Thursday, March 01, 2007

Kultur eller leire.

Vyrde Lesar.

I skal de bruke konsulenter, og hvem er nå de da, til å kartlegge veistandarden. Ikke så mye pæng, bare 6% av veibudsjettet. Hmm... kanskje man skulle vært konsulent, ikke asfalterer ?

Og en glimrende ide. Tuneskipet skal gjenoppbygges. Da bør Tunestenen og de antikvariske rester av skipet også hentes hjem og plasseres der de hører hjemme, Tunestenen i Tune kirke og Tuneskipet på Haugen gård på Rolvsøy, hvor skipet ble funnet. Her ved Glommas bredd, det var vel egentlig en liten fjord i vikingtiden, er Tuneskipets verdige og rettmessige plass. Skipet bør bygges av Østfolds skoleelever og være en gave fra Sarpsborg til Østfold ved 2016 jubileet.

Den beste plassen for et Vikingmuseum hadde selvsagt vært Festningen på Greåker, men den er dessverre nedbygget og ødelagt med velsignelse av politikere uten fremtidssyn og historisk kunnskap. Vi Greåkeringer må til Fredrikstad vi, for å finne noen med såpass kulturell ballast at de kan åpne kulturuka på Greåker. Og har dere vært i den nye Gågata i Fredrikstad ? Det begynner å svinge der gett ! Våre egne politikere ser dessverre ut til å konsentrere seg om et leirete jorde på Grålum, og om å rasere Sarpsborg sentrum og gamle Tune kommune med betongkasser og fortetting. Ja og å dele ut felleskapets midler gratis og superbillig til byens mangemillionærer da. Stadiontomta for eksempel, hva ble det egentlig snakket om på turen til Ålesund montro ?

Hærværk is the new loud …

Roger Larsen.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates