Wednesday, May 16, 2007

Tristoggrått

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal vi få biff. BRA ! Men de skal konkurrere med restauranter på billige tomter ved E6rivieraen.

Byens siste signalbygg Festiviteten(redaksjonen har enda ikke hostet opp navnene på de partiene som stemte FOR å rive Sorenskrivergården, har Sarpsborg Arbeiderblad noe å skjule sånn rett før valget ?) skal selges. Et annet signalbygg, Sparta Amfi, har fått en svart kasse i Østenden og har forlatt betegnelsen signalbygg og blitt til en ubeskrivelig kasse. Arbeiderpartiet i Sarpsborg avviser klart at byens storstue, signalbygget Festiviteten, vil få en håndstrekning fra kommunen (sånn som konkurrenten på Jordet har fått, Bukkhardthotellet som fikk billig tomt er nå i ferd med å utkonkurrere Festiviteten som selskapslokale), men håper at bygget kan drives som før. Det er håp i hanganade snøre. Og i kald pils. Sarpsborg Bryggeri vil bidra til at bygget fortsatt blir et selskapslokale, mens Arbeiderpartiet vil nok helst at det blir ei boligblokk. Vi som er glade i By'n, vi kjenner lusa på gangen. Samtidig leser vi i SAblekka at kommunen godkjenner to omstridte bygg, mot lovens bokstav, nemlig et omstridt bolighus på Ise og et bolighus på Fjella på Greåker. Ha, ha, ha, der fikk de som allerede bor i områdene seg en skikkelig en på tryne (og lover og regler skal selvsagt kun følges når det passer Sarpsborg kommune). Det går seg til som det heter.

Mangemilliardæren fra Oslo, HotellBukkarten, får billige tomter langs E6rivieraen til spottpris, og kommunen skal vistnok, ifølge SAblekka, stille tomteareal til disposisjon for de som vil bygge parkeringshus under torget. Kommunen har økt parkeringsskatten til 15kroner timen (selv om Betongbyggs Arne Skard vil ha den høyere) så nå er det penger å tjene på parkeringshus. Da er det jo altfor mye forlangt at de lokale entrepenørene, visjonærene og ildsjelene Maja og Kjetil Mellum skal få en utstrakt hånd. Det får holde med at fattiglemmene HottellBukkarten og BetongSkard får tomter på billigsalg. Et sted går nemmelig grensa !! Og det er vel ved Svinesund ?PS : Ga bort milliontomt. Saxet fra Kommunenytt.

Ballangen-ordfører Per Kristian Arntzen (Sp) blir beskyldt for å ha gitt bort en næringstomt gratis, uten fullmakt fra kommunestyret.

Høyre og KrF karakteriserer saken som en skandale, skriver avisa Fremover.

Kommunen inngikk for tre år siden en avtale med Ballangen Aggregates. Men ifølge avtalene som ble inngått, står det ingen steder at den aktuelle tomta skulle overdras gratis fra kommunen, ifølge opposisjonen.

- Denne overdragelsen av eiendomsretten av det mest attraktive industriområdet i Ballangen kommune har ikke kommunestyret gitt ordføreren fullmakt til. Derfor krever Høyre og KrF at eiendomsretten tilbakeføres til Ballangen kommune omgående, sier Einar Gabrielsen (H) til avisa.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates