Sunday, February 03, 2008

Charette.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg fortsetter raseringen av bykjernen.

Den ekspansive betongblokk og margarinkassekaninburutbyggingen de siste årene tar kvelertak på gammel byarkitektur og strukturerte gamle boligområder over hele kommunen. De som i dag styrer, våre politikere og kommunens administrasjon, vil få ettermelet : de som ødela byen og kommunen.

Dette "samarbeidet" mellom kommune og milliardærer, tar kvelertak på gamle bystrukturer og ødelegger byens likevekt. Det triste er at de ikke skjønner hva de gjør, for det har de desverre ikke forutsetninger til. Det er lenge siden de beste ble kallt til de politiske verv. I dag bekles vervene av B-lagene. Desverre. De som vil ha makt, men som ikke har forutsetninger til å utøve den. Dette må desverre de kommende generasjoner betale dyrt for.

Men det er håp i hangande snøre, selvom det desverre er for sent for store deler av Sarpsborg. Over store deler av byen er betongvegger alt man ser i øyenhøyde, over store deler av kommunen har xtremfortetting ødelagt ro, orden og estetikk. Dagens politikere har skylda. Og mens tyskere river betonggalskapen for å gjenskape bysentra slik de var før annen verdenskrig, målene er byer for mennesker, ikke betonggater, fortsetter betonggalskapen og xtremfortettingen i Sarpsborg. Menn uten visjoner om det gode samfunn, raserer gate etter gate, eplehage etter eplehage, og milliardærene skryter. Det rødmes kokett.

Charrette, er den nye begrepet. I motsetning til dagens system, som med all kraft forsøker å holde byens innbyggere, folket, utenfor byplanlegging og byfornying, er en charette sammenhengende flerdagsmøter som involverer de røde snorers menn alså kommunen, betongkapitalistene dvs. utbyggere og selve fornuften, folket. Målet er at man skal være enige i utbyggingene, og ikke få katastrofene tredd nedover hodene. Dette vet jeg desverre mye om. I dag blir dette sett på som høring, men målet er at fornuftens røst, folket, arbeiderne, skal ha et avgjørene ord i de beslutninger som taes om deres eget miljø, FØR POLITIKERE OG MILLIARDÆRER har gjort avtaler via telefon eller på de dulgte bakrom. Samle eder byboere, det er fortsatt deler av byen som er by.

" www.intbau.org"

:-)roger

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates