Friday, April 30, 2010

En hyllest til krigsseilerne (uferdig).

Skjelvende, skjelvende, skrikende
Møkkete, pissvåt i dikene
Ligger de utslåtte menn
Men de vil aldri mer hjem

Hylende, hylende, døende
Kastes de oppned i sjøene
De roper på mamma og mor
Men er der hvor djevelen bor

Øynene, øynene, ser de dør
Fra øyne og nese og munn de blør
Endelig stilner en hånd et skrik
Båten er full, den er full av lik

Stormen og skrikene stilner så
De spyr og de driter og pisser nå
De roper på Satan, Mamma og Gud
noen har svartbrent og boblende hud.

Vi, her hjemme, har kjempet vi
Du var derute og hadde fri
Pell deg til helvete ut igjen
Her, hjemme hos oss får du intet hjem

Drømmene, drømmene, drepte dem
Alltid til stede, igjen og igjen
Kun rusen, den varme, ga fred og ro
På gata, i flaska, de fant sitt bo.

De levde sitt liv, det er noe vi vet
Noe annet vi vet, er at mange slet
Men på land der ble formuer ofte skapt
På havet var alle fordømt og fortapt.

Krigsseiler, fyllik, sjømann og far
Fulle av angst, i seg krigen de bar,
Fikk de vår rettferd, fikk de vår ros
Du var ingen soldat, var du bare matros?

Ikke rart det blir dyrt...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg jobber 4000 i kommunen?

Kvalsund kommune har en høy andel ansatte i offentlig sektor i forhold til både resten av fylket og hele landet. Nesten halvparten av alle ansatte jobber i offentlig sektor.

Det er en flott, naturskjønn kommune. Men de er det mange av, og de er like dyre.

VW-sykkel - genial!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har Jørgen Klavness elekrisk sykkel. Ta en titt på VW sin!

Er hun tatt med skjørtet nede?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi straffeskatt for de som ikke har drekki opp penga. de som har gjort det, får leilighet av kommnen de. Ordnung muss sein!

Hadde gravende journalistikk vært noe SA drev ned, så hadde de sett at Linda Karlsen, Arbeiderpartitopp juger :

I SA stod hun fram med følgende uttalelse:
Løfte 10: Ikke øke eiendomsskatten.

For 2009 er boligskatten : 2,2 ‰
For 2010 er boligskatten : 2,7 ‰

For meg betyr det noen hundrelapper i året, og snart kommer handleskatten, dra på jobben skatten, kjøre onga på musikken skatten…..

En av byens toppolitikere er tatt med skjørtet nede. Hun juger.

Thursday, April 29, 2010

Bredbånd og Twin Study Deepens Multiple Sclerosis Mystery

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg, midt i tettbebyggelsen på Tindlund, klarer ikke Telenor å levere skikkelig bredbånd (eller for å si det rett ut - de driter i de gamle kundene, og legger kun inn i nybygg!), men sånn er fordelingen av bredbåndmidler i de kommende tider : (i milloner OG REGN PR HODE!!)

# Østfold: 0,4
# Hedmark: 5,8
# Oppland: 5,8
# Buskerud: 2,2
# Telemark: 5,0
# Aust-Agder: 2,0
# Vest-Agder: 2,4
# Rogaland: 2,2
# Hordaland: 5,9
# Sogn og Fjordane: 7,1
# Møre og Romsdal: 10,0
# Sør-Trøndelag: 6,3
# Nord-Trøndelag: 8,0
# Nordland: 21,9
# Troms: 13,9
# Finnmark: 9,7

Twin Study Deepens Multiple Sclerosis Mystery: "A genetic study of twins where one has MS and the other doesn't frustratingly turned up no clues to understanding the cause of the disease.

Gratulerer : Windows 7 hits 100 million licenses mark, becomes Microsoft's fastest-selling OS

Windows 7 hits 100 million licenses mark, becomes Microsoft's fastest-selling OS: "It's hardly been a secret that Windows 7 was on track to become Microsoft's fastest-selling operating system, but the company has just now finally made that designation official, and also revealed that the OS has crossed the magical 100 million licenses sold mark in the process. In other words, that translates to Windows 7 being installed on one in ten of the world's PCs just six months after it launched, which is pretty darn impressive any way you slice it -- or punch it, as the case may be.

Windows 7 hits 100 million licenses mark, becomes Microsoft's fastest-selling OS originally appeared on Engadget on Tue, 27 Apr 2010 17:57:00 EST. Please see our terms for use of feeds.

Permalink ZDNet | sourceSilicon.com | Email this | Comments"

Gratulerer : Kraftig forfall under de rødgrønne

Kraftig forfall under de rødgrønne: "Forfallet på Jernbanen har fortsatt under den rødgrønne regjeringen. Nå er sentrale deler av nettet så dårlig at det ikke kan reddes av vedlikehold – det må byttes."

Wednesday, April 28, 2010

I Sarpsborg har ei gammæl kjærring fått for seg at hun er allvitende. IR-detecting OLED film could mean cheap night vision on everything

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har ei gammæl kjærring fått for seg at hun er allvitende. Hun har fått kommunens kulturpris (2006) og har sydd kostymer, malt kulisser, laget rekvisitter og juneimit.

Sjøl har jeg vært kulturansvarlig ved Universitetet i Bergen. Sørget for lys, lyd, scene, mat for hundrevis av konserter og hundrevis av band. Visesang, jazz, råkk, pønk, pop ... i utallige varianter, jeg var med på å drive Norges største filmklubb i mange år og vi hadde i perioder 5 visninger i uka og jeg har selvsagt sertifikat for filmmaskinister (og småbåter), jeg var med på å sette opp kanskje 50 teaterforestillinger for allle de frie grupper som kunne krype og gå her i landet, jeg solgte biletter, heiste scenetepper, trøstet nervøse skuespillere og tok et tak der det krevdes.

På midten av 80tallet var jeg med på å starte kafe med C i Bergen, cafe Opera, vi var nummerto her i steinrøysa, etter SjakkMatt, vi ansatte, vi kjøpte inn, vi solgte mat og øl og vi arrangerte kunstutstillinger, foto, maleri, grafikk, keramikk (2 utstillinger per måned), i tillegg til to konserter i uka og teateroppsetninger og daglige konserter under Festspillene.

I tillegg var jeg med som arrangementsansvarlig for alle Nattjazzkonsertene under Festspillene i Bergen i et drøyt tiår. Det var 2-3 band pr natt, det var 10-15 netter pr. år og det var smekkfulle hus med 1000+ tilskuere nattlig.

Derfor ønsker jeg alle velkommen til diskusjonen om kulturhus i Sarpsborg. Jeg er ikke lei "synsere" uten erfaring (dvs gamle tanker om hvordan kultur skal være, stivnede oppsetninger av Sverd og LO-histore) og jeg driter i gamle kjærringer som vet best. Som med gammelt, stivnet tankegods i knøtten skal være besserwisser og kulturambassadør.

Tre til side nå gamla, det er på tide å slippe nye ideer til, slipp til ungdommen og ikke nihold på taburetten din. Så kan du dånedimpe ved symaskinen din og mimre over at alt var SÅÅÅÅÅÅ mye bedre før, da du fikk gjøre alt. Har du tenkt tanken om at du er i veien for noe nytt? Jeg delegerte jeg, og sørget for at ting var på plass. Alltid. Når vi syntes at nok var nok, trådte vi tilside. Kulturen ved Universitetet, Nattjazzen og Cafe Opera fikk etterhvert DET oppsvinget. Vår tid var omme, så trekk deg nå dånedimpen.

Personlig synes jeg det er synd at du vil være den “bygdetullingen” som du regnes for. Det er så mange synsere i Sarp, og det hadde vært flott om noen hadde noe mellom øra! (om noen lurer, så er de to siste setningene skrevet av ei gammel kjærring, den samme som mener at blomsterforhandlere bør holde kjeft, da det er Nina Winther Larsen som vet best).

IR-detecting OLED film could mean cheap night vision on everything: "
IR-detecting OLED film could mean cheap night vision on everything

Night vision, once the exclusive property of military special forces and dreadlock'd aliens, has over the past few years become far more accessible for the everyman -- even everymen with small pockets. But, we could be on the verge of a green-screen revolution if research taking place at the University of Florida, led by Dr. Franky So, comes to fruition. He and his students are working on OLED film that is excited by infrared. Multiple layers of the stuff convert that light into a spectrum that we can see and, if all goes well, could be inexpensively layered onto anything from glasses to car windshields. So is indicating this stuff could start production in 18 months, but given the accuracy of original predictions regarding monstrously huge yet inexpensive OLED displays we won't exactly be holding our collective breath over here.
IR-detecting OLED film could mean cheap night vision on everything originally appeared on Engadget on Tue, 27 Apr 2010 19:59:00 EST. Please see our terms for use of feeds.
Permalink OLED-Display.net | sourceDiscovery | Email this | Comments"

Bønder nektes å tenke fremtidsrettet - av kommunen.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er man mot et bærekraftig landbruk. Er man idiot så er man idiot!

Ole Skjellin vil bygge grisehus med lukket energigjenvinning av grisemøk og eget slakteri ved siden av. Han blir nektet. Grunnen er at gården vil bli for effektiv!!! (fra Sarpsborg Tidende)

"Det snodige er at landbruksavdelingen som skulle hjelpe meg til å skape noe nytt, er blitt et hinder for nyskaping", sier Navestadbonden fra Sarpsborg som får støtte av Steinar Nordmann, seniorrådgiver ved Østfoldforskning : "Jeg må jo si jeg er overrasket over kommunens landbruksavdeling er så negative. Både når det gjelder miljøhensyn og energiutnyttelse virker Skjellins tankegang framtidsrettet. Dette er en form for landbruk som tar utgangspunkt i lokalr ressursser, utnyttelse av matavfall, grisegjødsel oo som er økologisk bærekraftig.

Nå vil bonden forlate Arbeiderpartikommunen Sarpsborg som motarbeier hans miljøvennlige, framtidsrettede griserøkting og dra til Fredrikstad. Frp-kommunen fredrikstad ønsker ham velkommen med åpne armer.

Det er på tide å slutte med subsidetullet av folk som ikke vil fornye hverken gårder eller landbrukspolitikken, det er folk som Skjellin Norge vil ha. Folk som yter, ikke bare tyter!

Tuesday, April 27, 2010

falsk ID

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det nok mange med falsk ID. Ordningen med foreløpig personnummer, D-nummer, var ment som et rent sjømannsregister over folk som var skattepliktig, men ikke bosatt i Norge. Da folkeregisteret overtok este det ut og nå er det 1,1 MILLIONER registrert. 1 100 000 - en million etthundretusen.


OG INGEN AV DE ANSATTE I FOLKEREGISTERET HAR REAGERT!!! INGEN!!!!

1,1 million i et land med knapt 5 millioner innbyggere!! Hvor i hule he.... har de huene sine hen? Hva gjør de med de? Er de statsansatte? Totale tullinger? På bærtur? Har de røyka strømpene til Donald Duck?

Statsansatte på sitt værste!! Stivnet rød aralditt fører ikke strøm! Dette er nå bevist!

Du ser vel at det er mye rart i billig sevelat?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi slakteri. Der lager de pålegg av dyrt råstoff. En bonde som ville klare seg selv og derfor hadde så mange høner at han gikk med overskudd (dette er forbudt i Norge), har fått bot. Han er en slemmebonde, en avviker, en som tror han er bedre enn oss, en som ødelegger og viser at det går an å tjene pæng i landbruket, en sviker, en Judas og en Quisling. Sånne følk vil vi ikke ha her i landet, dra til Bloksberg din domme bonde.

Lager de servelat på slaketiet? Billig servelat er som landbruket for du ser vel at det er mye rart både i sevelaten og primærnæringen.

I dag skal vi forresten til Sverige å handle billig, selv om vi må betale for å komme ut av landet. Det var vel sånn i Østtyskland også, man kunne kjøpe seg ut av kommunismesn nepotistiske klamme og dødlige hånd.

Monday, April 26, 2010

Slakter offentlige tjenester - Sett med brukernes øyne er kvaliteten på det offentlige tilbudet milevis unna nivået i det private næringslivet.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborgar vi legevakt, SFO, Nav og trafikkstasjon. Alle får stryk av brukerne i en undersøkelse fra Norsk Kundebarometer.

Fra Kommunal Rapport : (ALLE bør lese Kommunal Rapport!)

Sett med brukernes øyne er kvaliteten på det offentlige tilbudet milevis unna nivået i det private næringslivet. Det er budskapet til offentlige toppbyråkrater og mellomledere på et seminar ved Handelshøyskolen BI i dag, skriver Dagens Næringsliv.

Nær 1.000 brukere av offentlige tjenester er spurt om hvor godt fornøyde de er med tjenester de selv benytter jevnlig. Undersøkelsen er en del av forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer ved BI.

– Nivået er lavt, variasjonen stor og utviklingen er flat, sier professor og instituttleder Tor W. Andreassen ved BI til avisa.

Mens flere private selskaper oppnår «svært tilfredse» kunder, er det ingen offentlige tjenesteytere som skårer så høyt. Aller minst fornøyde er Navs brukere. De opplever også at tilbudet har blitt enda dårligere det siste året.

Også legevakten, SFO og trafikkstasjonene er brukerne «klart misfornøyde» med. Fastlege og renovasjonstjenesten er blant de offentlige tjenestene som kommer godt ut av undersøkelsen.

Flinke elever taper på dagens skoler.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg vil man ikke fortelle oss resultatene fra nasjonale prøver.

"Flinke elever taper på dagens skoler", sier jente (16) i Aftenposten. Hun fortsetter : "Er det virkelig de som antagelig ikke kommer til å ta høyere utdanning, og som blir fulgt opp av lærerne og alle mennesker rundt dem for å oppnå gode karakterer, som taper på den norske skolen i dag? NEI! De store skoletaperne er faktisk en helt annen gruppe, nemlig den gruppen som jeg tilhører, de faglig sterke".

Ja, men er dette noe nytt da. Det er de som går på ski, som skal ha utfordringer, ikke de flinke (drittsekker som de er og de trur de er noe og de kommer til å tjene penger og KØDDÆR!)

Seti - og råkk - pønk og Batti

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er posiajonen redde for nye tanker, helt uten grunn. Dette derimot :Advarer mot kontakt med fremmede vesener, Professor Stephen Hawking "nesten sikker" på at det finnes utenomjordisk liv.  Professoren har sine grunner og det har nok SV, SP og AP også, tenk om nye tanker virket. At det går an å fjerne noe for å gjøre noe nytt.

Os ordfører Frp-Søviknes ble ikke valgt inn i Frp-sentralstyret. Han er FOR bompenger.

og her var jeg (det var antagelig på denne konserten SV slapp inn igjen alle de drittsekkene vi, vaktene, hev ut. Jeg var sjef på arrangementet og ble steike forbanna, men SurreVirre skulle "snakke" med rølpen. Da slagsmålene begynte stakk SV-drittene av!!!! og overlot oppryddinga til oss som visste hva virklighet var. SV-tullingene ødela altså arrangemantet for ALLE fordi de skulle "snakke" med drittsekkene, de som var ute etter å slåss, kødde, ødelegge - kulturkæsjuælls)


Bætti (Betty) - som du ser i videoen under - var en av drivkreftene i miljøet og en skikkelig hvirvelvind. Hun kom seg gjennom, unna og er i dag en (nesten) helt vanlig x-pønker litt nordilandet!

Norske Ølbrev 2010 nr 6 og Millionstraff for overproduksjon (eller økt produktivitet som noen sier).

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg styrer de RødGrønne. Dette er et resultat av deres politikk :

Millionstraff for overproduksjon: "En eggprodusent i Levanger er ilagt nærmere 1,7 millioner kroner i overproduksjonsavgift for å ha hatt flere høner enn tillatt."

Selv om vi kan lukte svovel og flyavganger har vært som å spille lotto finnes det nok av andre ting å glede seg over denne våren. Vi ser for eksempel at stadig flere puber utvider sitt ølutvalg, enkelte kan til og med friste med sine egne eksklusive merker. Bryggerier som lager små og spesielle batcher av ting som gjerne kan oppfattes for spesielt interesserte får dermed et sted å omsette dette og ikke minst en kundegruppe som er interessert. Samtidig ser vi at mange importører leter frem lite tilgjengelige godbiter i små kvanta som gjør det mer spennende enn noensinne å dra på øljakt i dette landet og det er definitivt ikke bare i de store byene man finner skattene. Skotske BrewDog som mestrer å spille på hele registeret fra eksklusive engangsbatcher, via ekstem-øl til behagelige kvalitetsøl for menigmann, har jo gjort seg til norgesvenner. De er stadig på pub-turne i Norge og forteller om ølene sine og så har de jo brygget Alpha Dog spesielt tilpasset det norske markedet. Parallelt med dette observerer vi at mange hjemmebryggere opererer på et svært høyt kvalitetsnivå og er på den måten en viktig bidragsyter til å spre kunnskap om ølets mangfold.       


Nytt fra bryggeriene
---------------------------
Aass Bryggeri har fått med seg United Bakeries og Trimmen inn i gamle Drammensbadet. Senhøsten 2010 skal det bli mikrobryggeri, bakeri og trimsenter i dette gamle ærverdige bygget fra 1902. Aass som er vant med å brygge batcher mellom 20.000 og 30.000 liter skal nå få leke og eksperimenter med brygg på 800 liter. Vi skal forske på nye smaker og nye sorter lover Kristian Aass.  

Det skjer mer i Drammen, på Facebook leste vi nylig følgende: ”Haandbryggeriet jobber med flytteplaner, går dette i orden får vi Norges flotteste bryggeri med masser av historisk sus”
Handbryggeriet har også nylig laget et øl sammen med nederlandske De Molen. Ølet har fått navnet Menno & Jens og er brygget med en urteblanding som erstatning for humle, dette var vanlig i gamle dager før humlen hadde fått innpass i ølbrygging og omtales som gruit. 

Espen Lothe og Kinn bryggeri ser ut til å være svært så aktive for tiden, vi leser stadig om nye øl og flere serveringssteder som tar inn ølene, blant annet Den Gode Nabo i Trondheim. Nylig kom også Knutholmer, et hveteøl brygget eksklusivt for Knutholmen i Kalvåg. Dette ølet kommer på flaske og det er også bestilt egne spesialglass som man håper å få tillatelse til å selge som en suvenirpakke med ølet. De har også en witbier ved navn Jubileum, samt en IPA ved navn Vestkyst på gang. Vestkyst blir godt humlet, hele 100 IBU (bitterenheter),og bryggeriets sterkeste øl så langt, med sine 7% alkohol. 

Nøgne Ø presenterer sin Sake for første gang på Håndverkerstuene i Oslo den 4. mai. Det vil sannsynligvis bli en presentasjon et sted i Bergen også innen kort tid. Bryggeriet har også bekreftet at de skal lage et øl sammen med BrewDog i Skottland senere i år. 

Ringnes lanserer Tuborg Lime Cut 1. mai. Ølet kommer på plastflaske med pull off kork og beskrives som et øl for de som foretrekker lettere pilstyper uten mye fylde eller bitterhet. Som navnet tilsier har ølet en smakstone av lime og anbefales å drikkes rett fra flasken. Vi skulle mene at målgruppen er tydelig nok definert her.  

Vi leser i E24.no at bryggerikonsernet Hansa Borg la frem et historisk godt resultat for 2009. Driftsresultatet var på 96,4 millioner kroner i 2009, mot 62,8 millioner i 2008. Driftsresultatet økte dermed med 33,6 millioner kroner. Selskapet solgte i 2009 øl, brus og vann for nesten 3 milliarder kroner, inkludert avgiftene til staten. Gleden over det gode resultatet blir ifølge Hansa Borg-sjefen dempet over det faktum at bedriften mistet avtalen med Coca-Cola. Tapet av avtalen har ført til at 73 ansatte mister jobben.


Nytt fra importørene
----------------------------
Det dukker stadig opp nye importøl på markedet, såpass mange at det er vanskelig å holde oversikten, og nok de færreste forunt å smake alt. Cardinal har fått inn noen få flasker fra Italia, det er uvisst hva som kan være igjen. Fra Birrificio Italiano er det kommet inn en kjent pils ved navn Tipopils, og fra Birrificio Toccalmatto er det kommet inn kun noen flasker Surfing Hop Imperial IPA. 

Som vanlig kjører vi på med en opplisting av hva som kommer av nytt på Polet i mai:
Bestillingsutvalget:
Einbecker Mai Ur-Bock, 33cl, 34,-
Westmalle Dubbel, 75cl, 119,-
Westmalle Tripel, 75cl, 139,-
Duchesse de Bourgogne, 33cl, 55,-
Duchesse de Bourgogne, 75, 129,-
Urthel Saisonnière, 33cl, 49,-
Brugse Zot Blond, 33cl, 49,30
Browar Amber Zlote Lwy Lys, 50cl, 38,-
Testutvalget:
St. Georgen Kellerbier, 50cl, 44,40
Tilleggsutvalget:
Bangla Beer, 66cl, 57,30
Page 24 Réserve Hildegarde Ambrée, 33cl, 51,50
Page 24 Réserve Hildegarde Ambrée, 75cl, 93,90

Vi vet også at det kommer litt nytt på cider-siden, og anbefaler å følge med på www.vinmonopolet.no når komplette nyhetslister legges ut like før slipp-lørdagen. 


Alkoholpolitikk
--------------------
Landbruksminister Lars Peder Brekk har foreslått at norske gårdsprodusenter og mikrobryggerier skal kunne få selge deres egne produkter til forbrukere, uavhengig av alkoholprosent. Ifølge Aperitif støtter næringsminister Trond Giske saken, mens Helsedepartementet selvfølgelig blankt avviser ideen. Bryggeriforeningens Petter Nome sier til Aperitif: ”Endelig har vi fått en landbruksminister som er genuint opptatt av norsk bryggerkultur.” I Finland kan småprodusenter få tillatelse til å selge egne produkter, og Sverige har en liknende løsning på vei. Som vanlig kommer Norge etter, også denne gang håper vi. Ølbrevredaksjonen har selv opplevd at det er umulig å få kjøpt cider fra små produsenter i Hardanger, la oss nå håpe at vi kan få kjøpt med oss noen flasker neste gang vi er i området.


Ølfestivaler og liknende
------------------------------
Tom Waits-løpet, som ble startet som en ikke-fysisk motreaksjon til Grete Waitz-løpet arrangeres tradisjonen tro i Oslo og Kristiansand. I år er datoen 8.mai, og dette er om ikke annet en god anledning til å komme seg ut i lysløypa og treffe gamle kjente. Se mer om Oslo-utgaven på http://www.bblag.no/?nid=1273.

Ølfestivalen i København er nevnt tidligere, men det er altså 6. til 8. mai. http://www.ale.dk/index.php?id=715 

Det blir ølfestival i Oslo i år igjen. Årets Øl- og Matfestival vil gå av stablen 18. til 22. august i Kubaparken i Oslo. Flere detaljer vil komme i senere ølbrev og i NORØLs medlemsblad "Ølgjerd" i juni. Følg også med på NORØLs hjemmsider ( www.nor-ale.org ) som vil bli oppdatert etter hvert som det kommer flere detaljer.

Ganske lenge til, men den spennende og nesten kultpregede festivalen De Molen Beerfestival er satt til 24. og 25. september. Bland håndplukkede deltakere som blant annet Picobrouwerij Alvinne, Bierbrouwerij Grand-Café Emelisse, Mikkeller og De Struise Brouwers finner vi også i år vårt eget Haandbryggeriet. http://www.brouwerijdemolen.nl/

Utlandet
------------
5. mai åpner Mikkeller ølbar på Vesterbro i København. I tillegg til egne øl, vil den nye ølbaren ha godsaker fra vennene BrewDog, Brouwerij de Molen, Nøgne Ø, De Struise Brouwers og De Dolle Brouwers, i tillegg til øl fra de beste USAske bryggeriene. Under åpningsdagene er det lovet et gigantslipp med hele 25 nye øl fra Mikkeller.


Med vennlig hilsen 
Erik Dahl og Yngvar Ørebek
NORØL - Norske Ølvenners Landsforbund 

Sunday, April 25, 2010

Tilogmed i Skjebergdalen.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg fylles luften av brølende, giftige Spukalover.

Æljespor på jordet - ulv

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det altfor mye ælj, rådyr og katter.


Det kommer inn et spor fra høyre. Ulv?

Gamlinger vs. den nye vinen! Eller omvendt ...

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det snart 1.mai, med de røde kommunistiske faner og gamlinger i tog.

Her er de Tyskland satser på :


her er gjengen de  RødGrønne satser på :



Litt forskjell?

Saturday, April 24, 2010

Hubble-teleskopet fyller 20 år - men hva ser vi?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kan vi snart ikke se stjernene. Lysforurensing og damp, støv og avgass har tatt i fra oss utsikten. Vi TROR vi ser stjernene, men da jeg var liten, var Melkeveien lett å se. Er den det i dag? Så det er ikke bare nærnaturen Arbeiderpartiet har stjålet fra barna, skogteigene, løkkene, eplehagene og snart åkrene er xtremfortettet, ødelagt, rasert og gjort utilgjengelig. Brølene fra Rygge hører vi derimot, ALLE SAMMEN. Løkkekulturen, som ga barna en plass å boltre seg på, er lagt brakk. Rasert. Arbeiderpartiet har gjort om friområdene til asfalt, parkeringsplasser, veier og margarinkasseblokker. Det er få steder å leke seg på nå. Og barna blir fetere.

Stjerner får vi heller ikke se i friidretten. En sunn sjel i et sunt legeme er byttet ut med hulligannhyl og kassjuallser på slagsmålfylla, ti - tolv kæll (og en gjeng på de dulgte bakrom med sans for billige, kommunale eiendommer) har stjålet friidrettsplassen Stadion fra friidrettsmiljøet og jaget friidrettsungdommen bort. Sarpsborg kommune, med SV, SP og Arbeiderpartiet i spissen, har snudd friidrettsungdommen ryggen. Friidretten er i veien, de har vært det de siste tjue åra, og KAN DE IKKE SPRINGE I LYSLØYPA DA!!! Vi snakker om kappitalistfotballen som er mye viktigere enn noen skærve ongær her!! Bildet fra Tindlund Ungdomsskole viser et eksempel på hvordan man "tar vare på", "vedlikeholder" lokale friidrettsanlegg. Noe ala Valaskjold Realskole. Stao pao kara, satse på grandeprixe, alle husker jo de låtene! Pøs ut pæng! Rett ved siden av Tindlund Ungdomskole brøler 109 forbi. Her er "støygjerdene" på vei til å falle sammen, på begge sider av veien, fra den ene enden til den andre, og det har de vært lenge. Gjør'e no æ? Det er jo baræ lyd!

Hubble-teleskopet fyller 20 år: "Nasa feirer dagen med å vise frem spektakulære bilder tatt av teleskopet."

Krever raskere overgang til DAB - hæ?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kunne vi høre Gunnar Stang på radioen i 15 år. Not bad Gunnar!

Men å kreve slukkedato for FM, sånn at millioner av radioapparater må kastes på søpla, er i disse miljøtider et slag i luften. Hva tenker de egentlig på?

Krever raskere overgang til DAB: "Norske radiokanaler krevde i dag en slukkedato for FM-nettet og en raskere overgang til digital radio."

Friday, April 23, 2010

This is Connected, a self-portrait sculpture by artist Kasey McMahon.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg forviser man skulpturer av byens byggere til vannkanten ved en leirvellingstrand bygget ppe på ei fylling. Her er noe helt annet: This is Connected, a self-portrait sculpture by artist Kasey McMahon. It's made entirely of Cat 5 cables and other wires, wrapped around a steel frame. It's absolutely stunning.

KUBA - Sosialisme avler vold, korrupsjon, drap, nepotisme ....

Vyrde Lesar.

Fra Sarpsborg drar folk på ferie til morderstaten cuba. Men er noe på gang?

Flere cubanere våger protestere. Cubanere er lei av sitt knugende regime og krever raske politiske endringer for å få økonomien på fote. De vil ha sunne, åpne forbindelser med omverdenen og slutt på korrupsjonen på toppen.

Det samme skjer overalt. Sosialisme avler vold, korrupsjon, drap, nepotisme ....

en OL-gulline tilbake på skolen sin i indre øssfåll

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi få helter. Terje Alsvik Walløe er en av de, men MELD NOE PENT VÆR ÆÆÆÆ!

Men i går var Vibeke Skofterud en OL-gulline tilbake på skolen sin i indre øssfåll. Der ble hun bejublet av gamle lærere og unge elever. Hun har trent mye, lenge, høyt og bruker ikke asthma medication (salbutamol). "Bjørgen claims that she wouldn't have any advantage of the medicine unless she had asthma but studies show that also a person without asthma has advantage of supra-therapeutic doses of the medicine"

Men tilbake til frk. Skofterud, OL-gullinen : ville hun blitt beheiet like mye om hun var kjempeflink i matte eller på skolen generellt? Og det kan hun jo ha vært.

Går flya til himmels, eller går det til helvete?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er vi vandt til aske. Borregaard og andre har spredd den i årevis, sammen med Legionellabasselusker (men det forteller man ikke alltid om).

Ja, hvor sårbar er ikke flytrafikken? En vulkan har våknet og spredd sin vrede over europa. Media har hisset seg opp, og nå går verden til helvete. Jeg har ikke noe imot færre fly, mindre støy og avgassgift, men :

Noe lignende har aldri skjedd tidligere.

Dette har altså skjedd EN gang, og så faller himmelen ned.

Media bør heller konsentrere seg om hvilken politikk som har ført til at jernbanen er på sammenbruddets rand. Ingen som griner over at noen sitter igjen på en flyplass i Tyrkia, ikke får dratt på shoppingtur til London, ikke får dratt på weekendtur til Berlin …. slow food → slow travel.

Thursday, April 22, 2010

Bøker fra min barndom.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal de legge ned biblioteka, men leser folk fortsatt? Husker mine første dykk i disse! Ohhh ... the times they are a'changing. Fra the fiction circus


The outsiders har jeg ikke lest. Kanskje på tide?

Stoltenberg vil ha flytogstandard

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kaller vi det en vits! På 40 år gamle sviller og uten overganger og .... makan til vås!

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha .....

Sarpsborg Arbeiderparti, SV og SP driter i idrettsungdommen.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal det satses på komersiell idrett, de som kjøper og selger mennesker, de som har tilhengere som sløss og som Sarpsborg Arbeiderblad elsker : HATIDRETTEN fotball.

Friidretten, de som elsker å trene og ikke penger tjene, de snur arbeiderbevegelsen ryggen mot og sier hopp (nei nå har de tatt hoppgropa også) og drit (men drit hjemme, doen på idrettsanlegget kommersjfotballplassen formerly known as Stadion er nemmelig stengt for dere) (akkurat som bibliotekfilialene i de gamle tvangsinnlemmede kommunene snart er). ÆRTÆ, BÆRTÆ- men vi skal styrke skolebibliotekene.

Her kan du se hvordan kommunen har "styrket" friidrettsmiljøene på feks Tindlund skole :



Nå skal de rasere biblotekene.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg, som Tune og Varteig og Skjeberg ble tvangssammenslått inn i, mot folkets vilje, viser det seg stadig at den kaklende klasse, politikerne driter i de gamle kommunene. Se på Tørje på Greåker!

Nå skal de rasere bibliotekene, og sørge for inngangspenger (bak bompengebodene og med parkeringsavgift!!) om man har et ærend på biblioteket. Ekstraskatt for å besøke biblioteket, helt i de RødGrønnes ånd. Mantraet lysder : MER SKATT TIL ALLE!!!! NÅÅÅÅÅ!!!!!!!!

Konnkurransje er domt - hilsen Sarpsborg arbeiderparti.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg vaskes det tøy. Driftskostnadene er 10730 pr seng, mellom to og tre tusen mer enn i Råde og Asker og mer enn fire tusen en privat aktør kan levere for. Men sette vasken ut på anbud vil ikke Sarpsborg Arbeiderparti ha noe av : "Det kan faktisk være fornuftig å drive ting selv" sa Arbeiderpartiets Stig A. Hansen. Det kan være fornuftig å tenke også!


Fra DN : I 2006-budsjettet satte regjeringen av 480 millioner til å kjøpe flytjenester. I 2010-budsjettet er summen 655,9 millioner kroner. I år har det vært en anbudsprosess for to ruter i Nord-Norge. Widerøe var det eneste selskapet som meldte sin interesse. Manglende konkurranse er dermed en viktig årsak til at prisene stiger.

Sarpsborg Arbiderblad melder forøvrig at det er bra at UnterdenLinden eller KaiserLinden (Tørjtreæ) ankom forsent. De tåler vistnok ikke snø og kulde!!!

Wednesday, April 21, 2010

Ber Stoltenberg redde luftfarten - makan til vås.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det stille nå, ingen giftige spukalovver farer over himmelen, men å "redde" luftfarten sånn at folk skal kunne dra på shoppingtur til Berlin eller langweekend til London er tull, mas, unødvendig og miljøfiendtlig. Ingenting forurenser mer enn fly, ingen har billigere drivstoff (bortsett fra de stakkars bønda på farga disesel) og ingen trenger mindre hjelp.

Det er ikke melkekartongbretting og plastposefrie soner som vil stanse miljøraseringa av kloden. Det er det bare idioter som tror. Og lokalvarianten av den klaprende klasse.

Vedlikehold er tingen nå. Ihvertfall til i mårra eller kvart over ni.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det selvsagt ingen av den kaklende klasse som bryr seg.

Mens  Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete reiser landet rundt for å fortelle at det er Totninger som bør bestemme og at Oslo er et drittsted, forteller Samferdselsministeren (også fra det blodrøde bondeSenterpartiet) at planene om raske toglinjer der det bor følk, er lagt på is. Hun har oppdaget at jernbanen trenger vedlikehold og vil nå klippe vedlikeholdssnorer. Siden jernbanen ble opprettet under Bondevik 2 regjeringen, er det Bondevik som har skylda for at svillene enkelte steder er snart 100 år.

Åpningstider.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg åpner pubbene sent.

Sånn er det i Frekksta :

Tuesday, April 20, 2010

Et jublende AP-ja til grandeprixe og varme hender.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg vil den kaklende klasse gjenta suxessen fra ifjor. Siden fjorårets MGP har byen blitt rennt ned av turister og andre fra Fredrikstad, som har gjort seg bemerket i Gågata. Byblomsten byttet de besøkende ut med blåveiser, som de vennlig, men bestemt delte ut til de innfødte, og de innfødte tok imot. Vi venter nå nye masser som skal innta dissæintørje ... ehhhh .... varehuset på Sanntørje.

SA vil ha et ord med i spillet og forlanger at kommunen leier inn spåmenn og spåkvinner, både med varme hender og krystallkuler. SA vil nemmelig på forånd vite at sponsorere støtter like mye opp som i fjor og at minst like mange møter opp for å delta i sirkuset. Og om publikum jubler å skriker ille høyt (høyere enn musikken?) under arrangementet, mener muSAkk-SA at hele verden, helt fra Halden til Hammerfest, vil se at Sarpsborg, Sarpsbor er byen å legge ferien til. Med firkanta Kaiserlinden å greier å greier.

Treæ har kommet.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal ente statuer av tømmerfløtrær eller andre ærbesfølk prege det nye dissæintørje. Det høller at sånne følk stemmer ved valget å ellers kan'øm hølle sæ vekke. Heller ente norske treer er bra nok. Som kjent tålte ikke de gamle treæ som stod der fra før å stå der, de tålte hverken gravemaskiner eller motorsager og var vel bare 100 år gamle eller noe sånnt. Derfor skal vi nå få Kaiserlinden fra Tyskland SOM DEN FØRSTE BYEN I LANDET!!! De skal være firekantæ som store margarinkasser og er såååååå fiiiiiine alstå. Mye finære enn de dome, gamle, norske treæ som stod der fra før. De som var i veien akkurat som ærbeskællen med tømmerstokken. Det høller ente med ærbesfølk eller norske treer lenger, det skal være GrandePrixe og sol nå og styreverv å sånn. Skal visst være noe vanngreier der også, de skal sikkert importere vannet åsså, KaiserWasser aus Deutschlanten?

Monday, April 19, 2010

Den pjattende og kaklende klasse!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi kaklepjattere, men det er verre med de på det store Tinget.

Både opposisjonen og posisjonen på tinget er pjattere, kaklere og delvis løgnere (lax og schjyllin, ikke høyere skatt (bompenger er et annet navn på skatt) ...

Helga Pedersen er en av de som har lite substans under jolli'en. Det formlig tyter totalt tull ut av munnen på henne og det som hun sier er som regel totalt uten substans.

Like ille er stasministeren : Stoltenbergs tåketale inneholder som regel ingenting av substans, hverken på iddiotboxen, i spørretimen eller på nettet. Han har heller ingenting å si, for politikken er: "la det skure og gå". Det er nesten en lettelse å høre Frp'ere si rett ut det de mener, selvom det ofte gjør vondt i øra.

Fra Karsten Alnes sin kronikk i Aftenposten: "Vi skjønner at representantene fra opposisjonen blir fortørnet, men langt alvorligere er det at vanlig politisk interesserte lesere og lyttere blir ført bak lyset av dens slags tungetale og selvinnlysende pjatt, og at de av den grunn kan komme til å miste respekten for hele det politiske liv. Slik tale er nemlig en hån mot enhver redelig debatt. Stoltenberg er dessverre bare en av mange politikere som er infisert av tilbøyeligheten til å bortforklare, omgå og tildekke, og det skjer altfor sjelden at norske journalister avslører politikerspråket slik Johansen gjør".

Gunnar Fredriksson (født 1930) er journalist, tidligere sjefredaktør for Stockholms-Tidningen og Aftonbladet og forfatter av en rekke bøker, blant andre Det politiska språket (1962)

Jeg angrer ikke.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har venstre (de er så små at partinavnet skrives med liten bokstav) hatt landsmøte ute på Grålumleira. Er det noe galt med Sarpsborg sentrum?

Nyvalgt nestleder i venstre, Helge Solum Larsen, ble tvunget til offentlig botsgang i VG etter å ha røyka hasj. Han jugde og han sa "Jeg angrer". Jeg har også røyka hasj. Jeg angrer ikke. Hvorfor skulle jeg det?

Kæsjuælls og hulliensere bør røke hasj, da blir'e mindre slagsmål.

Og hasj virker inn på knøtten, det gjør ikke helsekostgift. Av 416 påstander om helsemessig postiv virkning, var det 8 som ble ansett som vitenskaplig holdbare. Skygg unna sjarletanbutikkene, bruk heller penga på hasj eller øl og et eple. Og gå en gratis tur. Det skal jeg gjøre nå, jeg og Freddy.

Norsk samferdselspolitikk? Eksisterer ikke, men Tusenvis av milliarder rett i dass.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det fortsatt stille, men vil de giftig og brølende Spukalovver vende tilbake. Det er 4 minus ute, den nye istiden har begynt eller er aska som kjøler ned landet. GUD!!! Mer aske takk - og la oss alle leve et mer asketisk liv, skipp pasketuren til Prahahaha .... dra heller til Askøy.

Rett fra DN, for jeg har sagt det før, SA? MNei de konsentrerer seg om MGP og slagsmålsidrett de.

«I samferdselskomiteen var det overvekt av distriktsfolk. Det var først og fremst lokale politikere som «dealet» innad i komiteen. Det var vanskelig med noen helhetstenkning,» sier Jakobsen. Forskerne beskriver norsk jernbanepolitikk som «distriktspolitisk klatting». De hindret store grep der tog virkelig kunne virket godt. «Vegutløysing» har vært mantraet.

Norsk jernbanes 40-års forsinkelse kan brukes som lærebokeksempel på svakhetene ved norsk stortingsregjereri. Samferdselspolitikk etter klattemetoden har vært en enkel metode for gjenvalgslystne politikere til å sende hilsener hjem.

Vegutløysing betyr veier, bruer og tuneller der det knapt bodde folk, og nå bor det ingen der. Tusenvis av milliarder rett i dass.

Sunday, April 18, 2010

Det blir klarere og klarere - flya må stå!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kjenner vi lukten av Eyjafjalljökull.

Dagens Næingsliv - JA DN - skriver på lederplass lørdag 17april  :  Det er vanskelig å forberede seg på det uventede. Men andre krefter - først og fremst klimastrevet - gjør det realistisk å tenke seg en ganske nær fremtid der vi flyr langt mindre enn i dag. Å fly er en av de mest klimafiendtlige aktiviteter vi driver med. Flyreiser kan bli rasjonert. Privatreiser kan bli så dyre at de blir forbeholdt en elite, slik det var for bare noen tiår siden.

Det ser ut til at Rygginger (å rygge - kjøre bakover) ikke forstår dette, men tror at man bare kan pøse på med fly. Se til helvete å fjern taxfreetullet, både på fly og båt. De samme avgiftene som er på bilbensin må innføres for flybensin og båtbensin.

Noen har snakket sammen.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg diskuterte ordføreren og rådmannen (to AP-følk) rådmannens oppsigelse (og hans etterfølger?)

Det er Sindre Martinsen de selvsagt vil ha, ikke ei kjærring (11 - 34 - 17,2 eller 9% stilling) og om de ansetter ei kjærring (rådmenn kan sparkes ) så kan man bare finne på en unnskyldning på et donkelt bakrom (samarbeidsproblemer) etterpå, og få en kæll der også. Linda Karlsen blir ikke ordfører, men det er ikke sikkert at Martinsen blir det heller, men fru Karlsen blir det ikke fordi "noen har snakket sammen", Martinsen kan bli skjøvet bort av folket (men da må Høyre se te helvete å komme sg inn på banen!).

apple - microsoft - google - THE WAR!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg klørviossihyeogrævva. Hva diskuterte ordføreren og rådmennen?

Blir muslimer holdt utenfor?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det mange flyktninger, de går på Sannesundveien skole og bor i Østre.

De bør ikke bo i Østre, men over hele kommunen (de gjør også det, men i Østre bor veldig mange).

Da jeg studerte hadde vi (de norske mange venner), nordafrikanere, amerikanere, svensker, chilenere, islendinger, israelere ... muslimer, jøder, katolikker, protestanter - alle snakka norsk, tok en øl, spleisa på middagen, gikk på kino ... det var ingen som følte seg utafor. Men i dag gjør de det. Stadig fler kan ikke språket, de kler seg annerledes, de ....... hm.... kanskje de har forandret seg?

Cafe Opera hadde folk fra Chile, Norge, Algeri, Sverige, Israel ... ansatt og har det vel enda.

Gølrøtter, vann og pisk. I am HAL - what is your problem?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg råder fortsatt den herlige stillheten, ingen brølende Spukalover tømmer gift eller støy over byen. Herrlig, herrlig, herrlig er Herrens underfunderlige veier. Mer aske takk, selvom den lukter.

Trim på resept, løser mange helseproblemer står det i Aftenposten i dag. Folk går ned i vekt, får bedre puls og liker seg selv bedre. LO protesterer sikkert og påstår at det eneste som virker er mere sjukemeldinger foran TV'n og piller. Men jeg har sagt dette før - gi meg 14 dager, 20 kilo gulrøtter og en pisk, så skal jeg helbrede det meste.

Når vi i tillegg kan lese at psykologer snart er arbeidsløse, man kan kurere seg selv via datamaskiner, nettet og spesielle programmer (for depresjoner og angst) i tillegg til noen små piller, går helsenorge og norges befolkning en bedre tid i møte. Det er ingen ventetid på datapsykologen, og det å gjøre noe for helsa sjøl, trimme litt, er godt for alle. Da gjenstår bare å overbevise den kaklende klasse et folk egentlig ikke MÅ være klienter, de fleste greier å ordne opp sjøl!

Saturday, April 17, 2010

Askekaoset kan vare i uker eller år. Hurra, nå går Rygge konk!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg vil det bety stillhet fra Ryggebrølene.

Hurra, nå går Rygge konk!
Hurra, nå går Rygge konk!

Og tenk på all forurensinga fra vulkanen og CO2en, nå blir det enda varmere (kaldere?).

Forfallogsøppel håndihånd - ww2bilder fra Hordaland i bønn.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg går forfall og søppel håndihånd.



Krigsbilder fra aprildagene i Hordaland.

Veistøv - astma og allergi. Barn lider.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er vi ikke mange i Einsteinklassen. Det betyr at man lar barn få astma, grunnet veistøv. Det er veistøv som gir barn astma, og det er de voksne som ikke vasker gatene, som ikke styrer trafikken, som har skylden. Om dagen er hele bydeler omkranset av en veistøvtåke av sand, asfalt, gummi og salt. Gift for små barn, gift for eldre og gift for dyr. Etter at saltet kom til i denne veistøvblandingen, har stadig fler barn fått astma og allergier. Vask veier regelmessig, slutt med salt, styr trafikken ... lave hastigheter medfører mindre veistøv.


The Day that Einstein died.

Lex Lie og bondene og andre på trip : April 16, 1943: Setting the Stage for World's first Acid Trip.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det stille nå, ingen brølende Spukalover tømmer gift og støy over byen.

Forsker Svenn Arne Lie (30) roper høyt og skriver skarpt.
Budskapet er at norsk landbruk er en fiasko.
Departementet prøvde å kneble ham, men da grep Stortinget inn.

Og beskrive gjør han til gagns. Det første leserinnlegget sto på trykk i Klassekampen i september i fjor.

Fortapte og tafatte står representanter for den breie venstresida og ser på at landbruket totalt forsømmes, innledet han med.

Så kom tallene som bygde opp under påstandene.
Nationen har tidligere fortalt historien om hvordan den administrative ledelsen i Landbruksdepartementet ikke ville at Lie skulle få uttale seg på denne måten som forsker.

På bakgrunn av bråket som fulgte, tok Venstre initiativ til å gi instituttforskere full akademisk frihet og dermed hindre den slags knebling. Venstre fikk flertallet med seg og loven ble vedtatt.

– Jeg har egentlig ikke forholdt meg til lovendringen, men fulgte jo med i debatten. Den loven viser hvor forferdelig dårlig dømmekraft de har i Landbruksdepartementet, sier hovedpersonen.

April 16, 1943: Setting the Stage for World’s First Acid Trip

Friday, April 16, 2010

Vil endevende Europas bonde-milliarder - jaggu på tide

APstyrt historieskriving : Gjør som jeg sier, ihvertfall om du vil ha en karriære.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er historien gjemt i donkle bakrom, trixemixekulturen gjemmes i Portnerboliger, på billigsalg til kAPmerrata. Historien om trixemixekulturen erikke skrevet, og dette som står her har aldri SA(P) problematisert, de har nok med å telle bokstaver og srkive om hatkamper, mgp og sånnt koschelig. Å gammæl er han derre Moe igjen? Aha --- like gammæl som Gerrassjen!

Torgrim Titlestad : "Historikerne har sviktet, de har latt seg farge av det politiske klima." Historien om motstandsarbeidet, om de kommunistiske motstandsgrupper, om Furubotn. Historikerne fikk klare signaler om hva de kunne skrive og ikke kunne skrive, rett fra sentralkomiteen i AP og spesiellt fra'n Haakon Lie. Da krigen var slutt, stod Furubotn motstandsarbeid i veien for Arbeiderpartiets mulighet til å skape seg en mytologi om sin helterolle i 1940. Hvem var det som underminerte Rolvsøybrua i 1940? AP? Nei, det var vanlie ærbesføkl, men hvem som ødela sprenglegmene, det er det fortsatt ingen som vet. Skriv det Lie sier, sa historikerne, ihvertfall om du vil ha en karriære.

"Det er klart at den kalde krigen la føringer både på forsking og formidling av vår nære historie. Å mene noe annet ville være å skyte seg i foten", Frode Fjærøy, forsker og amanuensis ved Norges Hjemmefrontmuseum.

Ingerid Hagen, historiker og forsker, ble advart da hun skrev boken : "Oppgjørets time. Om landsvikoppgjørets skyggesider." Boka beskriver hvordan nazimetoder som under krigen ble regnet som sadistiske og umennesklige, ble tatt i bruk i landsviksleirene etter frigjøringen. Det har heller ikke vært skrevet mye om NS-bevegelsen. Dens historie har vært forbudt område, forbudet kommer fra de donkle bakrom.

Men noe er på gang, unge, uredde historikere vil ikke lenger kun vise Arbeiderpartiets friserte versjon, de vil tilbunns i sakene, helt ned til industriens samarbeid med tyskerne og kanskje stille spørsmålet om hvorfor den offisielle motstanden først startet for alvor, da man så at Tyskland ville tape krigen.

Skytærtråd

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har jeg aldri bodd, jeg er Tuning jeg.

Skytærtråd var poppulæer da jeg var mindre, overalt hvor det ble sprengt ut kjellere til nye hus, var vi tilstede. Det lukta dynnamitt, stenstøv og vi fant Skytærtråd.

Det var sånn tråd skytebasen trakk fra avfyringsmekanismen .Ei kasse med "en spade tredd igjennom", og når man trøkte ned sapaden hgenererte en spole strøm, og knallperla, som stod inni dynnamitten, smalt, og da smalt dynamitten også. Dynnamitt fant vi ældri, men gamle oppdelte dekk, satt sammen med kjetting og vaier, var det overalt. De skulle dekke for stenspruten.

Skytærtråden var av kobber og trukket med plastikk, den var tynn og kunne brukes til alt. Til ammunisjon i fingersprettert, til pynt på sykkelhjul (i ekene), til smykker og til tilskudd til lommepengene (men da måtte man ha mye). Man samla og samla og samla og når man hadde en haug, tente man på et bål, når bålet brant lystig, la man haugen på, sånn at plastikken brant bort. Den brant aldri helt bort, så et køllag av plast måtte fjernes vha banking med en stokk, og når man da var ferdig, hadde man kanskje en liten hekto eller mer. Det var mye ærbe for å tjene noen øre hos skraphandleren.

Thursday, April 15, 2010

SVorskere "forsker" ved å synse og omfavne franske filosofer og :Exercise Improves Life Expectancy Equivalent to Quitting Smoking.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det forskere på borregaard, der holder det ikke med å synse, der er fakta viktig. Virkligheten, virkligheten, virkligheten er slagordet, ikke sossialisme, sossialisme, sossialisme.

Stadig flere forstår at det ikke er foreldrenes utdannelse som får barn til å ta utdannelse, men foreldrenes IQ. Generellt sett så er det slik at de med høyest IQ tar høyest utdannelse, ikke de med de mest velutdannede foreldrene.

En slik tankegang er som et rødt hjerneteppe for sossialista, alle er like, er mantraet der (unntatt når det gjelder idrett).

Exercise Improves Life Expectancy Equivalent to Quitting Smoking.

It's not a stretch to say that by leading an active lifestyle you're likely to live longer. According to several studies highlighted by the folks at Psychology Today, those who mentally and physically exercise regularly are more likely to outlive those who just exercise.

VI VIL BEHOLDE SYKEHUSET!!!! (men vi gidder ikke bruke det).

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi et sykehus, men for et mas det var da det skulle legges ned.

Fritt sykehusvalg : Fritt sykehusvalg bør fjernes, mener legen Ballo : Bakgrunnen for utspillet er at Ballo mener for mange pasienter velger bort lokalsykehusene med det frie sykehusvalget. (da får man seg jo også en gratis tur til de sentrale strøk).

Fra tanta : Kjemper for sykehus, men bruker det ikke. I Lærdal kjemper befolkningen for å beholde lokalsykehuset sitt med fødetilbud. Men få Lærdals- kvinner føder på eget sykehus.

osv
osv

Bønder skal selge brennevin.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi vinmonopol, og et vinmonopol med xtreme ølpriser, noe som medfører xtreme ølpriser i butikkene også.

Nå går senterpartiet (leve Gryllefjord drit i Norge) inn for at bønda skal få sekge brennevein. SKRIIIIK!!! Nok et subsidiesluk. Men Mr. Shoppy, den var farlig den, elvecruise i sentrale strøk med billig øl! ÆÆÆÆÆÆÆÆ!!! Sånnt er forbeholdt ColorLine, en av kAPmerrata, ikke vanlie følk fra Særp.

The threat of outsourced chips

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg kommer snart en ny rådmannine, en fra AP.

Government security vulnerabilities: The threat of outsourced chips
[by Richard W. Walker]

From the highest levels of the Executive Branch and the hearing rooms of Congress to the government IT conferences and e-seminars that abound in Washington, there's plenty of chatter about threats to government security. "We talk about cybersecurity so much that it gets boring," said one observer, "and when it gets boring we don't pay quite as close attention to it."

One potential government security vulnerability that may get more attention is "outsourced engineering"--hardware built overseas for U.S. companies containing chips or integrated circuits deliberately infected with malicious code. This is not a fanciful threat - there are already known examples of it occurring:

* In 2008, BestBuy had to recall Samsung digital pictures frames that had malware loaded on their internal storage at the factory, according to Alan Paller of security consultants SANS Institute

* In 2007, Seagate discovered a password-stealing Trojan infecting disk drives it built in China

Components from the People's Republic of China, in particular, have some experts worried. The country has been the source of increasingly sophisticated cyberattacks on government security, including the widely publicized assault earlier this year on Google. At a House Armed Services Committee hearing on March 26, 2010, Navy Adm. Robert Willard, chief of the U.S. Pacific Command, warned that "U.S. government networks and computer systems continue to be the target of intrusions that appear to have originated within the PRC."

Those attacks have come over the Internet, but the gravity of the Chinese threat should sound alarm bells about microelectronics originating in that country too, according to Dennis Cox, chief technology officer at BreakingPoint Systems Inc., of Austin, Texas, which supplies network testing tools to industry and the government.

Many major U.S. vendors of routers, switches and hubs, for example, use components made in China, said Cox. "It's cheaper to buy [from Chinese sources] than to build. It would be nearly impossible not to buy [hardware] made in China or that had some Chinese component in it." Given the layers that often exist in the supply chain, vendors may have no idea where some components were built, according to Cox. "Maybe with software you can find [a source of malware] but at the chip level you're not going to find it," he said. "The most secure company in the world probably doesn't even know where that chip comes from."

Nonetheless, there are steps Feds can take to reduce risk. John Tkacik Jr., former chief of China intelligence at the State Department, said that agencies should require "trustworthiness" in critical IT systems. "Components for defense-critical IT systems--from chips to storage devices--must come only from trusted and certified firms," he said.

Shawn McCarthy, director of government programs for IDC Government Insights, agreed that agencies should ensure that vendors are held accountable for microelectronics security as part of their procurement contracts, similar to a service level agreement.

About the author:
Richard Walker is a freelance writer based in the Washington, D.C., area who has been covering issues and trends in government technology for more than 10 years.

Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg synes SA synd på foppallspærkrær.

Kasjuallser og muligens hulligensre gjorde byen utrivlig den 11 april. På bursjdagen til en av byens store sønner, marsjerte fotballelskerne nedover Gågata, mens de fyrte av sprengstoff, knyttnever og verbale brannbomber. Fredsmarsjen gjennom Gågata ble anført av fotballentusiaster som bar plakater med "VI HATER SARPSBORG" på. For et språg, for en holdning, for en måte å uttrykke sin idrettsglede på.

Sarpsborg Arbeiderblad er i harnisk over idrettsungdommen, men det er jo SA som drar opp stemningen til disse lokaloppgjørene og til fotballkamper generellt. Petter Kalnes, journalist i SA, skrev dette før fotballkampen Snull8 - Fredrikstad : "Hatoppgjøret på Sarpsborg stadion 11. april er en av disse. Kampen sendes på NRK 1 med kampstart klokka 16.00." Hatoppgjør - Hatkamp, er begreper som går igjen i SA og da snakker jeg om avisa, ikke om brunskjortene i Sturmabteilung.

Petter Kalnes er vistnok en av ledergruppen i SA. Kan det tyde på at "min tur nå" prinsippet også brukes i internrekruttering?

Jeg har skrevet en sang som sikkert passer inn i SA's tanker rundt fotball :

Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! For dettæ blir en HATKAMP!!
og blir’e alt for lite blo, vi legger inn litt slåssdamp!
Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! For dettæ blir en HATKAMP!!
og alle de som driver sport, vet vi er EKTE sportsramp!
Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! For dettæ blir en HATKAMP!! ÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!

SNullÅTTE DREP! SNullÅTTE DREP! For dettæ er en HATKAMP.
SNullÅTTE KNUS! SNullÅTTE KNUS! Vi er ekte sportsramp!!
Vi skal sløss og vi skal hate, ente stå å glo!!
Slø å spærk å skæll'øm ner! La det flyte blo!!!!
Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! Vår luft er full av HATDAMP!!
og blir’e alt for lite blo, vi legger inn en slåssKAMP! ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!!
--

Wednesday, April 14, 2010

Hatkamper og helt vanlige fotballelskere.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er SA sure fordi fotballelskere gikk berserk i gågata.

Dette skrev Petter kalnes om kampen : Hatoppgjøret på Sarpsborg stadion 11. april er en av disse. Kampen sendes på NRK 1 med kampstart klokka 16.00.

Petter Kalnes er vistnok en av ledergruppen i SA. Kan det tyde på at "min tur nå" prinsippet også brukes i internrekruttering?

Hatkamper

Litt video og Every Black Hole Contains Another Universe?

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg slutter rådmannen, jeg har sendt ham en avskjedshilsen.

Every Black Hole Contains Another Universe?: "And, like cosmic Russian dolls, our universe may be nested inside a black hole in another universe, a new study suggests.

Har slete med å laste opp på Youtube et par dager, sletta alle cookies, og da ordna ælt seg.

Tuesday, April 13, 2010

Dikt om forhistorien.

Vyrde Lesar.

 I Sarpsborg badær øm, å det ærnt'e is engang.

De sier at Sarpsborg, er eldre enn eldst,
ja, gamlere enn det gamle.
Så da må vi, som egentlig vet,
på tunene sannlig oss samle.

Da havet stod høit, ja høit over det,
over det som idag er en åker,
da svømte fisken, rolig omkring,
over både Skjeberg og Greåker.

På tunet i Tune, en hytte så rød,
ved en bre vik, som stranda het,
her solgtes både rus, mjød og brød,
ja til og med kjærlighet.

Hvor kirken i dag står, der var kun sand,
men her holdt de hov, de gamle,
men det var jo før, ja århundrer før,
man av klokkene hit lot seg samle.

Her samlet de seg, de som solgte og kjøpte,
de kom via ælvæ og vannet.
Ja vet du det ei, jeg forteller det nå:
det var hav over Soli og Sanne.

Og på Raryggen kom de,
konger og Folk,
og lytter du godt,
(du trenger ei tolk),
vil du høre i trekronens røst:
stemmer som roper, stemmer som skriker,
stemmer som roper på trøst.

Og er du blandt de, som fortid kan høre,
da hører du glam, glød og liv,
det er godt at vi ei er alene,
her ved Tunevannssiv..

Kontrollutvalget i Fredrikstad - mange saker og åpne dører.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal Kontrollutvalget se på fete styreverv i regi av ordføreren, men i Fredrikstad er kontrollutvalget mye mer brukt som politisk instrument og som mukkerakker.

Kontrollutvalget skal granske kommunens dispensasjoner i Gressvikbrygga, Rezabygget, Gaustad skole og Tankodden.

Kontrollutvalget skal også granske Fredrikstad kommunes innkjøpsrutiner og innkjøpspraksis. Her er tidligere funnet "feil".

Kontrollutvalget skal også ha sine møter for åpne dører.


Fredrikstad blad har avdekket inhabilitetsproblemer ved kommunalsjef Roy Jacobsen.

Slåsskamper og HATKAMPER!

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg hvor det jubles over kællær på plastikk, har virkligheten sege inn.

Slagsmålidretten, og det SA kaller HATKAMPER, viser sitt sanne ansikt. Uskyldige slåes i bakken, blod spruter og kæsjuallser og hulligensere råder i gatene. Var det virkelig ingen politifolk synlig i sentrum under SAhatkampen? Og SA fyrer opp :

Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! For dettæ blir en HATKAMP!!
og blir’e alt for lite blo, vi legger inn litt slåssdamp!
Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! For dettæ blir en HATKAMP!!
og alle de som driver sport, vet vi er EKTE sportsramp!
Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! For dettæ blir en HATKAMP!! ÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!

NullÅTTE DREP! NullÅTTE DREP! For dettæ er en HATKAMP.
NullÅTTE KNUS! NullÅTTE KNUS! Og la det flyte blo.
Vi skal slåss og vi skal hate, ikke stå å glo!!
Vi HATÆR’ØMM! Vi HATÆR’ØMM! Vår luft er full av HATDAMP!!
og blir’e alt for lite blo, vi legger inn en slåssKAMP! ÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ!!!!!

Monday, April 12, 2010

De politiske partiene jukser med medlemstallene.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har de politiske partier medlemmer, men hvor mange egentlig. Det viser seg at Senterpartiet, partiet med 5årsplaner og alt til bønda, har "forskuttert" medlemsavgiftene for endel medlemmer, SLIK SOM AUF GJORDE (AOF juksa med timelister), i AUF ble lederne idømt fengselsstraffer for denne svindelen, som kun brukes for å få tak i mer av fellesskapets goder, mine og dine skattepenger.

Juks med medlemstallene i de politiske partienes ungdomsorganisasjoner, er ikke enestående. I 1998 ble fire tillitsvalgte i AUF Oslo dømt til betingede fengselstraffer fra tre til sju måneder for medlemsjuks og bedrageri. De oppga galt medlemstall slik at AUF i Oslo fikk 448.000 kroner for mye i medlemsstøtte fra Oslo kommune. Også Norsk Målungdom ble dømt i retten for å ha blåst opp medlemstallene og fått for mye støtte.I Sverige jukses det også.
 

Tur i forhistorien.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det noen som står på for oss innbyggere. de er ikke politikere.

Kun noen glimt.

Sarpsborgskolene gjør det ALARMERENDE dårlig på nasjonale prøver.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi ikke utdanningsinstitusjoner å skryte av (vi har ingen) og vi gjør det ALARMERENDE dårlig på nasjonale prøver. Da er det betryggende å vite at kommunen og fylket har satset ca 100 millioner (foreløpig) på et avansert lekeland i leirsuppa på grålum, i brølene fra E6 og i utslippsfeltet for giftbombene på vei ned på Rygge, skal Seiens Senter (eller noe sånnt fiiiint) ligge. Når grunnskolene går til helvete, så satser altså sarpsborg arbeiderparti, med resten av den kaklende klasse på slep, på et LEKELAND. Har de mistet forstanden?

Rottene samler seg og fortsetter sitt spill. EXTRAskatt og SoriaMoria.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har apSAlig ikke forstått at innføring av bompengeekstraskatt er brudd på SoriaMoria erklæringen, eller SurriMorra som det også kan kalles. Ikke mer skatt : READ MY LIPS!

Planene for extraskatten var selvsagt å komme med et forslag som  var så hinsides all virkelighet at de forslaga som de egentlig ville ha stillet, skulle se ut som skattelettelse. Og nå har den kaklende klasse begynt spillet, de later nå som at utgangspunktet var virkelig, at det var noe de mente (altså ikke et sleipt trix for å få det egentlige ønsket til å bli spiselig) og nå skal de redde befolkningen ved å finne lettelser, færre bompengeboder og rabatt til de som bor her (sånn at man kan flå alle andre). Det dummeste forslaget var å flytte bompengextraskattbodene legger vekk fra sentrum sånn at alle de som bor i gåavstand skulle slippe å betale. Altså : Arbeiderpartiet mener at de som bor i gåavstand fra sentum skal kjøre og slippe å betale bompengextraskatt, mens de som bor langt vekk og er avhengig av bilen, de som altså må kjøre, de skal betale. Noe mer idiotisk er det vel ikke mulig å prestere. Kykkelipi sa Jan Erik Vold, i motsetning til våset fra den kaklende klasse, er jo dette et forståelig uttrykk.

Søpla flyter og det lukter deilig, men giftig, kreosot på Grålum.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi fått søppelforbrenningsanlegg, men vi mangler søppel, da den RødGrønne regjering har xtraskatt på søppela. Derfor havner søpla i miljøSverige, som har drevet med søppelforbrenning i flere tiår og som har en utnyttelsesgrag på 95%, mens de fleste norske anlegg har 60%. De aller, aller fleste norske anlegg har 0% og der tømmer man rettogslett søpla utover. Kjør søpla til Sverige, det er ikke norsk klima som ødelegges DET ER KLODENS!

Og søppel flyter over hele kommunen nå, plast, papir, bleier, nedkuttet kvist, bygningmaterialer .... alt flyter rundt. Vi er i ferd med å bli en forsøplet nasjon. Rydde søppel? Ække det sånn kjedelig vedlikehåll æ? Driver ente med sånnt her i landet sø.....

Kreosot, ikke til å leke med :

Sunday, April 11, 2010

Intel Rewards - belønning for hårdt skolearbeid (lekser å sånn).

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg satses det ikke på skoler, men på Seiens senter sånn at voksene skal kunne sole seg i Seiens glans.

Les dette :

 sånt driver de med i Utlandet, men ikke i Norge, for da kunne noen føle seg som taprær!

Ikke bare jernbanen.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal barn komme skrikende ut av Seiens Senter. Eureka!! Matte!! Fysikk!! Realfag!!

Men det er ikke bare jernbanens infrastruktur Arbeiderpartiet har glemt de siste årene (men selvsagt husket på et anakronistisk landbruk : Her har dere 1000 miliiarder, dyrk noen pottitter æ. Værsåsnill?), grunnforsking er heller ikke noe AP setter pris på. I Norge går kun 15% av forskingsmidlene til grunnforsking, og i OECD er det kun et land som bruker mindre. Sveits feks, de som har mange fjell, mange tuneller og som regner seg som ferdige med transportinfrastrukturen i landet hvert øyeblikk, satser stoooort på ... på bønder, møer og pottitter? Nei, de satser på framtiden, på forsking og kunnskapsindustrien. Vi har bønder og CO2 utslipp vi.

Saturday, April 10, 2010

Det går alltid et fakkeltog på Toten. Helt til svillene morkner.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bygges avansert lekeland til hundrevis av millioner, selvom skolene er for små og har blitt brakkeskoler. Jeg regner med at interessen for matte og naturfag kan måles, og at den blir målt årlig. Hundrevis av millioner er bælmye pæng.

"Jeg vil heller overleve på Gjøvik sykehus enn å dø på Hamar,» sier forhenværende statsminister Odvar Nordli, men han har ikke nødvendigvis støtte i Fagforbundet og Senterpartiet. Sykehusdebatten er for øyeblikket definert som en verdidebatt, hvilket vil si at vanlig fornuft er tvangspermittert."

Senterpartiets og den RødGrønne bondepolitikken er totalt feilslått.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg legges det sterkt trykk på dyrka mark. Og det skal det forskes på.

Senterpartiets og den RødGrønne bondepolitikken er totalt feilslått. Det eneste som kan redde bøndene er bøndene sjøl, og husk : Alle kan ikke drive med attåtnæring (selv om den er sterkt subsidiert med skattepenger). Det som kommer til å skje (etter å ha kastet nye 100vis av milliarder i dass - eller supsidier som det kalles), er at Jærområde, Trøndelagområdet og Østlandet står igjen med endel store og sunne bruk. På vestlandet er det mulig at saueindustrien vil kunne overleve, med flokker over 1000 dyr, og langs kysten vil alt jordbruk forsvinne. Finnmark kan overleve på å produsere "slow-growth" og økologisk, men da må de selge slike eksklusive varer på et mye større marked. Det europeiske.



Sånn som det er nå, marsjerer primærnæringa etter sine fagforeninger, rett ut for stupet, mens de hyler etter tilskudd, supsidier, skogsveier, mindre skatt, billig landbruksdisel ...

RødGrønn røyk, brakkeskoler og skolenedleggelser.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi brakkeskoler. Tenk hvor levende byen ville ha vært med ungdomsskole i Østre og Kulturhus på EPA. Eller enda bedre, tenk om disse to institusjonene hadde vært kombinert i EPA-området.

RødGrønn nedleggelse av skoler 230 stykker så langt, laaaangt flere enn under Bondevikregjeringen.

Søpla til Sverige der den utnyttes bedre, man bruker tilogmed røyken fra forbrenningen til å varme opp, noe som få norske forbrenningsbizznizzer ikke gjør. Forskjellen utgjør 30 prosentpoeng. 96% utnyttelse versus 65% utnyttelse. Det var en grunn til at røykrørene var lange i gamle hus og at man hadde etasje og kakkelovner. I Bergen så jeg gamle hus med ovnsrøret gjennom to rom, på skrå oppover.

Hva foregår egentlig? Biskopen vet om to nye overgrepssaker

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det mange kirkesamfunn, foregår dette overalt? Mange ganger og i sakrestiet sa konfirmanten, en gang og ikke i sakrestiet sa presten.

Biskopen vet om to nye overgrepssaker: "Biskop Bernt Eidsvik bekreftet fredag at han har fått vite om ytterligere to overgrepstilfeller."

Dette begynner å se ut som et system, noe som er vanlig, bør pavekrone forbys i Norge?

Hybridbusser: Mindre støy

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg brøler spukalovene over byen, mens de tømmer seg for den giftigste av alle avgassgifter. Miljøbyen reiser kjærringa og lar trafikken flyte fritt. kAPmerrata har prekæ sammen.

Sånn er det andre steder:
Hybridbusser: Mindre støy: "

En hybridbuss har både batteri og dieselmotor. Når den starter, går den på strøm, og dieselmotoren er avslått når bussen står stille. Ingen tomgangsstøy, altså, og støyfri og eksosfri akselerasjon ut fra holdeplassene og ved gatekryss hvor kanskje mange mennesker står og venter på neste buss eller grønn mann."

Friday, April 09, 2010

Det var jøder i Sarpsborg. Minst fire.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg var det jøder som ble registrert på politikammeret. Lurer på hva som skjedde med de.

Kulturhuset : Elbphilharmonie i Hamburg.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg diskuterer man kulturhus, men man har glemt .. det har jeg glemt.

Elbphilharmonien i Hamburg:




Utsiktstårn og impressive New Hubble Image of Odd Galaxy Triplet

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal vi få utsiktstårn, her er det som kommer i London.



en annen utsikt :

Impressive New Hubble Image of Odd Galaxy Triplet: "The Hubble Space Telescope captures an amazing image of the oddly shaped spiral galaxy, Messier 66 that is part of the Leo Triplet of galaxies."

Vi spiser dritt og subsidierer rasering av kald urskog.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi skogbruk, men jeg har ikke vært i Lysløypa på Kurland etter den siste raseringa.

Mye rart i skogbruket forresten - subsidierte skogsveier inn til kald urskog, med et mål for øyet : rasering, og deretter subsidiert hyttetun.

Se å få lagt ned hobbylandbruket, man produserer jo med så dårlig kvalitet at men hverken kan eksportere til Sovjet eller EU. Men det gjør ingenting sa en talsmann for næringa, for vi har ingen eksport. Så det er altså sånn at nordmenn døtter i seg mat som ikke er eksporterbar!

Oppdrettsindustrien går så det griner forresten, med levedyktig størrelse på "bruka" og eksport så det ryker etter. Men den styres jo av de slemme kapitalistene, de som ikke bruker tida på å finne på nye tilskuddsordninger, men på å produsere noe folk vil ha (kundene som de kaller oss).

Mikrofonstativene i SAligeSA (tenke? nei DET er Shell det!) og first Pictures: Mystery Disk Eclipses Star

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg gnir den kaklende klasse seg i henda, vha løgnstatestikk og tåkete prognoser skal de tre bompengeskatt nedover huene på de ekle borgerne. De som stod til knes i sørpe på en livsfarlig rådhusplass for å si NEI.

Og mikrofonstativene i SAligeSA tror nå på SAttestikken som framlegges. Trafikkøkingen skal bli ENORM i Sarpsborg. KonsSAptutvalget for nedre Glomma har talt og de legger fram SAttestikk. Dramatikk og uhyggelige scenarier venter oss (men styring av trafikk -- Nei DET er Shell det), og byens intelligente AP-miljø skal nå sukre "bompengextraskatten". Man skal flytte bompebodene, slik at de som bor i gangavstand til sentrum slipper å betale!!!!!!!!!!!!!!!! HÆÆÆÆÆ????? De som bor i gangavstand skal altså slippe å betale (må skrive det TO ganger for dette er jo helt utrolig), mens de som bor lenger unna, de som er avhengig av bil (og det er jo alle blitt grunnet butikkinfrastrukturen - nærbutikken er borte), de som bor langt unna skal betale. Hva tenker kakleren på? Hvor var SA-"svjournalisten" da tullingen presenterte dette tullet?

Her er resultatene av en annen "prognose", den kostet vel landet noen milliarder denne tunellen : Kvifor har ikkje Karlsøy 5000 innbyggarar? "Vi fekk ikkje den effekten av tunellen som vi trudde då han kom for 20 år sidan", vedgår rådmannen.

First Pictures: Mystery Disk Eclipses Star

Det bryter sammen og et par "hominid fossils fill human ancestry gap."

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal man rive museumsbygningene.

Posten har slutta å bruke jernbanen da de ikke stoler på NSB lenger, noen venner tok toget i Østerdalen heromdagen, på få minutter talte de nærmere 150 trailere på veien som gikk paralellt med jernbanen. Det er trist, men det som er like så trist, er at jeg skjønner ikke at folk tør kjøre på disse veiene heller. Det er ikke bare jernbanen som er i ferd med å bryte totalt sammen, det samme skjer med det norske veinettet. Jeg kjørte Hammerfest – Sarpsborg i fjor. Det gjør jeg aldri igjen, jeg holder meg til sikre og bompengefrie veier i Sverige, selvom jeg må betale for å komme ut av landet.

Nasjonal Transportplan? Ikke se på hva de skriver, ikke hør på hva sier, SE PÅ HVA DE GJØR. De systematisk driter i folks hverdag, HVORFOR LAGDE DE IKKE SEKS FILER PÅ SANNESUNDBRUA? Hvorav en var lokal i hver retning?

BRUK PENGA NÅ! INVESTER I INFRASTRUKTUR! Ånæjj, det var den borgerlige regjering i Sverige som skulle investere ca 500 milliarder i infrastruktur de neste 10 åra. I Norge er det et gammeldags hobbylandbruk som skal ha den halve billionen

Hominid fossils fill human ancestry gap: "Two well-preserved 2m-year-old skeletons belonging to a previously unknown species of hominid have been unearthed in South Africa"

Thursday, April 08, 2010

"Frukt er sundt." Sier Bama.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg har vi plastikkstadion med varme i bønn, Cup er cup og frukt er sundt sier Bama :


Er den frukten som er pakket inn i plastikk som er laget av olje sunn også? Er plastikken bærekraftig.  Åtte epleskiver i en svær plastikkpåse? Noen bringebær i en svær plastikkeske? Plastposefri sone blir dummere og dummere for hver dag som går.

Boka til Raymond og varm plastikk.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er plan B nå under oppseiling. Færre bompengeboder og nå skal folket splittes, det er kun de som har lang vei til byen som skal betale, de som er innen gåavstand skal slippe. Tiltredes.

Jeg har lest boka til Raymond. En liten fet fyr fra Greåker som har opplevd mye, satsa stort, slengt med leppa og skrevet bok. Den bør du lese også, det er artig selvbiografi. Raymond er fotballspeller i Halden nå og Sarpsborg kommune er nå blitt enøk-kommune. Det skal være max 20 grader inne og dette gjelder ikke bare kontorer, men også barnehager, skoler og helseinstitusjoner. Folk skal fryse på jobben, kjøpe seg et ekstra pledd, produsert og fraktet fra Kina og sitte å småhutre. Det blir sikkert morro.

Raymond kan stikke nedom enøkmatta på fotballbanen formerly known as Stadion. Den er laget av enøkplastikk og her på enøkmatta sier man at man skal kunne gå barbeint hele året gjennom, også om vintern. Enøk-kommunen bruker fossilt brennstoff i utrolige mengder for å holde matta varm og pøser på med enorme lyskastere når det er mørkt. Er det 350000 watt de brenner av der nede og forurensingen er enorm, den synes over store deler av byen. Leieprisen er så lav at fotballag utenifra leier seg inn, og kommunen taper penger så det renner etter. Dette fordi snullåtte skal ha subsidiert leie og da må alle andre få det også. Så følk i barnehager, på skoler og på helseinstitusjoner skal nå sitte å fryse, mens noen fotballspellere går barbeint på fotballplassen formerly known as Stadion. Prioriterer AP rett når gamle skal fryse og plastikken skal flombelyses og nesten smelte? Hva koster det egentlig å holde matta varm gjennom sessongen? Er det rett å pøse på med fossilt brennstoff (åssen er det med utslippa forresten?) i disse miljøtider? Dælæn, jeg glømte meg helt bort æ gett. Det er melkekartongbretting og plastposefrie soner som miljøtingen. Kunne SA sjekke med Ultræ og med FN. Har miljøet blitt bedre etter dette geniale trekket med plastposefri sone på Ultræ?

Og over hodene våre brøler giftbombene ned på Rygge. På avgiftsfri flybensin mens jernbanen er i ferd med å bryte totalt sammen : "Forfallet skjer raskere enn det vi har forutsett. Det kan være slik at jernbanens infrastruktur er på tampen av sin levetid." sier sjefen for Jernbaneverket, Elisabeth Enger. Hun glemte å si : "GRUNNET TOTAL MANGEL PÅ VEDLIKEHOLD." Om hun lurer på hvordan mangel på vedlikehold fungerer i praksis, kan hun komme til AP-Sarpsborg å se på restene av Valaskjold realskole. Gamle Greåker skole eies av private, den er over hundre år. Den står.

Wednesday, April 07, 2010

Ivar Gaults hjemmesider.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg bodde Ivar Gault, han har en hjemmeside. Der skriver han blandt annet om slekta si og om  Hølæ : I året 1915 bodde det antakelig enda flere mennesker i huset. Barna var i ferd med å bli voksne, og i min bestefars familie var det tre nye munner å mette. Allerede året etter flyttet Alfred og Hedda og deres to små barn til Greåker, et lite tettsted utenfor Sarpsborg. Alfred hadde fått arbeid i steinbruddene her. De bodde i et lite hvitt hus på Greåkerfjellet – i nærheten av steinbruddet. I et av nabohusene bodde min bestemors bror Johan og hans hustru Amanda. Johan arbeidet også i steinbruddet. I fritida bygde han fioliner. 

I 1922 begynte min far på Greåker skole. Han fullførte folkeskolen i 1929 med gode karakterer, særlig i Regning og Tegning. Far fortsatte å tegne og male på fritida. Et par av oljemaleriene hans fra denne tiden har vi tatt vare på og rammet inn. De ser svært lovende ut, og det er synd han ikke fikk anledning til å videreutvikle sine talenter på dette området. Til tross for min fars boklige og kunstneriske evner og interesser, måtte han begynne i arbeid når skolen var slutt. Som sin far og onkel begynte han å arbeide i Forsbergs Steinhoggeri i 15-års alderen. Han arbeidet i steinbruddene i 10 år. Under denne tiden ble far påvirket av Syndikalist-bevegelsen, en politisk bevegelse som var fremherskende i steinhoggermiljøene på denne tiden. Syndikalistene var også pasifister, så da far skulle avtjene verneplikten, nektet han å bære våpen. Han fortalte meg at han måtte sone tre uker i fengsel for dette (på vann og brød) i 1936.



Her må langejohan være avbildet, Johan somlagde fioliner og min bestefar kan være nummer fire i annen rekke fra venstre. Trygve Larsen også kallt Skjeggelarsen.

Vi ranes av udugelige politikere

Fire setninger og en oppfordring, a Complete List Of Bad Things Attributed To Global Warming og Topp 100 blogger.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det fire setninger og en oppfordring :

Fire setninger som kommentar til kommunens personalsjefs forsvarsskrift for fete verv:
1. " ordførerens lønn inkluderer alle verv han utfører for kommunen" (Sarpsborg kommune)
2. "Som Sarpsborg kommunes styremedlem til Østfold Energi AS foreslås følgende: Medlem Ordfører Jan O. Engsmyr." (formannskapet)
3. "Jan Engsmyr, nestleder, kr 70000." ("lønn" for nestlederverv, leserbrevredd anm)(Østfold Energi)
4. "Ordfører informerte om at han har vurdert sin habilitet i forbindelse med behandling av saken ("salg" av Portnerboligen til Østfold Energi, leserbrevredd anm) da han er medlem av styret i Østfold Energi. Han har imidlertid kommet til at dette ikke gir grunnlag for inhabilitet."

Det er lønnsoppgjør nå. Jeg vil, som Arbeiderpartiet, oppfordre vanlie følk til å vise moderasjon. Sånn som politikerne gjør.

A Complete List Of Bad Things Attributed To Global Warming

Topp 100 blogger (technorati)

Det norske jernbanenettet på tampen av sin levetid.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg er det veiene, skolene, de offentlige bygga, museene ...

"Forfallet skjer raskere enn det vi har forutsett. Det kan være slik at jernbanens infrastruktur er på tampen av sin levetid." sier sjefen for Jernbaneverket, Elisabeth Enger. Hun glemte å si : "GRUNNET TOTAL MANGEL PÅ VEDLIKEHOLD." Og løsningen? AHA!!! LYNTOG TIL SVALBARD!!! (jeg skulle vært sånn der politiker jeg alså, her serverer jeg jo løsningen på problemet, helt gratis! OG MED MANGE RØDE SNORER!!!!)

Om hun lurer på hvordan mangel på vedlikehold fungerer i praksis, kan hun komme til sarpsborg å se på restene av Valaskjold realskole. Og nå er Rådhusplassen her i sarpsborg så utrygg, at hadde jeg jobbet i rådhuset, ville jeg koblet inn AOF LO.

ALT FORFALLER NÅ, unntatt primærnæringa da, ulønnsomme hobbybønder er så viktige at staten bruker 20-30 milliarder i året på de, og de produserer kjøtt og andre varer, som er uselglige på det Europeiske markedet.

Veistøv, astma, kAPmerata og søvn.

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg vasker man ikke veiene.

Det blir stadig fler barn som plages av astma og allergier. Før, da bilene spydde eksosen rett ut, var det ikke sånn, men sånn er det nå. Og det er en grunn til det.

Det salte veistøvet.

Kommunen i Sarpsborg styrer ikke trafikken, så støvskyene ligger som tåke både langs E6 og i boligområdene. Løsningen er ned med farta i boligområdene, færre muligheter for gjennomkjøringer, mer styrt trafikk (feks via 109), og systematisk vedliekhold, vask og rengjøring av veiene. Men vedlikehold er jo FYYYYYY-ord blandt den kaklende klasse, de som soler seg i sakseblinkende sakser, når de røde bånd klippes.

Bompengeekstraskatten skal forhindre unødig trafikk sies det. Hva med unødig flytrafikk da? Feks den fra Rygge, aha, det er rikinger som eier og bruker Rygge (med avgiftsfri flybensin forresten), og rikinger er kAPmmerata til 100års gjengen. Tornerose sov i 100 år, og Arbeiderpartiet i Sarpsborg har styrt i 100 år. Det hadde kanskje vært best om de hadde sovet de også?

Tuesday, April 06, 2010

NSB bryter snart sammen og lone 'Jupiter' Discovered Wandering 9 Lightyears Away

Vyrde Lesar.

I Sarpsborg skal pendlere pendle saktere. INGENTING ser gerrasjennittene ut til å greie å vedlikeholde, hele landet er jo i forfall nå. Veier, skoler, offentlige bygg, jernbane ... se hvordan dikene ser ut rundt omkring her i kommunen. Dritt flyter OVERALT!

Blog - Lone 'Jupiter' Discovered Wandering 9 Lightyears Away: "One of the Sun's closest neighbours is a wandering, Jupiter-sized object just 9 lightyears away, say astronomers.

When sufficiently large clouds of dust and gas collapse under their own gravity, the temperatures and pressures generated at their hearts are large enough to trigger nuclear fusion. When that happens, a star is born."

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | cheap international calls