Monday, June 09, 2008

D'ække vansklig å gjørra no.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har'e endelig skjedd no. Men 7000++ tilskuere er mange, det var mye musikk, men skedde det no' aent å æ?

D'ække vansklig å gjørra no,

men det er vanskelig å forstå hva AP mener : Vi må se avfallshåndteringen vår i en helhet, og stimulere til sortering. Sånn sett er lavere priser på Gatedalen et skritt i feil retning, sier AP. Ap-Ordføreren synes det er hyggelig at Sarpsborg trolig får betegnelsen "framtidsby". Videre sier AP at Men skal man gjøre seg fortjent til den betegnelsen, må politikerne ta omstridte grep og befolkningen være villig til å ofre noe. - Det handler om endringer som kan være upopulære i dag, men som etterkommerne våre vil takke oss for.

Sjøl bruker jeg Gatedalen og Hevingen aktivt om dagen, men begge steder er SORTERING en del av søppeltømmingen, så det ser ut til at AP aldri sjøl bruker plassene?

Når det gjelder andre løsninger er det mange ting som kan gjøres. For det første bør man fjerne alle 60 og 70 skilt og sette opp 30 skilt i alle boområder, og boområder må tolkes videre enn i dag. For eksempel så er store deler av Opstad boområde = 30, Kurland er et bomoråde, Borgenhaugen er boområde .. osv, farten ned = mindre støy og lavere bensinforbruk.

Lavere priser på enkeltbiletter på buss? En måned med lokalkort = 525 = ca 25 kroner pr jobbreise om man kun bruker kortet til jobb, det er muligens for mye, en pris på ca halvparten vil monne. Men så lenge de aller upperste kjører sjøl, så bør vel valgkveget følge deres eksempler? Hvor mange av de som ikke bor i gåavstand til Rådhuset, brukte bussen ved siste bystyremøte?

Rygge er en miljøkatastrofe for Særp, men når politikerne politikerne ta omstridte grep og befolkningen være villig til å ofre noe, så er nedleggelse av denne miljøbomben et naturlig utgangspunkt og selvsagt en øyeblikkelig fjerning av belønningen for å fly. Den såkallte taxfree må vekk. Fylleferjene i Oslofjorden, Kattegatt må også vurderes, da disse miljøbombene daglig fyller fjorden med gift, og nå som svenskene bygger bompengefri 4 felts E6 for oss (gratis) så …. men det er vår laks som skal sendes på bil sørover og andre skal bruke tog nordover?

Billig dritt fra kina kommer langveis fra og det, men er det en selvfølge at vi allikevel trenger fler butikker fylt opp av dritt rundt Sarpsborg torg, og en sammenslåing av varehusene på Landjordet vil øke mulighetene for en bedre miljøhåndtering?

Elbiler eller brukte biler ? Elbiler er dårlig miljøpolitikk, det beste er å ta godt vare på de bilene kommunen har, lære brukerne å kjøre harmonisk og miljøvennlig og ha i bakhodet at en Think er suppsidiert med en million pr. bil! Nye biler må lages, eldre biler finjusteres og de ekisterer allerede.

Jordbrukets små enheter gjør metanfangst vanskelig og dyr som spiser kraftfor er dårlig utnytting av verdens matressursser. Åpne markeder for mat og absolutt slutt på suppsidier vil gi fattige bønder muligheten til å overleve (eller skal de være exotiske reisemål?), da kan man forhindre den fortsettelsen av den tredje verdenskrig og gjøre kloden til et bedre sted å leve. Barak Obama og Hillary Clinton er desverre tilhengere av suppsidier, så om demokratene vinner blir det enda mer leven i Sør Amerika, Østen og Afrika.
:-)roger

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates