Tuesday, February 26, 2008

kraftlinjer

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg selges sentrum.

Og av Folkemuseets 7300 museale kvadratmeter er 5000 stengt pga. omfattende forfall melder Aftenposten. Det er trist å bo i et fattig land (og hva skal man med museer egentlig, når man kan gi bort billige tomter til hotellmilliardærene). I Rakkestad Kulturhus holder bøndene møte. Om de internasjonale kornprisene. De som går opp fordi vi skal bruke mat på tanken og ikke (som Esso pleide å si), Tigere.

I Sarpsborg har vi ikke kulturhus (men i Rakkestad har de det, og i Mysen og i ….), men ei enorm Stadiontomt. En tomteindrefilet, lyder det, verdt hundrevis av millioner (stemmer dette egentlig? Kan ikke SA sjekke? NOTAR!! Hva er den indrefileet egentlig verdt?). Om det stemmer, så er det klart at Sarpsborg nå har muligheten til å skaffe seg en del byeiendommer (EPA- og IF-bygget og noe rask lenger nede i St.Marie) om de selger indrefilechampagneområdet til en sulten utvikler, i stedet for å la det gå på billigsalg til særinteresser (det er stille blant særinteressentene nå. Hmmm …).

2-300 hundre mill er pæng og ”Tenk om vi kunne få til noe sånt i Sarpsborg” utbrøt en samfunnsaktør engang. Ja tenk om Arbeiderpartiet løfta nesa opp fra Jordet og Dissæintørje og la merke til hele byen, både den nedslitte Gågata og Østre. Nå har de århundrets mulighet. Ja til og med en sentrumsskole kan det være plass til her, men høyskolen har de surra bort så det er nok for sent dessverre, men en ungdomsskole med noen hundre elever ville nok få fart i sentrum. Og når jeg er inne på ungdomsskoler, skal kraftkreftlinjene over Grålum ungdomsskole bestå, eller fjernes? På skoler går det elever og en 17 års gammel elev sier følgende i Aftenposten (han skal ta et år på tysk skole for å lære tysk) : "Her i Norge er det mye uro og bråk. Da blir det bedre med ordentlig arbeid og undervisning". Han er jommen smartere enn hele SV han. 17 åringen har skjønt det!;.) roger

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates