Saturday, March 01, 2008

Skolen havner i Østfolds Venesiæ.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bør vi ta av oss hatten for dette!! Men politkerne er vistnåkk lunkne. Tenk om andre får klippe, klippe de røde snorer. Hva skal politikere drive med da? Vedlikehold ? SKRIIIIIIIK! Og da tenker jeg ikke på Monsch.

Ingeniørutdannelsen havner i Frekkstad. Det er bra, da kommer det studenter hit til Østfold får vi håpe. Frekkstad er en kulturby (det skjer enormt mye der), av de sjeldne, døgnkino, cafeer, Ælvæ … mens Sarpsborg vil legge tilrette for fotballindustrien på en champagneindrefilettrøffeltomt midt i Sentrum, ville man ha studentene til det leirete Jordet (med badeland) på Grålum.

Studenter er kunder av skolene nå, kunder med stor kjøpekraft og arbeidskapasitet (både på og utenfor skolen), de shopper rundt, og den som innbiller seg at de ville stå på knea, med lua på ryggen og be om å få lov til å studere på et Jorde, tar feil. Man har rettogslett ikke peiling. Punktum finale. Har man gått sine organisasjonssko i akademikerhatets høyborg, LO, så er det mye man ikke har fått med seg.

Hadde vi lagt Ingeniørutdannelsen til Østre/Stadionområdet, og hjulpet Gågata på beina, så kanskje, kanskje, men det er fotballindustrien (den med svake ledere og investorer med dållartegn i øya – se siste nummer av Kapital) og Tørjpønting, som er viktig for de som lar seg avbilde i Glansepressen. Hmmm …. tenke .... Halden har en kulturfestival nå, hvorfor i hule helv... slår man ikke Sarpsborgmarten, Sarpsborgdagene, Glengfestivalen og Olavsdagene sammen? Er noen av delen spedalske?

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates