKKE for at de upperste blandt de upperste skulle bruke den. Det får da holde at valgkuene og valgsauene sitter i kø i timesvis på vei tilogfra, i milelange bilkøer.

Hurum var selvsagt det beste valget, men både kunder og vi ble ofret på "Distriktenes" alter!

Roger Larsen

Wednesday, May 03, 2006

Skatt på hjemmehjelp, men ikke på sjømenn!!

Vyrde Lesar.


I stilles følgende spørsmål :

Er det en god idé å bygge sykehjem der Valaskjold skole står i dag?

Og selvom jeg vil ha ungdomsskole her, så er svaret gitt : Vi MANGLER sykehjemsplasser, ikke fordi folk blir mer kravstore, men fordi vi lever lenger, blir eldre og trenger hjelp. Eldre eldre har også eldre barn som er eldre enn før, og som kanskje ikke orker å stelle og passe på sine eldre foreldre lenger. Sånn er det. men det er også sånn at det etterhvert blir så mange eldre eldre at de vil ta så mye av statens ressursser at vi bå begynne å betale det sjøl, finne billigere løsninger, finne bedre hjemmehjelpsordninger (er det kommunens plikt å vaske leiligheter ?), barnebarna da montro ? kan de ta et tak ? nei det kan de nok ikke, da de knaptnok vet hva et håndtak på en skyffel er!

Vi går spennende tider i møte. Og hvorfor skal sjømenn slippe skatt når ikke hjemmehjelpere gjør det ?

Roger Larsen

Monday, May 01, 2006

Greåker

Kamerater.

På Greåker stod arbeiderklassens vogge.

Tomtene til Sanne soli, brusfabrikk, lerebrennerier, Hølæ, butikker og Greåker cellollose, Sarpsborg Mek, Greåker skole, Kino ......

Og på Greåker var 1.mai togene lange og brede, dominert av menn med hatt og lang brun frakk. men sang vi dette verset av Internasjonalen ?



Imot oss statens lover bøyes,
av skatter blir vi tynget ned.
Og fri for plikt den rike føyes,
mens ringhets rett ei kjenner sted.
Lenge nok vi ligget har i støvet:
Vi stiller frihets krav mot rov.
Mot alle retten skal bli øvet,
slik vil vi ha vårt samfunns lov.

Roger Larsen

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls