Friday, June 06, 2008

Rop om sensur.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg debatteres det.

I e-SA har anonyme skygger på venstresiden lenge mislikt noen av sine meddebattanter. De mener at noen har feile meninger, dvs meninger ulik sine egne, og har hodestups gått til angrep på meddebattanter. Nå forsøker disse udemokratiske skyggene seg også på cellollose-SA. Sterkt oppildnet av sine kamerater i Våler Ap, som i forrige uke vedtok å boikotte avisa Glåmdalen resten av valgperioden på tre år og oppfordret lag og foreninger til å gjøre det samme, forsøker nå motstanderne av den frie debatt å presse SA til å sensurere. Sensurtilhengerne har ingen saklige argumenter, er ofte anonyme og går etter person, sjelden sak. På debatt.sa.no (ta deg en tur) finner du blant annet dette anonyme innlegget som oppfordrer redaktør Moe til å sensurere meninger de ikke liker :

”Debattanten som er utgangspunktet for denne tråden herjer også stygt i Sarpsborg Arbeiderblads papirutgave. Nesten daglig videreformidler SA vedkommendes forkvaklede virkelighetsoppfatning. Dette går på lokalavisens troverdighet løs. Jeg stiller også spørsmål ved redaktørens dømmekraft, som lar en enkelt skribent dominere totalt med sine nesten uleselige ytringer. Vedkommendes bidrag forringer avisen. Samtlige jeg har snakket med vedrørende dette, deler denne oppfatningen. Vi snakker overhodet ikke om sensur eller noe i den retning. Dette handler faktisk om en kvalitetsforringelse av et produkt vi betaler for. - Bruk “delete-knappen” og papirkurven oftere, Moe!”

Slik taler ignoransen og de historieløse og Redaktør Moe oppfordres av anonyme (”samtlige”, som sikkert betyr alle, de fleste …) til bruk av ”delete-knappen” og oftere bruk av papirkurven. Gjør han ikke det, skyldes det ifølge innlegget : dårlig dømmekraft. Det er noe galt med SA også, da de trykker innlegg de anonyme ikke liker! Trykkefriheten er en av demokratiets grunnleggende egenskaper og er som kjent under press fra mange kanter, både fra politiske, økonomiske og religiøse krefter. Jeg tror ikke redaktør Moe skjelver i shortsen av den grunn, men er det langt fra ”delete-knappen” til bokbålene montro?

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates