Thursday, July 31, 2008

Et av e-breva sendt Telenor (om dere kan, skygg unna TELENOR)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg var linja mi nede - noen ganger målte jeg den til 256kbits og jeg var lovt 19000 kbits ....

Jeg har fått beskjed om at feilen er rettet. Feilen? Hmmm .... jeg har jo fått beskjed om at feilen er MEG, drittsekkunden som klager på 256kb og som INNBILLER seg at han har noe å si. Jeg har fått beskjed om å kontakte relakom, om å holde kjeft (hvis ikke legger de på og jeg må ringe pånytt) og at jeg på sånn generelt grunnlag er en tulling! TRO PÅ DET SOM STÅR PÅ TELENOR SINE HJEMMESIDER !!!! FOR EN TULLING!!!!!!! Det er i hvert fall noe galt INNENFOR veggene på huset mitt!!!!!

Deres utsendte medarbeider i sentralen kobla vist ned linja i går (uten å si noe til meg - tullingen). Jeg (tullingen) holdt på fra ca 0430 (jeg står tidlig opp) til ca 0805 (da jeg fikk kontakt med 05000) på med å resette, trykke på runde knapper, slå modemet av og på, dra ut strømmen på modemet, fjerne og sette på splitteren, koble to maskiner vekselvis opp og ned via kabel og wifi. Man kunne jo gitt beskjed til meg (tullingen)!!!!!

Gjer vel, videresend denne til klageavdelingen også! Det er to måneder siden dette ble ordna i sentralen, og to måneder + tre måneder fri bruk + ca 1/2 månedspris på abb er vel rettferdig og rimelig skulle jeg tro ...

Wednesday, July 30, 2008

Kongstenbadet.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er også "baræ mæjj" mentaliteten utbredt. På veien mellom Storesand og Tindlund i går, var vi utsatt for tre - 3 - hasardiøse forbikjøringer. Farten på Hvalerveiene må ned, og Frp må i regjering (de har jo lovt mer politi).

I Frp kommunen Fredrikstad er det yrendeliv ved Kongstenhallen. Og i Glengshølen. NOTHING!!



Posted by Picasa

Tuesday, July 29, 2008

All things must pass.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er ikke dette uvanlig! Jernbane, nei det er hurtigbane ti Bergen det!! PENDLERE? Kan ikke de GÅ da?

”Hvorfor bader ingen i Glengshølen?”, spurte min yngste sønn heromdagen. Et meeget godt spørsmål, som bør gjentas. Hvor er barna og baderingen (kremt) ved ”Byens Strand”? Det er vel ikke så mye som skal til, litt mudring, litt sandpåfylling (kanskje litt støping som i Gamlebykanalene i Fredrikstad?) og vipps, så har vi ei strand, midt i byen? Opsund bar gjenåpnes og plasking og barnelatter fyller Glengshølen. Eller er vannet for dårlig (det bades i Visterflo i Fredrikstad), bunnen for myk, eller har AP brukt opp alle penga på kAPitalistkammerata sine? Ja for det koster å være kar, det koster å gi bort tomter for en slikk og ingenting, selv om det ikke ser slik ut. Stadionområdet er kanskje verdt 2-3-400 millioner og skal visstnok deles ut til spekkulantmilliardidretten, fotball. For kælleidretten FOTBALL må ha internasjonale mål de, når de spiller hjemmekamp mot Alta eller Kjelsås, på plastikk selvsagt. Internasjonale mål på friidrettsarenaer her i by’n? HÆÆÆÆÆ?? Kan’te døm springe på fortaue æ??????

Det rare er at det er de aller, aller rikeste, de som aller mest fra før, de som bidrar minst til fellesskapets kasse, dette ifølge partisekretæren, Martin Fagbevegelsen, Fagbevegelsen, Fagbevegelsen Kolberg (mente han AOF også mon tro, når vi nå først er snakker om fellesskapets verdier?) det er altså de som mottar midlene fra fellesskapskassa (og AOF?). Har Arbeider(?)partiet forlatt Arbeiderne og konsentrert seg for mye om kAPitalistkammerata og styremøtene og styrehonorarene i Østfold energi? Hvem vet? Der svarer de ikke på spørsmål gett!

Kanskje bønder i tredje verden får tilgang til det markedet som har vært forbeholdt feite, hvite, fiskepuddingdissende, ariske norske norske bønder nå? Kanskje WTO får det til? Bøndene protesterer vilt mot en åpen, multilateral og mer rettferdig verdenshandel (fra setet på eldgammelgammeldagse gråtass traktorer, det er ikke rart det går dårlig med ”Bønna fra nord” når de bruker sånn redskap), og senterpartisten og landbruksministeren Lars Peder Brekk hadde nok ønsket seg det annerledes. Gjerne tilbake til Sovjetiske femårsplaner eller som det heter i sangen til Beatles : Brekk in the USSR … på den annen side : All things must pass (til og med enormsuppesidiesugerør rett inn i fellsskapskassa?). Sier man at oljepenga (de fra fellesskapskassa) kunne vært brukt annerledes, for eksempel på veier, sykehus, skoler og vedlikehold, da er man visstnok Frp’er ifølge Den RødGrønne regjering!! I den RødGrønne regjering skal ingen nye tanker (SKRIIIIIIIIIIK!!!!!!!!!!!!) tenkes! Her er KUER det viktigste!!

Sarpsborg Kommunes ledelse, AP, SV og SP, fortalte oss ikke at det muligens var dødlige legionellabakterier i luften. VANLIGE folk (og turister?) har jo ikke greie på verken PÆNG eller epidemier. Dette betyr i klartekst : VI KAN IKKE LENGER STOLE PÅ DE (de er ikke lenger våre?) FOLKEVALGTE. Hvordan kunne de finne på å holde dette tilbake? Hva i all verden har de tenkt(?) på. Da må man stille spørsmålet : Har dette skjedd før og blitt tidd i hjel av de folkevalgte? Hva vet SA om dette? Vi venter på svar, men kan vi stole på at vi ikke får høre løgner. GÅ GJENNOM STATISTIKKEN OVER DØDSFALL DE SISTE 30-40 ÅRA SA, gjør noe annet enn å trykke oppgulp fra ANB!!! Borregaard!! Vi kan ikke leve med dette lenger! FLYTT ut av sentrum!!!

Monday, July 28, 2008

Jeg BREKKer meg.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg



Handel og bistand. Siv Jensen uttalte i går at bistand ikke virker og at fattige land ønsker frihandel fremfor bistand.

- "Dette er en bløff", sier bistand og miljøminister Solheim.

Bistand virker, og utviklingsland vil både ha handel og bistand. Hvilke land er det hun snakker om? Alle jeg møter i hele Afrika vil ha begge deler, forteller Solheim, som understreker at det ikke finnes tollmurer mellom Norge og de 50 fattigste landene i verden. Grunnen til at varene deres ikke når ut i norske butikker, skyldes andre handelshindringer, for eksempel at de ikke tilfredsstiller miljø- eller veterinærkrav.

- Det disse landene trenger, er bistand for å i det hele tatt kunne handle, sier Solheim.

Og da sier jeg :

og heller ikke fra MUL (som bønner ofte snakker om) og det er fordi den RødGrønne regjeringa gjerne vil vise at de er for å handle med de aller fattigste, men det rare er : Alt merkelig har man vistnok kunnet bruke uhjelpsPÆNG på, men EN ting er tilfeldigvis bondeglemt : De har ikke giddet å bruke uhjelpsPÆNG på oppgradering og profesjonalisering av “slakterinæringen” i MUL-landa, for da kunne det jo tenkes at kvaltet og hygiene ble god nok for norske forhold!!

Kvalmende dobbeltmoral til å BREKKe seg av.

Sunday, July 27, 2008

Fly OVER Storesand!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har Vikingdagene begynt!

Fly over STORESAND!! PELL DERE VEKKK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sånn var det før.
Noen av disse (ikke denne) drev vannskikjøring INNE I Storesandbukten!!!! Og det var som å ligge i nærheten av E6, da de med ståpikkbåter på full guff durte forbi ute i havgapet. Mye PÆNG små hjerner!!
Posted by Picasa

Saturday, July 26, 2008

Sprekkdaler.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi Tunestein med brødgiver og klokken er 0704 og den første (brett melkekartonger!!!!) CO2 miljøhelvetemaskinen er på vei over Sarpsborg.

I Sarpsborg har vi Tunestein med brødgiver og klokken er 0725 og den andre (brett melkekartonger som ville faen!!!!) CO2 miljøhelvetemaskinen er på vei over Sarpsborg.


Fra Kjøkøy, Skams klove, en liten sprekkdal fra vulkantiden, med fort og gravrøys fra bronsealderen.








Posted by Picasa

Friday, July 25, 2008

Livet i gave..

Vyrde Lesar.

Livet i gave og bildet har jeg "lånt" av Jarl Morten. (Som er en av døm viktigæste kællæne i SA, i den viktigæste jobbenkategorien, selvom Eirik et. al. ikke har skjønnt det endæ. Men det kommer ...)




I Sarpsborg var noe heldige i går, torsdag. En eldre kæll ble funnet under vann ute i Sildevika, noen tråkka på'n, dratt på land, noen badegjester satt igang med hjertekompresjon og munntilmunn, så begynte han å puste sjøl, spydde litt, etter 10 minutter bablet han litt, så snakket han, og da ambulansen kom, kunne han tilogmed stå. Badegjestene redddet liv i går, jeg jaga bort skuelystne og gubben bør takke dypt og indrelig å for å ha fått livet tilbake. Jeg håper det går bra med ham.

Denne gjengen kosa seg dagen før, medbrakt flåte, sofa og bardisk(?). Det er fint i Høysand om dagen.


Roger
Posted by Picasa

Thursday, July 24, 2008

Kreftkrafthøyspentstråling.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg mobliserer bønda mot den tredje verden. Her kommer bønda, bønda i fra nord .......

Man skal lage fortau langs veien ved Grålum skole. Hvorfor vet jeg ikke, men man må TILFELDIGVIS (her i den fremtidsrettede miljøkommunen), måke ned 50-60 staslige trær samtidig. Man burde jo, om man hadde hatt noe i knøtten, bygd slippebarnavogpå plasser og skolebussplasser nede i Opstaddalen samtidig med at man bygger en NY skole der. Men strålinga fra kraftkrefthøyspentlinjene er kanskje så voldsom der at sjåførene ikke (sjåfører har jo HMS) får lov til å stanse i strålingshelvete. Onga derimot, de har ikkenoe HMS de, hvorfor skulle de det, når mamman og pappan allerede har? Og om de folkevalgte (de er ikke våre lenger) forsikrer oss om at alt er i orden, da må man ikke glemme det siste legionellautbruddet de forsøkte å holde hemmelig. De er ikke lenger til å stole på i detheletatt!


Posted by Picasa

Wednesday, July 23, 2008

En FRAMTIDSRETTET miljøkommune?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg åpner Dag i dag.

På Grålumskolen måkær øm ner NATTURN!! Miljøkommunen den fremtidsrettede!!!



Stao pao kara.
Posted by Picasa

Tuesday, July 22, 2008

Viddado

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi mange slike, men litt mindre. Spesiellt området ved Kurland skole pleier å få småskypompebesøk.

Posted by Picasa

Monday, July 21, 2008

Døm tapær ...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er'e noen som tapær.




Ellers så skjer det ingenting : unntatt en spørrelek i SA:

Spørsmål :Hvorfor svarer FrPerne aldri på spørsmål.

Svar : Jeg vet ikke om Frp'ere (skriiiik) aldri svarer på spørsmål, men jeg husker sukkerklumpen (Carl Ivar) ble stillt spørsmål på iddiotboxen og han svarte : "JA". Andre svarte : det er forrige regjering bla, bla, bla *VI* har bla, bla, bla ....

Påstand :Allsang har alltid vært god arbeiderkultur og så langt unna FrP det er mulig å komme!!

Svar : Ja bortsett fra tredje vers i Internasjonalen (det begynner sånn : I mot oss statens lover bøyes, av skatter blir vi tynget ned) så synges det mye her i landet. Allsang, dusjsang, arier og råkk. At dette var spesiellt for enkelte deler av folket, var jeg ikke oppmerksom på.

Frp trekker til seg folk fra alle partier om dagen, blandt annet mange arbeidere som ikke forstår hvorfor oljepenga skal settes i fond i ytlandet (resta skal gå til hobbybønda, suppesidiebaronene som de også kalles), mens veier, skoler, nødsambandet i NSB(!!!!), togtrafikken, kirkene ..... går for lut og kaldt vann, men sånnt skjønner nok de RødGrønne, de har blandt annet brukt over en MILLIARD (over tusen millioner) på turistutsiktspunkter (foreløpig!!!!).
Posted by Picasa

Sunday, July 20, 2008

Hytta, Viddado og Parrtivarre.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg , ja hva skal man si? Katt det går an .....

Her er hytta, nymalt og lekker (ikke så mange steder), men det har vært en lekkasje på DO (følg med)

Sjåen og kaia, eller flytebrygga til Lillianbror, Odd-Steinar. Han er på lakseoppdretts oppdrettsanlegg i havgapet.


ViddaDO, muligens i nærheten av Parrtivarre (der ICA henter mye av varene sine).


Følk hører dårlig over hele landet!


Hææ??

Saturday, July 19, 2008

En STORFISKER er en storfisker.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har endelig noen fått opp øya (og da tenker jeg ikke på Hafslundsøy), de har oppdagæ Ælvæ, Glåmmæ. Men denne nye turistturpærlen skal vistno en tollær ta RÅTTÆ på, tenke seg til, det selges biff, øl og tobakk ombord på ferja. Sånnt skal selvsagt kun være forbeholdt Jensevenna i Kållårlæin, han derre sossialdemokraten fra Ålesund .....

Tor-Jo med en liten fisk.


Posted by Picasa

Thursday, July 17, 2008

Er kultur melk?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Som tidligere nevnt i disse spalter, har Sarpsborg Arbeiderparti, systematisk og villet, de siste årene latt bygge ned og ødelegge alle barnemøteplasser i omtrent hele kommunen. Byggingen av byen ”innover” som det heter på PK’sk, eller raseringsfortetting, som nok er et bedre ord, har ført til at kjøpesenterne har blitt de nye, helkommersielle, barnemøteplassene, og de er innendørs. Hærværksfortettinger hvor det kun er plass til biler og margarinkassekaninbur, men ikke barn, glede eller grønn natur , er Arbeiderpartiets framtidsvyer. Det triste er at de ikke vet hva de gjør, de har dessverre ikke forutsetninger til det. Et B-lag er B-lag, men det er jo SÅÅÅÅÅ kjekt når de aller rikeste, de som har aller mest fra før, ringer og ber om ei rimelig tomt, gjerne i sentrum, allerhelst på Fritznerbakken, gjerne gratis. Man er da samfunnsaktør!! AP-politikken er at barn, de skal holde seg i varehusene de, i kjøpesenterne, bevoktet av privat politi. Og de billige sentrale tomtene? De er forbeholdt de aller, aller rikeste de. Bettongvenna til AP!

På den nasjonale scene bygges det flyplasser, våtgassfabrikker og forsyningsskip, dette mens valgkveget oppfordres til å skjerpe seg i trafikken og å brette melkekartonger. En stat som legger seg opp i hvor mye en bedriftsleder tjener har gitt blanke f… i hvor mye NO2 den statseide oljeindustrien slipper ut. Snart 10 år etter at Norge underskrev Gøteborgprotokollen, som pålegger oss store kutt i NO2, har intet blitt gjort. Om man bygde skip som skal gå i oljerelatert virksomhet i Nordsjøen, slik at de brukte gass og ikke olje som drivstoff, ville man ha nådd målene for lengst, men av de 70 skip som er bygget de siste åra, er det tre – 3 – som går på gass, men vi redder vel verden ved å brette melkekartonger og å skjerpe oss i trafikken. Domt at dette gode rådet om å skjerpe seg i trafikken ikke kom for noen år siden gett, da hadde vi jo sluppet alle dødsfalla og ulykkene på E6 (at ingen har tenkt på DET før!!). 67 av 70 nordsjøskip spyr nå ut NO2 i enorme mengder, men på Tinget diskuterer man lønninga til Diriktøræne i Hydro eller noe sånnt. Stao pao kara. 5 øre til i økt bensinavgift … og dere har reddet verden!! Det er B-lag overalt!

Bizznizzfoppall har vi snakket om før, men Dietmar Møgenburg, olympisk mester i friidrett (A-laget), sier følgende om vår innsats på friidrettsarenaen: ”Dere er dårlige, dårlige, dårlige”. Det er for dårlige trenere og for dårlige treningsforhold. Sunn masseidrett eller slagsmålsfotball på Stadion? AP velger bizznizzslagsmålsfotballen (og kobler inn kAPitalisstkammerata? Riiing, riing – hei du, det er meg du, en av de aller rikeste du. Du kan ikke jeg få stadionområdet? Joa, den kan du få! For enslikkogingenting selvsagt, det er jo bare fellesskapets verdier allikevel !) Eller som man sier i huset rett ved siden av Guds hus (det ligger litt høyere enn Guds hus egentlig, og sånn er det lagt fordi Gud skal skjønne hvem som bestemmer her i Særp!), altså som man sier : Friidrett!? Er ikke det for kvinnfølk å sånn æ? Sånne som (slår seg på låra og brøler av latter) går på leseklubber, kunstutstillinger, biblioteker og som tar seg av barn og gamle foreldre å sånn! Kan’te dømm gå i lysløypæ æ? Kultur? Ække det melk æ?

Roger Larsen

Wednesday, July 16, 2008

PRIORiter (snakker om veier, ikke egg!)

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Stadig fler tar poenget om å PRIORITERE veibygging, jamnfør gårsdagens debatter i dagsnytt18 og nyheter, og jeg har fisket mye fra Hellesøy, alså på nordsiden av Rongesundet. Her var mye fisk da en eller annen fiskematbedrift(?) slapp sloen ut i havet her. Ørret, stor torsk, sei, berggylte .... man SKAL prioritere veier, sette de opp mot hverandre, se på hva som er samfunnsnyttig og hva som er trafikksikkert.

Det som forundret meg når jeg fiska på Sotra, var at veiene der var bedre enn den som gikk gjennom Østfold, E6. Og det var pga "min tur nå" prinsippet, som er et dårlig prinsipp trafikalt sett. VALGMESSIG derimot, alså politisk, kan det være et godt prinsipp, men for de som døde på E6, var valgene katastrofale. Det VAR (ja det var det) valg som medførte døden/lemlestelser for E6-farere, fordi man skulle slippe ei ferje på Vestlandet.

Noen snakket om E6 på svenskesiden. Denne delen av E6 har ingenting med Sverige å gjøre egentlig, den brukes jo av norsk industri på vei til kontinentet med varer og til import, om man legger til turistene som skal til nordkapp, så er vel omtrent hele denne veien nord for Udevalla, bygget for norsk trafikk?

Tuesday, July 15, 2008

Veier til Kuland.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bygde man ny bro, men å bygge den med tre spor hver vei sånn at den kunne avlaste lokaltrafikken? Neida, de RødGrønne bygdetullinger har ikke råd til det, da kunne det jo bli for lite bruer der det bor kuer!

Verdens rikeste land?
Hellas.
Romania.
Kroatia.
Serbia.
Montenegro.
Albania.

Hva er det med disse "fattigstakkarne" da?
Jo, de har snart mer motorvei enn Norge alle sammen. Norge (de RødGrønne bygdetullinger) satser på veier (og turistutsiktspunkter) der det er KUER, andre satser på veier der det bor FOLK. Vi styrer mot stupet på en bro til en øde øy (de som bodde der flytta da broa ble ferdig!).

Monday, July 14, 2008

AOFFa mæjjen! Privatskoler er noe herrk!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi helldigvis ingen privvatskoler!! Det får holde med at Jens og venna hans gikk på sånne skoler og at onga til venns til Jens gjør det enda!

Mine armer er vonde, mine sener gjør vondt og mine muskler verker. Ring dåkktårn, sier kjæringa, men det gir seg vel av seg sjøl. Trøster meg med to parralgin forte (eller noe sånnt) til kvells, da sovner jeg så godt ....

Sunday, July 13, 2008

Biler, babes og bilvrak!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det biler, babes og knusing av biler, sånn at onga skal skjerpe seg i trafikken

Det er trist å si det, men nå går xtraflinke barn på sommerskole i Oslo og lærer naturfag som de ikke lærer på skolen. Dette må FORBYS øieblikkelig, det får holde med skigymnas hvor de som ikke er så flinke også får muligheten.

Saturday, July 12, 2008

TULLEKOMMUNER!?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Vi i Tune ble tvangssammenslått med Sarpsborg (og noen andre kommuner) MOT VÅR VILJE. Men siden vi fra Stortinget blir sett på som drittsekker i de sentrale strøk, strøk Stortinget avstemmingen og TVANG kommunene sammen. Vi er jo drittsekker fra de sentrale strøk allikevel!!!

Slik taler rådmannen i Søndre Land (en mikrokommune ved Mjøsa som burde vært slått sammen med Nordre Land, Gjøvik, Vestre og Østre Toten (om samme tankegang skulle vært fulgt ovenfor de hellige distriktene) : "Det vi kunne spart i administrative nedskjæringer ville vi på sikt tapt i statlige overføringer." Han driter alså i at en sammenslåing ville medført mere penger til veier, skoler, sykehjem, havner, flyplasser .... og er redd for arbeidsplassene i Søndre Land, de KOMMUNALE arbeidsplassene sine. Hundrevis av milliarder har gått til tulleadministrasjon i småkommuner over hele landet i år etter år etter år .... vil du ha bedre skoler? Bedre og sikrere veier? Sykehjemsplasser? Da skal du ihvertfall ikke stemme på de som styrer i dag (og heller ikke Venstre (Bæææææ! Breker bjellesauen) eller Krf (Herre! Styr mine føtter inn i Stortingssalen!). Penga finns nemmelig, problemet er at vi bruker de på TULL!!

Roger

Friday, July 11, 2008

Radon, melkekartonger og miljø!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det bare aggurker for tiden!!

I disse miljøtider er det nødvendig å påpeke at det er mer stråling i Sarpsborg enn ved kreftkraftlinjene ved den nye Grålumskolen og ved Hafslundskolen. Deler av byggefeltene i Kurland Nord (og de gamle på Opsund) ligger i fareklasse rødt på kommunens radonkart. La oss håpe at man har tatt hensyn til dette under byggeprosessene, og det har man sikkert gjort her i miljøkommunen hvor melkekartongene brettes, til og med på rådhuskantina og på Fylkeshuset? Både radonforebygging og melkekartongbretting! DET er en framtidsrettet miljøkommune det!! Leste for øvrig i SA om Borregaard. Intet nytt der egentlig. De som har fulgt med på hva som skjer på Borregaard har lenge visst at dette er en fremtidsrettet og fremtidsorientert bedrift. Om jeg ikke husker feil, så var det dette kommunen skulle bli også? Fremtidsrettet. Da gjelder det å se framover og ikke henge seg opp i 50tallets politiske løsninger, Smelteverket i Odda er nedlagt!

Dælæn! AOFF a mæjjen! Der brølte det første flyet opp over Sarpsborg gett. REDD MILJØET!! BRETT MELKEKARTONGER FOLKENS!!!! Åssen var det med gasskraftverket på Melkeøya i Hammerfest igjen? ” StatoilHydro søkte i januar Statens forurensningstilsyn om å få øke utslippene ytterligere fra en av Norges verste forurensingsbomber, Snøhvit-anlegget på Melkeøya i Finnmark. Selskapet vil øke utslippene av CO2 fra fakling til hele 1 500 000 tonn. Det er 100 ganger mer enn i den første søknaden. Dette er nå økt til nærmere det dobbelte, 3 000 000 tonn CO2. Åsså tyter man om melkekartonger og handlenett!!

RadonRoger

Thursday, July 10, 2008

Vondt for å skrive.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det kAPittalistkammerata som bestemmer at kAPittalista skal ha parkeringspenga. Åssen skulle det gå om man fikk lage en ny bydel på Tunejordet, med leiligheter, bibliotek, kino, restauranter ....

Har ødelagt arm2, pga flytting. Men nå er arm1 på bedringens vei. Hurra !!

Nærmer seg slutten på Kurland, og her er herrlig stille!

Roger

Wednesday, July 09, 2008

The Migration History of Humans: DNA Study Traces Human Origins Across the Continents: Scientific American

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi drittsekker som innbyggere. Dette er gjort på pur faen!

Mine barn besteforeldre ligger ute på nettet, her er historien :

The Migration History of Humans: DNA Study Traces Human Origins Across the Continents: Scientific American

RåkkenrållRoger

Tuesday, July 08, 2008

Havebyen

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Fritznerbakken er nå rasert av bettongmillionærene og deres kumanjonger, samfunnsaktøra i Rådhuset. Havebyen Sarpsborg (HALLO!!!!! DET STÅR NOEN EKLE GULE ROSER IGJEN !!! SE Å FÅ KNUST DE ÅSSÅ Æ GETT!!!!), den intime havebyen ofres på bettongframskrittets alter. Her kommer mangemillionerleilighetene som Arbeider(?)partiet har velsignet med billig grunn. Hmmm .... "men keiseren har jo ikke klær på" heter det i eventyret. Men Arbeider(?)partiet har jo ingen arbeidere med seg, kan vi si. Framskrittsbyen tegnes opp, en by av Arnebettong, kaldt stål og asfalt, en by for de som kan harke opp 3-4 mill for en leilighet. Det er slike prosjekter Sarpsborg Arbeider(?)parti deler ut billige tomter til, det er bare å ta en tellefon det! Det triste er at kAPitalistpartiet ikke skjønner hva de gjør. De har desverre ikke forutsetninger til det.

Barn og ungdom skal henvises til datarommet og kjøres til treningssentre, mens tomme, utygge bettonggater i byens festningsstrøk ikke kan brukes til annet enn brølende biltrafikk. Tror du dette er et sentrumsfenomen? Mellom Grålum og Tindlund skole er det nå ikke en lekeløkke igjen og heller omtrent ingen mulighet til å komme seg inn i skogen. Var det dette Miljøvernministeren snakket om i framtidskommunen (snart med RødGrønn tvangsparkeringsskatt ved varehusene!!!) når han snakket om å bedre miljøet? Kanskje miljøbevissthet består av noe annet enn tullet med å brette melkekartonger og å dele ut handlenett på Rådhuset? (Når jeg er inne på det med xtraskatter: kammeraten min påpekte heromdagen at
Arbeider(?)partiet hadde oversett noe viktig. DE HAR GLØMT Å LEGGE MOMS PÅ SKATTEN!!! Slå til Jens! Et fattig land trenger mer skatt, nå skal nemmelig Hardangerbrua bygges selv om det aldri har vært en ulykke på ferjestrekningen den skal ta over for.)

53 desibel er det i bakgården min når det er stille, og når de brølende fly som Arbeiderpartiet har jobbet så hardt for å få til Rygge (kan man bruke handlenettet på TAXFREE'n?) er det? Tja .. Miljøpolitikk er mer enn handlenett og melkekartonger! Eller er miljøpolitikk "the great rock'n roll swindle 2", noe politikene har funnet på for å være viktige? Man må jo lure på det når økt trafikk (alså mer turisme), flere flyplasser og fortsatt kølgruver på Svalbard ikke betyr noe, men en melkekartong og noen plastikkposer tar råtta på kloden .... Jeg synes det er rart jeg.

RåkkenrållRoger Larsen

Monday, July 07, 2008

Norsk u-hjelp til ingen (vel, noen får fete bankkonti) nytte!!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

"Norge har brukt fire milliarder bistandskroner på Zambia i løpet av 15 år. Landet har likevel like mange fattige i dag som da det ble selvstendig i 1964."

Vi, de normale, folk som tenker og IKKE er rasister sier som Afrikanerne sjøl : TRADE NOT AID, men dette er blitt motarbeidet av de med fete jobber i bistandsorganisasjonene, av AP, spesiellt av Rasismepartiet SenterPartiet (om man mener at ulv som spiser norsk sau skal drepes, men at man skal la tigre som spiser indere skal leve, da ER man rassisst!), og av velmenende iddioter overalt. Hva var det det partiet het igjen som ville ha dette som mål :

"U-hjelp - Økt import fra fattige land vil være den beste form for u-hjelp, samt ettergivelse av u-lands gjeld i et internasjonalt samarbeid."

Frp? Hmm .... tenke seg til!!! Gjøre som de i den tredje verden vil at vi skal gjøre!!!!!!!

Roger

Sunday, July 06, 2008

Bettong

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det ikke mange uekte, konstruerte fotballklubber. SFK er fortsatt ren.

Kirkegården over havebyen på fritznertoppen. En skam for en framtidsrettet miljøkommune!

Posted by Picasa

Saturday, July 05, 2008

Det flyttes fortsatt.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal staten stjæle. De som stjæler er tjuær!

Men kan man vente noe annet fra den kanten?

Roger

Friday, July 04, 2008

Flytting.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg flyttes det.

Thursday, July 03, 2008

Farvel Volvo, du har kommet i gode hender.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bygges det ny bru. Hvorfor de ikke bygde tre spor hver vei er merkelig, men den RødGrønne regjering skulle nok ta rikingene (eller drittsekkene) eller noe sånnt. I Østfold skal man ikke få noe gratis.

Farvel Volvo, du har kommet i gode hender.







Roger

Wednesday, July 02, 2008

Volvoen er solgt.

Vyrde Lesar. Volvoen er solgt til en entusiast for 2000 spenn.

I Sarpsborg ere fler foppallag enn "hvadetnåheter", heldigvis.

Volvon ble starta i går. En entusiastisk student dukka opp heromdan og jeg satt batteria til lading. I går monterte vi døm, deretter spruta vi startgass (lå tilfeldigvis i bilen) rett ner i forgassern (dælæn, det smalt innimellom) og motorn gikk litt på gassen, vi rugga på bilen for å blande bensina (den hadde stått i to-tre år nå), mer gass, mer smell og gikk den på bensina også, mer gass, åjj, noen slag på bensina (den lakk litt bensin så vi måtte teite en slange), og etter noen forsøk til - der - ahha - mottorn går.

Så vare å koble til aggregatet til strøm, da dekkene var tomme for luft, Volvon reiste seg opp etterhvert som vi fyllte luft (klumpihalsenkom)starta opp, men kløssjen virka ikke, vi dunka og rista og mojja, og Christian (entussiasten) fant ut at vi kunne tømme litt olje på den mekkaniske delen av kløssjen (under bilen, gjennom gølvet), vi blanda rødsprit og olje og pøsæ på. Kjøssjen begynte å løsne.

Vi ville prøve å kjøre uten kløssj, men da skrek girkassa noe hoppjævlig, selvom vi hadde jekka bilen ut fra der den hadde stått parkert og sikta den inn på hagæn.

Spett, stenspett, kom fram og da klarte Christian (entussiasten) å lee kløssjen, vi starta opp han, holdt kløssjen inne med spettet, jeg skrek settern i første lav på 4hjulstrekk, han slapp ut kjøsjjen og vi var i gang ut i naturhagen, mellom gamle epletrær, brennesle og blomster. Nå står bilen klar til avhenting ute i gården, men vi måtte værra to for å kjøre den, men vi hadde det jævvli gøy!!

Bilder i mårræ!

Tuesday, July 01, 2008

Tilogmed Rød (Red?)!!!!!!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg synes tilogmed Rød (Red?) at det har gått for langt!

Er det da noe rart at de RødGrønne raser på barometerne?

Det er flytting på gang, og litt ustrukturert oppdatering her.

Roger.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls