Friday, December 21, 2007

Det er stille på Greåker....

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bør man løse dette problemet. Raskt.

Det er stille på Greåker nå. Pavvilliongen råtnær på rot, fortet forvitrer fortvilende fort og kan ikke lenger reddes, bruæ står til forfall og råtnær opp og nå : ingen julegateåpning !!! (Gunnar Stang orker vel ikke mer?). Det som engang var et Arbeiderparti, svikter sine røtter og lar Greåker gå for lut og kaldt vann ... vi husker en tid med øl i kaffekanner på Greåker hotell og en liten spritfabrikk på Moa, mokkepellærær i full vårsving ved rensestuæ, kafe med jukbåx …. da var Greåker på kartet! Det er lenge siæ det nå, og det samme skjer over hele storkommunen, (som var et stoooort feilgrep dessverre), Varteig er frosset ut, Skjebergområdet forfaller ….

Men det skjer noe i Monumentland (som er noe annet enn Vedlikeholdland). Selv om ”vi har allerede mer enn nok parkeringsplasser i sentrum, det er ikke noe problem å få parkert” (kommunesjef Hermod Ludvigsen, teknisk utvalg), så brukes det PÆNG på flonkany parkeringskatakombe under Tørje. Hvorfor det montro?

Alle kAPitalisters parti, Røkkepartiet (Røkke snakker ofte med statsministeren på tellefon), eller samfunnsaktørene (for øvrig et uttrykk fra et seminar Fylkesmannen holdt nå i vår, man lærer jo litt på kurs) som de ynder å kalle seg når de deler ut billige tomter til de aller rikeste altså de som har mest fra før ( dette er ikke mine uttrykk, men den RødGrønne regjering sine), sørget for få år siden for at betongkammeratene kunne bygge tettere i sentrum, uten å bry seg om parkeringsplasser.

Trekk en : Samfunnsaktørene endret parkeringsbestemmelsene slik at betongutbyggerne kunne bygge tettere og bry seg mindre om parkeringsplasser. De sørget altså for at kapitalistvennene tjente mer pæng på brunostbetongkolossene sine. Bilen som før måtte i betongkatakombens parkeringskjeller (der det før var eplehave), kan nå plasseres på fellesskapets grunn, rett på gata.

Trekk to : Man mumler om boligsoneparkering, det har blitt for mange biler i boligblokkgatene (næhh ! SÅ rart) og mange penger i kAPitalistvennenes lommer (næhh ! SÅ rart)). Boligsoneparkering skal tvinge ikkeboende vekk fra boligområdene. Ikke noe galt med det, egentlig.

Trekk tre : Samfunnsaktørene stiller billig grunn ”til rådighet” for sine betongvenner under Tørje, men først etter å ha hevet parkeringsskatten til 15 spenn i timen, da vil parkeringskatakomben bli lønnsom, men som vi vet, samfunnsaktørene skal snart øke den til 20 spenn, og med parkeringsforbud i boligområdene, TERRAsseblokker på sirkustomta (?), blir Tørjgarasjen skikkelig bisniss for de som har mest fra før, de aller rikeste, og dyrt for vanlige følk og nå kommer trekk fire.

Trekk fire : Parkeringsplassen i Kirkegata ved Pizza3 står for fall. Vi hører stemmer fra de dunkle bakrom som sier at her skal det etter hvert komme et tankbåtbetongbrunostmastadontleilighetsbygg (med Sarpsborghjørner helt opp i 5 etasje?) av enorme propposjoner.

Og da tjener utviklerkameratene gode penger på Hølet under Tørje, på TERRAsseblokkene i Stadionområdet, på RiseJutulEnormblokken (med Sarpsborghjørner helt opp i 5 etasje!! Sarpsborghjørner dere !!!!! Sarpsborghjørner!!) som skal reise seg på parkeringsplassen i Kirkegata(?). Og alle er glade, unntatt fellesskapet da, det er jo våre verdier samfunnsaktørene skusler bort uten taxt og bud. Hadde de bare vært like interessert i å vedlikeholde (se første avsnitt om Greåker) som å bygge monumenter, så hadde de ikke bare bygget Monumenter, men tatt vare på det vi har. Men det er jo ikke noe morro i det hele tatt. På Det Nye Tørje er det ikke plass til Tømmerfløtærær engang. Tømmerfløtærær er jo som kjent baræ ærbesfølk, og sånntno skal man ha seg frabedt!!!! I hvert fall på Tørje!!

Om mumlingen fra de dunkle bakrom er sann, får den som lever se. Muligens ikke noe annet enn betongvegger, men det er da også noe (nemlig betongvegger!).

Roger Larsen

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates