Tuesday, October 31, 2006

Hmmmgreier.

Vyrde Lesar.

I har vi noe å glede oss over. Det beste er at det ikke loves, lyges og tulles. Hurra for rådmannen.

http://www.sa.no/lokale_nyheter/article2381473.ece

Og etter fotballturen til Ålesund, det motsatte. Det begynner å bli mye penger, mange steder.

http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article886101.ece

Roger Larsen.

Monday, October 30, 2006

Rådyr i hagen. Råbillige tomter til de rike på Grålum.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er ei pissæbule stengt. Det bryr jeg meg ikke noe om, men det som er trist er at utsiktsbaren på Saga hotell er stengt. DET ER TRIST DET.

Frp kvitter seg med gammelmennene og vil se på Fagbevegelsen. Det er bra, da store deler av fagbevegelsen er infiltrert av hemmelige marxister. Ikke bare Valla, men også i alle andre skikt. Noen har tilogmed skiftet etternavn. men det er jo ikke så rart !!

I min hage har jeg ofte rådyr, og min festetomt var rådyr, vannavgiften er rådyr, men om man er rik nok så får man råbillige tomter på Grålum. Som Bukkarten.




Roger Larsen.

Ps : Frp skifter ut gammelfrperne og slipper jentene til. BRA.

Pss :

Barnevernet jobb nr. 1. Karita Bekkemellom oktober 2005.

Kan ikke love noe løft. Karita Bekkemellom oktober 2006.

Var det 40 MILLIARDER vi bruker på et håpløst gammelmodig og bevisst ineffektivt landbruk ?

Psss : Da jeg var i Halden på lørdag, støttet jeg noen ungdomsskoleelever som skulle reise med de hvite bussene til Polen og Tyskland for å besøke konsentrasjonsleirene. Kanskje slike turer burde inkludere leirene i de sosialistiske statene, Østeuropa. Ungarn, Polen, Tsjekkoslovakia, Romania, Bulgaria og Albania. Kanskje de baltiske land burde regnes med. De var jo under vingene til det sosialistiske drømmelandet Sovetunionen, eller Russland, eller hva disse forkvaklede regimene kallte seg.

Pssss : Når jeg spaserer gjennom sarpsborg undrer jeg ofte på hvorfor de såkallte byplanleggere så konsekvent forsømmer og overser de sosiale og kulturelle funksjoner som hører bylivet til. Arbeiderpartiets reserveordfører teller kafeer og var med på å ødelegge Sarpsborg som by, da de vedtok Tragedien på sandtorget.

Psssss : Noen dyr er likere enn andre dyr, derfor endrer vi reglen når det passer oss : "Vil endre LO-regel for å gi Valla gjenvalg NTL-leder Turid Lilleheie vil endre 60-årsgrensen i LO, slik at LO-leder Gerd-Liv Valla (58) kan sitte i fire ekstra år." Og så er hun jo så flink, sterk, barsk, flott osv. osv i det tyteuendlige.

Pssssss : Med hvilken rett stjeler vi arbeidskraft og hjerner ?: "De Polske fangene skulle egentlig sittet bak lås og slå. Men fordi Polens arbeidstagere har flyktet vestover, er fangene løslatt for å jobbe."

Sunday, October 29, 2006

Haldengreier igjen.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg river vi trehusa med Arbeiderpartiets aktive medvirking. I Halden er de dome og tar vare på røkkelet. Det er jo bare vanlige folk og turister som likær sånnt. Legg merke til timeprisen på perkeringa - 3 kroner timen - OG at du ønskes velkommen til kommuen. Det er jo ganske urettferdig dere, at på den ene siden av stien, nei kommunegrensa, så koster det tre kroner timen å parkere i sentrum, mens på den andre siden, den som ligger i Sarpsborg (som er styrt av Arbeiderpartiet) koster det 5 ganger så mye, 500% mer. Flåkommunen Sarpsborg viser seg fra sin sanne side (og selger hotelltomter til spottpris til steinrike hotellutbyggere - hotell som er som kopier av de den steinrike utbyggeren feks har i Langesund. langesund er muligens stedet hotelleieren (en gintånnikk til ?) truet med å legge utvidelsen av Grålumkopien om han ikke fikk tomta omtrent gratis). Eier de ikke folkeskikk utenfor bystyresalen heller ?


Om dette hadde vært i Sarpsborg så hadde det ikke vært.


Ente dettæ heller.

Å ente detta.


Roger Larsen

Saturday, October 28, 2006

Haldengreier

Vyrde Lesar.

I har de ikke fått med seg at skolemat var realpolitikk; alså løgn, mens Orkla ser på framtidsmuligheter. Kunne de ikke greid seg med en dørfabrikk ?

I dag er det slektsforskerdag i Halden. sånt kan vi ikke ha i Sarpsborg da det ikke er plass på biblioteket, og som kjent er det hoteller og trafikk som er i vinden her. Foredrag om granittindustrien i Idd skal bli spennende, det var der min oldefar, Skjeggelarsen, først satte sine føtter. Ved Berg rekonvalesenshjem. Restene av granittindustrien ligger der fortsatt, kaier, veier, noen brakker ..

Roger Larsen

Ps : Kan man drikke rødvin til kjøttkaker ?

Pss : Nå har DAGBLADET blitt RASSISTER også. Komme med sånne dome rassistiske SANNHETER.

Friday, October 27, 2006

Drit i kølla!! Follow the money !!

Vyrde Lesar.

I får mangemillionæren og hotellkongen Arthur Buchardt tomter til spottspris. Hotellet til Bukkarten skal utvides og han har muligens truet med å legge utvidelsen til Fredrikstad (?)derfor slår Arbeiderpartiet til med omtrent gratis tomt og øking av boligskatten på vanlige folks boliger, Penger må jo kommunen ha. Det noe annet med gamle minstepensjonister som spydig får slengt i trynet at enten så betaler de vannavgift for begge etasjer, eller så får de bygge om til villa. Det er jo bare å bruke av minstepensjonen det.

Er man rik så betaler man alså ikke etter markedsverdi, men etter formue, yrke eller noe annet. Da er det noe annet med småkårsfolket dere : SKATT INN TIL RYGGMARGEN og selvsagt full pris på alt (unntatt vannavgift, den er dobbel for noen).

Boligskatten i Sarpsborg er allerede det dobbelte av hva den er i Fredrikstad. Og er det ikke urettferdig da dere at på den ene siden av kommunegrensa så er eiendomsskatten det doble av hva skattearbeiderpartiet i nabobyen måker inn? Boligskatten er som kjent en extraskatt på å bo, det er kun spekulanter (som feks Bukkarten) som tjener på boliger, vi vanlige dødlige, vi kan ikke bygge oss 100vis av leiligheter på stadion for å spekulere i boligbobla. Når vi selger, må vi enten bo i telt eller så må vi kjøpe noe nytt. Og det nye er like dyrt som det vi solgte. Kom igjen Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet (det er som kjent synd på bøndene så de skal slippe å betale boligskatt de), taxering NÅ. Prisene er på TOPP. FLÅ ALLE !!

Men de som bor i området får også noe igjen. Mer støy, bråk, trafikk og forurensing. Takkar og bukkar.

Til opposisjonen : Drit i kølla!! Follow the money !!

Roger Larsen

Thursday, October 26, 2006

Jentegreier.

Vyrde Lesar.

I bryter Sarpsborg Arbeiderparti løftene så det susær. Men hva er det egentlig som skjer ? Hadde de egentlig tenkt å holde løftene ?

Det vi ser er en ung, intelligent, politisk stjerne som skal brytes ned. Linda Karlsen har blitt lurt av sine egne. Hun ER nemlig ingen løgner, men hun skal fremstilles slik. Linda Karlsen er nemlig en fare for de etablerte oldingpolitikerne i Sarpsborg Arbeiderparti, og hun skal skvises ut. Hun settes til å fronte saker som allerede er avgjort på bakrommet (noen har tatt en telefon ?), og hun skal kastes til ulvene, hun skal slites ned, hun skal ødelegges politisk, hun skal raseres. Hun utgjør nemlig en fare for den etablerte maktelite. En maktelite som drar på fotballtur med eiendomsutviklere og boligspekulanter. Det er kampen om Sarpsborg Arbeiderpartis sjel vi ser, skal framtiden styres av ungdommen eller av politiske oldinger med isbiter i gintånnikken?

I mai 2004 fikk en annen frittalende, intelligent og sterk kvinne, Anne Grete Erlandsen, brutalt sparken av rådmann Einar Evensen. Så brutalt at det etterpå ble inngått et forlik med kommunen angående den råe oppsigelsen. Hun tok sykehjemsboernes parti. Også hun var farlig for de etablerte nettverkene innad i kommunen.

Det vi ser er et mønster. Unge, intelligente og sterke kvinner sees på som en fare, og skal de presses ut av sine verv med alle midler. Intelligente jenter har alltid utgjort en fare for gamle menn. Husk hekseprosessene.

Til byens jenter : Når valget kommer, er dere mest intressert i fotball eller av samfunnet ? Det er fortsatt lovlig å endre på valglistene. Start oppmarsjen NÅ !

Roger Larsen.

Ps : Har de skjønt noe ? Men kanskje 30 år for sent ?

Pss : Men fisken skal selges også heller ?

Psss : I Fredrikstad har Sivilombudsmannen talt kommunen midt i mot. Min festetomt som ligger midt i trafikken (kommunen lurte de gamlingene som bodde her før godt, bra kommunen) ble taxert som om den skulle ligge i Hesteskoen. Jeg var jo en IDDIOT som kunne spørre om taxeringen var feil, den var nemlig gjort av KOMMUNEN !!! Men dette viser at jeg hadde rett, det var nemlig slik at de skulle begrunne taxten.

Pssss : Disse trailerne vil Ordfører Engsmyr og Arbeiderpartiet sluse gjennom Greåkerdalen. Det kan bli mye avgasser i skoleromma da !

Psssss : Telenor selger Satelittdivisjonen. Smykkeskrinet til den RødGrønne regjering er lukket. Blir det nok en dørfabrikk ?

Pssssss : de rødGrønnes ønskefylke.

Wednesday, October 25, 2006

Utbyggingsgreier.

Vyrde Lesar.

I skal det nå kun tenkes penger. Stakkars oss beboere.

Utdeling av gratis tomter i bytte mot deltagelse, og salg av billige tomter til "noen" som ringer, skaper forvirring og undring.

Hvem skal EGENTLIG tjene på utbyggingen av Stadion og 150 til 300 luxusleiligheter. Utbyggeren ? Idemakeren ? Eiendomsutvikleren ? De som tok med seg ordfører og rådmann på tur til Ålesund ? Hva ER det slike turer kalles igjen.? Noe med meierismør ?



Og om overskuddet ikke skal brukes på idrett OG kultur. All idrett OG kultur er det noe som ikke stemmer. En god kommune å vokse opp i for fotballglae barn og fotballglad ungdom ? Eller er det et par ord for mye her ?

Jeg tror (DERE ER I VEIEN !!!) at etikk og åpenhet (100VIS AV MILLIONER !!) er særs viktig i den situasjonen kommunen er (VIKTIG !! FOTBALLBY!!!) i nå. Fagforbundet skriver om vennskaps og nettverkskorrupsjon i siste utgave av Fag>bladet og den artikkelen bør opposisjonen, både i Arbeiderpartiet og andre steder lese. Samtalen med ASVO står i parantesene. (PENGER !! PENGER !! PENGER !!)

De siste årene har styreansvarsloven skremt og forvirret mange lokalpolitikere. Problemstillingen er at folkevalgte sitter i bedriftsstyrer og lever i den villfarelsen at de representerer et parti og ikke en bedrift eller et selskapet.

Opptrer man grovt uaktsomt med de verdiene som kommunens egne aksjeselskaper eier, interkommunale selskaper (IKS) eier eller kommunale selskaper eier, kan man stå til rette, ikke bare for by-hy-histyret, men også førfølges på privatformuen. Dvs at om man forvalter kommunens eiendommer på en slik måte at de ved salg, ikke gjenspeiler den reelle verdien, feks etter at man har fått en telefon, så kan man stå økonomisk ansvarlig for kommunens tap og måtte gå fra gård og grunn. Det er alså ikke nok å like en ide som man blir presentert for, synse at en boligspekulant er grei, eller på andre måter se bort fra bedriftens beste og tro at man er partiets representant i bedriftsstyret.

Som styremedlem på den ene siden av bordet og som eier på den andre siden av bordet, kan ingen sitte. To hatter ser dumt ut, men er ikke ulovlig.

Folk som har styreopplæring som jobb, bedriftsrådgiver Lillian Andreassen, fra Bedriftskompetanse AS, har noen råd til de alle upperste

Vær ydmyk : du har noe å lære.

Skill roller : eierrolle, styrerolle og politikerrolle.

Vit hva du vil : Hva vil vi med selskapet.

Spør eierne : Hva vil de

Unngå partibok : styrene trenger KOMPETANSE

Bruk kompetansen : synliggjør styremnedlemmenes kompetanse

Forsiktig med ordfører : Sentrale politikere bør styre unna sentrale styreverv.

Og da blir spørsmålet ? Når Sarpsborgs ordfører og rådmann var i Ålesund og så på Kålårlein stadion : hvilken rolle hadde de med seg. Hadde de flere hatter på hodet, hvem hadde invitert, hvorfor var ikke flere politikere invitert og kan vi få se invitasjonen, hvem betalte og foregår det mange slike tomtereiser?

Roger Larsen

Ps: Mhooligens disse som skal ha millionene ?

RBK-trener Knut Tørum mottok drapstrusler på e-post etter søndagens seriefinale i Bergen.

Eggkasting mot Steffen Iversen under søndagens seriefinale

Kargbo mistet hodet og hoppet inn i en stygg tofotstakling på Jimmy Hempte. En takling som kunne kostet Hempte karrieren. Kargbo ble sendt i dusjen med direkte rødt kort. Hempte kom seg på beina, men måtte senere byttes ut.

– Jeg er glad for å se at Hempte overlevde det grusomme angrepet, sier Brussel-formann Johan Veremeersch til Het Laatste Nieuws.

Molde-direktør Tarje N. Jacobsen mener norsk fotball har fått et kjempeproblem med tribuneoppførsel.

– Vi ser tiåringer står og synger negativt. Ordbruken går langt over streken. Media bidrar også til å fyre opp stemningen, sier Jacobsen.

Eliteserieklubbene har allerede snakket om at de må ta tak i den negative utviklingen.

– Vi har markert oss i mange år med «nei til mobbing» og «nei til rasisme». Da må vi vise at vi kan dette i praksis, sier Molde-sjefen.

Magne Hoseth er et yndet mobbeobjekt blant mange bortefans. Han mener likevel det er stor forskjell på de enkelte lagene. HamKam er på mange måter verst, sier Hoseth ærlig.

Søndagens ordbruk egner seg dårlig på trykk, men det går i banneord og hets på et nivå som ligger så lavt som det er mulig å komme. (ANB)

Tuesday, October 24, 2006

Varehugreier og Ungarerleiern.

Vyrde Lesar.

I jubles det over E6trafikken. men det bor jo folk i disse områdene også ! På den annen side så er et stort varehus for mat og dritt fra Kina noe vi skikkelig trenger her i Sarpsborg. Det er nemlig altformange som bruker gågata.

60års jubileum med bismak.

Ungarerleiern som ble til flyktningeleiern ned på Tindlund (Parkveien - nå Myrstadveien), var fyllt av flyktninger fra Fascistregimene i Øst. Her fungerte det fargerike fellesskap på godt og ondt, og vi som vokste opp på Tindlund fikk venner blandt flyktningenes barn. De var, er og vil alltid forbli en del av OSS. Og man må stille seg spørsmålet. Hvorfor er det ikke slik i dag ?

Jeg husker spesielt en ungdom, som kun bodde der kort tid, han var så traumatisert av kampene i Ungarn, at han spilte de ut som skuespill på plenen. Med det ladde håndvåpenet han hadde brukt mot russerne og som han hadde under hodeputen.

O tempora, O mores.

Inngloingskoeffissient = 100 % (nesten).



Roger Larsen

Ps: Finansministera og direktørdattera går ikke av neste år allikevel om det ikke er nok barnehageplasser. Hun tar en realpolitisk saltomortale, eller juger så det renner av ho. Løgner som hun muligens blir.

Monday, October 23, 2006

Boligkrakk og Arrogansegreier.

Vyrde Lesar.

I er det ikke bare vanlige følk som får problemer med arrogansens høyborg.

Og ellers i landet er visst de fleste eiendomsutviklere og boligspekulanter sikre på at "NEIDA - DET BLIR IKKE BOLIGKRAKK". Olav Thon og Ringnes og lokale folk er skjønt enige i det.

De som selger boliger er også einge i det. "NEIDA - DET BLIR IKKE BOLIGKRAKK"

Hvorfor må de si det på fjærnsynet og i blaene hver dag montro. Venter de på det boligkrakket som har begynt i Amerika ?

And the looser is : de som har kjøpt bolig med nesten 100% belåning og avdragsfrihet og som egentlig har kjøpt katta i sekken.

************

Ellers så går alle landets sykehus med store underskudd og sparer så det sprutær :

-færre planlagte helseinngrep.
-lengere ventetid.
-overtidsnekt.
-ingen vikarer
-økt press på de som er på jobb
-vedlikehold utsettes (enda mer).

Da er det godt at et gammeldags og bakstreversk bondesamfunn får mellom 15 og 45 milliarder for å produsere dyr mat på en gammeldags måte på alles bekostning.

Det sier tilogmed Kirkens Nødhjelp. Norges bondelag mener (selvsagt ) at Kirkens Nødhjelp ikke har peiling på sultene barn, fattige lang og elendighet. Det er jo i de Norske distrikter at elendigheten florerer. Og Vidkun Quislin var en bra mann sa bøndene i Telemark på 70tallet : HAN LA IKKE PRESS PÅ DYRKA MARK !

Roger Larsen

Ps : Det er fare for kornmangel neste år sies det. Skal Norge fortsette med sitt lekelandbruk ?

Pss : Grisekrise meldes det også om, Gilde, bøndenes egen kjøttprodusent ser det slik (fra Aftenposten) : "Nina Sundqvist i Gilde sier når vi henvender oss til Gilde.

- De private slakteriene har en høyere slaktevekt på grisekjøtt, og betaler også mer for det. Dermed tar de ikke ansvar for totalmarkedet"

Tenke seg til, de private slakteriene har KUNDENE/FORBRUKERNE i fokus. ÆSJ for noen køddær !!!

Sunday, October 22, 2006

Bydelsgreier.

Vyrde Lesar.

I skal det bygges STORT. Det er FK Sparta Sarpsborg som er satt i førersetet for de omfattende Stadion-planene. Engsmyr har vært i jevnlig kontakt med anleggsgruppa i FK Sparta Sarpsborg på uformell basis og nå venter han på en formell henvendelse fra klubben, slik at Stadion-prosjektet kan få en politisk behandling.

SA viser oss bildet fra den sprudlende Ålesundturen.



OMVISNING: Ledende profiler i Sarpsborg kommune og i FK Sparta Sarpsborg på omvisning på Color Line stadion i Ålesund. Fra venstre: Sparta-formann Lars Malmberg, daglig leder Tor-Ivar Pettersen, styremedlem Arne Hæhre, rådmann Einar Evensen, styremedlem og anleggsansvarlig i Sparta, Øivind Skjelle, daglig leder i Color Line stadion Helge Blindheim og ordfører Jan O. Engsmyr.

Og her er det flere med mange hatter. Fagforbundet i LO har Fagbladet som kommunikasjonskanal. De er opptatt av vennskap og nettverk. Det ville være helt på jordet å påstå at noe slikt foregår i vår lille snille kommune, men artikkelen er interessant alikevel, her beskriver vi i LO vennskaps og nettverkskorrupsjon. Sånnt har aldri jeg tenkt på egentlig, og gjør det heller ikke til daglig. Men så var det det med hattene da.

Vi dropper økologisk mat, ikke bare fordi den er dyrere, men også fordi den er umoralsk. Det blir som å hugge trær med øks, sag og hest, kanskje morro, men ikke en levedyktig næring. Det å produsere mindre mat fordi man ikke vil tilpasse seg virkeligheten, det er overproduksjon av mat i Norge, kun for å forsatt beholde de enorme subsidiene som åretapper landet (skoler, veier, sykehjem, du og jeg lider under denne umoralske og tyvaktige framferd) må ta slutt. Det sier tilogmed Kirkens Nødhjelp. Norges bondelag mener (selvsagt ) at Kirkens Nødhjelp ikke har peiling på sultene barn, fattige lang og elendighet. Det er jo i de Norske distrikter at elendigheten florerer. Og Vidkun Quislin var en bra mann sa bøndene i Telemark på 70tallet : HAN LA IKKE PRESS PÅ DYRKA MARK !

Roger Larsen.

Ps : To kinesere er dømt for menneskesmugling og handel med barn (i Sverige), Tilsammen forsvant 150 asylsøkerbarn og ungdom fra nordiske mottak. Smuglerne fikk 2 år og 2 år og 3 måneder. De burde hatt livsvarig. For hvert barn !

Saturday, October 21, 2006

Settfotennedgreier.

Vyrde Lesar.

I sier noen at alle vinner. Det er selvsagt ikke sant, de som nå sparer sjøl til egen pensjon er de NYE taperne (de som gjør noe sjøl er jo ikke klienter), og de som betaler for en lang utdannelse sjøl (og står løpet ut), de taper ... men noe må man jo gjøre. For pensjon skal man spare til sjøl. Pensjonen skal ikke pumpes opp fra Nordsjøen. Nordsjøen skal (sukk, sånn er det jo ikke) til skoler, universiteter, bibliotek, kulturhus, kirker, veier, eldrehjelp (til de som trenger det), barnehageskoler, førskoler, moderne skoler, kulturskoler, geopolitiske skoler, utviklingen av et robust og realt politisk system som IKKE bygger på MIN TUR NÅ - prinsippet.

Sykelønns og uføreordningen MÅ det også røskes ordentlig opp i.


Blokka til Betongbygg er ferdig og innflyttet. Over 2,5 mill har leilighetene gått for her. Det er godt over det doble av hva kommunen solgte en tomteindrefilet for, til det samme firmaet.

Her er ingloingskoeffessienten nærmere 100%. Still deg opp på yttersiden og se alt hva de som bor her gjør. Hallo !!! dere bygger blokker i en by, ved en giftig og extrembråkende ferdelsåre, dette er jo en betongstålglassmastadont som hører hjemme et sted med utsikt, ikke et sted hvor det går 1000ner forbi hver dag og glor inn. Tror dere meg ikke ? ta en tur sjæl.

Reællitiblokka Innglo !

Roger L.arsen

Ps : Gårsdagens blågg gikk ut da jeg måtte hjelpe til med en konsert. Vi begynte før 0600. Og det var en konsert for byens skoleungdom. De fra kruseløkka bare hoiet og skrek og ingen av lærerne brydde seg i det hele tatt og enkelte av elevene måtte ha med seg gjetere. Helt ABSURD. Kan ikke folk oppføre seg i det hele tatt, så har de egentlig ikke noe på konsert å gjøre.

Pss : det meldes nå fra Rygge Flyplass at det vil bli "et langt høyere passasjertall" som vil bruke flyplassen. og ergo "langt flere fly". Flya, som du sikkert hører innimellom hvis du ikke er politiker, vil fly innover Sarpsborg oftere, og senere på kvelden. Hvorfor reagerer ikke våre politikere på at vi i Sarpsborg kommune skal bebråkes noe inn i helvete ? Har de vært på fotballkamp i Rygge også ?

Psss : Dagsavisen melder at STATSMINISTER jens Stoltenberg har forhåndsdrøftet pensjonsreformen med en av partene i arbeidslivet FØR alle andre. På turer rundt Bånntjern har han hatt med seg LO-leder Gerd-Liv Valla. Den gamle marxisten fra Blindern. Litt skal vi jo ha igjen for de 5 millionenen vi har kjøpt oss et parti for. (Og de pengene Jens bruker er jo kun fellesskapets ... hi.hi. hi .........)

Pssss : (brev til SA)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg Arbeiderblad kommer sannheten fram. Politikerne opererer med TO typer politikk. En politikk de skal bruke for å bli valgt inn på Tinget og få morro arbeid og bilær (hva skulle Statsministeren med en stæsja UNGDOMSBIL montro ?) og bra pensjon (lønna er dårlig dessverre, men det er vel derfor vi får de politikerne vi får) og en politikk som de bruker i virkligheten verden. Når virkligheten kommer sigende og man gjør det motsatte av hva man sa for å bli valgt inn på Tinget, så heter det ikke LØGN, neida, SA slår fast at når de rødgrønne (og muligens når opposisjonen gjør det samme?) juger, så heter det REALPOLITIKK. Gassrensing ? Nei det var FØR valget det ! Hi, hi, hi, hi. Nå lurte vi IDDIOTENE igjen dere, de trodde på det vi sa FØR VALGET. Ha, ha, ha, ha, halasajkold ! Men EGENTLIG så er det ganske alvorlig når de aller upperste sier noe og gjør noe annet.

Arbeiderpartiet i Sarpsborg lyver om eiendomsskatten. Partiets gruppeleder, Linda Karlsen, lovte i fjor at man ikke skulle øke eiendomsskatten. Da budsjettet ble behandlet på høsten samme år, gikk partiet inn for en økning med ti prosent. I den debatten lovte Arbeiderpartiets gruppeleder, Linda Karlsen, at det ikke skulle foretas omtaksering. Nå foreslår Arbeiderpartiet det. Det står i SA. REALPOLITIKK ? Nei. Reinspikka LØGN !! Og da kommer spørsmålet : Er Arbeiderpartiets gruppeleder, Linda Karlsen, en realpolitiker eller en løgner. Er en spade en spade ?

"Pappa !? Skulle vi ikke få schjylling og laks og scjøttkaker til lunch på skolen ?"
"Jo, barnet mitt. Det så vi alle på farvefjernsynet at finansministeren og skoleministeren lovte i beste sendetid."
"Men når FÅR vi det da pappa ?"
"Kanskje aldri barnet mitt."
"Pappa?! Du har sagt at det er stygt å lyve!!!!!"
"Dette er ikke løgn, barnet mitt. Det er REALPOLITIKK."

Roger Larsen

Thursday, October 19, 2006

Indrefilettomtegreier.

Vyrde Lesar.

I (denne linken går til et tilfeldig sted, akkurat som søkefunksjonen i SA) er det noen som tjener ustyrtelig mye penger på boligsalg. Når man i tillegg får tomteindrefileer gratis (ja når man betaler ca 1,2 mill for en kjempesentral tomt (og det etter å ha tett en telefon til en tilfeldig(?) person i kommunen) og selger leiligheter for 2,7 millioner pr stykk, så er det GRATIS) av kommunen, så er man vel så nærme det dollarske himmelrik man kan komme.

Fra Fagbladet : (Even Tømte)

"De største problemene med korrupsjon i Norge oppstår i kontaktflaten mellom offentlig og privat sektor, ikke minst i forbindelse med offentlige innkjøp, mener Jan Borgen. Offentlig sektor kjøpte varer og tjenester for nær 256 milliarder kroner i 2004. Mange av milliardene fordelt med vennetjenester eller egen økonomisk vinning som rettesnor.

Det kan dreie seg om vennskaps eller nettverkskorrupsjon."

Roger Larsen.

Ps : (fra SA bloggen)

Sykelønnsordning (igjen)
Innsendt av Roger Larsen (ikke verifisert) på Tor, 2006-10-19 07:37.
En 33 åring fra Bangladesh har utøvd ekstrem vold mot sin barnebrud står det i dagens Dagsavisen. mannen som jobber med flerkulturell forståelse er siktet av Oslopolitiet for familievold.

Mannen er nå SYKEMELDT !!!!

Helt uforståelig ! Hva er det egentlig som foregår ? Er voldsutøvelse mot barn en sykdom ?

svar sitér
Sykelønnsordningen
Innsendt av Roger Larsen (ikke verifisert) på Ons, 2006-10-18 07:46.
Det er mulig at SA ikke vet det, men man trenger vistnok ikke være syk for å bli sykemeldt lenger (på meg virker det helt absurd), men statlige, fylkeskommunale, kommunale og private virksomheter misbruker sykelønnsordningen når de skal rasjonalisere. Se på NSB, posten og andre store bedrifter. Det er et merkelig og umoralskt system. Det triste er at både arbeidsgivere, arbeidstakere, LO, storting og regjering MÅ være oppmerksomme på misbruket, MEN DE GJØR INGENTING MED DET. Untatt Jern-Hansen da, og han fikk jo et rapp over fingra...

svar sitér
Sykelønnsordning og arbeidsledighet
Innsendt av Blogger (ikke verifisert) på Ons, 2006-10-18 14:50.
Og nå i dag meldes det at folk melder seg arbeidsledige vha oppsigelser fra arbeidsgiver for å få arbeidsledighetstrygd mens de går hjemme med barn. Og akkurat som i forrige innlegg, Ingen vet noe om det !!! merkelig.
svar sitér

Wednesday, October 18, 2006

ikkenoegreier.

Vyrde lesar.

I finner man mye rart og man kan nå kommentere Den Store Leder. Og det er bra. SA har nok sine kanaler rett inn i det APske hjerte, men har nok fortsatt en vei å gå i lokalpolitikken. Det trengs flere politikk og kulturjournalister enn foppallidioter ehhhhh..... fopalljournalister i SA.

Roger larsen - litt lat i dag.

Tuesday, October 17, 2006

Geriatrigreier.

Vyrde Lesar.

dette er blogg nummer 700 - omtrent på rad. Mye rart, mye tull og mye morro (synes jeg sjøl da, og det er nok bare jeg som leser dette smørreriet. Men det er en god øvelse i å skrive noen ord daglig. )

I har vi geriatrisk rock på det beste. Det er trist at barn i dag vokser opp med VG-lista og ikke ser annet en skrevende tupper, og rappende, gullbehengte noxakter. Hvor er revolusjonen i musikken, hvor er the thundering stones. Hvor er nyskapingen ?

London Calling !!! Husker du rocken, britpopen, nyveiven ... og alt det andre.

Eller så er det første styremøte i Russen 72 i dag. Snart 35 år siden vi var russ. Hmmm ...

Deliverance - Picknik med døden.
Cabaret - Kabaret
Deep Throat.
Play it again Sam.
The Godfather - Gudfaren
Fellinis Roma.
Frenzy.

Musikk hadde jeg nok slutta å høre på på den tiden, muligens fordi jeg da allerede var i ferd med å miste hørselen, og hadde problemer med lyd.

Middle of the road - Soley Soley
Pop Tops - Mamy Blue
Ratiti
Saft - People in Motion
Sultana - Titanic
Finn kalvik - En tur rundt i byen
George Harrison - Bangla Desh
Joan Baez - The Night they drowe old Dixie down.
John Lennon - Imagine
New Seekers - I'd like to teach tthe world to sing
Cat Stevens - Morning Has Broken

Roger Larsen

Ps : Regjeringens smykkeskrinekspert, næringsminister Dag Terje Andersen, presses nå av LO til å stanse salgsplanene for Hydros alminiumsvirksomhet. Stans all endring og nytenking !! NÅ !!!

Pss : Arkitektur i Halden har fått pris. Hvorfor bruker man ikke arkitekter i sentrum montro ?

Psss : Kulturhus i Bergen under videreutvikling (hele byen summer av kultur egentlig). Fotball ?

Pssss : Jeg må tilstå. Jeg har betalt barnehage svart. Jeg har betalt håndtverkere svart. Jeg her røkt rare sigaretter. Jeg har smuglet både en og to flasker vin, brennevin og øl. Jeg har drukket hjemmebrent. Jeg har jobbet svart. Jeg har lastet ned fra nettet. Jeg har stjålet en kotelett på EPA i 1969 og en pose karamellsaus hos Rådæn i 1959 (den lå på gulvet, og jeg angrer enda). Jeg har kjørt for fort. Jeg har muligens sneket i kø, men det er jeg ikke helt sikker på. Jeg sykler uten hjelm. Jeg har drukket øl på silhuetten og vært full. Jeg har muligens tent på en skogbrann. Jeg har skutt småføl med luftgevær og hagle.

Jens !! Er jeg klar ?

Monday, October 16, 2006

Skatt og møegreier.

Vyrde Lesar.

I grøsser vi og tenker på gamle dager da dette var nesten daglige hendelser. For at det skulle bygges bruer fra en øde øy til den neste, ble hele familier knust i dødsulykker på morderveien. Og på Tinget var blikkene rettet mot distriktsveiene.

Og i Sarpsborg kommer sannheten fram. Politikerne opererer med TO typer politikk. En de skal bruke for å bli valgt og få fet lønn og morro arbeid og bilær og bra pensjon, og en som de bruker i virkligheten verden, den såkallte Realpolitikk. Hi, hi, hi, hi ---- nå lurte vi IDDIOTENE igjen dere, de trodee på det vi sa FØR VALGET, ha, ha, ha, ha, halasajkold husker vi vel alle? Men EGENTLIG så er det ganske alvorlig.

Det blir spennende å se nå da, etter at den nye svenske regjering har sparket fra seg og lagt seg til rette, om skattelette og mer ansvar for eget liv vil føre til et lykkeligere land, lavere arbeidsledighet, billigere brød, vin og sjokolade. Svenskene er heldige da de slipper å dra på et håpløst foreldet jordbruk, slipper de enorme forurenserne som enkelte av våre gamle industristeder er og har en moderne og oppdatert infrastruktur, spesiellt DER DET BOR FOLK.

Men det skjer noe i MøeLand, men de må være forsiktig !! TENK OM DET GÅR MED OVERSKUDD (det fæleste av alle fæle ord i norsk landbruk). MøeLand2.

I dag er det AETAT dag.

Roger Larsen

Sunday, October 15, 2006

Stasjonsbyen Greåker.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg stiles det spørsmål om VårHerre.

Stasjonsbyen Greåker. Trenger vel ingen kommentar ?






Roger Larsen.

Ps :

En arbeidsgruppe bestående av vellykkede, hvite, kristne, middelaldrende Sarpinger er utpekt av en hvit, kristen, middelaldrende ordfører. Denne hvite, vellykkede, kristne, middelaldrende arbeidsgruppa, skal etablere en felles møteplass for HELE kulturlivet i Sarpsborg. Hva nå det kan bety, er det kommunen eller tettstedet Sarpsborg det snakkes om ? Men dette er viktig, selvom det ikke begynner så altfor bra.

De har funnet ut at kulturaksen går fra Kulås til Gleng, og har derfor definert store deler av kommunens befolkning utenfor et snevert kulturbegrep. Kultur er mer enn konserter i Kulås og på Gleng. En kulturakse må for det første ha med de store tungvekterne i kommunens kulturliv, identitareskaperne Bede-marten og Olavsdagene på Greåker, dernest må den favne ALLE innbyggerne, dvs også ikkeetniske nordmenn, utkantstrøkene i kommunen og barn og ungdom. Aksen bør starte på Hafslund Hovedgård, derfra bør den ta turen til Borregaard fabrikker, svinge innom Borregaardsyssel museum, sveive bortom Folkets Hus og ta seg god tid i det fargerike fellesskapet i Østre. Deretter skal aksen ta straka vegen til barn og ungdom i Allaktivitets og Kulturskolehuset på EPA (og her det et kulturelt fellesskap og mangfold det swinger av), før aksen dundrer innom Restaurantkvartalet, innom kinoen (hva med en filmfestival? BIFF - Bergen internasjonale filmfestival kan kanskje hjelpe SLFF Sarpsborg lokale filmfestival ?), aksen er innom Sarpsborg kirke, Festiviteten, det trange, gammeldagse og utdaterte Biblioteket og deretter Gleng40++. Et lite hvileskjær (for å få igjen pusten, for på Gleng holdt den kulturelle virvelvind og kulturgeniet Bjarne Åserød til, hans aktivitetsnivå kunne ta pusten fra de fleste), og så skyter aksen gjennom kommunens skolemiljøer (det er LOKALE kunstnere som skal formidle den kulturelle skolesekken, men hvor er de i aksemakten ?), aksen svinger ut mot Valaskjoldfeltene fra vår rike fortid (vi vil ha Tunestenen tilbake og myyyyyyyyye mer fra de Osloske museumsstøvkjellere), snurrer rundt ved Tunevannet, og braser innom våre sykehjem og aldershjem. Deretter returnerer aksen til Tørje (som ikke skal pyntes med mækkdånnalsparasoller !!!!! og er det virkelig kun kiosken som drives av ikkeetniske nordmenn som skal fjernes ?), på Tørje blir aksens spydspiss mottatt av byens Musikkorps da de aller upperste er ute og ser etter luftslott, mens de egentlig burde være på tur til Stasjonsbyen i Skjeberg eller det avlivede Greåker sentrum. Ikke en kamp på stadion uten et musikkorps! Stadion er for øvrig bra nok som den er - 400 millioner ? Har det klikka for noen ?

"Oi, oi, oi det går likar no", i Kulås, er også kultur, men har ingenting med identitare å gjøre. Ingenting med en følelse av at det er her vi hører hjemme (som Bedemarten og Olavsdagene på Greåker får så fantastiskt til). Den følelsen er egentlig vanskelig å få i sentrum, da det ser ut som om at den politiske elite i Sarpsborg, konsentrerer seg om å forfordele de rikeste, og å flå småkårsfolket her i kommunen. Gi de rike billige eller gratis indrefilettomter og smell til med skatt og avgifter (i to etasjer) på småkårsfolkets hjem og hytter, ser ut til å være mantraet. For klarer småkårsfolket den skatten, så klarer de denne og klarer de den, så klarer de denne ...

Et egnet lokale til møteplassen finner arbeidsgruppa helt sikkert i Østre. På Borregaardsyssel eller kanskje de skulle spørre noen utenfor sitt rigide, hvite, kristne nettverk ?

Ps. Neste år får ALLE barn i Sarpsborg tilbud om skoleskyss. For det er jo ganske urettferdig at de på den ene siden av stien får gratis skoleskyss, mens de på andre siden av stien, kanskje noen meter nærmere enn naboen, de må gå til skolen. Vi takker Arbeiderpartiet for å ha innført nye retningslinjer for hva som er rettferdig her i kommunen. Nå blir det vel måking overalt også, for det er jo urettferdig at de som bor på den ene siden av stien får raskt måket vei, mens de på den andre siden av stien ... Eller hva med drosjetakstene, busstakstene, festetomtpriser ... Mulighetene er UENDLIGE for et mer rettferdig samfunn !!!

Roger Larsen

Saturday, October 14, 2006

Kulturgreier.

Vyre Lesar.

I er det noen som tror at vi kan bli "kulturbyen". Det er tull. Kultur konstrueres ikke, den vokser fream. Som i Fredrikstad. Det ER en kulturell klassefroskjell på Engsmyrn og Haabeth. I Haabeths favør. Men Med Maya på Festiviteten, ny Kulåsscene så er vi på vei. Men vi mangler noe :

Den kulturelle akse er usymmetrisk. Den perfekte kulturelle akse starter på Borregaardsyssel museum, Fra Folkets Hus bukter seg gjennom den flerkulturelle Østre bydel, stopper opp på Allaktivitetshuset på EPA med kulturskolen og alle barna og ungdommene, sniker seg gjennom restaurantgata, stopper lenge på Kinoen og tenker på Tor Fosse (BIFF direktør - bergen internasjonale filmfestival - SIFF ??), deretter går den via kirken, Festiviteten, Gleng og helt bort til Teknikken og Valaskjold skole og stenalderfeltene (via St. Olav, Kruseløkka ) svinger av og opp mot sykehjemmene på Kurland, før den ender på Tørje. Og på Tørje tar vi med oss Bede-marten, og Hoilavs-dagene på Greåker. Aldri en fotballkamp uten KORPSMUSIKK !!!

Oiii.

Og noen vil ta opp kampen mot eiendomsskatt. Bra Frp. Bra !!

Svær kran på Greåker.



Roger Larsen

Ps : Jens flørter med Krf. Det er det kun en grunn til. Han venter på SVs uttreden fra regjeringen. Direktørdatra klarer nok ikke å holde museumsvoktere og Langeland og surrevirrebarn stangen i tre år til.

Friday, October 13, 2006

SurreVirregreier.

Vyrde Lesar.

I vil noen ha et spektakulært tårn. Bra. Vi må vise fram det vi har, også av tissetasser (tissetass er forøvrig et ord som ikke er tillatt i SA, penis derimot går an). Noen mener vistnok at redskapen er enorm, men det skjønner jeg ikke. Har ikke alle en sånn tissetass da ?

Bergen gjorde ikke det Sarpsborg nå gjør, og dette ble det ikke noe av ! Heldigvis. I dag er Bergen en av Norges største turistattrraksjoner (med alt dette medfører av bråk, ståk, leven og inntekter). Bryggen er på verdensarvlisten, middelalderen ligger helt oppe i dagen og de er innfallsporten til "the Fjords", på alle språg. Og de er, med rette, stolte av byen sin, velbevart som den er. Velbevart er desverre ikke havebyen Sarpsborg. Her reiser den ene brunostbetongblokka etter den andre seg. Med Arbeiderpartiets velsignelse. Egentlig så er det vistnok bare å ta en telefon, og så FÅR man ei sentrumstomt billug eller gratis. I hvertfall om man tilhører de aller rikeste eller drar på fopalltur med noen. Hvilken hatt var det i dag da montro ?

Roger Larsen.

Ps : Nå går SurreVirrepartiet inn for å pøse gift ut i lufta fra GASSkraftverket på Mongstad, noe de mente var uakseptabelt i SurriMorra ærklæringen. De går (lokalt) inn for å la de enarmede bandittene bestå, og Jens Stoltenberg forbereder seg på regjeringenes sammenbrudd. Frieriene til KRF kan neppe tolkes på en annen måte.

Pss : Endelig kan byens politikere visa at de er opptatt av kultur. Det er bare småpenger som skal til i første omgang, med Folkets Kultur Hus og Kulåsparaply.

Thursday, October 12, 2006

Luftslottgreier.

Vyrde Lesar.

I er det noen som lurer på hvor Vårherre er. Han er visstnok ikke i Skjeberg . Heller ikke på Greåker. Men nå MÅ folk slutte å mase over forfall og extremfortetting og trafikkstøy og veier som går i oppløsning. Vi skal jo få så fint TØRJ !! Å et 5milliarders lekeland der den nye høyskolen skal stå, eller sånn sirka der da, ved siden av de bygga som blir tomme når BI flytter til Fredrikstad.

Det hadde kanskje ikke vært så domt å konsentrere seg om noe annet enn luftslott, sånn innimellom?

Eller som jeg sier til tafattSA (når de etterlyser VårHerres tilstedeværelse på i Skjebergbyen):

Kanskje nede på Greåker ? Nei, de siste åra så er det vel gamleErik som har herjet der. Gamle Tune kommune skal bli en trafikkmaskin for ... Ja hva da egentlig ? Gamle Tune kommune skal bli en trafikkmaskin !

Tenk når tusenvis av trailere og annen trafikk skal presses opp gjennom Greåkerdalen. Hvorfor teller dere ikke trafikken på 109, legger til den økte trafikken til 4-5 milliarders bygget ved badeland (er det noen som er fulle i Rådhuset montro ?), legger til Sykehusansatte som skal til (vel, vel, så var det dette med hu derre ,,, derre ... Ja) sykehuset på Kalnes. OG SÅ FORTELLER DERE FOLK HVA DETTE VIL BETY I FORURENSING, LYS, STØY, GASS ... Kort sagt : forteller om hvilken framtid politikerne ønsker seg."

Roger Larsen

Ps:

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det noen som lurer på hvor Vårherre er. Han er visstnok ikke i Skjeberg Stasjonsby, for der råder forfall og forsøpling som muligens kan tilskrives en annen herremann. Vårherre er nok heller ikke på på Greåker, men nå MÅ vi, borgerne, slutte å mase over forfall og extremfortetting og trafikkstøy og veier som går i oppløsning. Vi skal jo få så fint TØRJ !! Å et femmilliarders lekeland der den nye høyskolen skal stå, eller sånn sirka der da, ved siden av de bygga som blir tomme når BI flytter til Fredrikstad.

Det hadde kanskje ikke vært så domt å konsentrere seg om noe annet enn luftslott, sånn innimellom? For eksempel vedlikehold av skoler SOM ER I BRUK, av veier SOM EKSISTERER, om BOLIGOMRÅDER SOM ØDELEGGES AV EXTREMFORTETTING OG TRAFIKK, AV TRAFIKKSTYRING ....

Jommen bra at Sparta (eller hvilken hatt det nå var, som var i Ålesund og så på Color Line stadioen) skal få store tomter av Sarpsborg Kommune gratis. Nede på Greåker, på Moa, fikk ikke Greåker Fotballklubb byggetillatelse til et par småblokker engang, men som Ordføreren sa i SA : "Jeg har vært medlem av Greåker IF siden jeg var åtte eller ni år, og var også leder i klubben i mange år. De som har noe å si til meg kan ringe meg". Har Arbeiderpartiet en vei til politiske beslutninger utenom de demokratiske, institusjonaliserte politiske kanaler ? Vi husker at en av byens aller rikeste (et begrep tatt i fra den RødGrønne agitasjonsretorikk) tok en telefon til Arbeiderpartiet, og fikk kjøpe en tomt, en tomteindrefilet, midt i sentrum, for en slikk og ingenting. Helt uten bud ! Hmmm .. Er det svovelsyre jeg lukter, eller er det noe annet, noe emment ?

Jeg sier i et tips til tafattSA :

Kanskje Vårherre er nede på Greåker ? Nei, de siste åra så er det vel gamleErik som har herjet der. Gamle Tune kommune skal bli en trafikkmaskin for ... ja hva da egentlig ? Gamle Tune kommune skal bli en trafikkmaskin !

Tenk når tusenvis av trailere og annen trafikk skal presses opp gjennom Greåkerdalen. Hvorfor teller dere ikke trafikken på 109, legger til den økte trafikken til 4-5 milliarders bygget ved badeland (er det noen som er fulle i Rådhuset montro ?), legger til Sykehusansatte som skal til (vel, vel, Sylvia Brustad kommer ikke fra Sarpsborg) sykehuset på Kalnes, legger til trafikken til Rygge Flyplass. OG SÅ FORTELLER DERE FOLK HVA DETTE VIL BETY I FORURENSING, LYS, STØY, GASS ... Kort sagt : forteller om hvilken framtid politikerne ønsker seg."

Kom igjen SA, det er IKKE så farlig utenfor kontorLANskapet !!

Roger Larsen

Pss : Det balloer seg til. Det e så kjækt med en tur til Oslo. Alle vet at finnmarkinger kominerer ferie og operasjoner på ststens betaling, men kun Balloen sier det rett ut.

FLOTT - SLIKE POLITIKERE VIL VI HA !!!!

Og Senterpartiet holder seg for øra og synes det er helt OK med sløsing av fellesskapets ressursser.

Psss : Stutumland på Skjærhalden er i ferd med å gå konk.

Pssss : Åtti prosent av de spurte i undersøkelsen mener Mosseregionen, bestående av Moss, Rygge, Råde eller Våler, byr på mye god kunst og kultur.

Wednesday, October 11, 2006

Kvælme (fopall) greier.

Vyrde Lesar.

I skal det brukes penger. Fem, seks milliarder skal brukes på det SA og kommunen kaller "gode prosjekter". Hooliganstadion - 400 millioner (kun for fotball - og friidrett å sånn har man vist tenkt på, men bare tenkt), sciensesenter i verdensklasse 4000 millioner = 4 milliarder , parkeringsplasser å greier å greier. Det bællær på seg, og samtidig føler ikke Engsmyr at noen av prosjektene er urealistiske eller overdådige. Og nettopp det gjør det så vanskelig å si nei til noen av dem.

Da var det annerledes med Greåker idrettsforening som ville bygge et par småblokker for å få penger til miniputtlagene sine. På Greåker var det helt umulig, helt rettogslett forferdelig og om de lurte på noe (greåkerforeldrea) så kunne de bare stikke innom kontoret til Olførern (bor han ikke på Moa da ?) å ordne opp. Eller kanskje invitere på fopalltur til Ålesund, eller en annen tur, feks til Glasgow (det blir bonuspoeng på korta av slikt).

Har det rabla for SA ? Eier de ikke motforstillinger mot fantasiene ? Spiser de alle ved det samme bord ? Hmmm .... boligannonser vil det nok kanskje bli flere av og andre annonnser og hmmmm ....

Gratis ferie? Egentlig så er det nok pænga å spar her !!
Lærermangel ? Egentlig ikke så rart etter at hun har rakket ned på sitt eget yrke i årevis.

Roger Larsen

Ps :
SA sensurerer dette ordet : Mhooligans. De endrer det til muligens eller kanskje, det er mhooligans for meget å forlange at de ser på hva som skjer på fotballstadioene rundtomkring i verden ? Eller lokker opp øra. De, reporterne fra SA, må være de eneste som ikke hørte tilropene : "TA NÅ DEN NEGERN" og andre brøl om den eneste fargede spilleren på stadion når Mammado (?) spillte på SFK. Jeg hørte de hver gang jeg var der !! Lokk øra og lat som om virkligheten ikke er der.

Pss :
Den RødGrønne regjering tar 471 millioner i utbytte fra Posten (mer en dobbelt av det de sa ved valget) og tar derfor penger som er våre. Frimerkegebyret skal jo være en tjeneste til landets innbyggere, ikke en ekstraskatt !

Psss :
La Afrika sulte !! LEVE TOTEN. Det er jo en grunn til at vi må betale myyyyyyye mere skatt. Og dyrere mat, selvsagt.

Pssss :
Skogeierne (bøndene) vil ha erstatning for elgen som ulven spiser opp. jeg er sikker på at de 15 ulveparene som holder til i Norge, minst spiser 1000vis av elg i året. Sånnt blir det jo skattefrie extrainntekter av, selvsagt unntatt gårdsregnskapet.

Psssss :
Den RødGrønne regjering vil senke trygdeytelsene (kanskje ikke så rart når mange på trygd får mer enn de som jobber om man legger isammen alt : husleiestøtte, trygd, strøm, vann, forsikringer, Tv-lisens, busskort og muligens utdannelse). Signalet kommer via Pølsehansen, JernHansen, TaperHansen, som ikke vil kritisere den svenske regjering som kutter i trygdeutbetalingene. Tenk om bungdom må jobbe for like lite som POLAKKENE !!! Eller ha lærlingelønn, som det het i gamle dager.

Pssssss:
To av politikerne som skal være med i den nye svenske regjeringen er tatt for svindel, den ene , som en av Venstres topper, for å betale svarte penger til en annen forbryter, og en for å unnlate å betale TV-skatten. Starter dårlig dette her.

Tuesday, October 10, 2006

tafattSA og fundamentalistgreier.

vyrde Lesar.

I har vi en avis. En deskriptiv avis som forteller om tagging og Jan Werner og .. men problemvinklene er så kjedelig, så kjedelig, så kjedelig ... tafattSA som gjengir ordførerns mer eller mindre velutviklede ideer, som ikke problematiserer "gratistomter", som ikke slår i bordet med 10kronerbiletten på buss, som måtte hjelpes til å se hvor veiproblemene på Hafslund er/var. I dag er problemene ICA og potittstappe på pottitstappekiosken.... ja,ja ... det står mye mer i frekstadbla... egentlig (å da tenker jæ ænte på foppall).

Det er ikke sååå lenge siden kristenfundamentalistene rådde i landet :

26.februar 1972:

De dansk-svenske arrangørene av teaterforestillingen "Jesus Christ Superstar" meddelte de norske arrangørene, A/S Studentkroa, at de har trukket seg fra avtalen om å oppføre forestillingen i Oslo, p.g.a trusler om omfattende demonstrasjoner og aksjoner fra enkelte studentkretser.

Ca 2000. Hinduistfundamentalister ?

Da innspillingen av "Water" startet i den hellige byen Varanasi marsjerte hinduistiske fundamentalister gjennom gatene, gjorde hærverk og tvang filmatiseringen ut av byen. "Water" og regissøren Deepa Mehta tar fattige enkers parti, mot hinduistiske tradisjoner.

Roger Larsen.

Ps :

Den RødGrønne regjering skal legge en progressiv straffeskatt på boliger (gjelder ikke bøndenes) slik at de rike betaler toppboligskatt. Akkurat som med toppskatten. Her betaler jo bare de rikseste, feks lærere med noen års ansinitet, eller skiftarbeidere.

Pss :

Ved framleggingen av statsbudsjettet i dag, ble mistanken om et dårlig forskningsbudsjett bekreftet. Totalt ble basisbevilgningene til universiteter og høyskoler redusert med 274,3 mill. kroner, og det er universitetene som får svi mest.

Monday, October 09, 2006

Kvælmegreier.

Vyrde Lesar.

I går det ente så bra med alt.

Nå kommer noe Kvælmt?

I 2004 var det Arbeiderpartiet som kritiserte regjeringen for å tømme Statkrafts kasse.
Da forsikret Aps Grethe Fossli NTB om at dette temaet ville bli tatt opp av Arbeiderpartiet helt til Statkraft fikk de samme vilkår som de andre store kraftselskaper i Europa nyter godt av.

Partiet mente at Statkrafts kredittverdighet og mulighet til å finansiere oppkjøp i utlandet ble alvorlig svekket ved at staten systematisk la beslag på en så stor del av overskuddet.

I dag er det blant annet Arbeiderpartiet som står for «årelatingen».

Ikke kvælm emda ? Her blir du skikkelig kvælm !!

Roger Larsen

Sunday, October 08, 2006

Stasbusjettgreier.

Vyrde Lesar.

I gleder alle hjerter seg.

Jeg skal ikke diskutere statsbudsjettet, bare slå fast at vi har fått det vi stemte den RødGrønne regjering inn for. Mer skatt, mer avgifter, mer moms, toppskatt på vanlige inntekter, mer bompenger og mer overføringer til distriktene. Og når da Olfører Engsmyhr følger opp lokalt med vannagift i begge etasjer, mer hytteskatt og høyere skatt for ikke å gå på fylla, men å spare penger i å bygge opp et hjem, da er alt på skinner for Skattepartiet, eller ARBEIDERpartiet som de frekt nok kaller seg. Ingen arbeidere kommer bedre ut med dette budsjettet. Sjøl har jeg det bra nok, akkurat som Røkke. Jeg har det jeg trenger.

Men det rare er folkens, og nå er det viktig å forstå, at jeg ikke tilhører de upperste som skjønner alt her i verden, men bare er en helt vanlig gjennomsnittsvelger (og knapt nok det), det rare er, at den RødGrønne regjering bruker myyyyyyyyyyyyyyyye mer penger enn i fjor. Så vidt jeg skjønner, ca 38 milliarder. Da er det helt umulig å forstå, for en stakkar som meg som ligger midt på den Gausske kurve, at når Fremskrittpartiet foreslår en liten milliard ekstra til sykehusene og kanskje en liten milliard eller to til de som SV i hvert fall IKKE liker, nemlig politiet, ja da raser verden sammen av uansvarlighet. Og foreslår Fremskrittpartiet, det gamle partiet til Vaktmesteren i vannkanten, at man skal bevilge mer til veier (som den RødGrønne regjering nå har gjort), ja da faller Dovre, Ragnar Werner glemmer seg bort og feirer 60årsdagen pånytt, det kommer en ny Sunami OVENFOR Sarpefossen og det GÅR TO PERSONER I GÅGATA ETTER KLOKKA atten. Verden står alså ikke til påske.

Dette betyr, mine damer og herrer, at enten så har Framskrittspartiet rett, eller så juger alle de andre partiene. Om ikke alt går til hel.... nå, så er det bevist at Fremskrittspartiet har hatt rett (det hadde gått an å bruke noen milliarder ekstra i fjor, og året før der og året .. til og med å fjerne bompengeskatten hadde muligens vært mulig) og de andre juger. Aldri har det vært pøst så mye penger inn i norsk økonomi, og spørsmålet er nå : Finnes det nok Polakker ? Jammen er det kjekt med dette EU dere. Tenk om grensene hadde vært stengt for Polakkene, som det for eksempel er for kjøtt fra fattige bønder i den tredje verden, da hadde det ikke gått så bra akkurat.

Sjefen I Fremskrittspartiet, ho Siv, vil ha med seg et par luringer på laget framover. En av de er Terje Søviknes. Han viftet med tissetassen sin på et Fremskrittpartimøte, og Siv mener at nu bør han tilgies. Det er helt feil. Hva (hører dere melodien dere ? Only sixteeen, only six...) Herr Søviknes gjør med tissetassen sin er meg og oss helt uvedkommende, men at han juger og benekter og fraskriver seg ansvaret for den, er noe helt annet. Det er ikke horebukken vi ikke vil ha inn i politikken, det er LØGNEREN.

Jens ! Er du sikker på at du ikke trakk ned ?

Roger Larsen

Saturday, October 07, 2006

Budsjettgreier

Vyrde Lesar.

Vi fikk en dørfabrikk, men i Sarpsborg er det noen som mener at SurriMorra erklæringen er fulgt. Og det er den jo, mer penger til bøndene, mer skatt, moms, og avgifter til fplket. Mer skatt på teoretiske formuer (hus man bor i og gamle familiehytter), høyere moms, høyere barnehagebetalinger, mindre til skole og universitet, mer bompenger i sentrale strøk, høyere avgift på tobakk og øl, dyrere NRK, dyrere lege, Borregaard skal flåes (hva med en dørfabrikk dere), og det som er trist er ikke bare retningen på budsjettet, men at de ikke holder ord.



Folk med tannlegeskrekk vil de neppe kunne hjelpe, men oss med små tannproblemer skal visstnok få hjelp etterhvert !

Roger Larsen Posted by Picasa

Friday, October 06, 2006

Skattegreier og jugærgreier

Vyrde Lesar.

I venter man på statsbudsjettet og dette :

MOE EIRIK, 1948, Sarpsborg, 0, 735757, 327658, men

legg merke til at (i hvert fall når jeg sjekker) vil alltid æ, ø, å komme i "koden". Og hvorfor : fordi i fjor leide enellerannenavis inn (outscorcet) til India, det å skrive ut listene manuellt. Æ, Ø, Å finnes ikke på internasjonale keyboards. Men det er jo ikke mye som skal til for å skrive tegnene allikevel...

Og Olføreren lover og lover og lover, men matmomsen stiger og strømprisen stiger og maxprisen i barnehagene stiger og boiligskatten stiger og vannavgiftene stiger og ... Kommunen sender ut regninga på kommunale avgifter under ett, på EN regning. Da blir det nemlig vanskligerer å se hva som øker, hva som blir dyrere (om man ikke tar vare på regningene da og sjekker manuellt).

Hrotgeir Skaggilarsson
Eller burde jeg skifte navn til Roger Olsen ?
Sånn disæinnavn som alle synes er så bra ... kniiiis, kniiiis

PS:

Dirty Bombs: Weapons of Mass Disruption
By Fred Burton

Since the 9/11 attacks catapulted al Qaeda to the top of the evil-doers' list in the United States, one constant question has remained: What is al Qaeda planning now? High among the public's fears, fanned by certain events widely reported in the media, is that the jihadist network or another like-minded group or individual will unleash a radiological dispersion device (RDD), commonly referred to as a "dirty bomb," on U.S. soil.

Among the events that heightened this public interest in RDDs early on was the intense media coverage of the May 2002 apprehension of so-called al Qaeda "dirty bomber " Jose Padilla. Since 9/11, the public awareness of RDDs -- and interest in attacks that might utilize them -- has ebbed and flowed in cycles that often, though not always, are initiated by incidents or statements that get a great deal of media coverage. After the initial excitement dies down, the awareness and concern gradually falls -- until the next incident.

We now find ourselves in one of those periods of heightened awareness, this one spurred by Internet rumors of al Qaeda operatives and materials coming into the United States via Mexican smuggling routes for the purpose of creating an "American Hiroshima." Meanwhile, an audio statement was released Sept. 28 by al Qaeda leader in Iraq Abu Hamza al-Muhajer, who called for scientists to join his group's efforts against U.S. and coalition forces in Iraq, advising them that the large U.S. bases there are good places to "test your unconventional weapons, whether chemical or 'dirty' as they call them."

Considering the ease with which an RDD can be manufactured, it is only a matter of time before one is employed. In fact, it is quite surprising that one has not been successfully used already. Certainly, the time is ripe to discuss what RDDs are and are not -- and to consider the mostly likely results of such an attack.

Dirty Bombs are RDDs

An RDD, simply, is a device that disperses radiation. Depending on the motives of those involved in planning the incident, such a device could be a low-key weapon that surreptitiously releases aerosolized radioactive material, dumps out a finely powdered radioactive material or dissolves the radioactive material into water. It would be intended to slowly expose as many people as possible to the radiation. However, unless large amounts of a very strong radioactive material are used, the effects of such an exposure are more likely to be long-term rather than sudden and dramatic: people dying of cancer rather than acute radiation poisoning.

By its very nature, however, this kind of RDD will not generate immediate panic or the type of press coverage coveted by most terrorists. Therefore, they more likely will opt for a RDD that delivers a more "spectacular" punch -- a dirty bomb, in other words. The opposite of a surreptitious device, a dirty bomb is intended to immediately cause panic and mass hysteria.

A dirty bomb is simply a RDD made of a traditional improvised explosive device (IED) with a radiological "kicker" added. In a dirty bomb attack, radioactive material not only is dispersed, but the dispersal is accomplished in an obvious manner, and the explosion immediately alerts the victims and authorities that an attack has taken place. The attackers hope notice of their attack will cause mass panic.

Effects of a Dirty Bomb

Perhaps the biggest misconception about dirty bombs -- and there are many -- has to do with their effects. Although radioactive material is utilized in constructing them, they are not nuclear or atomic weapons. They do not produce a nuclear chain reaction and, therefore, the employment of such a device will not produce an "American Hiroshima." In fact, there can be a wide range of effects produced by a dirty bomb depending on the size of the IED and the amount and type of radioactive material involved. Environmental factors such as terrain, weather conditions and population density would also play an important role in determining the effects of such a device.

Generally, a dirty bomb that uses a large quantity of highly dangerous radioactive material such as plutonium-238 or cesium-137 will produce more (and stronger) contamination than a device that uses less material or material that is not as radioactive. However, the most highly radioactive materials are the hardest to obtain and the most difficult to work with. Some materials are so dangerous that even suicide bombers would die before they could use one if they were not properly shielded. For example, in September 1999, two Chechen militants who attempted to steal highly radioactive materials from a chemical plant in the Chechen capital of Grozny were incapacitated after carrying the container for only a few minutes each; one reportedly died.

There are, however, many more-common, less-dangerous materials, such as americium-241 or strontium-90, that would be easier to obtain and work with. It is therefore widely believed that terrorists wanting to construct a dirty bomb would be more likely to use one of them.

According to experts from organizations such as the National Council on Radiation Protection and Measurements, unless a large quantity of a very highly radioactive material is used, not many people will be immediately killed by the radiation released by a dirty bomb. Rather, the initial casualties will be a result of the explosive effects of the IED, just as they would be in a conventional IED attack without a radiological component. While exposure to very strong sources of radiation at close range could cause fatalities, a dirty bomb by design disperses its radiation over a larger area. Therefore, most of the deaths caused by the radiation in a dirty bomb will most likely be from causes like cancer that will take years to develop. Most people who quickly leave the area contaminated by the dirty bomb will have minimum exposure to radioactivity and should not suffer permanent health consequences.

Keep in mind, however, that a dirty bomb is intended to cause a panic -- and the explosion of such a device in a heavily populated urban area could very well result in a panic that could kill more people than the IED or the radiation it disperses.

It should also be noted that the radiological effects of a dirty bomb will be larger than the killing radius of the IED itself, and will persist for far longer. The explosion from a conventional IED is over in an instant, but radiation from a RDD can persist for decades. While the radiation level may not be strong enough to affect people who are exposed briefly in the initial explosion, the radiation will persist in the contaminated area and the cumulative effects of such radiation could prove very hazardous. (Here again, the area contaminated will depend on the type and quantity of the radioactive material used. Materials in a fine powdered form are easier to disperse than solid blocks of material and some radioactive materials possess a far longer half-life than others.) Due to this contamination, it will be necessary to evacuate people from the contaminated area in many, if not most, cases involving a dirty bomb. People will need to stay out of the area until it can be decontaminated, a process that can be lengthy and expensive.

Therefore, while a dirty bomb is not truly a weapon of mass destruction (WMD) like a nuclear device, many authorities refer to them as "weapons of mass disruption" or "weapons of mass dislocation" because of the fact that they temporarily render the contaminated areas uninhabitable. The vast expense of decontaminating a large, densely populated area, such as a section of Manhattan or Washington, would also make a dirty bomb a type of economic weapon.

The Actors

Due to the ease of constructing a dirty bomb -- which is really just an IED plus a source of radioactivity -- such a device could be employed by almost any terrorist actor ranging from a "lone-wolf" domestic terrorist to a transnational militant organization such as al Qaeda. However, when considering that the effects of such a device are more likely to be symbolic and economic, the equation begins to shift toward the al Qaeda side, as symbolic targets that harm the U.S. economy are dead in the center of the jihadist network's targeting sweet spot. Al Qaeda also has a history of planning to use such weapons.

In his recent statements about using dirty bombs against U.S. bases in Iraq, al-Muhajer did not present a novel idea. Many in the jihadist universe have a strong fascination with WMDs, and many jihadist Web sites, such as chat rooms and online magazines, regularly post information on how to produce chemical agents, biological toxins, RDDs and even improvised nuclear weapons. Some posts provide instructions on where to obtain radioactive material and, in cases where it cannot be obtained, even purport to provide instruction on how to extract radioactive material from commercial materials, such as distilling radium from luminescent industrial paint.

More specifically to al Qaeda, evidence uncovered in Afghanistan following the U.S. invasion demonstrated that the group was actively pursuing a WMD program that included research on chemical, biological, nuclear and radiological weapons. Based on this evidence, and information obtained from the interrogations of captured high-level al Qaeda members, U.S. intelligence agencies have specifically and repeatedly warned since late 2001 that al Qaeda intends to produce and employ a RDD. When these reports surface, the flow cycle of public concern over RDDs begins anew.

Despite the simplicity of manufacturing dirty bombs, however, they are not often used, possibly due at least in part to their ineffectiveness. Governments such as that of Iraq that experimented with dirty bombs for military purposes abandoned them because they were not effective enough to be militarily significant as a weapon or provide much of a deterrent.

Perhaps the group that has used or attempted to use RDDs the most is the Chechen militants. In November 1995, Chechen militants under commander Shamil Basayev placed a small quantity of cesium-137 in Moscow's Izmailovsky Park. Rather than disperse the material, however, the Chechens used the material as a psychological weapon by directing a television news crew to the location and thus creating a media storm. The material in this incident was thought to have been obtained from a nuclear waste or isotope storage facility in Grozny.

In December 1998, the pro-Russian Chechen Security Service announced it had found a dirty bomb consisting of a land mine combined with radioactive materials next to a railway line. It is believed that Chechen militants planted the device.

The Bottom Line

Analytically, based upon the ease of manufacture and the jihadist interest in dirty bombs, it is only a matter of time before jihadists employ one. Since the contamination created by such a device can be long-lasting, more rational international actors probably would prefer to detonate such a device against a target that is outside of their own country. In other words, they would lean toward attacking a target within the United States or United Kingdom rather than the U.S. or British Embassy in their home country.

Since it is not likely to produce mass casualties, a dirty bomb attack would likely be directed against a highly symbolic target, such as one representing the economy or government, and designed to cause the maximum amount of disruption at the target site. Therefore, it is not out of the question to imagine such an attack aimed at Wall Street or the Pentagon. The bomb would not destroy these sites, but would deny access to them for as long as it takes to clean up the sites.

Due to the history of RDD threats, the U.S. government has invested a great deal of money in radiation detection equipment, and has strategically located that equipment along the border at ports of entry and near critical sites. If the rumors of radioactive materials being smuggled over the Mexican border are true, the terrorists would want to detonate the device in a city close to the border out of fear that this network of detection systems would allow the material to be detected and seized by U.S. authorities before it could be employed.

The Importance of Contingency Plans

The possibility of an RDD attack underscores the importance of having personal contingency plans. This is especially important for those who live or work near one of these potential targets. In the case of a dirty bomb attack, it will be important to stay calm. Panic, as we have said, could potentially kill more people than the dirty bomb itself. The best countermeasure against irrational panic is education. People who understand the capabilities and limitations of dirty bombs are less likely to panic than those who do not.

People caught in close proximity to the detonation site, then, should avoid breathing in the dust as much as possible and then calmly leave the area, paying attention to the instructions given to them by authorities. If possible, they also should bathe and change clothes as soon as possible, and implement their personal or family emergency plan. People not in the immediate vicinity of the dirty bomb should seek shelter where they are -- making sure to close windows and doors and turn off air conditioners -- unless they are instructed to go elsewhere.

However, should communication from the authorities break down or the authorities not provide instruction, the three most important things to remember about protecting oneself from radiation are time, distance and shielding. That means minimizing the time of exposure, maximizing the distance between the person and the radiation source and maximizing the amount of shielding between the person and the radiation source.

Thursday, October 05, 2006

Tristegreier.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi fått noe å gjespe av ? Eller ?

Og det har skjedd noe. Vi begynner å forsvare ytringsfriheten, vi vil si det vi vil si ! Begynner vi å bli lei flaggbrenning og ambasadebråk ?

Fra stasjon. Se på de håndhugde steinene. Håndtverk !

Et godt vedlikeholdt hus i sarpsborg Mc Klubbs regi.


Ja, er er kommunens, fylkeskommunens eller statens hus.

Og en av Sarpsborgskolene. Ikke engang maling ....

Posted by Picasa Roger Larsen

Wednesday, October 04, 2006

Enda mer MORROgreier.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal nå hytteeierne pålegges ekstraskatt. Som tidligere skrevet, er ikke dette uventet. Arbeiderpartiet, eller skattepartiet som man også kan kalle det, ser stooooooooore muligheter i å skattlegge småkårfolkets hytter. De er jo nå verdt millioner om de selges.

OM DE SELGES !!

Med en om-de-selges-pris på noen millioner, la oss si 4, vil årlig ekstraskatt på småkårshyttene (det er jo tomta som er verdt mye, og den eies kanskje av en festetomtutleiende bonde ?), utgjøre ca 30 000 i året. Hallo !! Tredve tusen, og nå skal snart byens boliger omtakseres også. Straffeskatten for å eie sitt hjem skal økes. Og om man ikke har bygd om til villa, så blir det jo TO boenheter å skatte for, også hytta da !

"Det vil være en konsekvens at mange får skatt på hyttene sine. Men i dag kan det være slik at hytteeiere på den ene siden av en sti betaler mens de på den andre siden ikke gjør det, og det er ikke rettferdig, sier Engsmyr. Dessuten vil sarpinger som må betale eiendomsskatt også på hytta få noe redusert skatt på huset hvis det blir slik jeg ønsker, sier Engsmyr."

Men det finnes en annen og for skattepartiet Arbeiderpartiet umulig (SKRIIIIIIIIIIIK !!!!! ) løsning. Begge hyttene, på begge sider av stien slipper ferieskatten. De slipper straffeskatten for at de på femtitallet slet seg ut til de ytterste holmer med vrakved og sement på skuldrene. Men DET går jo ikke an. Er jeg blitt helt gal ?? Tenke seg til INGEN SKATT !!!!

Skilt jeg lurer på.



Og så varsles det om hotell.
Og så varsles det om fotgjengerovergang.
Og så er det busstopp.

Innkjøring til NN-veien.
Innkjøring til Prestegården.
Innkjøring til Eldreboliger.
Innkjøring til Pizzasjappe.
Avkjøring til ventelomme.
Fotgjengerovergang for VALASKJOLD SKOLE.
Busstopp.
Utkjøring for tre eiendommer.
Veikryss.
Bussopplasseringsplass med mye busstrafikk.

Og så øker man farta til 60 istedet for å sette den ned til 40 !!

Roger Larsen Posted by Picasa

Ps :

Men hva er dette ?

"Jeg kan bare love at jeg selv vil gå inn for å holde skatten på dagens nivå, sier Engsmyr.
- Men hva vil skje i årene framover?
- Jeg vil ha skatten på dagens nivå så lenge jeg har noe å si i kommunen. Bystyret har sagt at det skal være nivået til 2010, noe jeg regner med at bystyret vil stå på, sier Engsmyr."

Pss:

Mer langreist mat.

Psss: Norges flotteste by?

Tuesday, October 03, 2006

Bildegreier

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg går det unna med store premiær og billige lodd.

Se her, SE på dette håndtverket. Stenen er hugget. Det er neppe her Navarsæte skal bygge ut godstransportmulighetene. Men hva med Hørte i Telemark ? Det preges selvsagt av forfall, akkurat som alt annet kommunalt, fylkeskommunalt og statlig.


Borg MCK holder til her. Motorsykkelklubben, helt for seg selv med nyoppusset hus og greier og greier. Kanskje privat dette her ?


Og her er Borgarsyssel, manglende takstein, råtnende plank, mose, sopp og råte. Det preges selvsagt av forfall, akkurat som alt annet kommunalt, fylkeskommunalt og statlig.


Her er en skole. Olavsvollen, 634591 i overskudd i fjor. Det er lett å se hvorfor. En skam for området, en skam for Østre, en skam for Sarpsborg, en skam for Østfolgd, en skam for landet og trist for de som går her. Men nå kommer det snart ny stadion å greier å greier. Ikke allsportstadion, neida fotballstadion mhooligans med plass til alle fotballintriserte, Friidrett, nei er ikke det for kjærringer og sånnt da ? De med 12,3% stillinger i kommunen.



Roger Larsen

Ps: Kjekt.

Monday, October 02, 2006

MORROgreier.

Vyrde Lesar.

I skal kommunen pånytt gi bort sine indrefileer, og de som skal bo i blokkene skal betale for stadion. De som bor i sentrum skal betale med mer trafikk, mhooligans døgnet rundt. Har de ikke er jorde ? Stadion behøver egentlig ikke bli så veldig ruvende, det skal ikke SÅ mye til å få plass til de 96 - 196 - 296 (?) som er på kampene (men så har jo både Moss og Fredrikstad og ... fått seg nye fiiiiiine stadioner, med mange ytlandske spillere å greier å greier. Friidrett kan man jo drive i tilfluktsrom og i skauen og i....) Hadde det bare vært såpass vyer at de bygde et allsportsstadion, men neida ... det er disse som skal ha luxusen. Har dere hørt om 100meters hooligans ? Ikke jeg heller.

Det kan lønne seg å dra på tur.

Men hva med disse da ?



Den RødGrønne regjering har forøvrig brutt SoriaMoria (surrimorra) løftet om nasjonal bemanningsnorm for leger i sykehjem. Enda en LØGN!

Ja, nå er det jommen MORRO å drive politikk igjen.

Næringspolitikk har vært i skuddet den siste tiden. Nå er det jommen på tide at de aller upperste i Rådhuset tar over styringen med Borregaard. Og ansetter noen av de 1000sner som er sagt opp de siste årene. Eller, hva hadde egentlig skjedd om man ikke sa de opp montro ? Ahhhh ..... alle hadde gått på 11,4 % stillinger, akkurat som kommunen lar jentene sien gjøre på sykehjemmene. Da slipper man vel både å bli belastet med både det ene og det andre, og som kjent er jenter gift med kællær i fullt (kommunalt) arbeid sånn at .... hmmmm ... det var kanskje på femtitallet det var slik, eller ?

Roger Larsen

ps: Stadion med plass til 10tusner..


Det blir hundrevis av leiligheter i de to blanke delene, sjølve Stadion legges i sirkustomta, nedgravd sånn at taket blir i flukt med den delen av torsbekkdalen som Kruseløkka bruker til gym. Veien (109 ?) går rett gjennom, med parkeringsavkjøring direkte og Halleluja, Halleluja alt vi da trenger er noen hundre millioner til innkjøp av spillere, publikum og fotballær.

Alvorlig talt, istedet for å bygge slike IDDIOT-mastadonter så kan man jo leie kamptid i Fredrikstad og Moss og bygge en allsportstadion. Sant ?

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls