Wednesday, August 01, 2007

Kladd (fordi det er mye blåbær i skogen)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg blir en båteier siktet for å ha forsvart seg. Er det galt å forsvare seg ?

Verden står til påske selv om scena i Kulås er for liten til de gyldene tider (som sånn popmesseig vel egentlig var på 60tallet). Verden står også til påske om vi ikke bukker geriatrisk råkk som trekker 20000 til en ny stadion. Verden står til påske om Sarpsborg forblir en søvnig liten by mellom Halden og Fredrikstad. To byer som de siste ukene har fått skryt for byutvikling, identitetsutbygging, trehusvedlikehold og kulturutvikling, helsider i Aftenposten. Moss er jo et kulturikon allerede med biennaler og gallerier i fleng. Det ser rettogslett ut som om disse byene har drevet byutvikling, sentrumsutvikling og kommuneutvikling paralelt, men vi(?) har konsentrert oss om Jordet, latt humla suse, og drevet inn i bakevja.

Olavsdagene, som det snakkes så mye om, har brukt mer tid på å krangle med kommunen om noen skarve tusenlapper, enn å videreutvikle Olavssfæren (og det toget har nok gått, til Trondhjem), mens på Gålå har man i løpet av 18 år utviklet perGynt oppsetningene til en helårs mangemillionersbedrift. Gågata, Sarpsborgs hjerte, står der som et relikvie fra Olav dager, uten en moderne lyssetting, uten en sunn og moderne cafemix, uten trekkplaster. Og mens Fredrikstad bygger sine hotell i sentrum, legges våre til et Jorde, med de XX det medfører
Byens nye profil blir trang, mørk og uegnet for barns lek. Cultiva, Kristiansand sin kulturstiftelse, har 1,5 milliarder på bok. Der har kommunen satset stort på nytt Kulturhus og ny stadion. De fleste verneverdige og vakre bygg og haver er borte, og den siste lunge drepes sbnart på Fritznertoppen. Dagens og det siste hundreårs politikere har ikke tatt vare på kulturarven og de er seg ikke bevisst byens identitare, identitet. Rehabilitering er er Fyord i rådhuset (ajkkyurat som vedlikehold) bettong, bulldozere og rasering er et misforstått for visjoner og ....

Mistet BI mistet Teknikken (høyskolen) Tunejordet handelssenter stagnert, intgen biblioteksopprustning, ingen gågateopprustning, ingen opprustning av Borregaardsyssel, Festiviteten går konk (kommunen prioritetere på Jordet), havebyen blir betongblokkbyen, Stadin på Moa på greåker skal ikke videreutvikles, greåker sentrum lagt øde, skjeberg sentum lagt øde, nei til varehus på Østsiden av ælva, ingenting av løftet om satsing på biblioteket, rasering av aktivitetsavdelingen på Sarpsborg sykehjem, nei til selvstyrt ungdomshus, nedvalsing av de politiske ungdomsmiljøer, billige tomter til betongentrepenører (mens minstepensjonister pålegges bo og hytteskatt og ellers kan bygge om til villa), Plan og bygningsloven gjelder når det passer kommunen (og ikke på Ise), kameratturer både hist og pist (AP sentralt går imot et offentlig register over hvem politikerne treffer - lobbyregister - det trenger vi i kommunene også)

Fredrikstad i aftenposten vi på Jordet.

Festiviteten som bibliotek og intimscene og ... Sperre av veien foran og forlenge parken bindes sammen med dagens bibliotek

Alle ser jo at Jordet har tatt fokus vekk fra sarpsborg sentrum som de siste år knapt nok har blitt feiet i helgene.

For lite kontakt med byens kulturelle miljøer (NEI !!! Til selvstyrt ungdomshus) og litt for mye kosi\ng med kappitallista.

Opposisjonen snakker om at de voksne må betale kulturen sin sjæl, men det er forskjell på biletter og kulturell infrastruktur. Gratis bading for barn i Sarpsborghallen, sponsing av biletter i alpinanlegget til NN, eget selvstyrt ungdomshus med

Olavsdagene uten ungdom og barn (men med tilbud TIL dem) - det var under Olavsdagene de skulle åpnet sitt selvstyrte ungdomshus.

25 millioner kroner vil rådmannen at kommunen skal legge på bordet til tomt for Vitensenteret på Campus Borg på Grålum, hva er galt med festiviteten ? Er det leiligheter AP vil ha der (AP har flertall alene i dagens kommune)

Og snakket går på byen, mange av AP gamle pensjonister vil stemme Pensjonistpartiet, jeg har aldri hørt så mye snakk om å skifte parti før, men det er kanskje ikke så rart. AP tok aktivitetsavdelingen på Kurland sykehjem (men lot biblioteksfilialene stå - etter press fra Senterpartiet Debatten ble mer preget av distriktspolitikk enn hva innholdet i et moderne bibliotektilbud skal være- makan til prioritering. De har glemt sine gamle (for de stemmer sikker AP allikevel!! Er det så sikkert da ?)

Høyre hånd melonpartiet SP, grønne på utsiden blodrøde på innsiden. Venstre hånd, de politiske klovners parti, beveæpnet med tusj, fotformsko og lilla skjerf lever de fortsatt i 70åra. Det var for øvrig SV som felte NN suin Apregjering. Kristin Halvorsen, som i dag ikke vil gå av selv om løftet om full barnehagedekning ikke innfrier, hun drivkkraftenb bak 36,9 (og sånn som hun presset NN til å holde løftet. Direktørdatteren fellte AP-regjeringen, men når hun brytter sien egne løfter, da er det vistnok ikke så nøye)

"Knugen" avslører
Svenskekongen avslører hvilken fotballklubb han heier på. (fra NRK - styrt av Arbeiderpartiet).

Rushtidsavgift, eller xtraskatt, skal innføres sier den RødGrønne regjering. Da blir det billigere midt på dagen ! (HÆ, HÆ, HÆ, HÆ trudde du på den !!!????) Neida, det skal bli dyrere å kjøre bil på den tiden folk kjører til jobb, i barnehage, kort sagt i den tiden folk MÅ kjøre bil. Mer penger til vei der det bor folk (HÆ, HÆ, HÆ, nei det går jo ikke an), det er i DISTRIKTENE veiene skal bygges og om tullingpartiene SV og SP får vilja si ER DET OGSÅ DET JERNBANESATSINGA SKAL FOREGÅ. Det er for øvrig samarbeidskameratene til Ordføreren jeg snakker om. Skal du stemme i år ?

NFF (norsk fotballforbun) stiller karv til stadon som skal brukes til fotball. Jeg må innrømme at det driter jeg i NFF kan stille de krav de vil akkurat som enhver særidrettsgren kan. Jeg vil heller stille krav til sykehjemsplasser og hvordan sykehjem drives, til skolebygninger og hvordan skolene drives, til veier og hvordan veier vedlikeholdes. Til utvikling av Sarpsborg sentrum og til utviklinga av sarpsborg kommune.

Man må huske på at da Einar Gerhardesen ble partisekretær i Ap, var stemmerettsalderen 25 år. Tiden forandrer seg. Ekte Sosialdemokrater er for felleskap, for å ta vare på hverandre og for å behandle folk med verdighet. Dagens samrøre av LOAP skjærer ekte sosialdemokrater i hjertet og vi må hoderystenbde se på at særinteressene, ikke fellesskapsinteressene, vinner terreng. AFP (fra utslittbelønning til generell alderspensjon), bondesuppsidier, fagforeningsoverstyring ... APLO har blitt en konservativ organisasjon som ikke skuer framover, men som skuer tilbake, på det som var og ønsker seg dit. Nye løsninger og nye tanker er uønsket. Hovedtillitsvalgt for 4tel (oppkjøpt bizznizz) hadde Frankrike som ideal. De sa ikke opp folk der sa han (det stemmer, men selv franskmenn mener at det nå har gått alfor langt). Da jeg påpekte at da ble heller ingen nye ansatt, skjønte han ikke problemstillingen. Det er for øvrig 400 000 (fire hundre tusen) unge franskmenn som jobber i LONDON i dag og det er 10-12 % arbeidsledighet i deGaulles rike. For et ideal.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates