Sunday, July 01, 2007

Bibliotek ved dette valget også !!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg sitter løftene løst, og mens FrpWestlie driver byens eneste miljøsjappe med resirkulering av klær, bøker, dataspill og alt annet, driver APEngsmyr resirkulering av valgløftene fra forrige valg : Read my lips "Vi skal satse på bibliotekene". Det ble det som kejnt ingenting av (det var en løgn), men det ble storsatsing på å gi bort felleskapets verdier til steinrike milliardærer med pæng på bok. Det rødmes nok kokett i Rådhusets upperste kåntårer når Hotellbukkarten skryter av badelandet på Jordet (og billige tomter til utvidelser sitter nesten gratis og løst i lommen, Bukkarten kan vel bare ta en telefon og så er det ordna). Fellesskapets verdier vil ikke FrpWestlie GI bort, Opposisjonen mener at det er innbyggernes (og ikke milliardærenes) verdier og de vil selge de til takst. Stadionområder, jorder, aksjer og festetomter vil nok innbringe nærmere et par milliarder, da kan vi kvitte oss med både kortsiktig gjeld, boligskatt OG FORTSATT HA EN MILLIARD PÅ BOK.

Videre skal den RødGrønne kommunen satse på miljøbiler (etterhvert). La oss håpe at det ikke er biler av plast og metallrør de snakker om, miljøbiler som er så trafikkfarlige at de nektes brukt andre steder i verden. De skal vel brukes av de som bare er kjærringer og sånn (2, 11, 0g 17,4% stilling), men det finnes sikre miljøbiler også, de koster jo endel, men nå som kommunen har skåret ned på bilgodtgjørelsen til hjemmesykepleiere (for det meste bare kjærringær og sånn med 2, 11 og 17,4% stilling) så ordnær det seg nok. De skulle hatt styreverv i Østfold Energi disse hjemmenes engler, både SV og AP er representert her, men omtrent ingen damer, men på den annen side så er jo honorarene for styremedlemmene så høye (var det 50000 ordføreren fra Arbeiderpartiet fikk OPPÅ LØNNINGA SI!) at det er best de forbeholdes ordentlige folk, dvs kællepolitikere (med 100% stilling å sånnt). Så tilbake til miljøet : Opposisjonen (de som slåss mot Arbeiderpartiet OG Sarpsborg Arbeiderblad) vil legge en liten 50øring på søppelgebyrene våre, men da får vi tømme gratis søppel i Gatedalen, og forhåpentligvis slippe all søppeltømminga i Kalnesskogen og i veikantene. Et lokalt miljøtiltak som virkelig monner. Og om Opposisjonen tenker mer på innbyggerne enn på kommunens fagforeninger, så blir nok åpningstida forlenget også, sånn at det er mulig for folk å få tømt søppela si uten å ta seg fri en dag. Det er ikke alle som er politikere vet dere og "bare kan stikke ut en liten tur". En time eller tre med gratis parkering i deler av sentrum gjør seg også godt for vanlige folk, det er jo ikke alle som kan parkere på den nye fine parkeringsplassen bak Rådhuset heller. Den som kom fordi det er for langt fra Sirkustomta og helt opp til Rådhuset. Sirkustomta er det jo almuen som skal bruke.

De RødGrønne skal også satse på skolen, og da er mitt forslag slik : Ikke bygg skoler slik dere gjorde på Lande. Dere visste jo at skolen ville bli for liten allerede FØR den var ferdig, og det er jo bare ikke dumt, men det er rettogslett IDIOTISK (unnskyld nivået på debatten Skruibakken, men om du har et annet ord for det så kan du jo skrive det på en 1.mai plakat).

Da er det bare å slå fast at alt det vonde er, i følge APEngsmyr, Bondevik sin skyld og alt det gode skyldes Stoltenberg (at renta stiger er vondt for de med gjeld og selvsagt Bondevik sin skyld, men det er godt for de med sparepenger i banken og selvsagt Stoltenberg sin skyld).

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates