Sunday, March 18, 2007

De snakker om ryddighet.

Vyrde Lesar.

I protesterer kommunen. Men det er mye som er dyrt. Øl, i forhold til Sverige, bompenger på vei til Gardemoen, Norsk Mat, barnevogner og ... juneimit...

Ellers så har Rådmann og ordfører blitt venner igjen og forsikrer almuen om at kommunen, alså du og jeg, betalte for fotballturen til Ålesund. Det visste vi fra før.

Det undertegnede egentlig lurte på, var hva som lå i uttalelser om formelle og uformelle henvendelser om Stadionområdet. Jeg siterer fra SA : "Engsmyr har vært i jevnlig kontakt med anleggsgruppa i FK Sparta Sarpsborg. Nå venter han på en formell henvendelse fra klubben, slik at Stadion-prosjektet kan få en politisk behandling.- Poenget er at vi trenger en prinsippavgjørelse for at initiativtakerne skal kunne gå videre med planene sine. Dette håper jeg vi kan få gjort rimelig fort, slår Engsmyr fast overfor SA." Ordføreren venter alså på en henvendelse fra de han var på fotballtur sammen med, og det haster. Det haster med å få gitt bort Stadiontomta med en verdi på mellom 300 og 500 millioner ? Er dette virkelig en hastesak ? Kan flere komme med uformelle henvendelser ? Hva med Borgen, Greåker (de er jo nekta å bygge på Moa), Navestad eller Ise ? Jeg er sikker på at de også får med seg noen nasjonale utbyggere om de kan lokke med gratis tomt i flerehundremillionersklassen.

Så vidt jeg kan se har det for øvrig kommet til nye momenter på bruk av Stadiontomta, tomta som tilhører Sarpsborg kommune, dvs meg og deg, eller felleskapet som vi også kalles. Jeg har søkt i den elektroniske SA, noe som dessverre er bare tull da søkefunksjonen ikke fungerer, men har ikke funnet at ordføreren eller rådmann har tenkt på stadionområdet som : "tomt til ny sentrumsskole" før. Men her tar jeg sikkert feil. Byens øvrige politikere, de som ikke var invitert til Ålesund, er sikkert oppmerksomme på at de skal velge mellom fotball eller skole på dette området. Mellom sirkus og framtiden til kommende generasjoner. Eller som det ble sagt med tindrende øyne på gressmatta i Ålesund : "Tenk om vi kunne få til noe sånnt i Sarpsborg". Det var alså ny skole man tenkte på? Akkurat det gikk meg hus forbi, men alle andre skjønte sikkert at det var skole man snakket om. Hmm ... De snakker om ryddighet.

Det er skremmende å se at kommunetoppene vil gi bort tomta. Som de selv sier "Kommunens bidrag til kostnadene vil være tomtegrunn". Tomta er alså anslått til en verdi på mellom 300 og 500 millioner kroner, og det er IKKE småpenger. Men må man ikke ha byggetilllatelse for en slik massiv boligbygging ? Har bystyret, formelt eller uformelt, gitt grønnt lys til dette, eller skal dette senere behandles etter relevant lovverk ? De snakker om ryddighet.

Man blir nemlig bekymret når man leser i SA at noen sendte et brev til AP-ledelsen med forsikringer om at man skal "følge sentrumsplanen" og deretter fikk sentrale indrefilettomter på billigsalg. Dette er jo som å trykke penger. Og nå snakker jeg om Oskarsgate 50 og 52 som ble solgt til Betongbygg og SOBBL, uten anbud. Denne framgangsmåten følger også sikkert både lov om offentlige anskaffelser og annen relevant lovverk. Men er det god forvaltning av fellesskapets verdier ? Hva driver Arbeiderpartiet egentlig med ? De snakker om ryddighet.

I samme utgave av SA som ordfører og rådmann forteller oss at de skal velge mellom skole og foppall på Stadionområdet, blir vi fortalt at Kirkegata skole er lånt ut gratis til en av Norges utdanningsinstitusjoner. AOF har ikke betalt leie for sitt bruk av Kirkegata skole. Er dette også er innenfor lov av anskaffelser og annet relevant lovverk ? Det skjer nemlig mye rart om dagen. Dette i følge Bjørndalen i LO. De snakker om ryddighet.

Så da er vel alt som det skal være da ? Eller skurrer det litt i telefonen .... De som lytter med sine ører har kanskje merket at det foregår en febrilsk posisjonering blant byens "eiendomsutviklere" om dagen. Jeg lurer på hvorfor det ? Og egentlig ble jeg ikke det grann lurere av opplysningene fra kommunetoppene. Jeg synes at tåka ble tettere. De snakker vistnok om ryddighet.

Skal de, eller skal de ikke gi bort fellesskapets verdier?

Ja eller nei ?

Det er for øvrig på tide at Frp slutter å ekskludere hverandre og for Høire å slutte skrike når de ser en dildo. Det er snart valg, men det føles som et skuespill av Ionesco. LIVE !

Roger Larsen.

Bjarne Åserød har vistnok søkt på Kukltursjefjobben. GI HAM DEN !!!!

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates