Sunday, August 12, 2007

Kampen (ikke jannisjar) er i gang.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er kampen i gang. La oss håpe at den ikke blir like råtten som den forrige. Da tok enkelte politikere barna i bruk på forsiden av SA for å sikre seg MAKT!

Verden står til påske selv om scena i Kulås er for liten til Gyldene Tider (som sånn popmessig var på 60tallet?). Verden står til påske om vi ikke bukker geriatrisk råkk som trekker 20000 til en ny stadion. Verden står til påske om Sarpsborg forblir en søvnig liten by mellom Halden og Fredrikstad, to byer som de siste ukene har fått skryt for byutvikling, identitetsutbygging, trehusvedlikehold og kulturutvikling via helsider i Aftenposten. Moss er jo et kulturikon allerede med biennaler og gallerier i fleng og har et flott bibliotek akkurat som i Fredrikstad. Det ser rettogslett ut som om disse byene har drevet byutvikling, sentrumsutvikling, kulturpolitikk og kommuneutvikling paralellt, mens vi har konsentrert oss om Jordet, latt humla suse, og drevet inn i bakevja i Pæddekommen. Nå har man vært og fått løfter fra en SVpolitiker om småpenger drift av et avansert lekeland på Jordet. Statsråden som for to år siden stod fram på idiotboxen og lovte varm skolemat (lax og kylling)og barnehageplasser til alle og gratis SFO (alt var reinspikka løgn), er alså en de stoler på. Vet de ikke at han er en politiker?

Olavsdagene har brukt mer tid på å krangle med kommunen om noen skarve tusenlapper, enn å videreutvikle Olavssfæren (og det toget har nok gått, til Trondhjem). Gågata, Sarpsborgs hjerte, står der som et relikvie fra Olav dager, helgeblodig og uten en moderne lyssetting, uten en sunn og moderne cafemix, uten trekkplaster, og mens Fredrikstad bygger sine hotell i sentrum for å sikre suntrum, legges våre til et Jorde. Byens nye profil av betongblokker blir trang, mørk og uegnet for barns lek. De fleste verneverdige og vakre bygg og haver er borte, og den siste lunge knuses snart på Fritznertoppen. Dagens og det siste hundreårs politikere har ikke tatt vare på kulturarven og de er seg ikke bevisst byens identitare, identitet. Rehabilitering er et fyord i rådhuset, akkurat som ordet vedlikehold. Bettong, bulldozere og rasering er mantraet. Mens man bruker flere titalls millioner på Jordet, har man ikke råd til lys langs skoleveien i Varteig, ikke råd til blomster på sykehjemmet Vartun, ikke råd til å feie gågata i helgene og ikke råd til å vedlikeholde Tune kirkegård. Det er vanlige følk som skal klippe hekker, kommunens skal stå, man har ikke råd til å klippe de kommunale trafikkfeller. Men på Jordet flyter millionene. For der er det moro å drive politikk.

Vi har mistet BI. Vi har mistet Teknikken. Tunejordet som handelssenter har stagnert. Det foregår ingen biblioteksopprustning (til og med eventyrstunden for de minste er fjernet!!), ingen gågateopprustning, ingen opprustning av Borregaardsyssel, Festiviteten går konk (kommunen prioriterer på Jordet), havebyen blir betongblokkbyen, Grålumhallen er død og begravet, stadion på Moa (Greåker) skal ikke videreutvikles, Greåker sentrum er lagt øde, Greåker fort er rasert, Skjeberg sentum er lagt øde, Varteig sentrum er lagt øde, "NEI !!!!" til varehus på Østsiden av ælva, aktivitetsavdelingen på Sarpsborg sykehjem er lagt ned, "NEI !!!!" til selvstyrt ungdomshus, nedvalsing av de politiske ungdomsmiljøer, billige tomter til betongentrepenører som tar en telefon (mens minstepensjonister pålegges bo og hytteskatt og ellers kan bygge om til villa), plan og bygningsloven gjelder når det passer kommunen (og ikke på Ise) og de kaller seg VISJONÆRE fordi de har lagt et hotell et jorde. Vi har tapt på de fleste felter og det er intet visjonært over tapere.

Våre visjoner bør være slik : best på sykehjem, best på veier, best på ungdomspolitikk, det beste idrettsanlegget (ikke KUN foppall), best på skoler, 100% stillinger til alle jentene, best på kulturhus, best på lokalfestivaler, best på vafler og best på øl. Men sånn er det ikke desverre. Se på hva de gjør, IKKE HVA DE SIER! Senterpartiet sier for øvrig i media om de slemme Frperne: "FRPs system gir inntrykk av at det er økonomisk rom for alt, enten det gjelder skole eller omsorg." Nå må Frp skjerpe seg!! DET ER SELVSAGT KUN ROM FOR ALT NÅR DET GJELDER OVERFØRINGER TIL DISTRIKTENE OG EN GAMMELDAGS LANDBRUKSNÆRING.

Grådighetskulturen sprer seg, sier man på fjærnsynet. De RødGrønnes ordførerkandidat i Sarpsborg mottar 70 000 for å sitte i styret i Østfold Energi. Det er 11 møter i året og da blir det ca 6 000 pr møte. Om møtet varer i tre timer så er det to tusen pr time og om møtet varer i 6 timer er det 1000 kroner pr time. Om ordførerkandidaten har disse møtene i arbeidstiden, uten å stemple ut, mottar han dobbelt opp. Seks tusen for et lite møte. Det er hva vanlige folk tjener på en uke det. Mye penger? Kanskje, kanskje ikke. Det er for øvrig mange politikere i dette forum. Hva får de i møtehonorar? Stempler de ut? 6000 er vel omtrent det ei av jentene våre (bare kjærringer å sånn, 11 og 16 og 22% stilling) tjener PÅ EN HEL MÅNED. Og mer enn grunnbeløpet i folkepensjonen. Østfold Energi svarer av en eller annen grunn ikke på forespørsler om disse møtene. Og SlemmeReiten? I løpet av hans Hydrotid har vi (du og jeg) blitt 26000kr rikere pr hode = 26000 * 50 000 = En milliard og trehundremillioner har vi i Sarpsborg blitt rikere. Og hele NORGE: 104 tusen millioner (104 milliarder) rikere. BLI KVITT MANNEN!!! DET SER UT SOM HAN VET HVA HAN DRIVER MED! Men heldigvis har aksjekursen stupt de siste dagene etter Arbeiderpartiets angrep på Hydro. Milliarder er fordunstet. Bra industripolitikk AP. Nå mangler vi bare en ny dørfabrikk. De som følger med vet at kameraten til Næringsministeren, RikeRøkke, bruker advokatfirmaet BA-HR. Det var advokatfirmaet Selmer som skulle se på Hydrosaken, men så tok RikeRøkke en telefon(?) til regjeringskvartalet og så ble det BA-HR. Reiten stoppet nemmelig RikeRøkke. Han ville ikke betale overpris for RikeRøkkes spekulasjonsaksjer. Det gjorde staten ved Næringsministeren i etterkant. Tellefoner er kjekke for de rike, ikke bare i Sarpsborg ...

Rosebud sa det lille barnet i betongblokkbyen, Rosebud ...

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates