Monday, December 03, 2007

TERRAsaken

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det denne sporten SA vil satse på (Ny Stadion):

"Klarer man imidlertid det, finnes det eksempler nok på hva ringvirkningene av en slik satsing kan bli. Vi vet at det av enkelte betraktes som upatriotisk, men vil anbefale en tur på fotballkamp i nabobyen vår, Fredrikstad. Opplev byen i rødt og hvitt. Kjenn på stemningen. Det samme kan skje i Sarpsborg. Verdien av fellesskapet og identitetsbyggingen kan ikke måles i penger."

Dette er en sport hvor det florerer med banning, ukvemsord, tjuvtriks, juksing og vold på banen, utenfor banen gjaller skjellsordene, det kastes flasker, slagsmål er målet og alle andre enn de innkjøpte lokale helter er bønder, iddioter, psykopater og "nå tar vi bussen deres". Kamprigging og avtaler om urent trav, er en gjenganger i Europa (akkurat som i sykkelsporten).

Før støttet industriherrer, bankdirektører og mesener (mange av mesenene gjør det enda), kunst og kultur, de var opptatt av folkeopplysning og kulturbygging. Nå støtter de idrett hvor slagsmål, drap, brann, nynasisme og massiv juks dagligdags. Hvorfor det Dag Arthur Aasbø? Hvorfor det Borregaard? Hvorfor det Orkla? Har dere ikke noe annet å bruke pæng på enn idretter på vei mot DET STORE SLAGSMÅLET? Kanskje dere skulle spørre jentene som jobber hos dere!

Og Morgan Andersen snakker om pæng, pæng, pæng. Hva var det med han igjen, noe med blyantær? Kjøp og salg av billige Afrikanere? Var det Fredensborg båten het?

Roger Larsen.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates