Wednesday, March 07, 2007

Milliarder til Milliardærene.

Vyrde Lesar.

I skryter man av "kvalitetsheving" i eldreomsorgen. Les derfor resten !!

I motsetning til Rådmannen, som mente at Bukkarten, hotellmilliardeæren, betalte full pris for tomteutvidelsen ved Badeland, sier eiendomssjef i kommunen, Arnt Pettersen, noe annet i SA. Akkurat som undertegnede og SA, anslår han tomteprisen til kr ET TUSEN (++)pr kvadratmeter, og ikke 500 som rådmannen mente var taxt. Kommunen solgte ca 7000m2 og regnestykket er som følger 7000 X 500 = tre og en halv million. Tre og en halv million var alså summen kommunen ga bort til mangemilliardæren Bukkarten. Og jeg bryr meg ikke om hvem som hisser seg opp i ARBEIDERpartiet, milliardærenes parti, jeg snakker om sløsingen med fellesskapets verdier. Men dette blir jo som lommerusk når de skal gi bort Stadiontomta, til bedrifter verdisatt til milliarder ,Stadiontomta er verdt over 100 - hundre - ganger mer. Alså nærmere en halv milliard. Lande skole er for øvrig allerede for liten noen dager etter at den er tatt i bruk. Kommunen hørte ikke på tidligere rektors advarsel, står det i SA. Nei, de hadde vel nok med å diskutere billige tomter med Bukkarten ? Elle kanskje de var i Ålesund på et uformellt møte ?

Ellers er det ikke lenger kun undertegnede som er "bekymret" for det hypermoderne designhandleområdet som stiger fram ved Dikeveien på Rolvsøy. Sarpsborgkremmerne er også det. Men når kommunens topper sitter med nesa i leira på Jordet, så taper både Tunejordet og Gågata. Det første kremmerne på Tunejordet bør gjøre, er å få skiltet handelsområdet fra E6 og helt inn, og å reklamere med tømming av campingbildoer, gratis WiFi tilgang, turistkontor og billige middager på OBS. Tror man virkelig at turister kjører opp i Sarpsborg sentrum, leter etter en svindyr parkeringsplass for så å reke gatelangs i en forlatt gågate på jakt etter et turistkontor ? NÅWW WEJ !!

WiFi burde også kremmerne i Gågata sette opp før fienden på Sandtorget gjør det. Det NØTTÆRNTE å gjemme seg bak gråpappir og krokodilletårer i kampen mot Gågateforfallet. Kommunen vil neppe pusse opp gågata, de har nok med NYE prosjekter med gilde røde snorer. Dessverre !! Hadde de solgt indrefilettomter og realisert fellesskapets midler til taxt, og ikke gitt de bort for en slikk og ingenting, så hadde man i det minste hatt råd til å fornye Gågata. Men som kjent skal fellesskapets oppsparte midler gies bort til de steinrike milliardærer. Og nå skal man bygge et nytt modellmuseum på Jordet (hvorfor dette jordet er så sentralt i kommunes planer fatter jeg ikke !!), dette mens Borregaardsyssel museum omtrent råtner på rot. Ja, ja det er morroere med røde bånd enn vedlikehold, men det er trist at man prioriterer slik at alt kommunalt forfaller. Forfall er dyrt. Se på Kirkegata skole og så får opphisselsen bare bre seg i Rådhuset : Søtti millioner koster det å sette Kirkegata skole i stand til å forsette slik som i dag. Forfall is the new Loud !

Kjære politikere ! Slutt med luftslottplaner, drømmevyer og APkattideer. Vi vil ha vedlikehold av det vi allerede har, skoler, veier, museum, båthavner .... og så får de røde snorer vente. Kan det være så fryktelig vanskelig å forstå i all opphisselsen over at Norge renner over av pæng? Uff, nå ble visst politikk kjedelig igjen. Vedlikehold !!?? BLÆÆÆHHH !!

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates