Wednesday, April 30, 2008

Kåbling, kåbling, kåbling ...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det dåmmærns skyld at foppallaget uten navn rykker ned. Men neste sessång, med plastikkgress å greier å greier, da trenger man kun en stadion for å vinne....

Nå ere snart konnfirmasjon, da planlegges det både mopped, 40tåmmær, ja det er ikke måte på å en ska få for en hundrings (eller to). Vi får se.

Ny PC i dag, uten bilder da de ligger på en annen harddisk. Den må vel åsså koblæs til. Begge de gamle, også tellefonPDAen, skænnern, viddåien, fotoapparatet, skjermkameraet ....

Tar sin tid dettæ hær.

:-)roger

Monday, April 28, 2008

kaffe, Calvados og Omaha beach.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg mener SA at det er de som IKKE har styrt etter krigen som er miljøverstingene!? ja, ja ... men


det er nok bare tull hele greia. Du tror vel ikke at voksne mennersker ville ha promotert Norge i Tyskland som turistnasjon (mer bilkjøring) og feks Japan og Sør-Korea (mer flyforurensing), bygget flyplass på Rygge, latt “kulturlandskapet” leve, tillatt tonnevis av søppelinnstikk i avisene, borret olje i Nordsjøen, gravd ut køl på Svalbard latt folk spise så mye kjøtt og oppdrettsfisk de ville og brukt penger på tidligpensjon om verden gikk til helvete? Tror du politikerne er dome heller, at de sier noe og gjør noe annet?
Videre hadde man, om verden gikk til helvete, bygd veier der det bor folk, spesiellt rundt Bergen, Trondheim, Oslo, Stavanger og forbedret stamveinettet og jernbanen (der det bor folk). Om man har gjort noe annet, så er det neppe FrP sin skyld, men den sittende regjering. FrP har aldri vært i posisjon.

Hvorfor skriver ikke SA mer om lokal forurensing forresten, er det svevestøvet i Borregaardsbakken eller ved barnehager, skoler som er værst. Hva skjer rundt Rygge (lys, støy og gassforurensing)Er Arbeidrepartiets aversjon mot å påta seg ansvaret med Særpebruæ, bra eller dårlig for miljøet. Er det Borregaard eller polirikerne som gjør mest for miljøet i Sarpsborg? Hva vil en ny E6brølende vei gjennom Greåkerdalen og Opstaddalen til PrestisjeJordet bety for gamle Tune kommune og er det lurt å bruke NI MILLIONER på å flytte ei gressmatte når verden går til helvete, og hafslund planlegger ei ny gressmatte på are siæ ta ælvæ? Hva med strålingen rundt høyspentmastene på den nye skolen på Grålum og den allerede eksistrende på Hafslund? Er det lurt å drepe BÅDE Haraldstadmyra og Langemyr? Hva vil dette ha å si for lokal forurensing. KAN MAN LIKE LITE OM FORURENSING I RÅDHUSET SOM MAN KAN OM KULTUR?




:-)roger
Posted by Picasa

Sunday, April 27, 2008

Point de Hoc

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg får vi håpe at aksjonistene ikke er blandt de som kjører inn i skolegårder.

Siden debatten om 17maiflagg ser ut til å romme redsel for nye tanker og flagg, er det kanskje betimelig å stille spørsmålet om Stalins røde faner bør bæres i vår første mai feiring.

Mange mener sikkert at de røde faner er våre, arbeidsklassens faner, men er de det? OG om de er det, bør de da fortsatt være det? Stalins og sosialistenes folkemord er godt kjent (men godt skjult i norske historiebøker, gamle AKPere vil helst holde historien om folkemordene tåket) blandt historieintriserte.

De som klatret opp her, slåss for friheten. Fra den andre enden av Europa, kom Stalins tropper. de som senket Jernteppet i 46.



:-)roger
Posted by Picasa

Saturday, April 26, 2008

17. mai har plass til alle flagg.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er man vistnok bekymret for mindre bråk. Miljøkommune?

Her på Omaha Beach i Normandie falt tusenvis av menn og kvinner i kamp for frihet og ytringsfrihet. Skal de ikke få vifte med flaggene sine på 17. mai?



17. mai er barnas dag, demokratiets dag, nasjonens dag og yrtingsfrihetens dag.

“Vi ere en nasjon vi med,
vi små en alen lange”.

Da er det unødvendig å forby barn å ha med seg sine egne flagg i barnetoget. I barnetoget er alle nasjoners flagg velkommen for å vise verden at vi er et fredelskende, pluralistisk land. At “de gamle menn i syningom” mener noe annet, er bare trist, men sier noe om den inngrodde redslen for “det nye”.

Barnetoget i år, bør ha alle kommunens flagg representert, alle nasjoner og folkegrupper, tilogmed Tibet. Eller gjelder ikke ytringsfriheten på 17.mai?

:-)roger
Posted by Picasa

Friday, April 25, 2008

St. Maire Eglise (ikke St. Marie gt)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er snart Maiigang. Flotte greier. Under ser man Kommæsjen til Franskmennene. Både kommæsj og historieundervisning dette her. På veien nedover traff vi folk med de hvite busser. De turene burde også ha sveivet innom de "sosialistiske land" sånn at man fikk satt den systematiske utryddelsen av folkegrupper i perspektiv. Stalin drev med dette lenge før Hitler.



:-Roger
Posted by Picasa

Thursday, April 24, 2008

Pegasus

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg påpeker co-SA (da tenker vi ikke på hornmusikk) at en FrPer har rett, men feil. eller var det omvendt?

Horsa glidefly som landet ved Pegasus broen og som var de
første som landet i Frankrike i 44. De landet nøyaktig
her hvor flaggstengene stod, og de inntok broen og holdt den til forsterkningene kom.
Dette er broen over Caenkanalen, elven Orne ligger noen hundre meter herifra.

Posted by Picasa

Wednesday, April 23, 2008

ØL!!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skæ'n ødelegge ælt. Det får holde med kAPitalistkammerata til kAPitalistpartiet AP. KållårLæin.



Når dette skrives skinner sola i vår hage og de lette sommer ølene er tilbake i butikkens hyller, begge deler er en påminnelse om årstiden som er på vei og alt føles bare bra. Ikke nok med det, norske øl er kommet i verdensklassen og høster medaljer for dette i det store utland. Vi tror det var ølskribenten Michael Jackson som en gang uttalte at Norge er et hav av pils. Med dette mente han ikke nødvendigvis at vi lager dårlig øl, men at utvalget var så ensidig at fra en utenforståendes synspunkt brygget og drakk vi utelukkende pils. Nå er dette ikke lenger tilfelle, verden har også gått videre her i Norge og mangfoldet er større enn noensinne. Men som kontrast til årstidens angivelige foretrukne lette produkter er det øl i den helt andre enden av skalaen som har høstet internasjonal anerkjennelse. Mer om dette senere i brevet.

En annen ting som gleder oss er at vi får stadig flere lesere av vårt nyhetsbrev og mange engasjerte tilbakemeldinger. Vi setter veldig stor pris på tilbakemeldingene, både de positive og de kritiske. Det er flere som indikerer at de ønsker mer stoff om et bestemt bryggeri eller at vi skriver mer om øl fra et bestemt land. Vi vil derfor bare benytte anledningen til å presisere at Norske ølbrev er ment som et rent nyhetsbrev. Dersom det ikke er noe aktuelt å skrive om et bryggeri så har vi ikke noe å skrive, det samme gjelder stoff fra utlandet. Vi prioriterer saker som mer eller mindre kan ha betydning for norske forhold eller i det miste viktige nyheter fra våre nærmeste naboland. Videre har vi egentlig ingen andre forbindelser med NORØL og deres aktiviteter. Men som enkeltindivider sender vi gjerne inn artikler til bladet Ølgjerd om saker vi er opptatt av. Dette vil vi også oppfordre alle andre som er opptatt av noe innen ølkulturen å gjøre. Har du et favorittbryggeri, en god pub eller en aktuell reiseopplevelse du vil dele med andre er det bare å ta kontakt med NORØL. Det er også flott om flere lager små artikler for nettsiden og deltar på debatter. På denne måten vil både NORØL og Ølgjerd kunne fremstå som mer nyansert enn når det bare er en lite gruppe mennesker som bidrar.


Nytt fra Bryggeriene
---------------------------
Berentsens Brygghus har lansert et nytt øl - Lyng & Honning Ale, Inova-Brygg No. 1. Ølet som selges i butikk er brygget med innslag av lokal honning og modnet i 6 måneder på tank. Videre er det ufiltrert og kommer i halvlitersflaske. På etiketten står det: ” Lyng&Honing-ølet er vårt første produkt i vår nye serie INNOVA-BRYGG. Dette er starten på en kreativ reise som vi håper vil glede våre trofaste kunder i årene framover.” Vi gleder oss til å se flere kreative brygg fra Berentsens fremover.

Et helt nytt bryggeri har også sett dagens lys på nyåret, nemlig Inderøy Gårdsbryggeri. Bryggmester Steinar Kvam har drevet med ølbrygging som hobby siden 1993. Prosessen med å bygge opp bryggeriet startet i januar 2005 og 13. mars 2008 kunne dørene åpnes for salg. Foreløpig tilbys tre øltyper, Kvamsholmer som er inspirert av tysk Kölsch, Soddøl som er inspirert av engelsk Pale Ale og Ankerøl som er inspirert av Porter. Kapasiteten er 350 liter pr. brygg og det tilbys også muligheter for bryggekurs og ølsmaking for grupper.

Lars A. Midtgaard, administrerende direktør i Hansa Borg sier til Aperitif at de vil justere opp prisene på ølet. Fjorårets omsetning var opp 6% i forhold til 2006, men høyere priser på malt, humle og transport gjør ikke underverker for bunnlinja, men 2007 ga allikevel en økning i forhold til 2006. I tillegg er aluminiumsprisene steget, noe som gjør at boksene blir dyrere i innkjøp. Når Hansa Borg skrur opp prisene, er det vel bare et tidsspørsmål før de andre bryggeriene følger etter.

Det Lille Bryggeri på Rena kommer stadig nærmere lansering av flaskeøl. I påska fikk de på plass den siste delen til sin produksjonslinje, nemlig en flaskevasker. Etter mye fram og tilbake de siste årene, med ganske dårlige økonomiske resultater, kan det nå se ut som om ting begynner å ordne seg, det er i hvert fall meningen å være på markedet med flaskeølet før sommerferien. Klok av andres skade lover også Det Lille Bryggeri å sørge for at trykk og korking er testet skikkelig ut før flaskene kommer på markedet. Les mer om Det Lille Bryggeri hos Østlendingen på http://www.ostlendingen.no/article/20080331/NYHETER/900985786/1012

Ægir Bryggeri har hatt en rimelig begrenset distribusjon av ølet sitt, men nå kan i hvert fall Oslo-folk få tak i dette. Fenaknoken har allerede begynt å selge ølet, og den første ladningen ble revet bort på meget kort tid, så da ølbrevredaksjonen allikevel var i Oslo for et par uker siden, sørget vi i hvert fall for å kjøpe med et par kasser av den nettopp innkomne ladning nummer to hjem til Sørlandet.

Haandbryggeriet i Drammen liker å gå sine egne veier, og et av deres nye prosjekter høres meget spennende ut. Ute i den innovative bryggeverden er det nå blitt vanlig å eksperimentere med fatlagrede øl, men da stort sett på whisky-fat eller bourbon-fat. Haandbryggeriet liker å holde på det norske, og har fått tak i fat brukt til lagring av norsk akevitt, og fylt opp med Porter. Nå kan man si at det er å gå tilbake til fortiden, man lagret jo øl på trefat før i tiden, men forskjellen denne gang er at brennevinet som har vært på fatene vil sette sitt helt spesielle preg på ølet. La oss håpe det blir noen flasker til det norske markedet også… Haandbryggeriet har også lansert sin Double IPA, kalt Dobbel Dose, men enn så lenge kun til et par-tre norske puber. Resten av produksjonen går foreløpig til Coop i Danmark (SuperBrugsen, Kvickly m.fl) og USA.


Medaljedryss til Nøgne Ø
---------------------------------
11-12 april ble Helsinki Beer Festival avholdt, og Nøgne Ø tok gull i den relativt åpne klassen Ale sterkere enn 6%, med sin Imperial Stout. Hakk i hel fulgte Mikkeller og Raasted Bryghus fra Danmark. Dette blir allikevel nesten bare som småtteri å regne, sammenliknet med medaljene man fikk i World Beer Cup denne helgen. Det ble gull til Dark Horizon i klassen Other Strong Ale or Lager, samt sølv til Porter i klassen Robust Porter. World Beer Cup arrangeres annet hvert år, og i år stilte hele 644 bryggerier med til sammen mer enn 2800 forskjellige øl for å konkurrere i 91 forskjellige klasser. Norge var for øvrig også representert med to dommere, Kjetil Jikiun fra Nøgne Ø og Olaug Flakne fra Ringnes, men selv om det er blindtesting har ingen dommer anledning til å bedømme sine egne øl. Dette er første gang nordmenn er godtatt som dommere i denne prestisjetunge konkurransen. Det er hyggelig at Norge endelig begynner å bli lagt merke til i øl sammenheng.


Norske lokalbryggerier frykter EU regler
---------------------------------------------------
Nyheten om at EFTA’s overvåkningsorgan ESA har uttalt at grunnavgiften er en skatt som diskriminerer ikke-norske bryggerier fra EØS-området fører til frykt for nedleggelse hos enkelte norske lokalbryggerier. Det er altså ikke miljøavgiften, men den avgiften på 97 øre som legges på emballasje som ikke kan gjenbrukes som er stridens kjerne. Dersom denne avgiften fjernes frykter en del bryggerier at produksjonen vil sentraliseres da mange lokale bryggerier ikke har investert i anlegg for å tappe på engangsemballasje. Bransjen forsøker å beholde denne avgiften med å dokumentere at dagens panteordning gir bedre miljøgevinst enn engangsemballasjen. Viktigere er det nok at det er lite gunstig at et øl skal brygges i en by for så å transporteres til en annen by for tapping, og så returneres for lokalt salg. Da vil det være mer naturlig at all øl produseres på de største anleggene som også har sine egne tappeanlegg før det distribueres ut lokalt. Resultatet av dette er en rekke overflødige lokale bryggerier.

Motargumentet mot miljøgevinsten på pant isolert sett fra EFTA’s side vil nok baseres på at også engangsemballasje resirkuleres. Det eksisterer allerede innsamlingsstasjoner for engangsemballasje som knuses og smeltes om. Spørsmålet er om panting, vasking og gjenfylling er mer miljøvennlig enn normal glassretur. Skal man først bruke miljøhensyn som argument isolert sett stiller dette kanskje ikke så sterkt i et land med såpass god statistikk for glass og metall retur. I neste omgang kan man også vurdere hele poenget med pantesystemet, så lenge forutsetningen er at også engangsemballasje gjenvinnes. Det er hevet over enhver tvil at ut i fra de lokalpolitiske hensyn bør avgiften forbli som i dag, men det spørs hvor mye EFTA tar hensyn til dette. Er det ikke nettopp fri konkurranse på tvers av landegrensene som er målet?


Bryggeri og ølbutikk hjelper barn i Afrika
-----------------------------------------------------
Det danske bryggeriet Mikkeller har i samarbeid med Ølbutikken i København auksjonert bort 40 nummererte og signerte flasker av Barrel Aged X Imperial Stout 2007. Ølet på hele 15% er lagret åtte måneder på sherry fat og er kun tilgjengelig via denne auksjonen. Alle inntekter av salget går uavkortet til et prosjekt som skal fremme forståelsen av demokrati blant barn og unge i Mosambik. Innen utgangen av 2010 skal elever, lærere og foreldre ved 15 skoler i det sydlige Mosambik ha mottatt og gjennomgått undervisning i demokratiets prinsipper og praksis. Resultatet av auksjonen resulterte i totalt €6925 og dyreste flaske ble solgt for €579. Dette tilsvarer rundt 4.500 kroner og er så vidt oss bekjent det dyreste øl som noensinne er solgt i Danmark.


Belgian Beer Fair i Oslo
---------------------------------
For fjerde gang kunne Flanders Investment & Trade ønske importører, restaurantbransjen, Vinmonopolet, journalister og representanter for ølklubber velkommen til ølmesse hos den belgiske ambassadøren i Oslo. Ambasadør H.E. Christian Monnoyer har valgt å følge sin forgjengers tradisjon og åpnet sin residens for ølinteresserte nordmenn. Som i fjor ble vi introdusert for ca. 80 forskjellige spesialøl. Utvalget varierte fra gamle kjenninger fra Vinmonopolet til helt nyetablerte bryggerier, fra tradisjonelle belgiske oppskrifter til eksperimentelle brygg som for eksempel øl med hvitløk og manuka (te tre). Under åpningstalen kom det også frem at investorene bak Delirium Café ønsket å komme kontakt i personer som kunne tenke seg å drive dette konseptet i Norge. Delirium Café er i dag etablert i en rekke byer som for eksempel Brussel, Göteborg, Sierra Madre (California), Tokyo og Færøyene. Konseptet er basert på et eventyrlig stort utvalg av øl, og filialen i Brussel er listet i Guinness rekordbok som innehaver av verdens beste utvalg i øl. Som et lite innspill i debatten om Vinmonopolets prioritering av øl kan vi nevne at det lå igjen 10-12 navnelapper med representanter fra nettopp Vinmonopolet som aldri dukket opp. De to representantene vi kom over i lokalet så derimot ut til å gjøre en grundig jobb.


Ølkulinarisk aften i Kristiansand
-----------------------------------
Onsdag 23/4 arrangerer restaurant Måltid i Kristiansand Ølkulinarisk aften. I 2007 ble et lignende prosjekt arrangert i samarbeid med Venner av Nøgne Ø og vi kan derfor trygt anbefale dette på det varmeste. Les mer om dette på http://www.maltid.no/olkulinariskaften23042008


Månedens link
--------------------
Det finnes flere steder hvor man bedømmer og kårer beste øl, men det er ikke så ofte Norge havner øverst på pallen i en stor internasjonal sammenheng. Så derfor linker vi her til World Beer Cup® 2008 http://www.beertown.org/events/wbc/index.html



Med hilsen
Erik Dahl og Yngvar Ørebek
NORØL - Norske Ølvenners Landsforbund
Posted by Picasa

Tuesday, April 22, 2008

Kirkegården ved Omaha.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal perlen selges, hadde jeg bare hatt PÆNG.


Her ligger døde amerikanere. Om de kunne velge ville de sikkert heller dødd i disse dager, akkurat som deres kamerater nå gjør, etter et langt liv. Så heldige var de ikke, de som ble drept under og etter invasjonen i Frankrike, på Utah, Omah og de andre strendene. Vi bør være takknemlige for deres mot, deres innsats og deres offer.


:-)roger
Posted by Picasa

Monday, April 21, 2008

Hva tenkte du da?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal Prestegården selges. Den kinne vi kjøpt om kommunen ikke ga bort tomtene som tilhører fellesskapet, men solgte de til markedspris. Kirken vil egentlig bygge blokker her, skill kirke og stat øyeblikkelig.

Hva tenkte du da, Heintz?



Max og Heinz ble drept i Normandieområdet.
De tilhørte taperne og ble 23 og 19 år gamle.
19!
:-)roger

Sunday, April 20, 2008

Berlin, 1936.




Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bør man passe seg for seneppstyver (og ketsjupp).

Hørte dere skrikene fra konsentrasjonsleirene, politikere?
Hørte dere smellene fra nakkeskuddene?
Fikk dere se de tappet fangene for blod før de døde?
Traff dere torturistene?
Så dere de falske smilene?
Smilene fra de spyttslikkende nikkedukkene som oppvartet dere?
Når de løy dere rett i ansiktet da dere stod der, følte dere ingen skam?
Var dere redde for at slakternes blod skulle farge hendene dine røde?
Husker dere Berlin i 36?
:-)roger

Friday, April 11, 2008

Kulturtsunami.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er 2016 debatten kommet i gang, som en tsunami. Kjempebra.

Hælle (i antall) fammilien drar til Frankrike i dag og kommer hjem til neste lørdag. Den andre halvparten skal forsvare fortet og blir hjemme. Normandie er målet og invasjonsstrendene.

:-)roger

Thursday, April 10, 2008

Opsund

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bygges det og bygges det og det er snart for sent med å redde den grønne havebyen. Men om Borregaard nå flyttet tømmermottaket sitt fra Opsund til Industriområdet ved Ælvæ, ville vi få mye bra plass. Tenk om vi kunne få til noe sånnt i Sarpsborg, en helt ny bydel, med blandt annet "turning torso" (det går ikke her, leræ er nok for myk). Borregaard ville med å frigjøre dette konkurrere med Hafslund om å lage den beste bydelen og FOR en gave til byjubileet i 2016. Plasseringen av tømmermottaket har selvsagt en historisk bakgrunn, fra den gangen tømmeret kom nedover Ælvæ. I dag kommer det oppover Ælvæ og med tog. Så kom igjen Borregard. Gi oss denne jubileumspresenten! Her ville det vel også være en kjempeplass for et nytt MULTIIDDRETTSANLEGG?


 



SA melder forøvrig at VIS (Vekst I Sarpsborg) gjentatte ganger opplever at kommunal ledelese har en evne til å bli FURTNE og ta direkte spørsmål som kritikk. Dette ser SA stadig, sint, hissig og slike ord er det som stadig gjentaes om den politiske ledelse (jeg referer stadig SA), selvom det neppe ligger noe alvorlig bak en slik holdning fra kommunens side, er det slik det blir OPPFATTAT, og det er dumt.
Posted by Picasa

Wednesday, April 09, 2008

Ny krig i Midtøsten?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har man innført dobbelskatt. Eiendomsskatt på allerede formuebeskattede hytter. Bra denne hytta ikke ligger mellom E6 og Rygge. Da hadde den vært mye verdt da!!!

USA fyller opp SPR – sine strategiske oljereserver – selvom de er 96% fulle allerede og oljeprisen er rekordhøy.

Noen – ingen påtar seg det – har drept Imad Mughniyah (en hezbollahleder) som holdt til i Syria.

USS Cole – under den 6. flåtes kommando – ligger nå klar i Libanesisk kystfarvann.

Israel har startet øvelsen Turning Point 2 – som skal se åssen Israel klarer seg under angrep med kjemiske eller atomvåpen.

Dette har medført Syriske troppeforflytninger i Bekaa dalen.

La oss håpe at det kan bety :
Israel vil fortelle hva de bombet i Syria høsten 2007.
Noen mener at masseødelggelsesvåpnene til Saddam er funnet i Syria og de skal ødelegges.
Eller har det rennt over for Israel, de vil ha slutt på rakettene fra Hezbollah?
Kan det ha noe med de nye sentrifugene i Iran å gjøre?

Vi kan gå en hektisk vår i møte …

:-)roger

Tuesday, April 08, 2008

Hvem f... er Uggla?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg klages det over at Uggla ikke kan spille i Kølås. Hvem f... er Uggla?

Kristendom og religion 1000 år etter Olav - 16 foredrag.

1000 år med musikk, en reise gjennom historien - 16 forskjellige konserter.

Staten, nasjonen, folket og landet 1000 år etter Olav - 16 foredrag.

1000 år med billedkunst - fra BørÆrmen til ArtRanger - 16 utstillinger.


Dette er selvsagt oppdrag som må bestilles allerede i dag, fra religionsforskere, musikere, historikere og bildende kunstnere.

Sunday, April 06, 2008

Frynser.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg ser det fåreløpig dårlig ut.

Over 16 døgn i 2016 arrangerer man følgende frynser:

Sparta amfi – gratis “gathering”. (Kill all You see, even Your friends!)
Sparta amfi – isshow fra “disney” med workshop for de beste skandinaviske ungdom.
På stadion – ungdommens friidretsseuropamesterskap.
På stadion – knøtteturnering fotball.
Sarpsborghallen – turn.
Sarpsborghallen østfoldmesterskap i håndball.
Kurlandskogen og nordover – orientering.
Kulåspavviliongen – daglig konserter.
Sirkus Arnardo – sirkus merano – sirkus … på Tørje?
Borregaaedsomvisninger daglig.
Tunevannet – roregatta.
Tunevannet – loppedag – små båtår med store maskiner.
Vikingdager i Kulås.
Olavsdagene på Greåker.
Bededagene på Bede.
Frivillige orgnisasjoner har loppemarked på dissœintørje.
Ungdomstennis på tennisbanen.
Kulturskolen flytter ut i byen.
Bispemøte – visitas i alle kirker(og andre trossamfunn arrangerer sine “bispevisitas”
Historiskt Tablå på et nyåpnet Greåker fort.
Alle byens korps blåser byen hver dag (ett og ett).
Slipp fangene løs – fangene på Ravneberget benådes.
Kai Robert spiller på ordførerens kontor, med seg har han sine venner – Kai Robert er et unikum for mange fler enn vi vet om. Besøk Tune kirke ved juletider!
Borregaardsyssel med bondedager.
Motorsykkelkjøring i sandgropœ.
Gratis film hver dag – klassisk og ny.
ALLE restaurantene i byn har uteservering.
Festiviteten innvies som barneogungdomshus.
Det nye biblioteket i Østre åpnes. Hit flytter også Polet en avdeling for fæinschmekkere.
Det er showw i folkets hus. (nasjonale showw)
Tørje i Østre blir bondens marked.
Kristne foreninger legger vekkelsesmøter til Sarp.
Kantina I rådhuser åpnes for alle, hver ny dag en ny etnisk meny.
Sykkelløpet “Østfold rundt” starter og stopper i Østre.
Laksefiske langs ælvæ er gratis for alle.
Gjedda lurer i sivet – gjeddetor slår til.
Robåtutleie i Tunevannet.
Vikingskipturer i skjærgården.
Skjœrhalden ligger i sannesund, kveldskrus ner ælvæ.
Det nye kulturhuset i Østre åpnes.
Jaktogfiskedager ved alle Jaktogfiskehus.
Glaciologer registrerer furene og har møte på Saga.
Saga åpner sky-baren med årntlige cocktæils.
En mørk natt – som I 1016.
Filmverksted i kinoen – lang flat bælle – skrekkfilm fra Øvre Tune.
Fyrverkeri i Glengshølen.
Jazzbluesmusiikfestival med wørkshjåpper for østfoldmusikere
Hafslund gods med middelaldermusikk daglig.
Kulåsparken blir botanisk hage.
Ukentlige frimarked i Gågatœ.
Barneteater i Festiviteten.
Tegneseriefestival i sentrum.
Lederen for Kulturutvalget besøker et bibliotek og bibliotekkarene besvimer.
Østfold i litteraturen – Leseselskapet åpner for alle.
Bokdager i det nye biblioteket.
Kongen kommer og har med Mette Marit. Hun snakker dialekt som andre majesteter ikke forstår.
Vi drikker mye øl – da Sarpsborg bryggeri arrangerer Øldager med med flere spesialkomponerter (og drikkændes) øltyper. Særpekågnakk med sirropp er baræ tull.

Vi satser alså på en barnogungdomsfestival, hvor geriatrisk råkk for 68ere og avdankede visesangere ikke er trekkplasteret.

Osv ..

:-)roger

Stakkars han som slo.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har noen blitt rammet av blind vold. Jeg sier som enhver forsvarsadvokat ville ha sagt : "Stakkars han som slo!".

Kan noen identifisere denne uniformen?



:-)roger
Posted by Picasa

Saturday, April 05, 2008

Grenseløs Grådighet!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg snakkes det om "Grenseløs grådighet". Men

det er ikke alle som er toppsjefer, så her er restæ ta røklæ.

Eirik Moe Sarpsborg 824.775
Gjennomsnitt norske ledere (2006) 792.200

Så der er ikke så ille gæli stillt allikevel da? Heller ....

Kom med navn, bilde og lønn nå da Moe. På de grenseløst grådige (De rødgrønne ansetter nå "konsulenter" som skal jobbe 20%stilling til 450000 i året - årslønna blir da tomillionertohundreogfemtitusen i året : 2,25 millioner 2250000. Hvor mye har jentene i sarpsborg kommune på samme stilligngsbrøken montro? 50 tusen - men de er neppe "konsulenter", de er vel bare kjærringer å sånn!)

Men er det ikke SAnnt at SA har egne fotografer heller? Kjøpe inn billige totaltutenforallmeningbilder for å drive profitten i været, er neppe en sosialdemokratisk avis verdig (men når man har monopol så kan man vel tillate seg å jukse litt?). Hadde det ikke vært bedre med et bilde av de med "Grenseløs grådighet" da.

Friday, April 04, 2008

Marvin

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har noen snakka om aent enn xtremfortetting som kommunalt mål.

Plan og bygningsloven .... HA, HA, HA ...







:-(roger

Thursday, April 03, 2008

DRITT!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg "debatteres" det. Eller krangles som det heter, og diskusjonsforaet er på vei mot "lus", "pisspreik", "dritt" og "surrehuer". Det er trist, men sånn er det visst over hele landet.

Filosofen Jon Hellesnes har nok rett når han skriver "sentimentaliteten innebærer en manglende sans for proporsjoner, at den fører med seg ei uklar og utflytende tenking, at den forvandlar kjenslene til føleri, at den er medfølande på ein utvendig og uforpliktande måte, at den går saman med moralsk latskap, at den er sinnelagsfiksert og pseudo-intim og dreg privatlivet inn i alle samanhengar".

:-)roger

Wednesday, April 02, 2008

Sarpsborg

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal det muligens bygges skoler i sentrum. For Guds skyld, bruk da Sirkustomta til PARKERING og AVSLIPPINGSPLASS sånn at man slipper det kaoset (og de farlige situasjonene) som er rundt feks Kurland og Lande skoler. FORBY bilkjøring i skolegården TOTALT!!!

I Sarpsborg vil man også ha "fotballfred". Fotballfred? Skal man skyve uenigheter under teppet og gå å surmule på de i åresvis, eller skal man bli ferdig med de i løpet av et par år? Fotballklubbens navn skal selvsagt være SFK. Ingen andre navn er mulig å identifisere seg med. Om man døpte om Greåker til TulloglevenklubbenGreåkerogomegn, man ville heie på Greåker allikevel! Skjerp deg Petter!

Fargede stoppes uforholdsmessig mye i NORSKETOLLEN. Jeg melder meg som Neger. Neste tollpassering bør jeg bære plakaten "NEGER!" gjennom tollen, for å vise sympati med de som taes fordi de ikke er bleke som fiskepuddinger!!!!

:-)roger

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls