Friday, August 31, 2007

Skriubakken, SVeren med tusj ....

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg sier Skriubakken (SVeren med tusj) at slik vil samfunnet bli om opposisjonen vinner valget :

Vi vil få større forskjeller mellom fattig og rik, mellom de som har arbeid og de som ikke har, mellom de som er syke og de som er friske. Skolene vil få bevæpnede vakter, fengslene vil bli overfylte. Og i Irak og Afganistan vil amerikansk ungdom blø i hjel. (????????????)

Borgermesteren i Bergen.

Det hadde vært noe for Sarpsborg det !!!


Roger Larsen

Thursday, August 30, 2007

e-mail og fyllinger

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har ikke SA fått med seg denne nyheten sånn rett foran valget. Vi er skrekkeksempel på seindrektighet.

Da Forbrukerrådet mailet Sarpsborg kommune med et enkelt spørsmål om hvilke lister som stiller til lokalvalget, tok det syv uker å få svar. Vi merket at det loktet kjemikalier fra kloakken ved nye tindlundvei 80, det kan skyldes at fyllinga oppe i skauen leær på seg eller at noen har tømt kjemikalier i dass. Tok kontakt med kommunen og fikk aldri noen respons før jeg videresendte en mail til Rådmannen. Da ble de litt liv : Håvard Vestby sender en mail til utbyggerern hvor han hånlig bruker ordet "hevdes" - han trekker alså min mail i tvil og han LEGGER VED MIN MAIL !! Makan til tulling.

Det har for øvrig ikke skjedd noenting med henvendelsen - de bygger uten å ha fulgt forurensingsloven? (har du brettet malkekartongen din)

Og sjøl vet jeg om 3 fyllinger som er bebygde - den som Kvisvik sitt hus sank ned i, en tvers over veien der, en på Yven, har de sjekket grunnen på Greåker fort? Og hva med Ravneberget hvor det nuh er tuppefengsel.

Det er som om det er slik : la det suse og gå til det skjer noe, vi har nok med Jordet. Kurland nord er jo radioaktiv i tillegg sånn at man må jo lure : vet de som kjøper seg bosted der det? At Kurland Nord er radioaktiv ser vi i rødt på kommunenes farekart. Lungekreft noen?

Og når vi nå er inne på kreft : nå skal det bygges skole rett ved høyspentmaster og en høyspentstasjon (eller skal de flyttes?) på grålum. Husk Årum ...

Fra bunkern på Borregaardsyssel.


Gjennom kikkehullet ser vi dette.

Og her er "sponsorene" desverre uten telefonnummer.

Roger Larsen


PS: Liv Signe Navarsete sier følgende om NSB-aldriettog: Jeg legger meg ikke opp i den daglige driften. Nei det får vel holde med at de prøver å ødelegge Hydro (som er et drittselskap : DE GÅR MED OVERSKUDD!!!!).

Wednesday, August 29, 2007

Rælli i skolegården og forfall.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg begynner ballbingetøvet igjen. Ballbinger er noe herk (kanonskuddherk) for de som bor nærme og de er farlige for barn. De ligger på parkerings og rallykjørebaner, dvs SKOLEGÅRDER.

Greåker og Greåker fort står til forfall. Greåker og fortet er to historiske minnesmerker som Arbeiderpartiet har snudd ryggen til. Akkurat som Skjeberg og Varteig (det er visst like ille der). Dette er et parti som ikke vet hva kultur og historie er og om de vet det så dri... de ihverfall i det. Se på bildene,pavlijongen på Greåker var som pavlijongen i Kulås, nå griner den råtten og tannløs mot oss. Greåker fort er nedbygd, boligrasert (fredsdelen) og resten er overlatt til seg selv og det totale forfall.

Når man hører hvilke planer kommunen har for et trangt bibliotek og kulturhus på Tomta til Senterpartikameratene, så får vi håpe at det ikke blir noe av. Da er det bedre å vente. Ikke for det, Høyres planer om et bibliotek i en gammel gymsal i Østre bydel er omtrent like ille. Jeg snakker ofte med bibliotekkarer og den helt store entusiasmen for disse to forslagene er ikke akkurat tilstede. Det er få hurrarop i lunchpausen.

Aage Langeland fra AP, er bekymret for strandsonen. Stoltenberg har fortalt ham at store deler av Østfoldkysten (og Vestfoldkysten) omtrent er nedbygd. Går Langeland rundt med øya lukket? Har han ikke sett dette sjøl ? Bor han ikke her? Arbeiderpartiet har styrt i omtrent alle år og kunne gjort noe med dette for lenge siden, men det gadd de vel ikke? Og de har INGENTING lært. I dag konsentrerer Arbeiderpartiet seg nå om å rasere Sarpsborg sentrum (og Langemyr). Om noen år skal de toe sine hender og skylde på alle andre.




Roger Larsen

Tuesday, August 28, 2007

Guds Hus.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg datt et tre oppå noen biler. Når man betaler xtraskatt for parkering så er det vel parkeringsplasseieren som er ansvarlig for å holde plassene sikre ? Hva om det hadde gått et lite barn her!

Neppe vinden, men muligens satanister eller jevelråkkærær har prøvd å rive ned korset på Tune kirke. Sånn har det stått i månedsvis til spott og spe i en krike som har blitt en morrokirke, kosekirke, apekattkirke uten annet innhold en sermonimesterens. I Gud Hus blafrer blitzer, hoier popsangere og utøves søndagsgudtjenester for endel pensjonister. Kirken den er et gammelt hus og der trengs en ryddesjau.





Roger Larsen
Posted by Picasa

Monday, August 27, 2007

TUSEN

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er dette trykt i celloloseSA, men ikke i e-SA. Men kom det som en overraskelse.

Hurra, hurra - innlegg (vel ....) nummer 1000, et tusen, K, M, 3E8, 1750, 1111101000 OSV

Det er valgutspørringer i e-SAblekka. Sånn helt tilfeldigvis er det helt tilfeldigvis Arbeiderpartiets ordførerkandidat som helt tilfeldigvis får lov til å være helt sist og den som helt tilfeldigvis får bildet sitt i e-SAblekka sist. "Tilfeldighetene" er helt tilfeldige. (Eller gjorde Arbeiderpartiet som Skrikerungene og skrek i protest til de fikk den beste plassen?)

Roger Larsen

Sunday, August 26, 2007

Golf eller forurensing?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg hyller man flyshowwet (men de hadde glemt å kjøpe sånne antiforurensingsserfikater fra Afrika æ gett).

Vi slo golf.
 

 

 


Roger Larsen
Posted by Picasa

Saturday, August 25, 2007

Fra Sarpsborg skjærgård

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg jubles det, men får det tilbakevirkende kraft. Vil kommunen tilbakebetale de de har FLÅDD fram til nå ?

Fra Ballen.





Roger Larsen
Posted by Picasa

Friday, August 24, 2007

% og Tørje på Greåker.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har opposisjonen for tiden over 50%, men det svinger oppogned. Og hu derre APdama som visste om NANO (sånn plutselig) kan vel lese dette.

Hvilket parti vil du stemme på under kommunevalget i Sarpsborg?
Arbeiderpartiet 29.4%
SV 3%
Senterpartiet 3%

**********************
Frp 39%
Høyre 5.2%
Pensjonistpartiet 1.9%
Krf 4,8%

*********************************
RV 3.7%
Kristens Samlingsparti 0.4%
Venstre 3.3%

Skal ikke stemme 6.3%

Her er et bilde fra Greåker torg.
Et til.
Og fra et forfallent minnesmerke.
Denne gjengen fra NRK gjør intervjuer på Fredrikstad stasjon.

Roger Larsen

Thursday, August 23, 2007

Forfallets parti. (det er en fornærmelse mot arbeiderne at de fortsatt kaller seg arbeiderparti)

Vyrde Lesar.

Et tidligere fort på Greåker er i sterkt forfall. Politisk unfallenhet og politisk motvilje mot kulturelle og historiske minnesmerker har ført fortet til avgrunnens rand. Dette forfall har kun en adresse : ARBEIDERPARTIET I SARPSBORG ! Som kjent har Arbeiderpartiets ledelse nok med å lage sine egne minnesmerker over seg selv, det nåværende regime = et badeland på et jorde og snart en brølende vei gjennom Greåkerdalens fred og ro.






Roger Larsen.
Posted by Picasa

Wednesday, August 22, 2007

Black Boy

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skinner solen.

Et av mine litt lange innlegg ble "forkortet" av SA. Her er det de "forkortet" bort angående den visjonære kommune : Det foregår ingen biblioteksopprustning (til og med eventyrstunden for de minste er fjernet!!). Alt innenfor parantesen ble "forkortet" og man kan lese det samme på kommunens hjemmesider. Krmmmt, en god kommune å vokse opp i for barn og unge ..... Eventyrstund blir det nok heller ikke i Østre bydel, for de RødGrønne har bestemt at et eventuellt Kulturhus skal legges til Tørje. Her holder Senterpartiungdommen til i Matstova og Senterpartiet bryr seg selvsagt ikke om verken Østre Bydel eller Sarpsborg by, og som vi ser av SAblekka si forside, så gjør ikke Arbeiderpartiet det heller. Det som teller er at kammeratene til Senterpartiet får mest mulig penger for Matstova (og at parkeringskjelleren til kameratene til Arbeiderpartiet blir full) og da kan Østre bydel seile sin egen sjø. Suppsidiepartiet SP, med et enormt bondesugerør rett inn i statskassa (det er gjennom dette røret oljepenga går), er seg selv likt, men at Arbeiderpartiet kan samarbeide med noe sånnt, er for sanne sosialdemokrater et paradoks. Men hva ofrer ikke Arbeiderpartiet for litt makt og morro? Her kan vi si at Arbeiderpartiet ofrer Østre bydel!

De RødGrønne Rådhuskameratene har anklaget opposisjonen for å være innvandringsfiendtlige da opposisjonen vil satse på integrasjon og kvalitet, framfor å bare åpne alle dører. Det kan man være enig eller uenig i, men innvandrerfiendtlig?. Det er i denne sammenheng kanskje viktig å minne om at det var Arbeiderpartiets tidligere stats og utenriksminister som innførte begrepet "Bongo fra Kongo" da presidenten fra Gabon besøkte Norge. Og apropo Gabon. Vi, de rike, hvite, nordiske ariere har reddet Arvesølvet. Ingen slemme utlendinger skal få eie NORSKE fosser. Da er det bra at vi har store NORSKE oljeselskaper som skal til Afrika å pumpe opp det Afrikanske Arvegullet : OLJEN. Jeg tillater meg et sitat fra Afrikaneren Moses Nsubuga : "Fra Gabon til Nigeria til Guinea har vi diktatorer som samarbeider med oljeselskaper for å samle enorme rikdommer på et fåtall hender, dette mens millioner afrikanere lever i ekstrem fattigdom. Vestens regjeringer og deres oljeselskaper må stanse ranet av Afrika. Akkurat som vestlige banker ikke aksepterer al-Queda's penger, må de nekte å ha noe å gjøre med de blodige oljepengene fra diktatorenes Afrika. Det er penger som skulle brukes på Afrikas sultne barn og deres framtid, ikke på diktatorenes luksusforbruk!" Så enkelt kan det sies gett, men så er det jo forskjell på oss og de da, på fossekraft og olje. Vet forresten almuen at vi fortsatt har krydder som heter "Black Boy" i våre butikkhyller? Rasistisk? Hmm ... Kanskje, kanskje ikke, men de som har lyst kan jo ta en tur innom Harlem neste gang de er på tur til New York, stanse foran et veikryss og rope : Hi !!! You there!!! You Black Boy, !! Can you show me the way to the Guggenheim Museum .....

Roger Larsen

Tuesday, August 21, 2007

Kriminelle handlinger.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg drømmer noen om himmelrik, desverre forgjeves. Her er det bilen, bilen, bilen som gjelder.

Svindleren og skattesnyteren "Ordføreren" i Oslo kommune, klamrer seg til tittelen den tullingen. Han var skattesnyter i hele den tiden han var og er ordfører og nå beskylder han sine eks-svigersønner for å ha fortalt SANNHETEN og for å ha TRUET ham. For en HøireKødd! Og hvorfor hadde hans kone en slik konto, er det flere kontoer i andre skatteparadiser, har barnebarna fått slike kontoer og egentlig (humre, humre) så er det jo ltt morro med disse "tantene i Sveits". Eller ...............

GÅ AV!

Ellers så er det vistnok ikke så nøie med at eldre må vente når de venter på en dritepille?

Roger Larsen.

Monday, August 20, 2007

Fattigsarp (eller ...) og Kristiansands CULTIVA

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi tilfeldigvis ikke råd til (og heller ikke plass til) kulturhus unnatt akkurat der omtrent den nye parkeringsgarasjen skal komme (med døgnbetaling?). Grunnet "tilgjengelighet". Makan til vås, her ligger det noe under, tellefoner eller noe annet rusk. Det er selvsagt kjempeplass i Østre, om kommunen selger (istedet for å gi bort) stadionområdet har vi pæng nok eller om man selger aksjene i Østfold Energi. Er det en kommunal oppgave (lukrativ for noen) å eie aksjer eller å legge infrastrukturen til rette for "en god kommune å vokse opp i for barn og unge"? Kan man ikke selge aksjene i Østfold Energi? Vel, Kristiansand har solgt sine energiaksjer og der er det råd til mye rart gett !

De er kjøpt, kjipt og betalt for ikke å stille spørsmål, og det har de da heller ikke kunnskap til!

Roger Larsen.

Sunday, August 19, 2007

Utpå Nordsjøn det susær og brusær.

Vyrde lesar.

I Sarpsborg ere noe hoppjævli med bilkræsjing for tida.

Her er kunsten til han Arne, den ene båten seilær på et hav av søppel den andre på knust sten.



Østflanken av det raserte Greåker Fort.

Roger Larsen
Posted by Picasa

Saturday, August 18, 2007

PUTINland og foppall (eller omvendt)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det jorskjelv i foppallbizzinizzen og ordføreren mener at foppall er så viktig at han vil gi bort noen hundre millioner med stadiontomt. Det må ha klikkæ for kællen. Det skal være VIPbokser og fine seter, ikke noe dobbeltrom der i gården nei, men det er de6t vel ikke på rådhuset heller.

Putin forbereder unntakstillstand og deretter kupp. Den stadige opptrappingen av militær aktivitet kan tyde på at det snart oppstår en "situasjon". En grenseoverskridelse i Finnmark, kollisjon mellom NATO og PUTINfly, kollisjon mellom et NATOfartøy og PUTINfartøy .. juneimit.

Det er KGB som ruler nå og de har begynt å jamme utenlandske radiostasjoner igjen. Vi går en tøff tid i møte nå, er damen tøff nok? Kan vi stole på SV? Vil Kuba igjen få PUTINstøtte?

Fortsatt sykdom i familien ....

Roger Larsen

Så det er ikke bare drosjesåfører fra Pakistan som trixer med svarte penger. Høyres ordfører i Oslo er tatt i en pinlig skattesnusksak. Men siden det "ligger før hans ordførertid" så sparkes han ikke rett ut. PINLIG ! PINLIG ! PINLIG !

Friday, August 17, 2007

Krangelen har begynt.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har krangelen begynt og det ser ut til at ordførerkandidaten til de RødGrønne mener det er en kommunal oppgave å bygge stadion.

Det er sykdom i familien så det tankene er litt andre steder enn i bloggen.

Roger Larsen.

PS : Norge bruker mer på utdannelse enn de fleste land i verden, men ligger dårlig an på rankingene. Dette skyldes selvsagt Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

Senterpartiet hater alt som ligger sentralt og Arbeiderpartiet hater enere (unntatt når de går på ski).

PSS : Nå har vi rike, hvite ariere sikret oss at ingen slemme skal få eie arvesølvet vårt, fossene. Da snur vi oss rundt og drar til Afrika, der skal vi bore etter Afrikas sorte gull, olje. For i Afrika bor det nesten ikke rike, hvite ariere, bare svarte gutter (som vi også kaller krydderene våre : Black Boy).

Thursday, August 16, 2007

Foppall og hæitekk.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal kreftene samles slik at man får råd til å kjøpe inn Afrikanere på billigsalg (norske fotballspillere drar jo ut i Europa). Da er det viktig å huske på at 4-5 hundre barnespillere på Kurland er mye viktigere enn ethvert førstedivvisjonslag.

Det er godt den RødGrønne regjering satser på dørfabrikker for nå forsvinner hightekken : (husk forøvrig at fred olsen er en sånn drittsekk som tjener penger)

1. Hammerfest Strøm AS måtte gi opp produksjonen av tidevannsstrøm i Kvalsundet. Produksjonsutstyret er nå flyttet til Skottland, som nyter godt av bedre skatte- og avgiftsordninger som Storbritannia har. I Norge var produksjonen av tidevannskraft ulønnsom. Ifølge Radio Nordkapp går Hammerfest Strøm nå inn i et samarbeid med ScottishPower om videreutvikling av teknologien. Dette vil skje gjennom etablering av et heleid datterselskap i Skottland.

2. Fred. Olsen tar bølgen i England . Fred. Olsen dropper Norge, og tar heller med seg sin bølgekraftteknologi til Storbritannia. Norske rammevilkår er uutholdelige.

Han håpet på et norsk - og grønt - industrieventyr, men nå er planene om en bølgekraftpark utenfor Karmøy lagt på is. I stedet tar skipsreder Fred. Olsen med seg sin teknologibaby utenlands.

- Bølge- og tidevannsenergi er uhyre vanskelig å fange. Vi er tvunget til å dra der det er mulig å drive teknologiutvikling. Det er ikke noen bønn, selv om vi helst ville ha vært i Norge, sier han.

Tilrettelagt for utflagging.
I snart tre år har Fred. Olsens øyesten, pilotanlegget "Buldra", stått i bølgene utenfor Jomfruland til uttesting. Skipsrederen er selv svært delaktig i prosjektet, noe han har vært helt siden ideen ble klekket ut og i all hemmelighet videreutviklet. Han har punget ut av egne penger for å gi teknologien liv, og ifølge prosjektleder Tore Gulli er testresultatene oppløftende. Plattformen med de røde badeballene produserer strøm, og Gulli er optimistisk med tanke på et kommersielt gjennombrudd. Men når, det vet han ikke.

- Vi er i en krevende utviklingsfase, og er avhengige av økonomiske incentiver. Det får vi ikke i Norge, sier han.

Derimot lokker Storbritannia med både investeringstilskudd, midler TIL forskning og utvikling og billig tilgang til infrastruktur som gjør det svært gunstig å teste ut fullskalateknologi i en tidlig fase. Ikke minst gis det et klekkelig tilskudd på 1,20 kr. pr. kilowattime for den miljøvennlige strømmen, ifølge Gulli. Det er nok til at det er mulig å satse på utvikling av bølgekraft. I Norge er det i dag ingen produksjonsstøtte.

- De fleste europeiske land har bedre incentivordninger enn Norge. Ikke minst møter vi en velvilje og interesse fra det offentlige. Her hjemme legges det til rette for utflagging, mener han.

Dropper Karmøy.
Buldra-teknologien inngår i et storstilt britisk prosjekt utenfor kysten av Cornwall, der Fred. Olsen kan bygge inntil tre fullskala plattformer. Den første skal etter planen stå ferdig i 2009. Karmøy-planene, der Fred. Olsen har konsesjon til å bygge bølgekraftanlegg på inntil 10 megawatt installert effekt, er til gjengjeld skrinlagt. Fred. Olsen er oppgitt over Regjeringens fagre ord om CO2-reduksjon.

- I praksis ser vi ikke så mange tiltak som fremmer utviklingen av fornybar energi som vind, bølger og tidevann. Det er jo opplagt at Norge kan bli en storeksportør av energi basert på disse kildene.

Han mener Norge taper terreng til både Storbritannia og USA.

- Britene tapte på sett og vis kampen om oljen. Det har de ikke tenkt til å gjøre denne gangen.

- Kan ikke være best på alt
Blant de "umodne" teknologiene er også bølgekraftverk. Men 10 øre/ kWh i produksjonsstøtte får ikke jubelen til å stå i taket i Fred. Olsens sommerresidens.

- Vi vet jo at det ikke er nok. Det vet alle, fnyser han.

I dag gis det ikke produksjonsstøtte til bølgekraft, men det kan søkes om investeringsstøtte over to ulike ordninger som administreres av Enova. Støtten er begrenset oppad til 30 prosent av investeringskostnadene.

Olje- og energiminister Odd Roger Enoksen er vel innforstått med at rammene er bedre i England, men kan ikke love Fred. Olsen flere gulrøtter.

- Vi kan ikke være best på alt, sier Enoksen.

Av grønn teknologiutvikling, er CO2-rensing og offshore vindkraft et mer nærliggende satsingsområde for Enoksen.

- Det er synd hvis Fred. Olsens prosjekt havner utenlands, det synes jeg virkelig. Samtidig forstår jeg godt at kostnadskrevende teknologiprosjekter som dette går til land der rammene er bedre, sier han

***********************
Roger Larsen

Wednesday, August 15, 2007

Drittpakke to.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg får vi følge av Hvaler. Bra - Momarkedet har blitt fyll og $$$$res.

Her er drittpakka til Martin.

Heatrow kjempes det nå en miljøkrig. Og vi gjør som de, bygger om flyplassene til varehus med billig dop.

ikke noe å skamme seg over ?

Roger Larsen.

Tuesday, August 14, 2007

Ølbrev nr 10.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal det bli billigere buss. Men neppe billig nok, desverre. Billig er derimot polske avløsere på norske gårder, enkelte steder får de 120 kroner. Om dagen.

Og Sahala har sittet 7 år i kirkeasyl. Hun var politisk aktiv i Iran, hun er kurder, hun er skilt, hun har konverteret til kristendommen. Det er snart ikke noe mer å trixe og mixe med.

SV mener at nordmenn bør studere i kina. Her kan feks medisinstudenter få være med på å ta ut organer fra henrettede og å tappe de for blod før de blir henrettet. Hvorfor de henrettes ? Fordi de mener noe! Datastudenter kan få lære om hvordan sensurere nettet og hindre den frie flyt av ord, og kjemistudenter kan lære noe om forurensing : lufta er ofte ren gift. Akkurat som dyremat, tannpasta, leker (og mye annet?). Bildekk er livsfarlige ...

Ølbrev nr 10 - 2007.

Denne sommeren vil vel av mange bli husket som den som regnet bort. Hva det nå enn skyldes så har det for de fleste blitt den dårligste sommeren man kan erindre med hensyn til været. Lite varme og mye regn gjør noe med humøret, noe som også slår ut på hva vi foretar oss. I følge direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Halfdan Kverneland Olafssøn har nedgangen i ølsalget gått ned hele 15%. Dette tilsvarer 8 millioner halvlitere. Verst er dette for utestedene som opplever at ikke så mange ønsker en utepils når sola er fraværende. Det er da typisk at alle de store bryggeriene i Norge tradisjonelt markedsfører og kopler sommer med svært smaksfattige øl som utelukkende skal bidra som tørsteslukker og intet annet. Som en liten apropos kan vi nevne at Nøgne Ø nettopp i juli måned lanserte sin Dark Horizon, en kaffestout på hele 16%. Ivrige ølentusiaster over hele landet nærmest støvsuget landets vinmonopol og utvalgte puber for dette produktet til tross for den forholdsvis høye prisen. Vi snakker selvfølgelig om helt andre volum her enn hva Ringnes & Co forholder seg til, men allikevel kanskje verdt en tanke hos bryggerienes markedsføringsavdeling. Hva skal dere selge til neste år om vi igjen får en dårlig sommer?


Nytt fra bryggeriene
--------------------------
Nyhetene står ikke akkurat i kø, det er vel mange som konsentrerer seg om juleølene akkurat nå. Men fra David Dudek hos Møllebyen i Moss har vi fått beskjed om følgende nyheter:
* American Dunkel Weiss – Mørk hveteøl med 50% hvete på 5,5%, tørrhumlet.
* Moss Ale – En gylden ale med økologisk humle på 4,5%
* English Pale – Brygget med East Kent Goldings humle og same type gjær som den nye porteren. Som nevnt er porteren en ny oppskrift og den forventes å utvikle seg en del utover de nærmeste ukene. Her er det benyttet engelsk gjær og den er blitt bitrere enn utgaven fra påske. Videre har bryggmesteren et ønske om å finne på noe spesielt før jul, vi gleder oss.

Bryggeriet Små Vesen i Bagn i Valdres er så vidt i gang, og allerede nå finner vi det første ølet på enkelte polutsalg. Kvernknurr heter den, og koster like under 40 kroner. Kvernknurr er av typen ESB, Extra Special/Strong Bitter.

Riksølet, den alkoholfrie varianten fra Atna er observert i Oslo (Gastro)


Bryggeriforeningen er ikke mer
--------------------------------------
Bryggeriforeningen skiftet 1. juli navn Bryggeri- og Drikkevareforeningen. Ellers fortsetter foreningen som før, men har nå også medlemmer som Coca-Cola Drikken og Oskar Sylte Mineralvannfabrikk. Mineralvannfabrikkene var også medlem av foreningen fram til for et par år siden, men uenigheter om sentrale saker gjorde at det ble et skille den gang.


Tromsø Ølfestival
-------------------------
Vi har allerede nevnt det før, men nevner det gjerne igjen: Tromsø Ølfestival går av stabelen på Strandtorget for sjuende gang 15.-18. august. Årets tema er skandinaviske mikrobryggerier, og nytt av året er ny grafisk profil, ølsmakekurs og forhåndssalg av billetter. Følgende bryggeriers produkter vil kunne bli smakt:
Norge: Atna Bryggeri, Haandbryggeriet og Nøgne Ø
Sverige: Nils Oscar, Slottskällans Bryggeri og Jämtlands bryggeri
Danmark: Brøckhouse, Mikkeler og Ølfabrikken
Se mer på: http://www.mack.no/tromsoe-Olfestival-15-18-august.521116-39707.html


Oktoberfestival på Fabrikken
-------------------------------------
Oktoberfesten i Oslo er i år flyttet fra Chateau Neuf til Fabrikken, rett ved siden av BLÅ.
Datoen er lørdag 6. oktober. Dørene åpner kl. 14.00 og da er det duket for 13 timer med ølkultur. Lokalene er to lange haller som minner mest om en tysk ølkjeller. Det blir langbord fra ende til ende og prisen er kun kr. 25. pr halvliter også i år. Det loves godt over 40 forskjellige øltyper, med fokus på tyske øltyper. Merk at det også serveres øl i smaksglass på 0,25 l til 12,50 for de som ønsker å smake mest mulig forskjellig. Vi er lovet mer informasjon senere angående øltyper fra arrangøren som samtidig forteller at de ønsker å forene ølkultur med Bayersk Oktoberfest. Det vanligste er at ølsmakerne kommer tidlig, mens det fra syvtiden og utover går mer over til fest med ølorkesteret. I fjor konsumerte 1457 betalende gjester 7000 halvlitere.


Mild vinner på Great British Beer Festival
---------------------------------------------------
Hobsons Mild ble kåret til Champion Beer of Britain på årets store festival i London. Roger Protz, kjent som forfatter av ølbøker, og tidligere redaktør av CAMRA's medlemsavis karakteriserer kåringen som en stor seier for tradisjonelt britisk øl. Nå må det også legges til at Hobsons Mild har en ganske utpreget humle-karakter til Mild å være, men det kan kanskje bare kalles utvikling? Sølv gikk til Mighty Oak Brewery's Maldon Gold, og bronse til Green Jack Brewery's Ripper.


Ølsalget i Danmark
-------------------------
Den danske Bryggeriforeningen melder om en nedgang i ølsalget på 1,9 % fra 2005 til 2006. Totalsalget i 2006 var på 460 millioner liter, noe som betyr at den nedadgående trenden er bremset, og samtidig ser man at såkalte spesialøl har 6,3 % av markedet. Noe av det spesielle, i hvert fall sett fra et norsk ståsted, er at selv om Danmark har lave avgifter på øl, blir hver femte øl kjøpt syd for grensen, eller illegalt.


Carlsberg gjør det bra i øst
---------------------------------
Carlsberg som er verdens femte største bryggerikonsern økte resultatet før skatt med 31% i første halvår. Dette tilsvarer 2,3 milliarder danske kroner og er bedre enn de fleste aksjeanalytikerne hadde forventet. Samarbeidet med Scottish & Newcastle Plc. i Baltic Beverage holding i Øst-Europa har spesielt bidratt til det positive resultatet. Samtidig melder konsernsjef Nils Smedegaard Andersen til Jyllands-Posten at prisen på øl vil stige. Dette skal hovedsakelig skylles at prisen på råvarer har økt. Da er det jo godt at det ikke går med så veldig mye råvarer i en vanlig flaske Carlsberg.


Nils Oscar til USA
--------------------------------
Nøgne Ø har gjort stor suksess i USA, og er nå også å finne i 350 danske dagligvare-butikker. Nils Oscar, et av Sveriges mest respekterte bryggerier følger nå i samme fotspor. Fra 13. juli var fire av Nils Oscars øl å finne i Coop-kjedens butikker. Både Nils Oscar og Nøgne Ø ligger på rundt 30 danske kroner flasken. Shelton Brothers, som importerer Nøgne Ø og Haandbryggeriet til USA, skal nå også distribuere Nils Oscar. Shelton Bros har spesialisert seg på å importere kvalitetsøl til USA, og startet hele sin virksomhet med å importere en container med øl fra Cantillon, den kanskje mest kjente og kompromissløse av lambic-produsentene i Belgia. Når så containeren var ankommet, kom de på at de måtte selge ølet også, noe de hadde glemt å tenkt på. De kjøpte bare en masse øl fordi de selv synes det var godt. Salget gikk såpass greit at de fortsatte i denne bransjen. Siden er de blitt kjent som importøren som kun importerer kvalitetsøl.


Coca-cola inn i ølmarkedet
--------------------------------------
Coca-Cola Amatil, som har ansvaret for Coca-Cola produkter i Australia, New Zealand og andre land i området, skal nå inn på det australske øl-markedet. 450 millioner australske dollar skal de bruke på å bli den tredje største øl-distributøren. I tillegg til at de allerede importerer Pilsner Urquell, Miller og Peroni til Australia, skal de også bygge opp sitt eget bryggeri som skal forsyne markedet med egne øl-merker.


Øl i Aarhus
-----------------------
3-8 september går Aarhus Festuge av stabelen, og i den forbindelse arrangerer Danske Ølentusiaster en ølfestival på Aarhus Bryghus. Her er de øst-jyske bryggerier og importører invitert til å delta. Se mer på www.oliaarhus.dk


Stor suksess med gratis øl
----------------------------------
Det skal godt gjøres å mislykkes med å fylle opp lokalene med en ølpris på null kroner, men Færgegården i Assens, Danmark presterer faktisk å tjene penger på dette konseptet. Hver helg mellom klokken 16 og 22 deles Vestfyen Classic ut gratis til kundene. Alle øvrige varer selges til normal pris og det er selvfølgelig den økte omsetningen av dette som fører til økt totalomsetning.


Interessant bokprosjekt
---------------------------------
Forfatteren Pete Brown (”Man Walks into a Pub” og ”Three Sheets to the Wind”) er spesielt glad i India Pale Ale og har påbegynt et nytt bok prosjekt. Det er et ambisiøst prosjekt hvor han skal gjenskape den historiske transporten av IPA fra Burton-on-Trent til Kolkata (Calcutta) i India. 16. august skal en klassisk IPA brygges sammen med Steve Wellington som er sjefsbrygger ved White Shield Brewery. I begynnelsen av september skal en cask med dette ølet transporteres fra Burton til London. 16. september skal denne casken fraktes videre med et cruise skip til Tenerife, som blir første etappe på en lang ferd som etter planen avsluttes i India desember dette året. Dette blir en lang og spennende ferd, og dem som kjenner til Pete Brown sitt forfatterskap gleder seg nok også til å også lese denne historien.


Månedens link
---------------------
Hva er nå egentlig forskjellen på en Porter og en Stout? Hva slags type Bokk er egentlig de norske Bokkølene? Og hvorfor omtaler utlendingene de tradisjonelle norske juleølene som Vienna eller Dunkel Bock? Er du ofte i tvil om de forskjellige ølstilene? Det er i alle fall vi, og synes det kan være greit å sjekke hvilke retningslinjer sertifiserte øldommere bruker.
http://www.bjcp.org/stylecenter.html


Med hilsen
Erik Dahl og Yngvar Ørebek
NORØL - Norske Ølvenners Landsforbund

Monday, August 13, 2007

Festning

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er VÆRET.

Ser du feilen? Trykk på bildet og det blir større ..

Posted by Picasa

Privatisering ...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er kommunen intrisert i privatisering av helsetjenester. Hurra !!! Endelig !!

Og bildet mitt er antagelig for stort.

Roger Larsen

Sunday, August 12, 2007

Kampen (ikke jannisjar) er i gang.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er kampen i gang. La oss håpe at den ikke blir like råtten som den forrige. Da tok enkelte politikere barna i bruk på forsiden av SA for å sikre seg MAKT!

Verden står til påske selv om scena i Kulås er for liten til Gyldene Tider (som sånn popmessig var på 60tallet?). Verden står til påske om vi ikke bukker geriatrisk råkk som trekker 20000 til en ny stadion. Verden står til påske om Sarpsborg forblir en søvnig liten by mellom Halden og Fredrikstad, to byer som de siste ukene har fått skryt for byutvikling, identitetsutbygging, trehusvedlikehold og kulturutvikling via helsider i Aftenposten. Moss er jo et kulturikon allerede med biennaler og gallerier i fleng og har et flott bibliotek akkurat som i Fredrikstad. Det ser rettogslett ut som om disse byene har drevet byutvikling, sentrumsutvikling, kulturpolitikk og kommuneutvikling paralellt, mens vi har konsentrert oss om Jordet, latt humla suse, og drevet inn i bakevja i Pæddekommen. Nå har man vært og fått løfter fra en SVpolitiker om småpenger drift av et avansert lekeland på Jordet. Statsråden som for to år siden stod fram på idiotboxen og lovte varm skolemat (lax og kylling)og barnehageplasser til alle og gratis SFO (alt var reinspikka løgn), er alså en de stoler på. Vet de ikke at han er en politiker?

Olavsdagene har brukt mer tid på å krangle med kommunen om noen skarve tusenlapper, enn å videreutvikle Olavssfæren (og det toget har nok gått, til Trondhjem). Gågata, Sarpsborgs hjerte, står der som et relikvie fra Olav dager, helgeblodig og uten en moderne lyssetting, uten en sunn og moderne cafemix, uten trekkplaster, og mens Fredrikstad bygger sine hotell i sentrum for å sikre suntrum, legges våre til et Jorde. Byens nye profil av betongblokker blir trang, mørk og uegnet for barns lek. De fleste verneverdige og vakre bygg og haver er borte, og den siste lunge knuses snart på Fritznertoppen. Dagens og det siste hundreårs politikere har ikke tatt vare på kulturarven og de er seg ikke bevisst byens identitare, identitet. Rehabilitering er et fyord i rådhuset, akkurat som ordet vedlikehold. Bettong, bulldozere og rasering er mantraet. Mens man bruker flere titalls millioner på Jordet, har man ikke råd til lys langs skoleveien i Varteig, ikke råd til blomster på sykehjemmet Vartun, ikke råd til å feie gågata i helgene og ikke råd til å vedlikeholde Tune kirkegård. Det er vanlige følk som skal klippe hekker, kommunens skal stå, man har ikke råd til å klippe de kommunale trafikkfeller. Men på Jordet flyter millionene. For der er det moro å drive politikk.

Vi har mistet BI. Vi har mistet Teknikken. Tunejordet som handelssenter har stagnert. Det foregår ingen biblioteksopprustning (til og med eventyrstunden for de minste er fjernet!!), ingen gågateopprustning, ingen opprustning av Borregaardsyssel, Festiviteten går konk (kommunen prioriterer på Jordet), havebyen blir betongblokkbyen, Grålumhallen er død og begravet, stadion på Moa (Greåker) skal ikke videreutvikles, Greåker sentrum er lagt øde, Greåker fort er rasert, Skjeberg sentum er lagt øde, Varteig sentrum er lagt øde, "NEI !!!!" til varehus på Østsiden av ælva, aktivitetsavdelingen på Sarpsborg sykehjem er lagt ned, "NEI !!!!" til selvstyrt ungdomshus, nedvalsing av de politiske ungdomsmiljøer, billige tomter til betongentrepenører som tar en telefon (mens minstepensjonister pålegges bo og hytteskatt og ellers kan bygge om til villa), plan og bygningsloven gjelder når det passer kommunen (og ikke på Ise) og de kaller seg VISJONÆRE fordi de har lagt et hotell et jorde. Vi har tapt på de fleste felter og det er intet visjonært over tapere.

Våre visjoner bør være slik : best på sykehjem, best på veier, best på ungdomspolitikk, det beste idrettsanlegget (ikke KUN foppall), best på skoler, 100% stillinger til alle jentene, best på kulturhus, best på lokalfestivaler, best på vafler og best på øl. Men sånn er det ikke desverre. Se på hva de gjør, IKKE HVA DE SIER! Senterpartiet sier for øvrig i media om de slemme Frperne: "FRPs system gir inntrykk av at det er økonomisk rom for alt, enten det gjelder skole eller omsorg." Nå må Frp skjerpe seg!! DET ER SELVSAGT KUN ROM FOR ALT NÅR DET GJELDER OVERFØRINGER TIL DISTRIKTENE OG EN GAMMELDAGS LANDBRUKSNÆRING.

Grådighetskulturen sprer seg, sier man på fjærnsynet. De RødGrønnes ordførerkandidat i Sarpsborg mottar 70 000 for å sitte i styret i Østfold Energi. Det er 11 møter i året og da blir det ca 6 000 pr møte. Om møtet varer i tre timer så er det to tusen pr time og om møtet varer i 6 timer er det 1000 kroner pr time. Om ordførerkandidaten har disse møtene i arbeidstiden, uten å stemple ut, mottar han dobbelt opp. Seks tusen for et lite møte. Det er hva vanlige folk tjener på en uke det. Mye penger? Kanskje, kanskje ikke. Det er for øvrig mange politikere i dette forum. Hva får de i møtehonorar? Stempler de ut? 6000 er vel omtrent det ei av jentene våre (bare kjærringer å sånn, 11 og 16 og 22% stilling) tjener PÅ EN HEL MÅNED. Og mer enn grunnbeløpet i folkepensjonen. Østfold Energi svarer av en eller annen grunn ikke på forespørsler om disse møtene. Og SlemmeReiten? I løpet av hans Hydrotid har vi (du og jeg) blitt 26000kr rikere pr hode = 26000 * 50 000 = En milliard og trehundremillioner har vi i Sarpsborg blitt rikere. Og hele NORGE: 104 tusen millioner (104 milliarder) rikere. BLI KVITT MANNEN!!! DET SER UT SOM HAN VET HVA HAN DRIVER MED! Men heldigvis har aksjekursen stupt de siste dagene etter Arbeiderpartiets angrep på Hydro. Milliarder er fordunstet. Bra industripolitikk AP. Nå mangler vi bare en ny dørfabrikk. De som følger med vet at kameraten til Næringsministeren, RikeRøkke, bruker advokatfirmaet BA-HR. Det var advokatfirmaet Selmer som skulle se på Hydrosaken, men så tok RikeRøkke en telefon(?) til regjeringskvartalet og så ble det BA-HR. Reiten stoppet nemmelig RikeRøkke. Han ville ikke betale overpris for RikeRøkkes spekulasjonsaksjer. Det gjorde staten ved Næringsministeren i etterkant. Tellefoner er kjekke for de rike, ikke bare i Sarpsborg ...

Rosebud sa det lille barnet i betongblokkbyen, Rosebud ...

Roger Larsen

Saturday, August 11, 2007

Det skakkeværralett.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg tar man fylla alvorlig, ihvertfall den i Mysen.

Statssekretær Rikke Lind var sommervikar for næringsminister Dag Terje Andersen. Er det lov eller er det ikke lov?

Fra wikipedia :

Statssekretær er et politisk lønnet verv i en rekke land, bl.a. Norge, Sverige og Tyskland. En statssekretær er rangert umiddelbart etter statsråden i vedkommende departement, og fungerer i realiteten som vise-statsråd i det daglige arbeidet når det gjelder behandling av politiske saker. Ofte vil statsråden og en eller flere statssekretærer seg imellom dele de områdene departementet har ansvar for, og statsekretæren vil kunne uttale seg offentlig om politiske saker, men statsråden er politisk ansvarlig for alt.

En statsekretær har ingen formell rolle som del av regjeringen, møter aldri i statsrådet på Slottet og fungerer aldri som formell vikar i statsrådens fravær. Dersom en statsråd er forhindret fra å skjøtte embedet på grunn av fravær eller inhabilitet, oppnevnes en sette-statsråd blant de andre statsrådene for en periode, eller for behandling av den aktuelle saken.

Det skakke værra lett :

Plastic Bags

At issue in the green-labeling debate, then, is not simply determining whether a product is green, but which product is greener than another. The need for a clear hierarchy of green is apparent in the current policy debate over the use of disposable plastic bags. This past spring, the city of San Francisco banned the use of disposable plastic bags in grocery stores and drug stores, becoming the first U.S. city to do so. The measure followed restriction or outright bans on the bags in Ireland, Bangladesh, France and Uganda.

As more and more U.S. cities follow San Francisco's lead, a likely unintended effect of the bans will be an increase in the demand for paper bags. This poses a problem for environmentalists, who oppose the use of disposable plastic bags because of the litter they cause, but also oppose the use of paper bags, whose production they say requires more energy and creates more water pollution than producing plastic bags -- not to mention that paper bags use virgin tree fibers.

Some groups, then, are beginning to promote the message that the only true environmentally friendly bag is a reusable cloth bag, which national retail chains are beginning to offer. However, even cloth bags pose environmental risks because of pesticide use on the cotton fiber and toxic chemicals in ink. Then there is always the possibility that the bag has been made in a sweatshop.

The sustainable consumption movement is attempting to resolve this major ideological debate by arguing that the problem is best solved not by wrangling over which bag is best, but by changing society's throw-away mentality. While this approach might succeed in the long run, it avoids some consumers' immediate concern over which bag they should choose. On the other hand, businesses see the bans on plastic bags not as a wider disposal issue but as a narrower issue: finding a plastic bag replacement.

Eller ...........

Roger Larsen

Friday, August 10, 2007

En sommer på hell.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal vi få kjempestor møtehall (på billig tomt), jeg foretrekker enerom på sykehjem. Men som man sier i Sarpsborg (mens de gamle svetter i varmen), nå er det morro å drive med politikk igjen.

Sommerferien er på hell, og etter et vellykket musikkurs på Haugetun Folkehøyskole, skal man hjem. Med ryggen full av venner.




Roger Larsen.

Ps: Østfold Energi ser ikke ut til å ville svare på når de har styremøter, hvor de holdes, eller hvor lange de er. Rart ?

Thursday, August 09, 2007

Leserbrevskrivere.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg glemmer man forurensing når man skriver om TRAFIKKEN. Den hellige trafikken. Man skulle tro at AP og ap.SA var akkurat det samme. Men det er det vel ikke.

Vet du at AP har egne "leserbrevskrivere" ?

Synthen

Og Ordføreren har vært i Oslo og kommer hjem i fyrogflamme. En SV-politiker har sagt at de skal spøtte i noen kroner til DRIFTEN av et eventuellt Vitensenter (en form for et litt avansert lekeland) på Jordet. Og Sarpsborg Kommune skal GI BORT EI TOMT til 25 millioner for å få det til. Penger ??!! nessun problema !!

Ci sono spettacoli gratis?

Roger Larsen

Ps : Endelig har vi fått et mannsutvalg. De bør ta opp kjønnslemlesting av menn. I årevis har vi vist om at små gutter omskjæres under voldsomme smerter. Det er kjønnslemlesteles av spedbarn. STOPP MISHANDLINGEN !! NÅ !!!

Wednesday, August 08, 2007

Fredrikstad.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg mener noen at noen ikke har fått lønn som fortjent. Eller omvendt.

270 milliarder er verdiøkningen på Hydroaksjer de siste åra, av disse "eier vi" (staten - som sikkert bruker de til bruer i distriktene eller bondesuppsiddier) 108 milliarder. Det blir ca 21 000 kroner pr. sarping det !! Eller pr. nordmann. Ikke dårlig gjort av Hydro med Reiten i spissen det.

Boligområde i Fredrikstad.





Som man sier i Sarpsborg : Sånn gammæl tredritt skæ jevnæs med jolæ !!
Og her er gågata. Det er kafeer helt til enden, og den andre gågatæ ligger langs ælvæ og den tredje gågatæ ligger langs Tørje.

Roger Larsen.

Tuesday, August 07, 2007

Moss

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har de ikke fått opp avisa enda, og jeg har venta en time, selvom klokka nå er 0546. Det er mørkt når jeg vaagner nu. Året er på hell, vi er på vei inn i vinterdvalen.
I går var vi i Moss. Her bugner det av Gallerier og kultur, men Mosselukta var så fæl nede i sentrum at turen ble kort. Vi ble rettogslett kvalme (men er det noe å bry seg om da, det er i suppsidieland det skal værra fresk luft alså - i distrikene som det heter)


Her er et parti fra Verket. Den nordre delen er desverre ødelagt med enorme innkjøringsveier og leven og blokker og ...

Rett ved (RIV !! RIV !!! Det er trehus!!!!!!) Mølleparken kulturhus ligger det pittoreske bygg enda.

Fra gågata (og de har en plan på gang som kalles Sentrumsoffensiven). Jordene bruker de til helt andre ting.

I dag blir det Frekksta ...
Roger Larsen

Monday, August 06, 2007

Kladden blir kladdere.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg snakkes det om maktutøvelse i det lukkede rom. Er det telefonsentralene til Telenor det er snakk om?

(kladden blir kladdere)

Verden står til påske selv om scena i Kulås er for liten til de gyldene tider (som sånn popmesseig vel egentlig var på 60tallet). Verden står også til påske om vi ikke bukker geriatrisk råkk som trekker 20000 til en ny stadion. Verden står til påske om Sarpsborg forblir en søvnig liten by mellom Halden og Fredrikstad. To byer som de siste ukene har fått skryt for byutvikling, identitetsutbygging, trehusvedlikehold og kulturutvikling via helsider i Aftenposten. Moss er jo et kulturikon allerede med biennaler og gallerier i fleng. Det ser rettogslett ut som om disse byene har drevet byutvikling, sentrumsutvikling og kommuneutvikling paralelt, men vi(?) har konsentrert oss om Jordet, latt humla suse, og drevet inn i bakevja.

Olavsdagene, som det snakkes så mye om, har brukt mer tid på å krangle med kommunen om noen skarve tusenlapper, enn å videreutvikle Olavssfæren (og det toget har nok gått, til Trondhjem), mens på Gålå har man i løpet av 18 år utviklet PeerGynt oppsetningene til en helårs mangemillionersbedrift. Gågata, Sarpsborgs hjerte, står der som et relikvie fra Olav dager, uten en moderne lyssetting, uten en sunn og moderne cafemix, uten trekkplaster, og mens Fredrikstad bygger sine hotell i sentrum, legges våre til et Jorde. Byens nye profil av blokker blir trang, mørk og uegnet for barns lek. De fleste verneverdige og vakre bygg og haver er borte, og den siste lunge drepes snart på Fritznertoppen. Dagens og det siste hundreårs politikere har ikke tatt vare på kulturarven og de er seg ikke bevisst byens identitare, identitet. Rehabilitering er er yyord i rådhuset, akkurat som ordet vedlikehold,. Bettong, bulldozere og rasering er mantraet. Mens man bruker flere titalls millioner på Jordet, har man ikke råd til lys i Varteig, ikke råd til blomster på Vartun, ikke råd til å feie gågata i helgene og ikke råd til å vedlikeholde Tune kirkegård. Her råtner vannpostene som rekkverket på pavilliongen på Greåker torg.

Vi har mistet BedriftsøkonomiskInstitutt, BI. Vi har mistet Teknikken (høyskolen). Tunejordet som handelssenter har stagnert. Det foregår ingen biblioteksopprustning, ingen gågateopprustning, ingen opprustning av Borregaardsyssel, Festiviteten går konk (kommunen prioritetere på Jordet), havebyen blir betongblokkbyen, Grålumhallen er død og begravet, stadion på Moa på Greåker skal ikke videreutvikles, Greåker sentrum er lagt øde, Greåker fort er rasert, Skjeberg sentum er lagt øde, Varteig sentrum er lagt øde, NEI !!!! til varehus på Østsiden av ælva, aktivitetsavdelingen på Sarpsborg sykehjem er lagt ned, NEI !!!! til selvstyrt ungdomshus, nedvalsing av de politiske ungdomsmiljøer, billige tomter til betongentrepenører som tar en telefon (mens minstepensjonister pålegges bo og hytteskatt og ellers kan bygge om til villa), plan og bygningsloven gjelder når det passer kommunen (og ikke på Ise) og de kaller seg VISJONÆRE fordi de har lagt et hotell på Jordet. Det er intet visjonært over tapere!

Jeg har visjoner jeg og min kommune skal være

best på sykehjem,
best på veier,
best på ungdomspolitikk,
det beste idrettsanlegget (ikke KUN foppall),
best på skoler,
100% stillinger til alle jentene ,
best på kulturhus,
best på lokalfestivaler

Men sånn er det ikke.

kanskje man skulle prøve noe nytt ved valget i år ?

Rosebud sa det lille barnet i betongblokkbyen, Rosebud ...

Roger Larsen.

PS : Pål Tandberg, sjef for lufthavnselskapet Rygge Sivile Lufthavn, mener næringslivet i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden viser for liten iver etter å tenke flyplass-muligheter.

Men det er vel en grense for hvor mange som vil selge baguetter og billig sprit.

Saturday, August 04, 2007

Hekker versus Rekvalme

Vyrde Lesar.


I Sarpsborg debatteres også hekker, men det er "kulturlandskapet" som selvsagt skal ha penga, ifølge AP sin samarbeidspartner, SenterPartiet. Sentrale strøk, har ikke de bompenger å sånn da?


Roger Larsen




Friday, August 03, 2007

Se der er Bergman Ullmann (eller omvendt).

Vyrde Lesar.

iSarpsborg er Hans majestet tilbake. Han har vært savnet.

Antonioni og Bergman er døde og selwom de begge er store filmskapere og jeg har sett xtremt mye film, så har de aldri vært blandt mine favoritter. Jeg er kanskje for ung, da jeg aldri har skjønnt "film noir" heller og aldri Malteserfalken (må man like gammel film for å være filmbuff?).

Uansett så tror jeg at min aversjon mot Bergman skyldes Ullmann. Jeg har alltid ment at hun har utstråling som en røkt ål. Stiv, uspennende og totalt ukreativ. Dække nok å ha barn med Bergman Ullmann. Heldigvis .... og det er jo en grunn til at Ullmann ikke har fått så veldig mange roller i Norge. Det har vært nok skuespillere MED talent til å konkurrere om rollene. Eller ....

Roger Larsen

Thursday, August 02, 2007

Det ER mye blåbær.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er noen lei høy hastighet. Det er vi i Per Gyntveien også. Men her er aldri kontroll.

Det ER mye blåbær.

Roger Larsen

Ps : Jeg ser Fracture og det ble kort i dag, så er det handledag for morrsan, rydding av gravplassen til farssan, middag (rogn, maiskolber, pottitter og råkost), så skulle det vært mussikk, men det er jo fortsatt ferie. Torsdag pleier å være en "trabel" dag.

Traff min gode venn fra Ullæ i går. Åge - dro ut i 50 kom hjem i 65 og er en av de lokale heltene. Jeg skal snakke mer med ham om seilinga en dag.

Wednesday, August 01, 2007

Kladd (fordi det er mye blåbær i skogen)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg blir en båteier siktet for å ha forsvart seg. Er det galt å forsvare seg ?

Verden står til påske selv om scena i Kulås er for liten til de gyldene tider (som sånn popmesseig vel egentlig var på 60tallet). Verden står også til påske om vi ikke bukker geriatrisk råkk som trekker 20000 til en ny stadion. Verden står til påske om Sarpsborg forblir en søvnig liten by mellom Halden og Fredrikstad. To byer som de siste ukene har fått skryt for byutvikling, identitetsutbygging, trehusvedlikehold og kulturutvikling, helsider i Aftenposten. Moss er jo et kulturikon allerede med biennaler og gallerier i fleng. Det ser rettogslett ut som om disse byene har drevet byutvikling, sentrumsutvikling og kommuneutvikling paralelt, men vi(?) har konsentrert oss om Jordet, latt humla suse, og drevet inn i bakevja.

Olavsdagene, som det snakkes så mye om, har brukt mer tid på å krangle med kommunen om noen skarve tusenlapper, enn å videreutvikle Olavssfæren (og det toget har nok gått, til Trondhjem), mens på Gålå har man i løpet av 18 år utviklet perGynt oppsetningene til en helårs mangemillionersbedrift. Gågata, Sarpsborgs hjerte, står der som et relikvie fra Olav dager, uten en moderne lyssetting, uten en sunn og moderne cafemix, uten trekkplaster. Og mens Fredrikstad bygger sine hotell i sentrum, legges våre til et Jorde, med de XX det medfører
Byens nye profil blir trang, mørk og uegnet for barns lek. Cultiva, Kristiansand sin kulturstiftelse, har 1,5 milliarder på bok. Der har kommunen satset stort på nytt Kulturhus og ny stadion. De fleste verneverdige og vakre bygg og haver er borte, og den siste lunge drepes sbnart på Fritznertoppen. Dagens og det siste hundreårs politikere har ikke tatt vare på kulturarven og de er seg ikke bevisst byens identitare, identitet. Rehabilitering er er Fyord i rådhuset (ajkkyurat som vedlikehold) bettong, bulldozere og rasering er et misforstått for visjoner og ....

Mistet BI mistet Teknikken (høyskolen) Tunejordet handelssenter stagnert, intgen biblioteksopprustning, ingen gågateopprustning, ingen opprustning av Borregaardsyssel, Festiviteten går konk (kommunen prioritetere på Jordet), havebyen blir betongblokkbyen, Stadin på Moa på greåker skal ikke videreutvikles, greåker sentrum lagt øde, skjeberg sentum lagt øde, nei til varehus på Østsiden av ælva, ingenting av løftet om satsing på biblioteket, rasering av aktivitetsavdelingen på Sarpsborg sykehjem, nei til selvstyrt ungdomshus, nedvalsing av de politiske ungdomsmiljøer, billige tomter til betongentrepenører (mens minstepensjonister pålegges bo og hytteskatt og ellers kan bygge om til villa), Plan og bygningsloven gjelder når det passer kommunen (og ikke på Ise), kameratturer både hist og pist (AP sentralt går imot et offentlig register over hvem politikerne treffer - lobbyregister - det trenger vi i kommunene også)

Fredrikstad i aftenposten vi på Jordet.

Festiviteten som bibliotek og intimscene og ... Sperre av veien foran og forlenge parken bindes sammen med dagens bibliotek

Alle ser jo at Jordet har tatt fokus vekk fra sarpsborg sentrum som de siste år knapt nok har blitt feiet i helgene.

For lite kontakt med byens kulturelle miljøer (NEI !!! Til selvstyrt ungdomshus) og litt for mye kosi\ng med kappitallista.

Opposisjonen snakker om at de voksne må betale kulturen sin sjæl, men det er forskjell på biletter og kulturell infrastruktur. Gratis bading for barn i Sarpsborghallen, sponsing av biletter i alpinanlegget til NN, eget selvstyrt ungdomshus med

Olavsdagene uten ungdom og barn (men med tilbud TIL dem) - det var under Olavsdagene de skulle åpnet sitt selvstyrte ungdomshus.

25 millioner kroner vil rådmannen at kommunen skal legge på bordet til tomt for Vitensenteret på Campus Borg på Grålum, hva er galt med festiviteten ? Er det leiligheter AP vil ha der (AP har flertall alene i dagens kommune)

Og snakket går på byen, mange av AP gamle pensjonister vil stemme Pensjonistpartiet, jeg har aldri hørt så mye snakk om å skifte parti før, men det er kanskje ikke så rart. AP tok aktivitetsavdelingen på Kurland sykehjem (men lot biblioteksfilialene stå - etter press fra Senterpartiet Debatten ble mer preget av distriktspolitikk enn hva innholdet i et moderne bibliotektilbud skal være- makan til prioritering. De har glemt sine gamle (for de stemmer sikker AP allikevel!! Er det så sikkert da ?)

Høyre hånd melonpartiet SP, grønne på utsiden blodrøde på innsiden. Venstre hånd, de politiske klovners parti, beveæpnet med tusj, fotformsko og lilla skjerf lever de fortsatt i 70åra. Det var for øvrig SV som felte NN suin Apregjering. Kristin Halvorsen, som i dag ikke vil gå av selv om løftet om full barnehagedekning ikke innfrier, hun drivkkraftenb bak 36,9 (og sånn som hun presset NN til å holde løftet. Direktørdatteren fellte AP-regjeringen, men når hun brytter sien egne løfter, da er det vistnok ikke så nøye)

"Knugen" avslører
Svenskekongen avslører hvilken fotballklubb han heier på. (fra NRK - styrt av Arbeiderpartiet).

Rushtidsavgift, eller xtraskatt, skal innføres sier den RødGrønne regjering. Da blir det billigere midt på dagen ! (HÆ, HÆ, HÆ, HÆ trudde du på den !!!????) Neida, det skal bli dyrere å kjøre bil på den tiden folk kjører til jobb, i barnehage, kort sagt i den tiden folk MÅ kjøre bil. Mer penger til vei der det bor folk (HÆ, HÆ, HÆ, nei det går jo ikke an), det er i DISTRIKTENE veiene skal bygges og om tullingpartiene SV og SP får vilja si ER DET OGSÅ DET JERNBANESATSINGA SKAL FOREGÅ. Det er for øvrig samarbeidskameratene til Ordføreren jeg snakker om. Skal du stemme i år ?

NFF (norsk fotballforbun) stiller karv til stadon som skal brukes til fotball. Jeg må innrømme at det driter jeg i NFF kan stille de krav de vil akkurat som enhver særidrettsgren kan. Jeg vil heller stille krav til sykehjemsplasser og hvordan sykehjem drives, til skolebygninger og hvordan skolene drives, til veier og hvordan veier vedlikeholdes. Til utvikling av Sarpsborg sentrum og til utviklinga av sarpsborg kommune.

Man må huske på at da Einar Gerhardesen ble partisekretær i Ap, var stemmerettsalderen 25 år. Tiden forandrer seg. Ekte Sosialdemokrater er for felleskap, for å ta vare på hverandre og for å behandle folk med verdighet. Dagens samrøre av LOAP skjærer ekte sosialdemokrater i hjertet og vi må hoderystenbde se på at særinteressene, ikke fellesskapsinteressene, vinner terreng. AFP (fra utslittbelønning til generell alderspensjon), bondesuppsidier, fagforeningsoverstyring ... APLO har blitt en konservativ organisasjon som ikke skuer framover, men som skuer tilbake, på det som var og ønsker seg dit. Nye løsninger og nye tanker er uønsket. Hovedtillitsvalgt for 4tel (oppkjøpt bizznizz) hadde Frankrike som ideal. De sa ikke opp folk der sa han (det stemmer, men selv franskmenn mener at det nå har gått alfor langt). Da jeg påpekte at da ble heller ingen nye ansatt, skjønte han ikke problemstillingen. Det er for øvrig 400 000 (fire hundre tusen) unge franskmenn som jobber i LONDON i dag og det er 10-12 % arbeidsledighet i deGaulles rike. For et ideal.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls