Tuesday, May 04, 2010

Grønnrussen 1968 og : Halden Ap sa nei til parole om ytringsfrihet

Halden Ap sa nei til parole om ytringsfrihet

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg var søttendes noe annet enn en kvalmende og nasjonalistisk bunsdvagging før. Og Russetoget noe annet enn plakatbærere. Man måtte jo vise at man kunne noe dengang, russen var en intelekuell elite, i dag er halvparten dropouts som er lei av å gå på skolen og som det derfor er synd på.


Fra 17. mai 1968, dette kan være ved Matstova. Vi ser drosjetråkka og bensinstasjonen ved busstasjonen i bakgrunnen. Men er ikke helt sikker.

Eva med skjult ansikt og hvite støvler, bak henne Sølvi, og selvsagt Sarpsborgs perle, helt til venstre. Først i toget.

På veien ned St. Mariegate, utenfor slakter Begby/Berby (akkurat nå husker jeg ikke navnet, men utenfor big horn steak house), ble vi overfalt av de Røde Horder og en grønnruss fikk slått hull på buksen sin. Den rødrussen ble arrestert og tatt med på kammersjet og fikk bot. Etterpå drakk vi øl på Museet. En halvflaske kostet 2,84.

Samme år begynte jeg på Sarpsborg Gymnas. På vei til skolen med bussen, passerte jeg da Valaskjold realskole, og en dag flagget de på halv stang. De Røde Horder hadde okkupert Tsjekkoslovakia.

Georg von Krogh Klem fikk da også vite at kronprins Harald hadde avlyst klassefesten han skulle ha, pga. russernes invasjon i Tsjekkoslovakia. Klem var Haralds (privat)?lærer i tysk.

No comments:

Post a Comment

Amazon Associates