Saturday, February 10, 2007

Feiekostar.

Vyrde Lesar.

I feies tvil til side !!


Hm .. SA bør gjøre som Jan Otto Strøm. De bør gi en korrekt beskrivelse av virkeligheten. SA påstår, i lederen den 9 februar, at Arbeiderpartiet i Sarpsborg kun har sittet ved makten i "en periode med trang økonomi" og at det er dette som er grunnen til at vi mangler sykehjem. Dette har ingen rot i virkeligheten. Arbeiderpartiet i Sarpsborg HAR SITTET VED MAKTEN I OMTRENT HELE DEN MODERNE TID. Det er motviljen mot å lese demografiske rapporter/statistikk og Arbeiderpartiets politikk som har ført oss dit vi er. Kun puskatter leser statistikk.

Nå skal Arbeiderpartiet gi bort en indrefilettomt til flere hundre millioner (Stadion tomta) til eiendomsspekulanter som gjemmer seg bak en idrett som blir mer og mer voldelig, både på banen og utenfor. Fotball og hulligensere er prioritert av Sarpsborg Arbeiderparti. Det må ha-ha-ha rabla for dem. Stadiontomta skal selvsagt selges til markedspris, og så bruker man millionene til nye sykehjem (eller til noe annet). Markedspris er forøvrig ikke noe politikere bestemmer.

Sarpsborg Arbeiderparti har jo også omtrent gitt bort Oskarsgate 50 og 52 til Betongbygg, leser vi i SA. 1/3 av hva en leilighet koster i sentrum, betalte Betongbygg til Sarpsborg Kommune. For TO sentrale tomteindrefileter !! Da er det noe annet med vanlige folks festetomter og vannregninger gett. Men det er noe merkelig i Oskarsgate ? Kanskje en sak for SA ? Er ikke billigsalg av kommunale tomter litt på kanten ? Men det er selvsagt ikke ulovlig å selge billig heller, man gjør det bare ikke til vanlige folk. Det er rikinger som Bukkarten på Jordet og Betongbygg som sosialdemokratene (?) i Sarpsborg Arbeiderparti prioriterer. "De vil bygge i tråd med vår sentrumsplan", sier Linda Karlsen, AP. Så da så. Kvartalsbrunostbetongblokker! Here we kømm !!

Når det er snakk om enerom på sykehjem, så skal det ikke være slik at de som ØNSKER det skal få det. Det er en selvfølge at alle får enerom. Enerom skal være normen. Om noen ønsker seg tomannsrom bygger man om to enkle. Ved feks å fjærne en vegg. Sjøl velger jeg aldri å dele rom med noen ukjente når jeg tar inn på hotell, så hvorfor eldre skal presses sammen med en totalt ukjent person, er for meg ufattelig. Jeg husker da min farmor lå døende på Sarpsborg sykehjem. I andre enden av rommet satt det en totalt ukjent person. Hun satt der å hoia og skrek. Det var uverdig !

Vi får også håpe at ingen møter opp ved årets kommunevalg. I følge toppledelsen i Sarpsborg Arbeiderparti er det vistnok slik at jo færre som møter opp, jo mer fornøyde er valgkveget. Eller kan dårlig oppmøte skyldes helt andre ting montro? For sikkerhets skyld repeterer jeg valgdiktet "Hompetittenveier". Bassengene er forøvrig fortsatt tomme ...

De lover, men de bryter sine løfter og de lyver
når valgflesk gjennom tv, blad og eteren fort flyver
de juger og de juger og de juger og de juger
selv forttisser de vet det, pollitikken, ja den suger

to hundre av bassengene, de skulle fylle opp
de har nok kanskje startet, men med en veldig liten kopp
for bassengene de ligger der og de er fortsatt tomme
de venter på litt vann, det vann som skulle komme

og når de spørres, svarer de at de som styrte før
det er de som har ALL skylden, som seg selvsagt hør og bør
hva de som styrte før, nemlig IKKE gjorde
betyr så mye mer, enn de saker nå på bordet

men i bakrommet, det mørke, holder SP stille møte
de er grønne, de er skumle, ihvertfall ikke søte
for nå skal de vekke drømmene, drømmene de våte
sakte opp av dvalen, de er overføringskåte

så derfor råtner skoler opp, stående på roten
skitt i hele norge, men leve de på Toten
ikke bare at de vil, men vi vet jo at de tør
inn i felleskassa føre, enorme, bondesugerør

hurra for alt som tjener bonden, selvom det blir rot
og lager han for billig mat : FY ! og så en kjempebot
for norske bønder skal jo ikke tjene penger sjøl
nei de skal komme rekende, en statssjekk på en fjøl

så hompetittenveier, og skoler full av sopp
er valget vi har gjort, selvom valget ei er topp
men velger man et lag, som bare lover mere skatt
ja, så er det de som styrer, som sitter bakom statens ratt

Og de som følger med, de vet at jeg har rett
for vi som leser SA, vi har alle sett
de rødgrønne, som styrer, har nylig funnet på
at sykehus på Kalnes skal skyves langtut i det blå

Roger Larsen

PS :

Ein eller annan (Kofi?) AUFfar, eller noko liknande, vyrdsamar nynorski i SA. Han hev fleire døme på at folk blir glupare av å pugga nynorske transitive verb, og nynorski ser han som eit lysande stjernerap over himmelvelvinga. Eg vart overraska over at han synte nynorski ryggjen og ikkje skreiv på de maulet han predika for.

Gauper har duskar på øyra.

Men kva hev dette med nynorski å gjera? Jo no skal du høyre : Ein av innbyggjarane våre, sa ein kommunetilsett på Voss, ein av innbyggjarane våre har gløymd passet. Og så heiv ho seg rundt for å ordna opp for venen min. Han budde på Voss, var professor i eit eller anna ved Universitetet i Bergen, og skulle reise med FLY til det store landet Amerika. Ho ringde lensmannen, lensmannen dirka opp døri til venen min, ho venen min hugleika var på seminar på Pers på Geilo, fann passet, råtasskjøyrde til togstajonen på Voss, fekk ein konloktør til å ta passet med seg til Bergen. Alle som har kjørt tog fra Voss til Bergen når toget er forseina veit korsleis det ristar og slengjer seg i svingane, og dette gjekk enda fortsamare. Venen min, professoren, venta på togstasjonen i Bergen i ei drosje, og han rakk den blankskinande fuglen med motorar og vengjer. Tror du dette hadde skjett i Sarpsborg-bygg-om-til-villa-kommune ? Eg tvilar, og sleg difor fast at alle born bør vaksa opp i ei nynorskkommune, der er dei snillare. "Ein av innbyggjarane våre", smatt på orda og førestill deg at de blir uttala på Sarpsborgsk. "En drittsekk av en kødd som skriver leserbrev har glømt passet sitt - prææææææææh-hææææææææ-hææææææ, la han bare ha det så bra" Eg sluttar meg til AUFfaren, nynorsk er noko man bør få inn med morsmjølka. Punktum finale.

0 comments:

Post a Comment

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls