Wednesday, February 27, 2008

Planer, planer og atter planer

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det mange som er intrisert i Tørje. Men ....

Planer? Ikke hør på hva politikerne sier, se på hva de gjør og hvem de omgåes.

Det er ikke avsatt penger til Gågata, bare til Tørje. Det er Gågata som er viktig for Sarpsborg, det er der butikkene ligger, et Tørj å vise fram burde komme i annen rekke (tilogmed etter Østre, Greåker, Skjeberg, Varteig ….). Ja tilomed etter at alt vedlikeholdet er gjort på veier, skoler og juneimit.

Er det negativt å påpeke dette? Vel, det er vel ikke greit for AP å bli konfrontert med sine handlinger, sine politiske valg. Men de har styrt omtrent siden 1900 og om du tar deg en tur til de nevnte områdene for å ta en titt, så ser du vel sjøl … det blir sikkert fint på Tørje, men det funka jo før også, ikke klokka virker i gågata engang, den viser 4 forskjellige tider …. (om de ikke har repparert den det siste året da). Gågata ligger forøvrig på toppen av raryggen akkurat som Borgarsyssel museum. Og skal man gjøre gågata til “mer” gågate, så bør man sperre Glengsgata. Utafor Epa bør man lage en skikkelig liten park. Men her oppe er jo gågata i funksjon, med ICA, med en liten spennende butikk med xotiske varer, sybutikk, bingo, frisører og annet snækks. Restaurantkvartalet fungerer jo også. Det er vel de støgge bygningene på høyre hånd fra gågatas start opp til glengsgata som ødelegger mye. Det var livlig handel her før mastadontene inntok denne delen av Gågata. Hattebutikk, og glassmagasin og slaktær og …. nå er det mur (også kallt Bettong).

Jernbanegatas Kulåsdel er forøvrig oppgratert, pusset opp og nydissæinæ de siste åra. Den fører inn til parkeringsplassen bak Rådhuset og brukes omtrent ikke av vanlige følk. Det er FEIL prioritering av fellesskapets midler.

Å påpeke dette ovenfor kapitalistkameratene (som det ser ut til at Arbeiderpartiet har blitt) er å ytre seg på den politiske arena, det har ingenting med å være negativ å gjøre.

:-)roger

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates