Wednesday, May 30, 2007

Bølgeslag

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg merner noen at bussatsinga i mai (gratis buss deler av dan) var vellykket. Kanskje det, men det er ikke hvor mange som tar bussen det kommer an på, men hvor mange som lar bilen stå !

Spørsmålet er selvsagt ikke "Hvor maqnge tok bussen", spørsmålet er "Hvor mange lot bilen stå".

Det er to forskjellige problemstillinger. Om de som vanligvis går(sunt) og sykler(sunt) tar bussen så har det ingen innvirkning på hverken miljø eller køer.

Så da bør man fortsette eksperimentet neste år, gratis parkering mellom klokka 10 og 16 (?), se på trafikkøking, bussminsking og sist men ikke minst : øker handelen i sentrum, blir sentrum tommere eller fullere ...

Det blir neppe gjort, da konklusjonen er dratt : vellykket greie dette !

men 10000 dele på (6 X 6) = 277 fler passasjerer på time (og hvis de skal begge veier) 137 passasjerer pr time og så er spørsmålet : hvor mange busser (la oss si 30 pr time) = la oss da si ca 4,5 passasjerer pr buss i øking ... (eller ti om man vil det).

Sjøl har jeg tatt bussen : Sarpsborg, Opstad, Tindlund, Sarpsborg for å se hvem som busser i Rushtiden og det var middelaldrende kvinner og skoleelever. For to år siden. Det var sånn ved 7-8 tida om morran og jeg var eneste kællen på hele ruta !

Bølgeslag på Festningen ?

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates