Saturday, June 30, 2007

Slaget er i gang.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg lover APordføreren pånytt at det skal satses på biblioteket. Akkurat som ved forrige valg, og akkurat som Opposisjonen lover han å satse på kultur og idrett for barn og unge. Her er det konkurranse om velgerene. Ordførerpartiet holdt ikke ord, de jugde alså, sist de lovte å satse på bibliotek, så de juger sikkert nå også. Det blir nok billige tomter (eller helt gratis) til bettongbaroner og hotellmilliardærer før de bryr seg om barn og unge og bibliotek. De har forøvrig strammet inn på kjøregodtgjringen til hjemmesykepleiere og andre som hjelper eldre her i kommunen. Det er som kjent omtrent bare kjærringær og sånnt (2 - 11,4 - 17,1 og 5% stillinger) som innehar slike stillinger, og døm er det jo ikke så nøye med. APordføreren får jo over 50000 bare for ET styreverv (i tillegg til lønna) så det så.

Oppossisjonen satser sterkt på Miljø. De velger å la oss betale en liten 50øring ekstra om dagen, og så kan vi levere søpla gratis i gatedalen. Bra at noen tenker miljø her i kommunen, dagens RødGRØNNE kommuneregjering går jo inn for xtremforurensing ved å presse fram Rygge flyplass (lyd, lys og luftforurensing DØGNET rundt omtrent), de vil ha flere bilturister til Sarpsborg (det er snakk om hundretusner på det såkallte vitensenteret på Jordet) og de driver xtremfortetting av løkker, myrer og skogteiger, uten tanke på barn og unge (de er vel mer opptatt av bettongbaroner og hotellmilliardærer enn vanlig følk ?).

Oppossisjonen vil også selge kommunale eiendommer (da blir det jo færre styreverv på ordførere og andre politikere, men det er jo ikke derfor de skal drive en kommune - for å få fete tilleggslønninger for å sitte i bedriftsstyrer , ordføreren får visstnok 50000 bare for å sitte i styret i , var det Østfold Energi ?) og aksjer. Kommunen har ca 14% av aksjene i Østfold energi, og en intern rapport verdsatte disse aksjene til 45000 pr stykk for et par-tre år siden. La oss si at de i dag er verdt mye mer (det har skjedd extrme ting på børsen de siste par årene), så kan vi kanskje verdsette aksjene til en milliard (og da er vi omtrent kvitt all gjelda til kommunen unntatt pensjonsforpliktelsene), og eiendomsporteføljen er nok vedt en god milliard +++ (vi må huske at den anonyme vedsatte Stadionområdet til over en milliard ifølge Hamarmodellen), så vi vasser i urealisert gull. Det er som sagt sikkert morro og lukrativt å sitte i bedriftsstyrer, men politikere bør konsentrere seg om veier, sykehjem, skoler og kultur. BIZZINIZZ kan de lite om, det er jo derfor de er politikere, de nådde jo ikke helt opp i virklighetens verden. Og om man truer med å selge aksjene til Russerne, som Røkke gjorde med Akeraksjene, får man sikkert både 15 og 20% over verdiene, som Røkke gjorde. Ja for det er vel ikke forskjell på Røkke og innbyggerne i Sarpsborg (ja det er vi som eier aksjene i Østfold energi som driver med fosseutnytting på vestlandet - ja du trodde vel ikke at det var Sarpefossen de holdt på med?)

Så derfor er det pæng nok til å starte med å fjerne eiendomsskatten, vi slipper renter på nedbetalt gjeld. Start med den som urettmessig er pålagt minstepensjonisthyttene i Skjebergkilen, og se hvordan det går. Om man samtidig regner litt på vannogkloakkavgiftene, de må jo snart synke, da det bygges enormt mye her i byen (enorme fugleinfluensabur av bettong) og det blir stadig flere å dele denne avgiften på. Ned med den ...

Ja, ja ... det skal bli spennende dette her.

Hva vil Opposisjon og AP gjøre med Telenor da montro. Er de for eller mot at TELENOR flår oss og nå prøver å ødelegge internett. TELENOR "eier" kablene (egentlig så er de dine og mine), og vil nå kryste enda mer penger ut av Nasjonen. Penger som de skal invistere i den tredje verden og flå de der også.

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates