Wednesday, July 11, 2007

Skatter, opposisjoner, posisjoner og kultur.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg (neida det var i bryggepromenadens by - Fredrikstad) har noen funnet en skatt. Den skal digitaliseres, katalogiseres og arkiveres i en mørk kjeller i Oslo. Rådet er derfor som følger : finner du noe historisk snækks, la det enten ligge eller innlem det i ditt private museum og vis det fram til venner. Historisk snækks fra Sarpsborg, eller fra Fredrikstad hører hjemme der det ble funnet. Vi vil ha Tunestenen tilbake og det ekte Tuneskipet (ikke tullete kåppier). Det kan være ulovlig å beholde historisk snækks, men det er kriminell kulturpolitikk å la kulturarven ligge bortgjemt i de Osloske mørkekjellere.

Eller så får opposisjonen (Krf, Høire og Frp) skjeft for manglende kulturpolitikk. Men siden de lover å følge lover og regler tar jeg den kritikken av opposisjonen med en klype salt. Opposisjonen bør leie inn en av byens eksperter på det kulturelle området, nemlig Steinar Hakenstad, til å fortelle hva som ligger i den nye kulturloven. Han vet nemlig hva han snakker om og er sikkert åpen for det meste. Akkurat som vår nye RødGrønne kultursjef, hun er medlem av Senterpartiet og åpen for det meste. Jeg foreslår at de leier byens flotteste bar, den med utsikt til Fredrikstad, baren på toppen av Sagahuset (som skal strippes for forurensende reklamestøy (?) og jadda, det finnes forurensing for øyet også)

Det ser forøvrig ut til at en av Frp sine kumpaner, Frp-Westlie på Tørje, er en av byens største kulturformidlere. Han kjøper, tar vare på og videreformidler vår kulturelle arv. Klær, frimerker, smykker, sølvbestikk, vinnyl, radioer, skrivemaskiner, bøker, postkort ja omtrent alt vi kan regne som vår kulturelle arv, historiske gjenstander man ofte får klump i halsen av å se.
Kultur er mer enn å flire av Ari Behn og å dra på (forurensende) kulturferier til Kastrohelvete.

Det ut til å være noe annerledes i posisjonens lune hi. Der lover man nytt Bibliotek (igjen, akkurat som ved forrige kommunevalg) og Idrettshall på Sandbakken (hvordan gikk det med idrettshallen på Grålum igjen ? Åhhh. ja nå huser jeg : Den ble skrinlagt, lagt død, men det er kanskje bra, Greåkerdalen skal jo bli en firefelts trafikkmaskin - ikke kjøp bolig her folkens - da vil dere for alltid bo i et eksoshelvete). Barnehagen i Kulås har de RødGrønne fått revet, knust og fjernet, tenk hvilken kafeperle dette kunne blitt. Men den ville kanskje konkurrert med tomatlefser og smultkokte kjøttkaker på Tørje og utgjorde muligens en like stor trussel mot de nasjonale og internasjonale kjedene som invaderer bysentrum, som potetselgere. Ja, de RødGrønne prøvde å kaste bort potetselgeren fra sentrum, dere husker vel det ? Videre har man rasert Fredsleiren på Greåker fort, man er i ferd med å rasere totalt den søndre del av gamle Tune kommune (Greåkerområdet skal bli et "koselig" trafikkrysshelvete), men vi skal få kæll med pekk, uten heis men med rHEISning. Det er ikke så nøye med de handikappede, de kan jo bare vise litt vissjoner og insjiativ, skaffe seg ispigger og DRA SEG OPP TRAPPENE ETTER ARMENE !! Hælle dussen alså.

Det er forøvrig heller ikke lagt tilrette for handikappede på Rygge flyplass, men de har vistnok fått årna med det viktigste, nemmelig TAXFREE butikkene. Handikappede skal bæres fram og tilbake som sekker med pottitter. De er egentlig ganske utakknemmelige de handikappede, de FORLANGER Å FÅ LOV TIL Å KLARE SEG SJØL. Jommen sa jeg jeg smør, har de ikke hørt om de RødGrønne heller ? De som vil lage klienter av oss alle ?

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates