Monday, July 09, 2007

Spennende bøker og TørjTerje.

Vyrde Lesar

I Sarpsborg bygger man tettere og tettere. Og mer leven blir det.

Se hva jeg fant ! Spennende bøker !

Midlertidige løsninger på Tørje Terje? Det var bra, for nå har det sett ille ut lenge. Det har sett ille midlertidig ut i mange år egentlig. Så det er bra at du skal fjærne reklamesøppelet som henger på veggene og forurenser byrommet. Langs hele Sagahuset også! Akkurat som på baksida av varehuset(stønn). Der ser det også ut som om vinduene i Muzakk-kassa har grå stær. Kan du ikke snakke litt med Vinmonopolet, Mega og de andre som har vinduer her da Nickolaysen? De kan vel pønte litt opp i tristessen ? Og for å snakke om å stå opp på feil fot om morran : Hvilken fot stod du opp på da du slengte ut de to eldre herrene som satt og solgte batterier og høreapparatslanger i varehuset ditt da Nickolaysen? De satt for Hørselforeningen i Sarpsborg, hver mandag, og de var i veien for deg ? De konkurrerte med Claes Ohlsson, var det sånn? Det var positivt gjort du ! Du er en positiv herremann du gett ! Jeg synes du skal vise din storhet jeg Nickolaysen og invitere herrene tilbake !!! Er TørjTerje stolt av å ha kasta ut de eldre herrene fra varehuset sitt montro ? Hørselhjelpere kalles de, de hjelper eldre med høreapparatene sine, skifter batterier, bytter ut slanger og rengjør apperatene, gratis. Hørte jeg ordet positiv ? Ta det inn over deg .... Hva tror du folk synes om sånnt ? Du er jo imot gratis parkering i sentrum du (er du redd dekningsbidraget i parkeringshusa dine) og du var vel blant de siste som rydda vekk de enarmede bandittene, de som preget inngangspartiene i varehuset ditt. Noe positivt kan du vel bidra med?

Jeg vil også ha kulturhus i Sarpsborg, men i motsetning til TørjTerje, vil jeg ha det nærmere Østre bydel, i EPAbyggområdet/Folkets Hus. Der, i kulturkvartalet, bør man også legge biblioteket, vinmonopolet og posten (riv postbygget !). Her er kino og et mangfold av restauranter fra før. Man skal ikke se bortifra at deler av busstasjonen også kan flyttes hit, om man tenker seg grundig om, det gjelder de bussene som skal til østsida av elva. Det er mange som tenker på HELE byen, ikke bare på seg sjøl. Har vi i LO inntatt baksetet, mens kappitalista sitter foran sammen med Ordføreren ? TørjTerje vil jo rive det historiske bygget Matstova, og bygge butikk for Kapp Ahl, om jeg ikke husker feil, det kalles nok vissjoner det! Sånnt hærverk står ikke på ønskelista mi nei, men kanskje på Senterpartiet sin? Forskjellen på meg og TørjTerje er at han kan ringe til kammeratene sine i Rådhuset (her sitter jo Senterparti også) og så pusser de opp Tørje for kremmeren og gir ham, ifølge SA, gratis tomt til parkeringskjeller etter å ha satt opp parkeringsskatten til 15 kroner timen, slik at parkeringskjelleren til TørjTerje skal bli lønnsom (helt sant, DET STÅR I SA). Hvorfor subsidierer ikke Sarpsborg kommune parkeringsplassene til LIDL, OBS, ICA eller Tveter på Grålum montro? Og Østre bydel, nei, døm får klare seg sjøl døm, akkurat som Gågata. Vi vet åssen det går når Kommunen prioriter noen, for eksempel billige tomter til Hottellbukkartens selskapslokaler, framfor andre. Det ser vi jo alle sammen på Festiviteten.

Båndene mellom enkelte kapitalister og deler av det politiske miljøet her i byen ser ut til å være tette, udemokratiske og usunne. Men det var Tornerose som sov i 100 år, ikke SAblekka? Hadde jeg vært redaktør så hadde jeg titta litt på de banda jeg gett. Kommunens eiendomssjef, Arnt Pettersen, vil grave ned høyspentkablene som går over verdifulle tomter på Grålum (på Jordet). Til det er han villig til å bruke mellom 12 og 18 millioner kroner. Da vil tomtene bli mer verdt, sier han i SAblekka. Men valgkveget under høyspentmastene på Årum, nei de kan bare fortsette å raute de. Det er forskjell på kapitalister og vanlige følk. På penger og helse.

TørjTerje er for øvrig en av mange som kjefter på meg i SAblekka nå. Det nærmer seg valg og de er vel utkallt av partikameratene på Rådhustoppen? På den annen side får jeg mange kjekke telefoner og mange banker på døra for å hilse på, så det går opp i opp det. Jeg ønsker alle velkommen jeg, selv de som ikke kommer for å handle, for det er ikke alle som bare tenker på penger og på å selge dritt fra Kina. Og bare for å få sagt det : Om jeg fikk velge så ville jeg valgt å bruke penger på enerom på sykehjem, nedslitte veier, store nok skoler, kulturhus, integrering av flyktninger, Østre bydel, blomster på Vartun sykehjem og vedlikehold av det vi allerede har, fremfor pønting av parkeringskjellern foran varehuset til TørjTerje. Så pengebruken i Sarpsborg Kommune er vi uenig om. Men så er ikke jeg politiker da, jeg sitter ikke i Rådhuset. I Rådhuset må de jo som kjent prioritere det som er viktig!

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates