Saturday, September 29, 2007

Boligannonnser.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal det lissom være to avviser. Men kan denne reklameblekka kalles avis? Og hva den deskriptive SA (I dag har de en flersides reklame for en utbygger = mange leiligheter = manhe annonnser = mange kroner = lykkelige kappitalister?


Vi har verdens høyeste toll på mat. Drit i den tredje verden, LEVE TOTEN!

Roger Larsen

Friday, September 28, 2007

Bruer

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har noen tatt til vettet.

Ad tre felt over Sarpebruæ.

Når vedlikeholdet er så dårlig om det er av kommunale (etc) eiendommer (bruer inkl), så kan vel denne brua rase nårsomhelst. Skoleveien over Rolvsøybrua på Greåker viste seg å være livsfarlig. Men på Jordet yngler millionene.

Det er ikke mange år siden en ingeniør fortalte at man tok det litt lett med vedlikeholdet av Sannesundbrua, for da ville men få mer kroner senere. Litt senere datt det ned et skilt som nestren drepte en på gangbrua. Det sier jo sitt.

Her er standarden på vedlikeholdet i det fattige Norge. Råtne gjerder bindes opp med gammet tau!


Roger Larsen
Posted by Picasa

Thursday, September 27, 2007

Drillo kan skape fred i Irak

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg blir det ingen høyskoleutdanning på Jordet, men et forurensende lekeland. Ja, ja ..

Nå MÅ jeg se å få kobla kameraene (to), videokameraene (to), scanneren, mikroskopet, printeren, telefonen, mp3spillerne, keyboardet, pckameraet, mikrofonen og høyttalerne til den bærbare. Hvem hadde trodd at det skulle bli mulig for noen år siden? Tiden går ..

Roger Larsen.

Her er heltelandet til min tidligere fagforeningsleder : FRANKRIKE (frys på ryggen!)

Klimakonferanse i Sarpsborg. "Gratis" søppellevering hadde vært noe det.

Wednesday, September 26, 2007

Drøyær'n til jul. Men savnær'n.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg slipper ikke tapere og gamlinger ungdommen til SÅ lett!!

Og det diskuteres foppall, foppall, foppall - ingen snakker om eiendomsutvikling, eiendomsutvikling, eiendomsutvikling (av stadion).

Det går litt tråkkt på disse sidene om dagen, men i dag skal jeg gå til byen, ikke i den stooore skogen med de laaaange bremsesporene. Briller, tenkte jeg å kjøpe meg nå da sjø.

Og jeg traff Gundi i går, Øder så jeg ikke og heller ikke Leær'n. Hender var heller ikke der og ikke Hoven.

Larry.

Monday, September 24, 2007

Kort, men godt og alltid tegn foran, men.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg debatteres foppallen heftig.

Rolvsøybrua detter ned og det samme gjør Akershus festning. Det er trist å bo i et fattig land!

Sauebøndene får husdyrtilskudd, beitetilskudd, driftstilskudd, arealtilskudd, pristilskudd, ullstøtte og rovdyrerstatning (det LØNNER seg å la dyra bli tatt av "ulven") = 1,4 milliarder = ettusen firehundre millioner = 1400 000 000. Det er trist å bo i et fattig land.

Det er Svaldard som produserer KØL .

Bilder fra Auschwitz .

Og slik gjør "sosialdemokratene" i Sverige.

Roger Larsen.




KAMPKLARE: Inger Hagatun, Sissel Verberg og Margrete Osa Hausnes har jobbet ved Granvin Sjukeheim i mellom 13 og 20 år. Fortsatt fyller de opp stillingene sine med vikariater og ringevakter. Dette er et typisk kvinneyrkeproblem. Jeg tror ikke det er mange menn som hadde funnet seg i en slik arbeidssituasjon år etter år, sier Osa Hausnes. 9. oktober møter de i Hardanger tingrett. Foto: Sævig Rune (BT)

Putin og lucid dreaming.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skriver noen om foppall. Det han ikke har fått med seg er at det kan ligge økonomiske intenciver bak iveren om Sarpsborg Toppfotball. Noens lommebøker skal fylles?

I natt traff jeg forøvrig Putin. Han hadde ikke til hensikt å angripe oss sa han, og mens jeg lette etter skoa mine, forsikret han meg om at HVIS han skulle finne på noe, så ville han ihvertfall ringe først. Men han sa det med et lurt smil, luringen.

En ting tinnitus har medført for meg, er at jeg sover dårlig, men det betyr at jeg ofte husker hva jeg drømmer, og folkens !! vi drømmer mye rart. Man kan forøvrig lære seg opp til å styre drømmene sine (lucid dreaming), det har jeg sjøl gjort, og det var artig. Da er nemlig ingenting umulig.

De har stengt Rolvsøybrua, skoleveien var livsfarlig. Er det flere skoleveier som er så dårlig vedlikeholdt at de bør stenges montro?

Roger Larsen

Sunday, September 23, 2007

Hamarmarten

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er jeg ikke, men på tinnitus seminar på hamar. her foregår Hamarmarten med tivoli, støy og spell.

Roger Larsen

Friday, September 21, 2007

Drøyær'n til jul.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Dække morro når PCen er nede og alt av skrivere, scannere, fotoapparater, videokameraer, mikroskoper, høyttalere, midibrett, telefoner, skjermer og alt annet er nede. Frågan blir : Kjøpe ny eller reparere ? Men den er stein dau PCen, bios, hovedkort, harddisker - ingenting virker.

Den første quadden har kommet, men uten 22"++ skjerm,uten Vista64 0g med bare 500GBhd. Vi drøyærn til jul tror jeg.

Roger Larsen.

Thursday, September 20, 2007

FRParar.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg foregår forskjønnelsen med motorsager.

Poltimestern i Østfold har blitt FRPer.

I et møte med det fargerike fellesskap viser det seg at det fargerike fellesskapet ikke var intrisert i det hele tatt. Man greide ikke å bli enige om hvem som skulle sitte i utvalget, man forlangte reise og møtegodtgjørelse og EGENTLIG var det politiet (og norske natteravner?) sitt ansvar å ta vare på det fargerike felleskapet. Man har da annet å gjøre enn å arrangere sosiale tiltak for egen ungdom og egne barn, mener det fargerike fellesskapet.

Tenk at politmestern kan si dette HØYT DA. Sånnt skal jo feies under teppet!!! Han MÅ jo være FRPer!!!!

Så det ble med tanken.

Jeg tror jommen Steinar Opstad har blitt FRPar også, han mener at det fargerike fellesskap ikke skal sitte å skrike hore etter jentene.

Roger Larsen.

PS : Det siver fram nå, KAPITALDEMOKRATIET. Jeg har snakket om det lenge (at det er noe uggent lokalt) og Aftenposten sier : "Dette er et "demokrati" som etterlater oss med en uvanlig guffen smak i munnen. Vi ser Yngve Hågensen i styrene til Røkke. Vi hører Stoltenberg hylle Røkke. Vi ser Bondevik i brylluppet til RIMI-Hagen......

PSS : Trond Giske ble sammen med blant annet landslagstreneren og flere næringslivstopper fjernet fra VIP-tribunen fordi de skal ha jublet for høyt da Rosenborg scoret mot Chelsea, skriver Dagens Næringsliv tordag.

- Det var jo egentlig ikke bra, en kjedelig sak. Men det er vel egentlig Chelseas problem, sier Giske.

Brødrene Magnus og Ole Robert Reitan hadde invitert med seg et lystig lag som besto av blant andre John Fredriksen, Tor Olav Trøim, Øystein Stray Spetalen og Arne Hjeltnes var en del av det norske supporter-teamet.

Wednesday, September 19, 2007

Skal vi ledes av de som ikke vet. Negasjonsledelse.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi fått en hovedutvalgsleder for kultur som ikke benytter seg av kultur eller går på biblioteker. Det lover bra.

50 mill pr år i 15 år har staten brukt på laxeelver (ginthånnikk noen?). Det er fanget gjennomsnittlig 12500 laks pr år : det blir 4000 kroner pr lax det. Interesseorrganisasjonen som EIER fiskeretten (og da putter utleiepenga i lomma) sier : det skulle bare mangle at oljenasjonen Norge ikke skulle bruke penger på de skader sur nedbør forårsaker. Og Finn Erlend Ødegård er leder for denne organisasjonen, Foreningen Norske Lakseelver. Og Finn Erlend? Ja han er ansatt i Bondelaget han … de berømte distriktene … og på E6 rant det blod i strie strømmer... Nå skal vi betale (i motsetning til laxeelveierne, de skal subsidieres) bompenger for å forandre drapsveiene til sikre veier.

Det er bra at de RødGrønne prioriterer det viktige i samfunnet. I dag skal forresten Jens Stoltenberg (en grogg før hummeren Stoltenberg?) treffe de ultrarike fattige : rederne.

Roger Larsen

Tuesday, September 18, 2007

Ikke med vekst nå!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg fortelles vi av LEDEREN at AP vil ha slutt på vekstsamfunnet. Ehh .... de mener selvsagt øke skattene på alt, det er jo skAPttepartiets løsninger på absolutt alt. Hvis de ikke mener at man skal ha slutt på veksten hos ALLE DE ANDRE da.

Staten (akkurat som Sarpsborg kommune) driter i jentene våre.
Arbeiderpartimannen Thor Haraldsen fra Hafslundsøy er vred på undertegnede og de som ikke stemmer. De som ikke stemmer (18 000 i Sarpsborg) er visstnok giddalause (representerer dette Aps offisielle syn på de som velger å ikke stemme?) og undertegnede er visstnok fra Greåkerdalen (se filmen om hva AP vil gjøre med Greåkerdalen på tv.SA) . Haraldsen representer 50%, 10584, ( dunk, dunk, slå seg på brystet) av de avgitte stemmene ved valget, men det var 80% av Sarpingene som IKKE stemte på Arbeiderpartiet. Jeg representerer kun meg selv og hvem de ”giddalause” representerer burde kanskje Arbeiderpartiet tenke på og gjøre noe med. Men det kan kanskje gå utover AP%en, så da er det sikkert best at det er som det er, at de ”giddalause” ikke stemmer?

En tidligere kommunestyrerepresentant i en trøndelagskommune sier det slik : ”Jeg fikk nok etter én periode, makan til supperåd”. Med lang erfaring fra næringslivet og fra mye annet organisasjonsliv, burde han vært en ressurs for kommunen. Men slik gikk det ikke: ”Håpløs møtekultur, et ugjennomtrengelig rådmannsvelde og unødvendige personkonflikter drepte min interesse for å være med”, oppsummerte han, giddalausen.

Man skal ikke klage for meget, man skal bli ferdig med en sak, man skal ”ta sakens innhold og ikke personene” sier APmannen Thor Halvorsen. Er dette SVADA fra en innflytter? Eller er det saklig informasjon fra en viktig herremann. Er jeg rett instans? Når innflyttere blir behandlet på en slik (SVADA !!! INNFLYTTER !!!) måte av et politisk parti, så kan man tenke seg til hvordan innvandrere blir behandlet. Kanskje Haraldsen også skulle ta tak i at anonyme leserinnlegg på e-SA systematisk kaller opposisjonen for Westlie-banden ? For Arbeiderpartiet vet mye om anonyme leserinnlegg. Ii Bergen satt det en AP-skrivegruppe som spydde ut leserinnlegg og partimedlemmene fikk de utdelt med beskjed om at de skulle underskrives og sendes til avisene. I år ble de sendt under falske navn.

Sarpsborg kommune har forøvrig ALDRI gått med underskudd, vi har bare ikke fått lov til å beholde overskuddet vårt. Det tar regjeringen fra oss for å dele ut til ostebønder i distriktene. Vi bruker en og en halv milliard (1500 000 000) på osteeksport (Jarlsberg) i året. Det er dit Sarpsborgs skatteoverskudd går og ikke til vedlikehold av Valaskjold ungdomsskole (men så er det jo SÅÅÅÅÅ mye morroere å klippe røde snorer, så nå bygges det en ny ungdomsskole i kreftkraftfeltene under høyspentlinjene på Grålum) eller til vedlikehold av Rolvsøybruæ eller til E6 …

Arbeiderpartiet er kjent for å prioritere det som er viktig. Det siste var en dørfabrikk.

Roger Larsen

Monday, September 17, 2007

SYKLER

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg som ligger i sentrale støk, trenger vi ikke lys. For om høsten er det jo mørt allikevæl.

Det skal sykles i lysløypa og det er greit det, etter loven. Lysløypa er en gangvei, bør tydelig skiltes som det og her sier tafikkloven følgende om sykling : sykling på en gangveg/fortau kun tillates ved liten gangtrafikk, og skal foregå på de gåendes premisser (og passering av de gående i tilnærmet gangfart, dvs 5 km i timen).

Det er sjelden det er liten gangtrafikk i lysløypa. Daglig brukes den av hundrevis av barnevognforeldre ute med ferskinger, spaserstokkpensjonister, rever, langlangrekkebarnehagebarn, lillaitrynetjoggere, elger, musikkiøraløpere, naturspaserere, stavgangvenner, rådyr, coolingskoleelever og endel som blir slept etter bikkjene sine fra det ene treet til det andre, for her er megetmyegodt å lukte på.

Man kan lett forby sykling i Lysløypa for det er vel opp til EIERNE av skogen å bestemme hvilken trafikk de ønsker der ? Syklister er forøvrig dreittsekker sett med statlige øyne. Drar man feks til det rike Danmark så er det EGNE sykkelveier adskilt fra Biltrafikk og fra de gående. Slik finnes ikke i Norge, så det er trist å bo i et fattig land. Og hva i bruker penga på? Opptil for et par år siden ble de blandt annet brukt på xport av ost, i dag brukes mye av de på å opprettholde militærbaser i distriktene og på en gammeldags og xtrem dyr primærnæring. Lurer DU virklig på hvorfor Rolvsøybruæ har forfallt tottal(les forrige setning)?

Alle kjøretøy, herunder altså også sykler, skal bruke kjørebanen. Det er forbudt å kjøre på fortau eller på gangveg, jf. trafikkreglene § 4. Plasseringen i kjørebanen skal være som for andre kjøretøy, likevel slik at sykkel kan ferdes på veiens skulder, noe andre kjøretøy ikke har anledning til. Sykkel kan også ferdes på gangsti, herunder gang/sykkelsti, men bare dersom gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for de gående. Sykling på gangsti og lignende skal foregå i tilnærmet gangfart, og syklisten har vikeplikt for de gående. Dette betyr at transportsykling over gangfart (5-8 km/t) bare unntaksvis kan skje på områder hvor det også ferdes gående.

Roger Larsen

Sunday, September 16, 2007

Giddalause.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal vi selvsagt huske dette.

Og her er dødaren fra landbruket!

Reddet harddiskene, og skal se hva som feiler PC'en nede hos EXPERT i mårra. Er det hovedkortet eller er det CPUen eller er det ....

Roger Larsen

Ps : Arbeiderpartimannen Thor Haraldsen er vred på undertegnede og de som ikke stemmer. De som ikke stemmer (18 000 i Sarpsborg) er visstnok giddalause (representerer dette Aps offisielle syn på de som velger å ikke stemme?) og undertegnede er visstnok fra Greåkerdalen (se filmen om hva AP vil gjøre med Greåkerdalen på tv.SA) . Haraldsen representer 50% (10584, dunk, dunk, slå seg på brystet) av de avgitte stemmene ved valget, men det var 80% som IKKE stemte på Arbeiderpartiet. Jeg representerer kun meg selv og hvem de ”giddalause” representerer burde kanskje Arbeiderpartiet tenke på og gjøre noe med. Men det kan kanskje gå utover AP%en, så da er det sikkert best at det er som det er, at de ”giddalause” ikke stemmer?

Man skal ikke klage for meget, man skal bli ferdig med en sak, man skal ”ta sakens innhold og ikke personene” sier Arbeiderpartirepresentanten. Er dette SVADA fra en innflytter? Eller er det saklig informasjon fra en viktig herremann. Sarpsborg kommune har forøvrig ALDRI gått med underskudd, vi har bare ikke fått lov til å beholde overskuddet vårt. Det tar regjeringen fra oss for å dele ut til sauebønder i distriktene. Om jeg ikke husker feil brukte de en milliard på osteeksport (Jarlsberg) for noen år siden, men de har gitt seg med det nå. Ikke fordi de syntes det var dumt å dumpe subsidiert melkefett på verdensmarkedet, de fikk ikke lov lenger. Det var ditt Sarpsborgs skatteoverskudd gikk.

Saturday, September 15, 2007

PCKRÆSJ

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal snart store verdier havne på hvilke hender?



PCen døde etter et lite strømbrudd og da er spørsmålet, hva er på harddiskene, overlevde de, hva skal jeg kjøpe nå (det blir vel en quad), hvofor tok jeg ikke den siste backuppen, hvordan går det med skjeggelarsengeriatrien, hva skal skje, hvor skal jeg handle? Har kobla opp den bærbare (slepbare) compaq nx9030 med en xtraskjerm, men savner all den gamle mæjlen, kontaktene og ... aldri så galt, så godt for noe.



NY PC FØR HJUL.



Roger Larsen



Thursday, September 13, 2007

Rådyr repperasjon av Rolvsøybruæ.

Vyrde Lesar.

Rolvsøybruæ og støyskjermene langs 109 er på vei mot muld!




Posted by Picasa

Wednesday, September 12, 2007

Gratulerer Engsmyr og alle dere andre.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg burde man konsentrere seg om RØDgrønne pottitter.

Hurra! Hurra! Hurra!

Det er jubileum i år og flere av Greåkers store sønner feirer 50årsjubileum. Det var i sesongen 57/58 at Greåker fotballag spillte seg opp i hovedserien i norsk fotball og dette er en bragd det står respekt av. Dette var før fotballen ble ødelagt av spekulative "investeringer", spillerkjøp og spillerimport. Disse gutta kom fra gølve på SMV og andre arbeidsplasser, og stod for en ærerik tid i Greåkers og fotballens historie. De vil bli husket som de heltene de var, for alltid.

Spekulere kan man også gjøre om kommunevalget. Det har aldri vært så lav deltagelse ved et lokalvalg i Sarpsborg noen gang, allikevel snakker man om seierherrer og tapere. I dette valget er hele byens politiske elite og demokratiet de største taperne. Før, da Arbeiderpartiet var sosialdemokratisk, ikke en kapitalistelskende, makt- og korporativt orientert gruppe, som det har vært de siste årene, var HELE det politiske system viktig. Og selv om korporativismen har preget Norge etter siste verdenskrig, har man ikke før de siste årene inkludert boligspekulanter og aksjespekulanter i den korporative sfære. Landet skulle bygges, var mantraet, nå ser det ut til kommunen skal la seg utbytte av lettvintkapitalismen, spekulantene. Det er trist at Arbeiderpartiet har fjernet seg fra de sosialdemokratiske ideealer, og gjort knefall for vulgærkapitalismen.

På nasjonalt plan går nå de RødGrønne inn for at de ultrarike (rederne) skal slippe ALL skatt, dette fordi de vistnok skal beholde noen kontorer i Norge. Det var ikke rederne som seilte under krigen, det var sjømenn det, og etter krigen var det kremen av norsk ungdom som seilte inn milliardene (som rederne med Arbeiderpartivelsignelse gjemte bort i skatteparadiser). Mange av krigsseilerne gikk til grunne etter krigen og de fikk ikke engang bruke sine egne oppsparte midler, Nortrashipfondet, de kunne jo bruke de på kvinner, vin og sang.

Det var hjemmesitterne som vant valget. De viser sin likegyldighet og avsky ovenfor et politisk system som kun henvender seg til velgerne ved valg (er det fire år til ordføreren igjen skal vise seg på leserbrevsiden i SAkammeratblekka si?), resten av tiden driver de med (knis, knis) sitt politiske spill, sitt intrigemakeri og sine taburetter (og godt betalte styremøter).

Roger Larsen

PS : AD LYSLØYPA

Alle kjøretøy, herunder altså også sykler, skal bruke kjørebanen. Det er forbudt å kjøre på fortau eller på gangveg, jf. trafikkreglene § 4. Plasseringen i kjørebanen skal være som for andre kjøretøy, likevel slik at sykkel kan ferdes på veiens skulder, noe andre kjøretøy ikke har anledning til. Sykkel kan også ferdes på gangsti, herunder gang/sykkelsti, men bare dersom gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for de gående. Sykling på gangsti og lignende skal foregå i tilnærmet gangfart, og syklisten har vikeplikt for de gående. Dette betyr at transportsykling over gangfart (5-8 km/t) bare unntaksvis kan skje på områder hvor det også ferdes gående. Det er syklisten som har valgretten i forhold til hvor en vil ferdes. Andre kjørende, herunder andre bilister, kan ikke kreve at syklister skal fravike kjøring i veibanen.

Tuesday, September 11, 2007

VALGORKAN

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er valget over, men minnene om det består.

Et valgskred og de konservative vant kommunevalget, men det var kanskje ikke så veldig rart. Det tristeste var at Senterpartiet fortsatt er med i byens bystyre. Sukk, sugg, sugerør(inn i oljeformuen).

Men spennende var det en stund, mer enn på mange år, men når man legger forhåndsstemmingen til Rådhuset og innkaller alle fra Fagforbundet, så gikk det som det gikk. Vi tar hattene av for gråhårede eldre menn. Det er de vi har valgt.

Valget er over! LEVE VALGET.

Sverige har ca 2000 km med motorvei, Danmark omtrent det samme. Norge har 230 km. Det er trist å bo i et fattig land! Og bare to år til neste valg.

Nå blir det lekeland på Jordet til kammeratene (eller var det nytt Kulås), mer bettong i Sentrum, billige tomter til kappitalista og valgflesk på alle oss andre. Mens pavvlijongen på Greåker råtner på rot og Festningen forfaller.
Klippe, klippe røde snorer

Sunday, September 09, 2007

Hjemmesitterne

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Fra Hjemmesitterpartiet (i Aftenposten).

"Kjære ikke-velger.

Nå har vi vært gjennom den samme sorgen enda en gang. Politikerne lover og lover, men ingenting skjer. De prater og prater for skattebetalernes penger. Spør om ditten og svarer datten. Har aldri hatt en skikkelig jobb og noen har fete ekstralønner i bedriftsstyrer. Aner ikke hva som skjer i samfunnet. Klarer ikke å holde kjeft. Syr puter under armene på hverandre. Kverner i vei om hva den og den gjorde i fjor og i forfjor og året før der igjen. Her i Sarpsborg har feks Bondevik skylda for alt vondt. Rakker ned på alle andre i stedet for å si hva de har tenkt å gjøre selv. Når valgene er over, begynner hestehandelen som gjør at taperne blir ordførere, mens vinnerne blir taperne, samme hva velgerne har sagt, og det samme kan det være, for det spiller ingen rolle hvem som styrer likevel. År etter år blir Norge av FN kåret til verdens beste land å bo i, men hva har politikerne tenkt å gjøre med det? Null og niks. Takk for oppmerksomheten. Og hva du enn gjør, så bruk i hvert fall ikke stemmeretten."

aNNonym.

LYSFORURENSING

Se himmelen GRATIS.

Roger Larsen

VALG

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg starter valget snart og Martin (ikke Tranmæl) Fagbevegelsen, Fagbevegelsen, Fagbevegelsen, har fastslått at dette er en folkeavstemming over Den RødGrønne regjering.
Akkurat dette har det vært lite tyt om i det siste, men vi glemmer ikke så lett.

Vi glemmer heller ikke at Finansministera (NULL skatt til de superrike (rederne) og de skal slippe å betale skattegjelda si), skal gå av hvis det ikke er 100% barnehagedekning (eller 36,9% som stemmer på AP - DA, da SV fellte AP, var ihvertfall tidelene viktige).

Gjer vel, stem for miljø (mot flyplasser?), for sentrale strøk (vi vil ha mer av penga våre)( det er lettere å få milliarder til ei bru mellom to nes i Nord-Norge enn det er å få noen sårt tiltrengte millioner for å ruste opp Grorud-dalen, som har flere innbyggere enn Stavanger og Trondheim), vi vil ha LOTTOskatten vår og vi vil ha en rettferdig fordeling.

OG jeg driter i en primærnæring hvis eneste mål er et så stort som mulig suppsidiesugerør inn i skolekassa, veikassa, vedlikeholdskassa (statskassa). Det er viktigere ting å gjøre med penger enn å fore kuer med de!

SA bruker ET PRIVAT firma til å melde været.
Kommunen bruker ET PRIVAT firma til å taxere eiendommer.
SV sender ut valgmateriale med ET PRIVAT firme og både
SV og ARBEIDERPARTIET legger valgreklamen i postkasser merket : INGEN REKLAME!!

Det er vel ikke så nøye med lovbrudd når en begår de sjøl!

Roger Larsen

Friday, September 07, 2007

Vi råtner på rot.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg nærmer valget seg, og det er snart stortingsvalg.

"Det norske jernbanenettet råtner på rot. Det er utslitt takket være utilstrekkelige bevilgninger til fornyelse" (Aftenposten).

Norske bruer blir vedlikeholdt så dårlig at de må skiftes ut lenge før beregnet. (SA).

Vi har 230 km motorvei, Sverige og Danmark har ca 2000 og ingen bompenger.

Vi har et xtremt dyrt landbruk som tar alle pengene vi trenger til vedlikehold.

NANO


søppel

Roger Larsen

ØL i hermetikkbåksær.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg vurderes det ei ølbokslinje på bryggeri. Mannfolk drekker'nte øl a hermetikkbåksær.

Nytt fra bryggeriene
-----------------------------
Trondhjem Mikrobryggeri lanserer nå en SteamBeer på 5,5% i sesongen mellom sommerøl og høstøl. SteamBeer, også kjent som Steamer, ble først brygget av Anchor Brewing Co. i California. Steam er registrert som varemerke hos bryggeriet, så øltypen går også ofte under navnet California Common. Øltypen er en hybrid mellom en lager og en ale. Ølet ble gjæret med lagergjær, men ved temperaturer som er vanlig for alegjær. Dette resulterer i et øl som ikke er riktig så tørt som en typisk lager, men ei heller så fruktig som en typisk ale.

Radio Tromsø melder at Mack skal brygge et øl i samarbeid med Valgforsker Markus Buck ved UiT. Buck er ølentusiast og har brygget øl hjemme siden starten på 70-tallet, men ser frem til å få brygge hos Mack.

Bladet Kampanje melder at Rema 1000 har utformet et nytt ølmerke, Major Pilsner. Dette er et produkt med størst vekt på design. Det vil komme hele 16 forskjellige bokser men innholdet er identisk. Håkki TM står for designet og Grans Bryggeri i Sandefjord står for bryggingen. Det er vel ikke akkurat øl entusiastene som er målgruppen for dette konseptet, men det er jo mange som setter pris på kule bokser her i landet.

Det går rykter om at Claus Søgaard fra Søgaards Bryghus i Ålborg skal kontraktsbrygge for et kommende norsk bryggeri i de neste 8 måneder. Det røpes ikke hvem som står bak dette bryggeriet eller hvor i landet det skal skje.

Fra Anders Christensen sin blogg sakser vi følgende: Fra hyppig reisende Kolla meldes det at i Åre er Hummel komme i salg igjen. De som har hengt med en stund husker kanskje at dette var et mikrobryggeri-initiativ oppkalt etter det viktigste slalombakkefjellet i Åre. Den gang var det lisensbrygget på et ikke navngitt bryggeri, og siden har initiativet tilsynelatende fislet ut. Men denne gang var flaskene merket med at de var brygget i Åre, så det høres ut som om dette mikrobryggeriet har gjenoppstått og produserer lokalt - så kanskje vi har et nytt mikrobryggeri i
Midt-Skandinavia?

Samme blogg var også tidlig uten med nyheten om at Ølve på Egge er solgt. Tidligere eier og brygger Magne Bjerkem har solgt til fem familier og ny adresse er Vestre Elnan i Sør-Beitstad. Daglig leder for Ølve på Egge er nå Haakon Kvam. Vi ønsker lykke til og håper å se flere ur-øl i tillegg til det eksisterende Ølve Øl.

Denne gangen ventet vi faktisk at Haandbryggeriets Norwegian Wood skulle dukke opp på polet. Det er et godt øl som ved første smak kan virke litt sært, det skyldes at det er brygget etter gamle norske tradisjoner hvor både smaken av einer og røk er til stede. Man finner ikke mange slike øl her i verden og når vi nå engang må leve med et statlig styrt monopol for salg av alt øl over 4,7% så burde det nesten være en plikt at Vinmonopolet er sitt ansvar bevisst med hensyn til bevaring av norsk tradisjon. Ølet er allerede blitt godt mottatt i USA og Danmark og presenteres som tradisjonelt og eksotisk. Fy! til Vinmonopolet denne gangen.

Hos Atna har gründer og øltapper, Sverre O. Øverby vendt tilbake i sjefstolen og avløser daglig leder, Oddvar Olsen fra 1. september. Dette ble resultatet etter at styret behandlet en ny styringsmodell. Samtidig meldes det at Thon hotell - Bergen brygge tilbyr øl fra Atna til sine gjester. English Brown Ale ble forøvrig nylig observert i en minibar på et RadissonSAS hotell i Norge, så det er muligens flere hotell avtaler på gang. Vi nevner også i samme omgang at Atna lager Bøygenøl for Per Gynt AS. Om dette er et helt nytt øl eller et etikett øl vet vi foreløpig ikke noe om.


Nytt fra importørene (se også nytt på polet)
-------------------------------------------------------------
Her har det skjedd så mye nytt siden sist at vi nesten har mistet oversikten.

Coop ønsker å satse på øl i følge DN Vinguiden. Det Tsjekkiske ølet Pilsner Urquell skal nemlig tas ut av hyllene og plasseres på paller. Dette ser i følge artikkelen ut til å være en garanti for at Urquell skal bli det største importølet i Norge. Det er klart plassering har mye å bety for salget, men det bruker å være flere faktorer som spiller inn. Om det er Coop eller DN-journalisten som er den største optimisten her aner vi ikke.

Centra på Majorstua ser ut til å satse stort på øl og følgende er nytt i hyllene (takk til Ole_R for fyldig rapportering):
England
Integrated Bottling Solutions: Wessex Craft Brewers Jockstrap (Bitter)
Integrated Bottling Solutions: Wessex Craft Brewers Hazy Days (Golden Ale)
Integrated Bottling Solutions: Wessex Craft Brewers Old Gee Spot (Bitter) Integrated Bottling Solutions: Sweet FA (Bitter)
Woods: Woods Fuchsia Perfect (Bitter)
Woods: Rumpy Pumpy (Bitter)
Belvoir: Belvoir Melton Red (Bitter)
Otter: Otter Bright (Golden Ale)
RCH: RCH Pitchfork (Bitter)

Wales
Cwmbran: Cwmbran Crow Valley (Bitter)
Felinfoel: Felinfoel Double Dragon (Bitter)

Isle of Man
Okells: Branded Drinks Coal Fire Porter (alias Okells Aile på Ratebeer)

I tillegg kommer et lite knippe som har vært i salg en stund. Vi nevner samtidig at de fleste også har vært observert i Stavanger området og selvfølgelig på Cardinal.
Apropos Cardinal så har de nå fått inn det sterke, komplekse ølet Trois Pistoles fra Canadiske Unibroue. Dette finnes foreløpig ikke på polet så det er i alle fall en god grunn til å besøke Stavanger i høst.


Nytt på polet
-------------------
1. september var det nytt slipp og denne gangen fant vi et lite knippe øl. I fullsortiment lista står følgende:
1013302 Små Vesen Kvernknurr ESB 39,90
1053802 Nøgne Ø Imperial Stout 61,90

Merk at Kvernknurr ble sluppet litt tidligere enn planlagt, så dersom du har smakt denne og mener den virker litt umoden så bør du gi den en sjanse til. Vent gjerne til oktober. Imperial Stout gjør det forresten svært bra i USA og Finland for tiden, og ligger an til å bli en storselger for Nøgne Ø. Endelig er den også tilgjengelig her i Norge.

Spesialutvalget har hele 7 nyheter å by på:
4943102 Sterkens St. Paul Speciale Øl Belgia 56,00
5667101 N'Ice Chouffe Øl Belgia 100,00
5667402 Samuel Smith's Nut Brown Ale Øl England 39,90
5667202 Fiddler's Elbow Øl England 42,90
5667302 Samuel Smith's Winter Welcome Ale Øl England 57,00
5626202 Små Vesen Yme Pils Øl Norge 45,00
4948002 Abadia Super Bock Øl Portugal 30,00

Her finner vi igjen øl fra det nystartede Små Vesen og en mørkere utgave av portugisiske Super Bock som har vært tilgjengelig en stund, men ingen av disse portugisiske ølene er bockøl. Importøren Strag presenterer noen godbiter fra England med Fiddler’s Elbow og 2xSamuel Smith’s. Det smakfulle belgiske juleølet N’Ice Chouffe er også med på nyhetslista men ventes ikke inn før oktober. Se forresten også opp for den gode Corsendonk Pater som ventes inn i fullsortimentet november. Vi ser også at Belgiske St. Paul Speciale fra Sterkens er på lista. I følge våre notater er bryggeriet Sterkens stengt, så dette kan enten være et restparti eller et nytt bryggeri som har overtatt merket.

Mye spennende denne gangen og vi vet at det er enda mer på gang i november, dette kan bli en hyggelig vinter. Samtidig så registrer vi at de typiske engelske 0,5 liters flaskene stort sett selges rimeligere på polet enn i butikk. Vanligvis er det alkoholutgiften som gjør utslaget på prisen, så her er det noe som ikke stemmer et sted. Importører og butikk bør samarbeide om å holde prisen på et fornuftig nivå som stemmer overens med varer av samme kvalitet.


Røde tall for mange danske bryggerier
-----------------------------------------------------
Carlsberg går så det griner, og stort sett melder de tradisjonelle danske bryggeriene om sorte tall, så også de to små i Ørbæk, nemlig Refsvindinge Bryggeri og Ørbæk Bryggeri. For bryggeriene som er startet opp i dette årtusenet ser det verre ut. I tillegg til at høyt profilerte Nørrebro Bryghus har meldt om underskudd, viser det seg at 2 av 3 mikrobryggerier med offentlig tilgjengelige tall har underskudd. Riktignok er det mange av disse som er inne i sitt første eller andre driftsår, noe som vanligvis betyr røde tall, men allikevel må vi vel regne med at en del av bryggeriene vil falle fra i nærmeste framtid. Det er mange nye bryggerier under oppstart også, og de vil neppe få det enklere. Det viser seg også at det kan lønne seg å sette tæring etter næring, noe Rækker Mølle Bryghus smertelig har fått erfare ifølge egne uttalelser til dansk media. Resultatet ble at de gikk ut i betalingsstans i uke 35. Tidligere har Baggårdsbryggeriet opplevd det samme, men der er det nå full drift igjen.


Det går bra i sør-vest
-----------------------------------
Aperitif melder om bra salg hos både Lervig og Berentsen. Lervig har hatt en økning hittil i år på 35 % mot horeca-markedet, og ser ut til å brygge litt over en million liter i år. Med tanke på fjorårets drøyt 600.000 liter, er jo det en respektabel økning. Både Lervig og Berentsen melder om drøyt 25 % økning i salget av sommerøl. Berentsens totale økning i år er på sju prosent, mens det totale ølsalget for hele Norge i juli i år sank med 5,5 %.


Ny administrerende direktør og oppkjøp hos Carlsberg
----------------------------------------------------------------------------
Jørgen Buhl Rasmussen tiltrer som adm dir hos Carlsberg 1. oktober, i og med at Nils Smedegaard Andersen forlater sjefsstolen etter seks år. Buhl Rasmussen kommer fra Carlsbergs konsernledelse, der han har hatt ansvar for Øst- og mellom-Europa, Midtøsten og Afrika. Omtrent samtidig meldes det at Carlsberg er interessert i å kjøpe svenske Vin & Sprit. V&S er kanskje mest kjent som eier av vodka-merket Absolut. Carlsberg er dog ikke interessert i å bevege seg inn på sprit-markedet, og kommer ikke til å foreta seg noe så sant ikke V&S blir delt.


Akutt flaskemangel
---------------------------------
Fra før vet vi at Små Vesen har hatt problemer med å få levert flasker i tide, og i Belgia har flere bryggerier hatt samme problem. Nå har også Arcus, samt lille Seljord Vin problemer. Seljord Vin frykter at de ikke vil få flasker i det hele tatt, og at de derfor må tømme ut 16000 liter som egentlig skulle vært klar for salg på polet fra november. Årsaken til flaskemangelen ligger i at europeere drikker mer en noensinne, samt økt eksport av flasker til Asia. Ifølge analyser mangler det visst 1,5 milliarder flasker i Europa. Det er forresten kun glassflasker det er snakk om her. De tradisjonelle norske bryggeriene som stort sett bruker retur-flasker blir selvfølgelig ikke så berørt av problemene, som de som bruker engangsflasker. Fra før av har vi mangel på både malt og humle, så dette tegner dårlig for ølprisene.


Frykter vin i butikk
----------------------------------
En internasjonal forskergruppe har på oppdrag fra det svenske folkehelseinstituttet sett på konsekvensene av en nedleggelse av Systembolaget. Ifølge forskerne vil salget av alkohol øke med 14 % hvis Systembolaget blir erstattet av egne, private butikker for alkoholholdig drikke, og med hele 29 % hvis dagligvaren skulle overta salget. Antall alkoholrelaterte dødsfall i Sverige vil i så fall øke med 1580 pr år, ifølge forskergruppen. Undersøkelsen tar ikke hensyn til det vi nordmenn kjøper på harry-tur. Se mer på www.fhi.se


Månedens link
---------------------
Den har vært månedens link tidligere, men vi velger allikevel the beerhunter som denne månedens link. http://michaeljacksonthebeerhunter.blogspot.com/



Med hilsen
Erik Dahl og Yngvar Ørebek
NORØL - Norske Ølvenners Landsforbund


Roger Larsen

Thursday, September 06, 2007

Michael Jackson has left the building.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har det vært skolevalg.

Fra NORØL :

Michael Jackson er død og Michael Jackson is dead var overskriften på en rekke av mine e-post meldinger i innboksen morgenen etter den 30. august. Jeg fikk en slags reaksjon, en overraskende følelse av tomhet. Ikke det at jeg kjente mannen personlig, men han fremstår som en legende og har påvirket min måte å forstå øl. Min interesse for øl går tilbake til hele mitt voksne liv, men da jeg fikk Den Store Ølboken i 1991 ble det et helt annet system i sakene. Michael Jackson gir en grundig innføring i alle de opprinnelige stilartene og han setter det hele i et historisk og geografisk perspektiv. Faktisk så er han ansvarlig for å definere mange av stilene, spesielt belgiske. Boken er ikke lenger aktuell med tanke på dagens ølverden, men vil alltid holde mål om man har ønske om å gå tilbake i historien. Hans Pocket Guide to Beer, med sin oversiktlige karaktersetting fremstår som ølverdenens parallell til Hugh Johnson's årlige bok om vin. Nettopp dette med å behandle øl med samme respekt som vin entusiastene har ovenfor sin vin kjennetegnet Michael Jackson. Til tross for at det aldri var tvil om at det var det overgjæret og levende øl som hans hjerte nærmest, behandlet han alle øltyper like grundig. Jeg leste nylig at da han besøkte Aass bryggeri for en del år siden, så var han rundt og gravde og spurte og noterte i flere dager. Han dro til og med til et par mil inn i Drammensmarka til det store Glitrevannet for å ta vannprøver.

Samme dag som meldingen om hans død gikk jeg inn på ratebeer forumet og tilsvarende steder, her fantes en mengde av kondolanser fra hele verden. Mannen har helt tydeligvis betydd noe for svært mange og mye av det som går igjen er bevisstheten i det å smake på øl. Men også Whisky entusiastene har mistet en personlighet. I sitt 65 år lange liv har han også rukket å oppnå samme status blant tilhengerne av dette andre kornproduktet. Med sitt engasjement og smittende entusiasme har han oppnådd så uendelig mye mer enn den vanlige entusiasten makter. Han har nådd ut til en hel verden og inspirert noen og enhver til å ta pennen fatt når man brenner for noe. Han døde til slutt av hjerteinfarkt men var plaget av Parkinsons i mange år, noe han holdt skjult helt til ganske nylig. Dette medførte at mange trodde mannen var konstant full, blant annet på enkelte TV opptredener. Man kan berette så mye mer om denne mannen, og det finnes nå en rekke artikler på Internett. Jeg skal bare nøye meg med å henvise til denne saken fra San Francisco Cronicle.


Erik Dahl,
NORØL - Norske Ølvenners Landsforbund

Roger Larsen

Wednesday, September 05, 2007

Forhåndsstem hvis du gidder!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kan man også forhåndsstemme, men jeg var innom rådhuset og der var det KØ, KØ, KØ. Jeg gikk og var ikke alene om det. Klokka var 1130. Et stemmeavlukke !!

Roger Larsen

Monday, September 03, 2007

Ører som hører på køllekællen

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har noen finni ører (ikke tiører) og debatten mellom ordførerkandidatene utviklet seg som vanlig. Hatske personangrep fra Køllekællen (den RødGrønne ordførerkandidaten) og jeg som trodde han var en mild vennlig bestefar.

Skizofrenimedisin.

Hadde de theDOOMsdaymachine? Har de den enda?

Roger Larsen

Sunday, September 02, 2007

Døm bællær sæ sammen nå, reisekammeratæne (og på TørjTerje sitt område æ gett)

Vyrde Lesar.


I Sarpsborg refser en politiker en annen politiker for SVADA. Ja, ja ... legg merke til at reisekameraten til ordføreren, herr Opstad, er ordstyrer. Hvorfor kunne ikke Frp-Westlie være ordstyrer da? Hmmmmmm ....... uglerinthemose.

Roger Larsen

Saturday, September 01, 2007

Når klokka klang så fort vi ...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kan vi lese om navn. Det er rart at folk heter Larsen, Olsen og Hansen lenger. Det er jo så "fint" med Biørkelundsbraathhen og Skogstrieifbakken og ... dissændritærær og dissæinnavn er vistnok inn.

Klokka i St.Marie gate (ja alle bildene er tatt på samme tid).




Ære så nøie æ? Vi har jo Jordet!!

Roger Larsen
Posted by Picasa

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls