Thursday, April 08, 2010

Boka til Raymond og varm plastikk.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er plan B nå under oppseiling. Færre bompengeboder og nå skal folket splittes, det er kun de som har lang vei til byen som skal betale, de som er innen gåavstand skal slippe. Tiltredes.

Jeg har lest boka til Raymond. En liten fet fyr fra Greåker som har opplevd mye, satsa stort, slengt med leppa og skrevet bok. Den bør du lese også, det er artig selvbiografi. Raymond er fotballspeller i Halden nå og Sarpsborg kommune er nå blitt enøk-kommune. Det skal være max 20 grader inne og dette gjelder ikke bare kontorer, men også barnehager, skoler og helseinstitusjoner. Folk skal fryse på jobben, kjøpe seg et ekstra pledd, produsert og fraktet fra Kina og sitte å småhutre. Det blir sikkert morro.

Raymond kan stikke nedom enøkmatta på fotballbanen formerly known as Stadion. Den er laget av enøkplastikk og her på enøkmatta sier man at man skal kunne gå barbeint hele året gjennom, også om vintern. Enøk-kommunen bruker fossilt brennstoff i utrolige mengder for å holde matta varm og pøser på med enorme lyskastere når det er mørkt. Er det 350000 watt de brenner av der nede og forurensingen er enorm, den synes over store deler av byen. Leieprisen er så lav at fotballag utenifra leier seg inn, og kommunen taper penger så det renner etter. Dette fordi snullåtte skal ha subsidiert leie og da må alle andre få det også. Så følk i barnehager, på skoler og på helseinstitusjoner skal nå sitte å fryse, mens noen fotballspellere går barbeint på fotballplassen formerly known as Stadion. Prioriterer AP rett når gamle skal fryse og plastikken skal flombelyses og nesten smelte? Hva koster det egentlig å holde matta varm gjennom sessongen? Er det rett å pøse på med fossilt brennstoff (åssen er det med utslippa forresten?) i disse miljøtider? Dælæn, jeg glømte meg helt bort æ gett. Det er melkekartongbretting og plastposefrie soner som miljøtingen. Kunne SA sjekke med Ultræ og med FN. Har miljøet blitt bedre etter dette geniale trekket med plastposefri sone på Ultræ?

Og over hodene våre brøler giftbombene ned på Rygge. På avgiftsfri flybensin mens jernbanen er i ferd med å bryte totalt sammen : "Forfallet skjer raskere enn det vi har forutsett. Det kan være slik at jernbanens infrastruktur er på tampen av sin levetid." sier sjefen for Jernbaneverket, Elisabeth Enger. Hun glemte å si : "GRUNNET TOTAL MANGEL PÅ VEDLIKEHOLD." Om hun lurer på hvordan mangel på vedlikehold fungerer i praksis, kan hun komme til AP-Sarpsborg å se på restene av Valaskjold realskole. Gamle Greåker skole eies av private, den er over hundre år. Den står.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates