Saturday, February 16, 2008

Kirkehærværk.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det åpnet en festival. Jeg har ikke fått med meg det jeg ....

Bilder fra Tune Kirke. Her har noen prøvd å rive av korset.


:-)roger

Ps : Gunnar Sjølsvik, en debattant på SA, har dette spennende innlegget :

Borge Varde har flott utsikt, helt klart. Men metallristene er som du sier, litt ekle. Vardeåsen var bygdt i tre (trebekledning) som gjorde det veldig enkelt og trygt å gå opp.
Ellers er det flust med mindre tretårn rundt omkring i fylket. Kjenner til flere bare i Sarpeområdet. Riktignok noen år siden jeg var innom de fleste av dem, så det kan være at noen av dem ikke lenger er anbefalt å klatre i.

Finnes tretårn på Stikkåsen (like ved hundeklubben), ved Nylende er det et lite tårn like ovenfor bebegyggelsen. Buråsen nord for Kolstad, Stikkaåsen like ved slalombakken, Høgnipa har tårn, står også et tårn på Knatterud like ved Rakkestadveien.


Et av de fineste utsiktspunktene i distriktet er ellers Ragnfluåsen ved Bådstangen. Høyt hevet over Vestvannet, med utsikt mot byen og nedover Ågårdselva. En kort avstikker fra turveien mellom Bådstangen og Sølvstu. Anbefales!


Har også tro på at det er fin utsikt fra Bjørnåsen, ved nordenden av Isesjøen. Men har aldri fått rotet meg opp dit. Kanskje nå.

Og Vardeåsen ved Larkollen : Enkleste måten å komme dit er å følge hovedveien fra Rygge (ta av ved Rygge rådhus) og følge den utover mot Larkollen. 12 km fra Rygge rådhus til Larkollen, parkeringsplassen ligger like etter en golfbane, Evje. Ca. 3-4 km før Larkollen. Kort vei opp, først på skogsbilvei, deretter på god sti. Stort tårn på toppen. Grand utsikt.

Takk Gunnar!!

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates