Friday, June 20, 2008

I dag har jeg skrevet brev (og dere skulle sett støtteordningene til BØNDENE)

Vyrde Lesar.

Ingen bud på Volvo, banditt eller aggregat. Fredag klokke 0423.

I Sarpsborg var det alså ikke mindre fyll når man stengte kranene tidligere. Ja for edruskapen i samfunnet er vel viktigere enn inntektene til RUS-Selgerne? Eller ..... hikk

*********************************
Hei.

Vi har kjøpt og overtatt ansvaret for et bedehus i et sjøsamisk område i Finnmark. Nå lurer vi på hva vi skal gjøre og trenger derfor gode råd fra for eksempel UNI (og alle andre). Vi vet selvsagt at dette er et meget nytt hus på den antikvarske tidslinje, men allikevel … de Finnmarkske samfunn oppstod jo pånytt etter krigen, så i den sammenheng er jo et hus fra 1945 (det gjelder ikke bedehuset), fra ”steinalderen” (den Finnmarkske).

Vyrdsam helsing
Rger Larsen, Lillian Nilsen
Nye Tindlundvei 80
1718 Greåker.

BREVET til Kulturminnefondet :

Vi har kjøpt bedehuset i Saraby i Kvalsund kommune i Finnmark og er i sterk tvil om hva vi skal gjøre, kan gjøre og må gjøre. Bedehuset står på en liten eiet tomt på min kones oppvekstgård, muligens med kirkevei over naboens jord.

Foreløpig har vi kun byttet lås (noen av de som solgte oss bedehuset ville inn for å tømme det for inventar), og har i år tenkt å vaske og male Bedehuset + å sjekke kloakk, vann, strøm osv ..

Dette er et samisk kystkulturområde (min svigermor og svigerfar var kven respektiv same – linkene fører dere til deres outofafrica – National Geographic’s forskingsprosjekt som vi har hatt stor glede av ) og dette er muligens et av de få bedehusene som er reist i slike landbruksbygder? Det er selvsagt bygget etter krigen, som alt annet i Finnmark.

Min kone er i Finnmark i perioden 29 juni (i Snefjord til ca 09 jul? Highland games) og i Saraby resten av tiden. Hun har telefon 46451411, men så var det det med dekning da. Hun kan derfor eventuelt treffes på telefon : 78 42 38 89 (Trond Nilsen, hennes bror – Snefjord skole – Highland games- før 09 juli) eller på 78 41 61 16 (Solbjørg Guillem, hennes søskenbarn etter ca 09 juli). Men man kan jo prøve hennes telefonnummer først.

Vi ser fram til å høre fra dere, men vi er i ferd med å flytte så vi har for tiden ingen fasttelefon. Jeg har mobil 99785221, min kone, Lillian Nilsen, (som før skrevet) 46451411 og vår adresse er :

Rger Larsen
Nye Tindlundvei 80
1718 Greåker

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates