Monday, September 29, 2008

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg

Sunday, September 14, 2008

Det politiske spill.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har denne bloggen hatt pause,
uten noen annen grunn enn giddalause!

Innimellom får jeg inntrykk av at lokale, fylkeslokale og Tingsentrale politikere er med i politikken fordi de liker de politiske intrigene og det politiske spillet. De lar administrasjonen ivareta politikken, og intrigekriger i sin lille tissetass verden. De har intet syn hvordan og hvorfor og på hvilken måte samfunnet skal organiseres, de har intet samfunnsprosjekt på gang bortsett fra: Alt skal være som før, men alle skal få litt mer penger og konsensus, konsensus, konsensus.

Konsensus fører til tafattpolitikken vi ser i dag, venna til Jens (“den politiske elite”) fra Oschlo vest, deler på politiske, administrative og humanistiske verv, som er en dag i lomma på den og en dag i lomma på den, og det samme skjer i lokalpolitikken, les SA om verva i Østfold Energi. Folk bryr seg ikke lenger, valgdeltagelsen synker, det er ingenting å slåss for(slåss man MOT Frp, så er det lissom greit)sinnataggen skriker SPRØYYT innimellom, men hukkers. Han skremmer bare sine egne og er på vei ut og demokratiet rusler på en stadig smalere sti, som ender opp med ropene fra 30tallet om en sterk mann?

Vi burde bry oss! Om kommunale tomter, om xtremfortetting av margarinkassekaninbur, om bakrommene på Stadion, om fotball er noe KOMMUNEN skal satse 21 millioner på eller om disse penga burde brukes på all barnogungdomsidrett og ikke bare på innkjøpte spellere, om … lista er uendelig laaaaaaaaaaaaaaaang for de som gidder å løfte hodet vekk fra iddiotboxen.

Det er trist at det kun er Frp som vil slåss for demokratiet, som vil skape debatt om sine egne og nye måter å se verden på. Stykkfinansiering av det ene og det andre, læring og disiplin i skolen, fengselstraff som svir, ikke for ofrene, men for drittsekkene, mer penger til politi, forsvar og den enkelte(lavere skatt) og juneimit. APene sitter siderompa fast i sprøyt og leire, SV, SurreVirre, skal visstnok ha et forsvarspolitisk samarbeid med Sverige(riksavisene melder at en mobilisering av det svenske forsvaret vi ta 3 – TRE!! – år) og SP er kun, kun, kun opptatt av å få tak i mest mulig av skattepengene i de sentrale strøk og bygge veier på Navarsæte. Bør det være sånn?

Det er nok en grunn til at ungdommen forlater idetørka i distriktene (en lokal brunost kan neppe kalles revolusjonerende) og drar til meropolene. Ja de ER meropoler, Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø, Trondheim ligger alle ved havet og har i århundreder vært innfallsport for nye ideer (og svartedauder).

Roger Larsen

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls