Sunday, November 22, 2009

Sentinel-raketter, Star Wars, Nord-Dakota og Sarpsborg jente- og guttekorps.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg hadde FEM av seks utesteder urent mel i posen.

Sentinel-raketter, Star Wars, Nord-Dakota og Sarpsborg jente- og guttekorps.

Under den kalde krigen før man, ihvertfall i teorien, kunne skyte ned innkommende atomraketter ved å treffe de direkte og ødelegge de ved kinetisk energi (Ek), utrustet USA sine Sentinel raketter med atomhoder for å skyte ned innkommende russiske atomraketter. Disse rakettene skulle forsvare amerikanske ICBM-felt mot total ødeleggelse ved et russisk “snikangrep”. Disse tiders MAD var jo en strategi MOT bruk av atomvåpen.

Men folk over hele USA protesterte mot å få sine hager og nærområder atomisert, så Nixon bestemte at kun en ICBM-base skulle beskyttes og den lå i Grand Forks, vår amerikanske vennskapsby. Det bringer oss til Sarpsborg gutte- og jentekorps.

Sarpsborg jente- og guttekorps var “verter” for korpset Red River High School Band fra Grand Forks, korpset ble av en eller annen grunn, IKKE lagt inn på hotell Saga, midt i byen, men på (kAPmerratas) Quality-hotellet på leira på Grålum, og når Sarpsborg skal besøke Grand Forks på gjenvisitt, er det Kai-Robert og Lande musikkorps som drar over, altså ikke de som tok korpset i mot, nemmelig Sarpsborg jente- og guttekorps. Hvorfor det montro? Kunne ikke SJGK?

Jeg mener å huske at Ordføreren i Sarpsborg hadde Kai-Robert som en av sine kulturelle helter, men det har da INGENTING med saken å gjøre!

Fra SA:
*********************
Ved ankomst til Sarpsborg ble skolekorpset fra USA ønsket velkommen av Sarpsborg jente- og guttekorps, står i en egen blogg Grand Forks-korpset har opprettet for turen.

Fra tidlig om morgenen var de sammen med Sarpsborg Jente- og Guttekorps hele dagen. 17. mai-feiringen var en like stor opplevelse for ungdommene fra Nord-Dakota som for publikum.
*****************************

Hmm …. det er dukelt ute i dag da det regner. Man skulle tro man var inne i et bakrom gett!

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates